Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde kaas? Yep! Hier zijn de 10 beste opties

Meer over MyPlate

 1. Gezonde kaas klinkt misschien als een oxymoron, maar het heeft enkele gezondheidsvoordelen die u misschien verbazen. Kaas is gevuld met gezonde voedingsstoffen, waarvan je er misschien niet genoeg van krijgt, zoals calcium, eiwitten en vitamine B12. Maar dit is geen licentie om gek te worden. De Academie voor Voeding en Dieetleer stelt voor om een ​​portie kaas te houden tot 1,5 ons, wat de grootte van vier dobbelstenen is. De meeste mensen hebben geen reden nodig om meer kaas te eten, maar als u uw porties onder controle houdt en een kwaliteitskaas kiest, kan uw gezondheid hiervan profiteren. Hier zijn de 10 gezondste kazen om uit te kiezen.

1. Kwark

 1. Hoewel het misschien niet de eerste is die je te binnen schiet als je aan gezonde kaas denkt, staat cottage cheese bovenaan de lijst. Het wordt door veel gezondheidswerkers aanbevolen vanwege het hoge eiwitgehalte. Een half kopje magere kwark bevat 14 gram eiwit.

 2. En een artikel uit 2016, gepubliceerd in Nutrients, geeft aan dat cottage cheese de hoogste caseïne-tot-wei-ratio heeft van alle kaas. (Caseïne en wei zijn de twee eiwitten in zuivelproducten.) Kwark kan alleen worden genoten, met fruit of worden gebruikt in hartige gerechten zoals lasagne.

2. Quark

 1. Quark is misschien iets dat je recent in het gangpad van yoghurt hebt gezien, maar het is eigenlijk een zachte gefermenteerde kaas die veel voorkomt in Europese landen. Het is ook bekend om zijn hoge eiwit- en lage lactosegehalte. Quark wordt meestal verkocht in containers van 6 ounce en heeft 17 gram eiwit en 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium.

 2. De Amerikaanse National Library of Medicine beveelt quark aan als een optie met weinig lactose voor mensen met lactose-intolerantie. Je kunt zure room door quark vervangen door een eiwitrijk alternatief of serveren met vers fruit.

3. Ricotta kaas

 1. Ricottakaas is een traditioneel Italiaanse kaas die soms "weikaas" wordt genoemd omdat deze is gemaakt van wei die is overgebleven van het kaasbereidingsproces. Het kan worden gebruikt bij het bakken, als een spread op een stokbrood of geserveerd met fruit en honing.

 2. Ook populair in traditionele Italiaanse gerechten zoals manicotti en lasagne, heeft ricotta een van de laagste natriumgehaltes van alle kaas. De Universiteit van Californië in San Francisco noemt ricotta als een goede natriumarme keuze voor een kaas. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw vermeldt halfvolle ricottakaas met ongeveer 60 milligram natrium per kwart kopje. Ter vergelijking: één mozzarella-snaarkaas bevat 210 milligram natrium.

4. Zwitsers

 1. Doe de volgende keer dat u kaas als sandwich kiest, een lol en pak een plak Zwitsers. Zwitserse kaas is een van de meest populaire gefermenteerde kazen en heeft een onmiskenbare uitstraling. Het gistingsproces produceert koolstofdioxide, waardoor de gaten in Zwitserse kaas worden gevormd, volgens 2015-onderzoek gepubliceerd in BioMed Research International.

 2. Gefermenteerde kazen zoals Swiss bevatten probiotische bacteriën die gunstig zijn voor onze gezondheid. Een artikel in 2016 gepubliceerd in Wetenschappelijke rapporten geeft aan dat de bacteriën in Zwitserse kaas nuttig kunnen zijn bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

5. Mozzarella

 1. Mozzarellakaas is er in vele vormen, waaronder verse, geraspte en halfvolle. Bekend om zijn hoge calciumgehalte, bevat mozzarella 333 milligram calcium in een portie van 1,5 ons, volgens de National Institutes of Health. En calcium is belangrijk bij de opbouw en het onderhoud van sterke botten.

 2. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium is 1.000 milligram voor volwassenen ouder dan 18 en 1.300 milligram voor kinderen. Eén portie mozzarellakaas levert 33 procent van uw dagelijkse calciumwaarde op. Mozzarellakaas is een voor de hand liggende keuze op een pizza, maar probeer het toe te voegen aan je pastagerechten of naast vers fruit en groenten voor een snack overdag.

6. Feta

 1. Als u van een goede Griekse salade houdt, is de kans groot dat u van feta-kaas houdt. En omdat feta wordt beschouwd als een kaas met een laag lactosegehalte, is feta misschien iets om te proberen als je lactose-intolerant bent. In feite beveelt de University of Wisconsin Health feta aan als alternatief voor lactose met een lagere lactose dan verse of zachte kazen.

 2. Feta is ook een geweldige keuze als u op zoek bent naar een kaas met minder vet. Een artikel uit 2016 gepubliceerd in Food and Nutrition Research geeft aan dat een hoge consumptie van kaas, met name vetarme kazen, het risico op beroerte en hart- en vaatziekten vermindert. Houd porties groot en voeg wat feta toe aan je volgende salade.

7. Parmigiano-Reggiano

 1. Parmigiano-Reggiano, vaak aangeduid als gewoon Parmezaanse kaas, is een schat aan voedingsstoffen. Een uitgebreid overzichtsartikel uit 2017 gepubliceerd in Food Technology and Biotechnology genaamd Parmigiano-Reggiano een functioneel voedsel - een dat de gezondheid bevordert en het risico op chronische ziekten kan verminderen. Dat komt grotendeels door de verbindingen in de kaas die de bloeddruk kunnen verlagen.

 2. Bovendien bevat Parmezaanse kaas ook veel calcium. Het eten van voedingsmiddelen met een hoog calciumgehalte is essentieel voor het voorkomen van osteoporose. Je kunt het versnipperen, scheren of in plakjes snijden en bovenop je favoriete pastagerechten gooien, in een risotto roeren of toevoegen aan een kaasplateau met crackers en fruit.

8. Cheddar

 1. Cheddarkaas is in de Verenigde Staten op grote schaal verkrijgbaar in verschillende smaken en kleuren. En als je lactose-intolerant bent, kan cheddar een soort kaas zijn die je volgens de Cleveland Clinic kunt verdragen, omdat het slechts tussen nul en twee gram lactose per portie bevat.

 2. Cheddar wordt beschouwd als een oude kaas en naarmate de kaas ouder wordt, bevat deze van nature minder lactose. Cheddar bevat ook een goede hoeveelheid calcium - 307 milligram per portie, of 31 procent van uw dagelijkse waarde, volgens de National Institutes of Health. Cheddarkaas is een veelzijdige kaas die kan worden toegevoegd aan je volgende sandwich, taco of gepofte aardappel.

9. Neufchatel

 1. Als u een soort kaas opmerkt met een grappige naam naast de roomkaas, is dat misschien Neufchatel. Maar het is geen vermomde roomkaas; het is een zachte kaas met oorsprong in Frankrijk. Met een smaak en textuur vergelijkbaar met roomkaas, wordt het vermeld als een caloriearm alternatief door het National Heart, Lung en Blood Institute. De Neufchatel-kaas die je in de buurt van de roomkaas vindt, bevat zelfs 20 procent minder calorieën en 30 procent minder vet. Probeer Neufchatel-kaas te vervangen door roomkaas in dips, sauzen en spreads.

10. Geitenkaas

 1. Zoals de naam al aangeeft, wordt geitenkaas of chevre gemaakt van geitenmelk en is het een pittige kaas die populair is geworden vanwege zijn veelzijdigheid bij het koken. Het is heerlijk als een eenvoudige spread, of je kunt het gebruiken als ingrediënt in gevulde kipfilets of een gezonde salade.

 2. Geitenkaas wordt vaak gezien als een gezondere kaas omdat het een iets lager caloriegehalte heeft dan kaas gemaakt van koemelk. Maar het kan ook andere voordelen bieden. Volgens onderzoek uit 2017 gepubliceerd in Nutrients, ontdekten onderzoekers dat degenen die een ontbijt van geitenmelk en kaas aten versus koemelk en kaas, tevredener waren na het eten. Dit werd gedeeltelijk toegeschreven aan de hogere hoeveelheden middellange keten vetzuren die het bevat, waardoor je minder kunt eten tijdens een maaltijd.

Wat denk je?

 1. Ben je dol op kaas? Wat is je favoriete soort? Heeft het de lijst gehaald? Welke van deze kazen zijn jouw favorieten? Was er iets waar je nog nooit van had gehoord? Denkt u dat u het nu gaat proberen? Deel uw mening, suggesties en vragen in de reacties hieronder!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407