Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezondheidsrisico's van het eten van sardines

Sardines

 1. De Food and Drug Administration beveelt aan om minimaal twee keer per week vis te eten voor een optimale gezondheid. Met groeiende bezorgdheid over toxines in de oceanen, is het goed om te weten dat sardines de veiligste keuze zijn om te eten. Een extra bonus is hun rijkdom aan voedingsstoffen, zoals omega-3-vetzuren die bijdragen aan de gezondheidsvoordelen van sardines, variërend van het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de botgezondheid en het bestrijden van depressie.

Sardines

 1. Sardines kunnen een voedzame aanvulling op uw dieet zijn met voordelen voor de gezondheid die de risico's ver overtreffen, zelfs voor zwangere vrouwen.

Wat zijn Sardines?

 1. Sardines, ook wel pilchard of haring genoemd, zijn een soort kleine, zilverkleurige, vette vis die tot de familie Clupeidae behoort. Sardines werden oorspronkelijk in overvloed op het eiland Sardinië gevonden en nu gedijen ze over de hele wereld in de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan.

 2. Sardines zijn groter dan ansjovis en kunnen tot 7,9 centimeter lang worden. Het vlees van sardines is wit en de vis heeft een iets uitstekende onderkaak. Met meer dan 20 vissoorten die onder de categorie sardine vallen, zijn de meest populaire soorten Sardina, Sardinops, Sardinella en Dussumieria.

Sardines Nutrition and Macronutrients

 1. Sardines bevatten 191 calorieën per blik van 3,75 ounce, met een gewicht van 92 gram. De calorische verhouding is verdeeld 50/50 met vetten en eiwitten. Een blikje sardines levert 45 procent van je aanbevolen inname en is een goede bron van eiwitten die de benodigde middelen biedt voor het gezond functioneren van je lichaam.

 2. Van het totale vetgehalte - 10,5 gram, bevatten sardines voornamelijk mono- en meervoudig onverzadigde vetten, waaronder gezonde omega-3-vetzuren. Sardines bevatten geen koolhydraten.

 3. Het nadeel van het eten van sardines is hun hoge cholesterolgehalte - 131 milligram of 44 procent dagelijkse waarde (DV) per blikje. Hoewel de voedingsrichtlijnen geen kwantitatieve limiet bevatten, raden ze mensen aan zo weinig mogelijk cholesterol in de voeding te eten. De American Heart Association waarschuwt dat hoog cholesterol een risicofactor is voor hartziekten, hartaanvallen en beroertes.

Vers versus ingeblikte sardines

 1. Zowel verse als ingeblikte sardines bieden vergelijkbare voedingsvoordelen. Sardines kunnen worden gegrild, ingelegd, gezouten of gerookt, maar verse sardines zijn zeer bederfelijk, dus de meeste sardines worden verkocht als ingeblikt voor langere opslag. [! 38858 => 1140 = 5!

Gezondheidsrisico's van ingeblikte sardines

 1. Het enige potentiële gezondheidsrisico van het eten van sardines komt misschien niet van de vis zelf, maar het blikje erin. Blikken kunnen een giftige chemische stof bevatten, bisfenol A, bekend als BPA.

 2. Ondanks zorgen over het verband met obesitas, diabetes, hartaandoeningen en kanker, wordt BPA nog steeds gebruikt in conservenblikken in Amerika. Volgens het Centre for Environmental Health (CEH) waarschuwt USDA dat gifstoffen in blikvoeringen naar het voedsel binnenin kunnen migreren.

 3. In de CEH-studie in 2017 gebruikte 38 procent van de geteste blikken BPA en nog eens 19 procent bevatte giftige PVC in de voeringen. Uit laboratoriumonderzoek is gebleken dat blootstelling aan BPA reproductieve aandoeningen, genetische schade en mogelijk het risico op borstkanker kan veroorzaken.

Gezondheidsrisico's van ingeblikte sardines

 1. Kwik is een zwaar metaal dat in verschillende hoeveelheden in de vorm van methylkwik in vis wordt aangetroffen. Het kwik is afkomstig uit vele bronnen, waaronder de natuurlijke omgeving zoals vulkanische activiteit, of uit verontreinigende stoffen door industriële activiteiten. Grote roofdiervissen aan de top van de voedselketen bevatten doorgaans de hoogste niveaus van kwikophoping.

 2. Dieetrichtlijnen vermelden sardines als een van de beste viskeuzes met het laagste gehalte aan methylkwik. De reden is dat sardines klein zijn en alleen plankton eten en geen met kwik vervuilde vis. Ze zijn van korte duur, dus kwik heeft geen tijd om zich in hun vlees op te bouwen.

 3. De FDA (Food and Drug Administration) erkent de gezondheidsvoordelen van het eten van vis, vooral voor zwangere vrouwen en jonge kinderen. De FDA beveelt een wekelijkse inname van twee tot drie porties sardines aan, of 8 tot 12 ons voor volwassenen en 4 tot 6 ons voor kinderen van 4 tot 7.

Omega-3 vetzuurgehalte

 1. Vis staat vooral bekend om zijn gezondheidsvoordelen door zijn vetzuurgehalte. Alle soorten sardines zijn vette vis en een uitstekende bron van meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren. Sardientjes verpakt in olie bevatten per blik 1,362 milligram omega-3-vetzuren.

 2. Van de omega-3-vetzuren in sardines zijn er twee dominante soorten: EPA, van vitaal belang voor de gezondheid van uw hart, inflammatoire en immuunsysteem; en DHA, vereist voor de ontwikkeling van je hersenen, ogen en zenuwstelsel.

Omega-3 vetzuurgehalte

 1. Omega-3-vetzuur is een essentiële voedingsstof voor het verminderen van ontstekingen en uw risico om te overlijden aan hartaandoeningen. Het eten van een blikje sardines kan je bloeddruk verlagen, triglyceriden verlagen, onregelmatige hartslagen verminderen en de groeisnelheid van atherosclerotische plaque vertragen, volgens de Mayo Clinic.

 2. Beroerte is de belangrijkste oorzaak van langdurige invaliditeit en overlijden in de VS Beroerte kan het gevolg zijn van atherosclerose, waardoor de stroom zuurstofrijk bloed naar uw hart en hersenen kan worden beperkt.

 3. Resultaten van drie grote cohorten in 2017, gepubliceerd door de publicatie Stroke van de American Heart Association, ontdekten dat de groep die omega DHA kreeg toegediend, het algehele risico op een beroerte na een acht tot 11- had verminderd. jaar follow-up.

Verbeter uw humeur

 1. Het eten van sardines kan helpen uw depressieve gevoelens uit te bannen. Je hersenen zijn 60 procent vet en de 4,7 gram gezonde meervoudig onverzadigde vetten in een blikje sardines spelen een belangrijke rol in de normale hersenfunctie. Meervoudig onverzadigde vetten blijken een verband te hebben met veel stemmingsstoornissen.

 2. Een Franse studie, gepubliceerd in Frontier in Physiology in 2018, vond dat lage niveaus van omega-3-vetzuren een negatief effect hadden op stemmingsgerelateerd gedrag, zoals angst en depressie. Bevindingen suggereerden dat meervoudig onverzadigde vetten gunstig kunnen zijn bij de behandeling van neuropsychiatrische aandoeningen.

 3. Een andere gecontroleerde studie, gepubliceerd in Psychiatry Research in 2015, onderzocht de associatie van omega-3 en depressie bij een groep studenten en ontdekte dat degenen die omega-3-vetzuur ontvingen een vermindering van 67 procent hadden bij symptomen van depressie na 21 dagen.

Verhoog uw vitamine B12-gehalte

 1. Een ander voordeel van de gezondheid van sardines is het hoge vitamine B12-gehalte. Een blikje sardines levert maar liefst 137 procent van je dagelijkse vitamine B12-behoefte. Je lichaam gebruikt vitamine B12 voor veel functies, waaronder het maken van DNA, zenuw- en hersenfuncties en de vorming van bloedcellen.

 2. Vitamine B12-tekort treft tussen 1,5 en 15 procent van de mensen, vooral onder degenen die geen vlees eten. Een tekort aan vitamine B12 kan symptomen veroorzaken, waaronder chronische vermoeidheid, verlies van eetlust, constipatie, zenuwbeschadiging, verminderde mentale functie en bloedarmoede.

 3. Vitamine B12 is ook belangrijk tijdens de zwangerschap. Een tekort aan vrouwen kan problemen bij baby's veroorzaken, waaronder verminderde beweging en vertragingen in typische ontwikkelingsmijlpalen, waarschuwt de National Institutes of Health.

Selenium in Sardines

 1. Selenium is een sporenelement dat de stofwisseling helpt reguleren en is belangrijk voor de DNA-productie en de schildklierfunctie. Eén blikje sardines in olie levert 48,5 microgram of 69 procent van uw DV.

 2. Een rapport gepubliceerd in StatPearls in 2019, zegt dat een tekort aan selenium is gekoppeld aan hart- en vaatziekten, schildklierinsufficiëntie, verminderde immuunfunctie, hormonale onevenwichtigheden, reproductieve problemen, botmisvorming, spierzwakte en stemmingsstoornissen.

Bescherming voor uw botten

 1. Elk blikje sardines biedt een goede bron van vier mineralen die essentieel zijn voor het verbeteren en behouden van de botdichtheid. Dit zijn:

 2. Omdat 85 procent van de fosfor van uw lichaam in uw botten wordt aangetroffen als calciumfosfaat, kan een tekort aan deze mineralen ernstige botziekte veroorzaken. Te weinig kalium krijgen kan calcium in je botten aantasten, volgens Institutes of Health.

 3. Ongeveer 50 tot 60 procent van het magnesium in uw lichaam bevindt zich in uw botten. Magnesium kan de botdichtheid verhogen en kan het risico op osteoporose bij vrouwen na de menopauze verminderen, zegt NIH. Andere voedingsstoffen in sardines die je botten ten goede komen, zijn koper, ijzer, zink en vitamine D, volgens American Bone Health.

Voordelen van B-vitamines

 1. De voeding van sardines bevat B-vitamines die helpen het voedsel dat u eet om te zetten in energie voor een goede werking van hart, zenuwen, hersenen, spieren en bloedcellen. Elk blikje sardines van 3,75 ounce bevat de meeste B-vitamines, waaronder:

Antioxidanten voor uw immuunsysteem

 1. Naast de antioxiderende eigenschappen in omega-3, fungeren sommige andere belangrijke voedingsstoffen in sardines ook als antioxidanten die uw immuniteit stimuleren om ziekten af ​​te weren. Antioxidanten minimaliseren schade door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn verbindingen die bijproducten zijn van normale metabole functies of worden geïntroduceerd door het milieu, zoals door blootstelling aan vervuiling.

 2. De vitamines in sardines die als antioxidanten werken, zijn vitamine E, vitamine A en riboflavine (vitamine B2). Mineralen in sardines die fungeren als antioxidanten zijn koper, magnesium, zink en selenium. Een studie uit 2018, gepubliceerd in Frontiers in Pharmacology, concludeerde dat antioxidanten een rol kunnen spelen bij het vervangen van conventionele therapieën in de strijd tegen ouderdomsziekten en oxidatieve stress.

Een goede bron van vitamine D

 1. Als u in een gebied woont dat niet veel zon krijgt of het grootste deel van uw tijd binnenshuis doorbrengt, kan het eten van sardines een vitamine D-tekort helpen voorkomen. Sardines zijn een van de weinige voedingsmiddelen die zo'n hoge hoeveelheid bieden - 250 IE of 63 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine D.

 2. U hebt vitamine D nodig om uw spieren te laten bewegen, voor cellulaire communicatie en om uw immuunsysteem goed te laten functioneren. Samen met calcium in sardines helpt vitamine D je te beschermen tegen osteoporose en botaandoeningen.

 3. Bovendien kan vitamine D verband houden met medische aandoeningen zoals diabetes, hypertensie, multiple sclerose en auto-immuunziekten.

Bloedsuikerniveaus regelen

 1. Vis zoals sardines kunnen diabetes beter helpen beheersen of voorkomen dan andere soorten vlees. Het eiwit in sardines heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Omdat ze geen koolhydraten bevatten, hebben sardines geen GI-ranglijst en creëren ze geen spikes en crashes, wat belangrijk is voor diabetici.

 2. Een onderzoek uit 2015 vergeleek het effect van caseïne of sardine-eiwit op de secretie van insuline, met ratten die een dieet met veel fructose kregen. Resultaten, gepubliceerd in Molecular Medicine Reports, toonden aan dat het sardinedieet insulineresistentie en oxidatieve stress heeft voorkomen en omgekeerd.

 3. Onderzoekers concludeerden dat sardines positieve voordelen kunnen hebben voor het metabool syndroom. Metabool syndroom is een cluster van biochemische afwijkingen geassocieerd met een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407