Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Groene thee: voordelen voor de gezondheid, bijwerkingen en onderzoek

Groene thee: voordelen voor de gezondheid, bijwerkingen en onderzoek

 1. Thee is de meest geconsumeerde drank ter wereld achter water. 78 procent van de wereldwijd geconsumeerde thee is echter zwart en slechts ongeveer 20 procent is groen.

 2. Alle soorten thee, behalve kruidenthee, worden gebrouwen uit de gedroogde bladeren van de Camellia sinensis-struik. De mate van oxidatie van de bladeren bepaalt het type thee.

 3. Groene thee wordt gemaakt van niet-geoxideerde bladeren en is een van de minder bewerkte soorten thee. Het bevat daarom de meeste antioxidanten en nuttige polyfenolen.

 4. Hier zijn enkele belangrijke punten over groene thee. Meer informatie en ondersteunende informatie vindt u in het hoofdartikel.

Voordelen voor de gezondheid van groene thee

 1. Hieronder staan ​​de mogelijke gezondheidsvoordelen van groene thee. Groene thee werd in de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde gebruikt om bloedingen te beheersen en wonden te genezen, de spijsvertering te bevorderen, de hart- en geestelijke gezondheid te verbeteren en de lichaamstemperatuur te reguleren.

 2. Recente studies hebben aangetoond dat groene thee potentieel positieve effecten kan hebben op alles, van gewichtsverlies tot leveraandoeningen, diabetes type 2 en de ziekte van Alzheimer.

 3. Het is belangrijk op te merken dat meer bewijs vereist is voordat deze mogelijke gezondheidsvoordelen worden bewezen:

1) Groene thee en kankerpreventie

 1. Volgens het National Cancer Institute is aangetoond dat de polyfenolen in thee de tumorgroei in laboratorium- en dierstudies verminderen en kunnen beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-straling door ultraviolette straling.

 2. In landen waar de consumptie van groene thee hoog is, is het aantal kankergevallen meestal lager, maar het is onmogelijk om zeker te weten of het de groene thee is die kanker voorkomt in deze specifieke populaties of andere levensstijl factoren.

 3. Sommige onderzoeken hebben ook de positieve effecten van groene thee op de volgende soorten kanker aangetoond:

 4. Onderzoekers geloven dat het het hoge gehalte aan polyfenolen in thee is dat kankercellen helpt doden en te stoppen met groeien. De precieze mechanismen waarmee thee in wisselwerking staat met kankercellen is echter onbekend.

 5. Andere studies hebben echter niet gevonden dat thee het risico op kanker kan verminderen. De hoeveelheid thee die nodig is voor kanker-preventieve effecten varieert ook sterk in studies - van 2-10 kopjes per dag.

 6. In 2005 verklaarde de FDA dat er geen geloofwaardig bewijs is dat gekwalificeerde gezondheidsclaims ondersteunt voor de consumptie van groene thee en een verminderd risico op maag-, long-, colon- / rectale toediening. , slokdarm-, pancreas-, eierstok- en gecombineerde kankers. "

2) Voordelen van het hart van groene thee

 1. Een studie uit 2006, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, concludeerde dat consumptie van groene thee wordt geassocieerd met verminderde sterfte door alle oorzaken, inclusief hart- en vaatziekten.

 2. De studie volgde meer dan 40.000 Japanse deelnemers tussen de 40 en 79 jaar gedurende 11 jaar, beginnend in 1994.

 3. De deelnemers die minstens 5 koppen groene thee per dag dronken, hadden een aanzienlijk lager risico op overlijden (vooral aan hart- en vaatziekten) dan degenen die minder dan één kop thee per dag dronken.

3) Groene thee en lager cholesterol

 1. Uit een analyse van gepubliceerde onderzoeken in 2011 bleek dat het consumeren van groene thee, hetzij als drank of in capsulevorm, gekoppeld was aan significante maar bescheiden verminderingen van het totaal en LDL of "slechte" cholesterol.

4) Slagrisico en groene thee

 1. Het regelmatig drinken van groene thee of koffie wordt geassocieerd met een verminderd risico op een beroerte, volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Stroke: Journal of the American Heart Association.

 2. De hoofdauteur van de studie, Dr. Yoshihiro Kokubo, Ph.D., zei: "Dit is de eerste grootschalige studie die de gecombineerde effecten van zowel groene thee als koffie op de beroerte risico's. U kunt een kleine maar positieve levensstijlverandering maken om het risico op een beroerte te verminderen door dagelijkse groene thee aan uw dieet toe te voegen. [! 3666 => 1130 = 7!

 1. Studies over de relatie tussen groene thee en diabetes zijn inconsistent. Sommigen hebben een lager risico laten zien op het ontwikkelen van diabetes type 2 voor drinkers van groene thee dan voor degenen die geen thee consumeerden, terwijl andere studies helemaal geen verband hebben gevonden tussen theeconsumptie en diabetes.

6) Groene thee en gewichtsverlies

 1. Groene thee kan een klein, niet-significant gewichtsverlies bevorderen bij volwassenen met overgewicht en obesitas; aangezien gewichtsverlies in de onderzoeken zo minimaal was, is het onwaarschijnlijk dat groene thee klinisch belangrijk is voor gewichtsverlies.

7) Groene thee en ontstekingsziekten van de huid

 1. Een onderzoek uit 2007 concludeerde dat groene thee veelbelovend zou kunnen zijn als een nieuwe behandeling voor huidaandoeningen zoals psoriasis en roos. Onderzoekers bestudeerden een diermodel voor inflammatoire huidziekten, vaak gekenmerkt door plekken met droge, rode, schilferige huid veroorzaakt door de ontsteking en overproductie van huidcellen. Degenen die behandeld werden met groene thee vertoonden een langzamere groei van huidcellen en de aanwezigheid van een gen dat de levenscycli van de cellen reguleert. [! 3666 => 1130 = 10!

 1. Onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Psychopharmacology suggereert dat groene thee de cognitieve functies van onze hersenen, met name het werkgeheugen, kan verbeteren.

 2. Het onderzoeksteam zei dat hun bevindingen suggereren dat groene thee veelbelovend kan zijn bij de behandeling van cognitieve stoornissen geassocieerd met neuropsychiatrische aandoeningen, zoals dementie.

9) Groene thee en de ziekte van Alzheimer

 1. In een studie gepubliceerd in 2011, testten onderzoekers het effect van een component van groene thee, CAGTE (of "colon beschikbaar" groene thee-extract), nadat het was verteerd, om te zien hoe het een sleuteleiwit aangetast bij de ziekte van Alzheimer.

 2. De Alzheimer's Society merkte op dat "deze studie bijdraagt ​​aan eerder onderzoek dat suggereert dat groene thee kan helpen het risico op de ziekte van Alzheimer te verminderen. De onderzoekers gebruikten echter een veel hogere dosis van de actieve groene thee chemisch dan ooit in het menselijk lichaam zou worden gevonden. Meer onderzoek is nodig om te zien of groene thee bij een veel lagere dosis beschermt en om het mechanisme te begrijpen. "

 3. Andere studies hebben aangetoond dat groene thee nuttig kan zijn bij het voorkomen van tandholtes, stress, chronische vermoeidheid, het behandelen van huidaandoeningen en het verbeteren van artritis door ontsteking te verminderen.

 4. Verder onderzoek is nodig om deze theorieën te bevestigen.

Nutritionele verdeling van groene thee

 1. Ongezoete gebrouwen groene thee is een drank zonder calorieën. De cafeïne in een kopje thee kan variëren afhankelijk van de duur van de infusietijd en de hoeveelheid toegediende thee. In het algemeen bevat groene thee een relatief kleine hoeveelheid cafeïne (ongeveer 20-45 milligram per 8 ounce kopje), vergeleken met zwarte thee, die ongeveer 50 milligram bevat en koffie met 95 milligram per kopje.

 2. Groene thee wordt beschouwd als een van de gezondste dranken ter wereld en bevat een van de hoogste hoeveelheden antioxidanten van alle thee. Natuurlijke chemicaliën die polyfenolen in thee worden genoemd, zijn naar verluidt anti-inflammatoire en anti-carcinogene effecten. Groene thee is ongeveer 20-45 procent polyfenolen per gewicht, waarvan 60-80 procent catechinen zoals EGCG zijn. Catechines zijn antioxidanten waarvan wordt gezegd dat ze celbeschadiging helpen voorkomen.

Soorten groene thee

 1. Groene thee is verkrijgbaar in vele soorten, waaronder:

 2. Volgens onderzoek van de American Chemical Society uit 2010 zijn gebottelde theeën niet hetzelfde als gebrouwen thee, aangezien zo'n 16 ounce gebottelde thee minder polyfenolen kan bevatten dan een kop gezette thee.

Bijwerkingen en risico's van groene thee

 1. Er zijn weinig tot geen bekende bijwerkingen of contra-indicaties voor het drinken van groene thee voor volwassenen. De volgende risico's of complicaties moeten echter duidelijk worden gemaakt:

 2. Groene thee-supplementen bevatten veel actieve stoffen die bijwerkingen kunnen veroorzaken en kunnen interageren met andere kruiden, supplementen of medicijnen.

 3. Groene thee-supplementen zijn niet gereguleerd door de FDA en kunnen ook andere stoffen bevatten die onveilig zijn voor de gezondheid of met onbewezen gezondheidsvoordelen. Raadpleeg altijd een arts voordat u begint met een kruid- of supplementregime.

 4. Vooral zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, mensen met hartproblemen of hoge bloeddruk, nier- of leverproblemen, maagzweren of angststoornissen mogen geen groene thee-supplementen of -extracten gebruiken.

Verder lezen over groene thee

 1. Verschillende groene theeproducten kunnen online worden gekocht. Het is een goed idee om verschillende merken en verschillende soorten groene thee te vergelijken om de meest geschikte voor u te kiezen.

 2. Heb je genoten van het lezen over de potentiële gezondheidsvoordelen van groene thee? Bekijk onze verzameling artikelen over andere groenten en fruit. Of lees ons artikel over de top 10 van gezond voedsel voor uw dagelijkse voeding.

 3. Artikel laatst bijgewerkt op di 28 maart 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407