Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hazelnootolie voor de huid: 9 voordelen en toepassingen

Wat is hazelnootolie?

 1. Hazelnootolie is vloeistof geëxtraheerd uit een hazelnoot door een machine die een pers wordt genoemd. Het wordt vaak gebruikt voor het koken en in saladedressings. Het wordt ook gebruikt voor haarverzorging en als dragerolie voor aromatherapie of massageoliën.

 2. Maar hazelnootolie kan ook worden gebruikt als huidverzorgingsproduct. Het zit vol met huidvoedende vitamines en essentiële vetzuren die de huid helpen beschermen tegen schade door de zon, de collageenproductie stimuleren en meer.

 3. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe hazelnoot uw huid ten goede kan komen en hoe u het kunt toevoegen aan uw huidverzorgingsroutine.

1. Het is veilig voor een gevoelige huid

 1. In de meeste gevallen is hazelnootolie veilig voor mensen met een gevoelige huid. Hoewel het een samentrekkend middel is (meer daarover hieronder), verschilt het van de op alcohol gebaseerde samentrekkende middelen die u vaak ziet in het huidverzorgingspad.

 2. Samentrekkende middelen op alcoholbasis kunnen hard zijn en uw huid uitdrogen of irriteren. Hazelnootolie is een natuurlijk, alcoholvrij samentrekkend middel dat meestal geen irritatie veroorzaakt.

2. Het is hydraterend

 1. Het hoge gehalte aan vitamine E en vetzuren in hazelnootolie kan de hydratatie in de buitenste laag van de huid helpen verhogen. Door de huid gehydrateerd te houden, helpt vitamine E ook de elasticiteit van de huid te verbeteren, waardoor deze er stevig en soepel uitziet.

3. Het is hydraterend

 1. De vetzuren van hazelnootolie en vitamine E maken het ook tot een effectieve vochtinbrenger. Deze ingrediënten helpen bij het creëren van een natuurlijke oliebarrière die helpt uw ​​huid water vast te houden en uitdroging te voorkomen.

4. Het kan als samentrekkend middel worden gebruikt

 1. Hazelnootolie bevat tannines, krachtige antioxidanten. De tannines in hazelnootolie maken het een samentrekkend middel dat de vette huid kan drogen, poriën kan reinigen en krimpen en bacteriën kan verwijderen.

5. Het helpt de collageenproductie te stimuleren

 1. Collageen is een essentieel eiwit dat uw botten, organen en pezen bij elkaar houdt. Het geeft je huid structuur en elasticiteit. Onze huid produceert minder collageen naarmate we ouder worden, maar vitamine E kan helpen. Het maakt collageenproductie mogelijk door een enzym te verminderen dat collageen vernietigt.

6. Het helpt het uiterlijk van littekens te verminderen

 1. Het gebruik van producten met een hoog vitamine E-gehalte op uw huid kan het uiterlijk van littekens helpen verminderen, maar het onderzoek is niet doorslaggevend.

 2. In één onderzoek ontwikkelden kinderen met chirurgische littekens die driemaal daags vitamine E op hun huid aanbrachten geen keloïden (extra littekenweefsel) over hun wonden.

 3. Uit een ander onderzoek bleek echter dat vitamine E geen betere resultaten opleverde dan een op olie gebaseerde zalf. Een derde van de mensen die vitamine E hadden gebruikt, ontwikkelde ook een jeukende uitslag genaamd contactdermatitis.

7. Dit kan fijne lijntjes helpen verminderen

 1. De vitamine E in hazelnootolie kan ook het uiterlijk van fijne lijntjes verminderen.

 2. Vitamine E is een belangrijke antioxidant voor de huidverzorging, omdat het helpt uw ​​huid glad te maken en de buitenste huidlaag water en vocht vasthoudt.

 3. Sommige onderzoeken suggereren echter dat producten die vitamine E en C combineren, effectiever zijn in het bestrijden van tekenen van veroudering dan producten met alleen vitamine E. Hazelnootolie bevat geen vitamine C.

 4. Maar alleen hazelnootolie kan helpen bij het fotograferen: onderzoek suggereert dat vetzuren, zoals die in hazelnootolie, ook kunnen helpen het uiterlijk van fijne lijntjes of rimpels veroorzaakt door blootstelling aan de zon te verminderen.

8. Het helpt beschermen tegen schade door de zon

 1. Zonlicht creëert vrije radicalen, die uw cellen beschadigen en leiden tot tekenen van veroudering in uw huid. Vitamine E helpt uw ​​lichaam te beschermen door vrije radicalen te neutraliseren en celmembranen te beschermen tegen schade door de zon.

9. Het helpt hyperpigmentatie te verminderen

 1. Hyperpigmentatie is een aandoening waarbij de huid donker wordt. Het kan kleine of grote delen van uw huid beïnvloeden.

 2. Hyperpigmentatie kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, waaronder:

 3. Hazelnootolie is rijk aan vitamine E en experimenteel bewijs suggereert dat vitamine E hyperpigmentatie kan verminderen. Er is echter meer onderzoek nodig om de effectiviteit ervan echt te bepalen.

Hoe hazelnootolie te gebruiken

 1. U kunt zelf hazelnootolie op uw huid aanbrengen of combineren met andere oliën. Je kunt het ook als basis gebruiken als je je eigen lotions of crèmes maakt.

 2. Zorg ervoor dat u een huidpleistertest uitvoert voordat u een volledige applicatie uitvoert. Om dit te doen:

 3. Als u binnen 24 uur geen ontsteking of irritatie opmerkt, moet hazelnootolie u veilig elders kunnen aanbrengen.

 4. Nadat de olie uw patch-test heeft doorstaan, kunt u deze toepassen:

 5. Dit proces reinigt je gezicht en verwijdert ook de meeste soorten make-up. Je kunt hazelnootolie gebruiken, net als elke andere reiniger, zowel 's ochtends of' s nachts, of beide. Als u 's nachts gebruikt, gebruik dan de olie voordat u nachtcrèmes aanbrengt. [! 9099 => 1140 = 11!

 6. Voor de meeste mensen is hazelnootolie dagelijks veilig te gebruiken. Blijf echter lezen om meer te weten te komen over mogelijke risico's en bijwerkingen.

Mogelijke bijwerkingen en risico's

 1. Onderzoek is beperkt naar de mogelijke bijwerkingen en risico's van het gebruik van hazelnootolie voor huidverzorging.

 2. Het American College of Allergy, Asthma and Immunology beveelt aan dat mensen die allergisch zijn voor noten, zoals hazelnoten, notenolie of producten die deze bevatten, vermijden.

 3. Zelfs als u niet allergisch bent voor noten, is het een goed idee om te controleren op een allergische reactie voordat u hazelnootolie gebruikt. Een eenvoudige manier om dit te doen is met een patch-test op je huid, zoals hierboven beschreven.

 4. Hazelnootolie is rijk aan vitamine E, dat voor de meeste mensen als veilig wordt beschouwd. Het kan echter schadelijk zijn voor uw gezondheid om er teveel van te krijgen via uw dieet, supplementen of door het op uw huid te gebruiken.

 5. Te veel vitamine E kan veroorzaken:

 6. Als u zich zorgen maakt over uw vitamine E-inname, overleg dan met uw arts voordat u begint met het gebruik van hazelnootolie.

 7. U moet ook vóór gebruik met uw arts praten als u een oraal bloedverdunnend geneesmiddel gebruikt. Te veel vitamine E kan de effecten van het medicijn vergroten, wat uiteindelijk kan leiden tot verhoogde bloedingen en langere stollingstijden.

De onderste regel

 1. Het gebruik van hazelnootolie op uw huid kan veel voordelen bieden, van het gladmaken en hydrateren van uw huid tot bescherming tegen schade door de zon.

 2. Hazelnootolie wordt over het algemeen als zacht en veilig beschouwd, maar raadpleeg uw arts voordat u het gebruikt als u zich zorgen maakt over gezondheidsrisico's.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407