Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Goede en slechte drankjes voor mensen met diabetes

Goede en slechte drankjes voor mensen met diabetes

 1. Wanneer een persoon diabetes heeft, gebruikt zijn lichaam insuline niet correct om glucose of bloedsuiker in cellen te trekken voor energie. Dit kan leiden tot hoge bloedsuikerspiegels en enkele ernstige complicaties.

 2. Dranken die suiker bevatten, kunnen leiden tot suikerpieken of plotselinge hoge glucosespiegels in het bloed. Deze punten kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met diabetes.

 3. Dit artikel gaat in op drankjes die gezond zijn voor mensen met diabetes en op drankjes die ze het beste kunnen vermijden. Het biedt ook enkele recepten voor smakelijke drankjes om thuis te maken.

De beste drankjes

 1. De volgende drankjes zijn goede keuzes voor mensen met diabetes.

Water

 1. De beste drank voor de gezondheid is water. Juiste hydratatie beïnvloedt de lichamelijke en geestelijke gezondheid en elk systeem in het lichaam heeft water nodig.

 2. Een persoon kan ook tekenen van honger naar honger of een verlangen naar snoep verwarren. Dit leidt ertoe dat sommige mensen naar frisdranken en sappen reiken. Als deze hunkering optreedt, is het het beste om eerst een glas water te drinken en dan te kijken hoe het lichaam reageert.

 3. Lees hier meer over de voordelen van drinkwater.

Gearomatiseerd water

 1. Sommige mensen kiezen voor sappen of met suiker gezoete dranken omdat ze de smaak van water saai of flauw vinden. Dit hoeft echter niet het geval te zijn.

 2. Mensen kunnen smaak toevoegen door water te mengen met het sap van citrusvruchten, zoals limoen en citroen of een scheutje 100 procent cranberrysap. Het infuseren van water met hele vruchten zoals bessen kan ook een gezonde smaak toevoegen.

 3. Eén studie suggereert dat het toevoegen van aloë vera-pulp aan water mensen met diabetes ten goede kan komen. Geïnfundeerd water is smaakvol en gezond.

 4. Het kan een goed idee zijn om een ​​kruik met geïnfuseerd water te maken en bij de hand te houden.

Kruidenthee

 1. Kruidenthee of infusies zijn een andere manier om water op smaak te brengen. Het koken van de bladeren van bepaalde planten in water kan zowel smaak- als gezondheidsvoordelen toevoegen.

 2. Zoethout bijvoorbeeld biedt een subtiel zoete smaak zonder de bloedsuikerspiegel te verhogen.

 3. Uit een dierstudie uit 2007 bleek dat glucosewaarden bij ratten met diabetes daalden nadat ze zoethoutextract hadden geconsumeerd. Dit suggereert dat zoethout mogelijk de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen bij mensen met diabetes.

 4. Ontsteking lijkt een rol te spelen bij diabetes, maar sommige kruiden kunnen hierbij helpen. Lees hier meer.

 5. U kunt online verschillende kruidenthee kopen.

Melk

 1. Soms wil het lichaam van een persoon meer dan alleen water. Melk kan een goede optie zijn. Koemelk, sojamelk, rijstmelk of notenmelk kan calorieën, vitamines en mineralen bevatten. Het is echter belangrijk om ongezoete variëteiten te kiezen.

 2. Koe, rijst en sojamelk voegen koolhydraten toe aan het dieet van een persoon, en dus moeten zij dit in hun maaltijdplanning opnemen.

 3. De meeste ongezoete notenmelk heeft weinig koolhydraten, maar een persoon met diabetes moet zeker de voedingsfeiten van zijn favoriete melk controleren en bedenken hoeveel koolhydraten er in één portie zijn. Deze informatie is essentieel om te weten bij het beheren van de bloedsuikerspiegel.

Puur vruchtensap met mate

 1. Zuivere vruchtensappen zijn geschikt, maar omdat vruchtensap de suiker uit het fruit levert, maar niet noodzakelijkerwijs ook de vezel, moeten mensen met diabetes dit soort dranken in kleine hoeveelheden consumeren.

 2. Ze moeten ook rekening houden met eventuele sappen in een maaltijdplan. Een kopje vers, onbewerkt sinaasappelsap van 248 gram (g) bevat bijvoorbeeld bijna 26 g koolhydraten, waarvan bijna 21 g suiker.

 3. Portiegrootte is een sleutelfactor voor het beheer van koolhydraatinname bij het drinken van sap bij een maaltijd. Het drinken van alleen sap kan leiden tot een piek in de bloedsuikerspiegel, maar het consumeren met ander voedsel, met name eiwitten of gezond vet, kan dit helpen voorkomen.

 4. Fruit eten kan een goede manier zijn om dorst te lessen en het levert meer voedingswaarde op dan sap.

Koffie en thee met mate

 1. Er is een discussie over koffie-inname voor mensen met diabetes.

 2. In 2004 concludeerden wetenschappers die een beoordeling uitvoerden dat koffieconsumptie ongewenste korte-termijneffecten kan hebben, maar langetermijnkoffie drinken heeft enkele voordelen.

 3. In 2017 concludeerden andere onderzoekers echter dat "vijf van de zeven onderzoeken suggereren dat cafeïne-inname de bloedsuikerspiegel verhoogt en de periode van hoge bloedsuikerspiegels verlengt."

 4. Verder onderzoek is nodig om erachter te komen hoe cafeïne de bloedsuikerspiegel precies beïnvloedt.

 5. Bovendien kunnen barista-koffiesoorten ook gearomatiseerde creamers en siropen bevatten die veel suiker bevatten.

Dingen om op te letten

 1. Veel drankjes bevatten veel suikers en koolhydraten. Voedseletiketten en voedingsfeiten kunnen waardevolle informatie geven over wat ze bevatten. Etiketten moeten de portie en het koolhydraatgehalte van elke drank vermelden.

 2. Mensen met diabetes hebben verschillende behoeften, dus er zijn geen exacte dieetregels, maar de volgende tips kunnen helpen de bloedsuiker te beheersen:

De slechtste drankjes

 1. De volgende drankjes zijn geen goede keuzes voor mensen met diabetes.

Frisdrank en energiedranken

 1. Frisdranken en andere met suiker gezoete dranken kunnen het risico op diabetes type 2, gewichtstoename en metabool syndroom verhogen. Overgewicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van diabetes type 2, en zowel obesitas als diabetes zijn kenmerken van het metabool syndroom.

 2. Voor mensen die al diabetes hebben, biedt dit type drank grote hoeveelheden suiker en vereist het weinig spijsvertering. Bovendien vullen deze dranken niet omdat ze alleen eenvoudige koolhydraten en geen vezels bevatten. Dit betekent dat een persoon er gemakkelijk veel van kan drinken.

 3. Frisdrank drinken zonder gezond voedsel kan leiden tot grote pieken in de bloedsuikerspiegel.

 4. Het is het beste om de inname van frisdranken en met suiker gezoete energiedranken te vermijden of te beperken, om de kans op een suikerpiek te verkleinen.

Fruitcocktails

 1. Met suiker gezoete dranken, zoals fruitpunch, smaken naar fruitsap, maar ze bevatten vaak veel suiker of glucosestroop en bevatten weinig tot geen echt vruchtensap. Deze ingrediënten kunnen dezelfde pieken in de bloedsuikerspiegel veroorzaken als frisdrank.

 2. Ze bieden een hoge suikerconcentratie maar veel minder voedingswaarde dan 100 procent pure vruchtensappen.

 3. Mensen kunnen met mate genieten van verse, 100 procent vruchtensappen, maar ze moeten rekening houden met vooraf gemaakte fruitcocktails die geen echt sap bevatten.

Alcoholische dranken

 1. Mensen met diabetes kunnen alcohol consumeren, maar ze moeten rekening houden met hoeveel en wanneer ze drinken.

 2. Redenen hiervoor zijn de volgende:

 3. De American Diabetes Association raadt het volgende aan als geschikte limieten:

 4. Eén drankje komt overeen met:

 5. Tips voor het drinken van alcohol zijn onder andere:

 6. Een persoon mag nooit alcoholische dranken consumeren als koolhydraatvervanger voor voedsel. In plaats daarvan moet de persoon alcohol beperken en het naast het normale dieet innemen.

 7. Hoe beïnvloedt alcohol de bloedsuikerspiegel? Lees hier meer.

Recept suggesties

 1. De volgende receptideeën zijn gezonde opties voor mensen met diabetes.

Smoothies

 1. Smoothies kunnen een bevredigende traktatie zijn en een goede manier voor een persoon om zijn vezelinname te verhogen. Vezel is een belangrijke, natuurlijke manier om het proces van vertering en afgifte van suiker in het bloed te vertragen.

 2. Door voedingsmiddelen, zoals avocado's, kokosnoten, lijnzaad en chiazaad aan een smoothie toe te voegen, kan het vezelgehalte van de meeste smoothies toenemen, zonder de smaak te beïnvloeden.

 3. Gebruik een van de volgende ingrediënten voor een vezelrijk groen smoothierecept:

 4. Deze smoothie vult zich en kan als tussendoortje dienen. De yoghurt levert eiwitten en de kaneel, chiazaad en avocado zorgen voor smaak en helpen bij het balanceren van de bloedsuikerspiegel.

 5. Smoothies kunnen echter ook veel suiker bevatten. Een persoon moet de ingrediënten van een smoothie controleren en rekening houden met de koolhydraten die het bevat.

 6. Smoothies met echt fruit, zijn voedzaam en kunnen een zoete drang beperken. Toch moeten mensen ervoor zorgen dat ze een eiwit of gezond vet toevoegen om het in evenwicht te brengen. Bij de behandeling van diabetes is het noodzakelijk om rekening te houden met de inname van koolhydraten, zelfs van gezonde, voedzame voedingsmiddelen, zoals fruit.

 7. Welke ingrediënten zijn goed voor smoothies als iemand diabetes heeft? Klik hier voor meer informatie.

Teas

 1. Een aantal theeën kunnen gezonde opties zijn voor mensen met diabetes.

 2. Groene thee kan een goede keuze zijn en is rijk aan polyfenolen. Sommige onderzoeken hebben de inname van groene thee gekoppeld aan een lager risico op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen die verband houden met diabetes.

 3. Gebruik het volgende om gember groene thee te maken:

 4. Voeg de kaneel en gember toe aan het water en breng het aan de kook. Kook gedurende 5-10 minuten tot het de gewenste sterkte bereikt, voeg dan theezakjes en suikervervanger toe, volgens smaak.

 5. Een muizenonderzoek dat in 2013 verschijnt, suggereert dat als mensen groene thee-extracten combineren met andere stoffen, dit zou kunnen helpen om diabetes type 2 te voorkomen en te behandelen.

 6. Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het drinken van groene thee een positief effect heeft op mensen met diabetes, maar omdat het geen schade lijkt te veroorzaken, is het misschien een goede keuze voor een drankje.

 7. Groene thee kan een gezonde keuze zijn. Lees hier meer over de voordelen van groene thee.

Cocktails

 1. Mensen met diabetes moeten ook suikerhoudende toevoegingen vermijden tijdens het drinken van cocktails.

 2. Voor een komkommer-muntcocktail, meng de volgende ingrediënten in een blender:

 3. Serveer met een schijfje limoen.

Outlook

 1. Voor mensen met diabetes kunnen gezonde voedingskeuzes hun kansen op het beheer van hun aandoening en het verminderen van het risico op complicaties beïnvloeden.

 2. Drankjes en voedsel kunnen glucosespieken en andere problemen veroorzaken. Door verstandige keuzes te maken, kunnen mensen met diabetes genieten van een breed scala aan drankjes, waaronder een matige hoeveelheid alcohol. Voor de specifieke behoeften aan koolhydraten die een persoon heeft, kunnen ze een geregistreerde diëtist raadplegen.

 3. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op ma 8 april 2019. Bezoek onze Diabetes categorie pagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen. referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Dick, W. R., et al. (2016). Vermindering van nuchtere bloedglucose en hemoglobine A1c met behulp van orale aloë vera: een meta-analyse [!Abstract

 5. Shahabinezhad, M., et al. (2007). Het effect van zoethoutwortelextract op de bloedsuikerspiegel bij streptozotocine-geïnduceerde diabetische ratten [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407