Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Heeft roze Himalayazout voordelen voor de gezondheid?

Heeft roze Himalayazout voordelen voor de gezondheid?

 1. Sommige mensen beschrijven roze Himalayazout als een van de zuiverste zouten die beschikbaar zijn en zeggen dat het verschillende gezondheidsvoordelen biedt.

 2. Maar verdient dit zout zijn plaats tussen de "gezondere" zouten? Dit artikel onderzoekt de mogelijke voordelen van dit exotische zout.

Wat is roze Himalayazout?

 1. Roze Himalayazout is chemisch vergelijkbaar met keukenzout. Het bevat tot 98 procent natriumchloride.

 2. De rest van het zout bestaat uit sporenelementen, zoals kalium, magnesium en calcium. Deze geven het zout zijn lichtroze tint.

 3. Deze mineralen verklaren ook waarom het Himalayazout anders smaakt dan gewoon keukenzout.

Hoe wordt het gebruikt?

 1. Mensen gebruiken dit type zout en gewoon keukenzout op dezelfde manier: als onderdeel van het koken, om maaltijden te kruiden en voedsel te bewaren.

 2. Blokken roze zout worden soms serveerschalen, kookoppervlakken en snijplanken. Sommige mensen gebruiken ook roze Himalayazout in plaats van badzout. Het is ook mogelijk om lampen en kaarsenhouders van roze zout te kopen.

Waarom heeft het lichaam zout nodig?

 1. Natrium is een essentieel sporenmineraal dat in zout wordt gevonden. Het lichaam heeft dit nodig voor verschillende functies.

 2. Het kan ondersteunen:

 3. Recent onderzoek heeft gesuggereerd dat het eten van zout het risico op infecties kan verminderen en schadelijke bacteriën kan doden.

 4. Eén onderzoek bij dieren heeft onderzoekers er ook toe gebracht te concluderen dat zout een positief effect kan hebben op depressiesymptomen.

Voordelen en mythen

 1. Er zijn verschillende claims over de gezondheidsvoordelen van het gebruik van roze zout. Waaronder:

Rijk mineraalgehalte

 1. Sommige bronnen zeggen dat roze Himalayazout tot 84 verschillende sporenmineralen bevat.

 2. Omdat het tot 98 procent natriumchloride bevat, betekent dit dat slechts ongeveer 2 procent bestaat uit deze verschillende sporenmineralen. Gezien de relatief beperkte hoeveelheden waarin mensen normaal zout consumeren, en de kleine hoeveelheid van deze mineralen in het zout, is het onwaarschijnlijk dat ze meetbare of significante gezondheidsvoordelen opleveren.

Natrium verlagen

 1. Sommige mensen geloven dat roze Himalayazout minder natrium bevat dan gewoon keukenzout. Beide typen bestaan ​​echter voor ongeveer 98 procent uit natriumchloride.

 2. Omdat roze zout vaak grotere kristallen heeft dan keukenzout, bevat het technisch gezien minder natrium per theelepel. Het heeft ook een zoutere smaak dan keukenzout, wat betekent dat een persoon minder zout in een portie kan gebruiken om dezelfde smaak te bereiken.

 3. Roze zout is echter ook verkrijgbaar in een kleinere korrelgrootte die meer lijkt op gewoon zout. Houd hier rekening mee bij het op smaak brengen van voedsel en het meten van natriuminname. [! 10130 => 1140 = 7!

Een natuurlijker zout

 1. Sommigen beweren dat Himalayazout natuurlijker is dan keukenzout. Deze claim lijkt verdienste te hebben.

 2. Tafelzout wordt meestal sterk geraffineerd en gemengd met antiklontermiddelen om klonteren te voorkomen, zoals natriumaluminosilicaat of magnesiumcarbonaat,

 3. Himalayazout is minder kunstmatig en bevat meestal geen additieven.

Een hulpmiddel bij hydratatie

 1. Sommigen geloven dat het toevoegen van een snufje roze zout aan maaltijden of dranken het lichaam kan helpen een optimale vochtbalans te bereiken en uitdroging te voorkomen.

 2. Het is waar dat natrium nodig is om de juiste vloeistofbalans te handhaven. Dit geldt echter ook voor natrium uit andere bronnen en roze Himalayazout.

Risico's en overwegingen

 1. Houd rekening met de volgende punten als u roze Himalayazout gebruikt:

Jodiuminname

 1. Jodium is een mineraal dat het lichaam nodig heeft voor het handhaven van een goede schildklierfunctie en celmetabolisme. Grote bronnen van jodium zijn onder andere vis, zeegroenten, zuivel en eieren, onder andere voedingsmiddelen.

 2. Gejodeerd zout is een andere veel voorkomende bron van dit sporenmineraal. Ongeveer 75 procent van de huishoudens in de Verenigde Staten gebruikt gejodeerd zout.

 3. Hoewel roze Himalayazout van nature wat jodium kan bevatten, bevat het waarschijnlijk minder jodium dan gejodeerd zout. Daarom moeten degenen die jodiumtekort hebben of een risico lopen op tekort, jodium elders gebruiken als ze roze zout gebruiken in plaats van tafelzout.

Natriuminname

 1. Hoewel natrium noodzakelijk is voor het behoud van leven, is het belangrijk om de inname van elk type zout te controleren. Hoewel natrium in kleine hoeveelheden nodig is, kan teveel een negatieve invloed hebben op de gezondheid.

 2. Degenen met nier-, hart- of leverproblemen of mensen met een natriumbeperkt dieet, moeten hun natriuminname controleren en hun gebruik van alle zout, inclusief roze Himalayazout, beperken.

 3. Zelfs mensen met een goede gezondheid moeten de inname van natrium controleren. Een rapport uit 2016 van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) stelt dat meer dan 90 procent van de kinderen en 89 procent van de volwassenen meer consumeert dan de aanbevolen hoeveelheid natrium.

Te veel natrium

 1. De 2015-2020 Dieetrichtlijnen voor Amerikanen bevelen aan dat mensen dagelijks minder dan 2.300 milligram (mg) natrium eten. Dit komt overeen met ongeveer 1 theelepel gewoon keukenzout per dag.

 2. Degenen met hoge bloeddruk moeten de natriuminname beperken tot 1500 mg per dag. Praat met een diëtist om de voedingswijzigingen te bepalen die kunnen worden aangebracht om de natriuminname te beperken.

 3. Zout bevat 40 procent natrium. Wanneer u zich bewust bent van de inname van natrium, kan het nuttig zijn om te weten hoeveel natrium in bepaalde hoeveelheden zout zit.

 4. Bepaalde hoeveelheden zout bevatten de volgende hoeveelheden natrium:

 5. De meeste mensen consumeren veel meer dan dit.

 6. Wanneer mensen meer natrium innemen dan ze nodig hebben, proberen hun nieren het teveel via de urine te verwijderen. Als de nieren niet genoeg natrium kunnen verwijderen, begint het zich op te hopen in de vloeistof tussen cellen, de interstitiële vloeistof.

 7. Hierdoor nemen zowel het watervolume als het bloedvolume toe, waardoor het hart en de bloedvaten extra worden belast.

 8. Een aantal ernstige gezondheidsproblemen zijn gekoppeld aan een hoge natriuminname, waaronder:

 9. Het consumeren van teveel zout kan zelfs bijdragen aan auto-immuunziekten, zoals multiple sclerose, reumatoïde artritis, lupus en psoriasis, omdat het het immuunsysteem overstimuleert.

 10. Onderzoek uit 2015 suggereert een direct verband tussen zoutinname en obesitas, waarbij een toename van de zoutinname met 1 g per dag wordt gekoppeld aan een toename van het risico op obesitas met meer dan 25 procent bij zowel volwassenen als kinderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407