Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe een bakpoeder te gebruiken

Hoe een bakpoeder te gebruiken

 1. In dit artikel kijken we naar de voordelen van een zuiveringszoutbad en hoe het nemen ervan kan helpen. We onderzoeken ook enkele andere soorten detoxbaden en hun gebruik.

Wat is een zuiveringszoutbad?

 1. Zuiveringszout is een mengsel van natriumionen en bicarbonaationen. Het lost volledig op in water en wordt meestal toegevoegd aan mondhygiëne en reinigingsproducten, omdat het kan helpen bacteriën, geuren en zuren te verwijderen. Deze eigenschappen kunnen ook nuttig zijn voor de huid, vooral als een persoon bepaalde huidaandoeningen heeft.

 2. Zelfs zonder bakpoeder aan het water toe te voegen, kan weken in een warm bad waardevolle therapeutische eigenschappen hebben door de spieren van een persoon te verwarmen en hen te helpen ontspannen na een stressvolle dag.

 3. Een warm of heet bad kan ook zweten bevorderen, waardoor het lichaam gifstoffen uit de poriën kan verwijderen.

Tien voordelen van een zuiveringszoutbad

 1. Een zuiveringszoutbad kan voor veel aandoeningen gunstig zijn, waaronder:

1. Schimmelinfecties

 1. Veel mensen ervaren schimmelinfecties, maar sommige symptomen, zoals jeuk en zwelling, kunnen het voor een persoon vaak moeilijk maken om zijn dagelijkse activiteiten uit te voeren. Een zuiveringszoutbad kan de symptomen verlichten en een persoon helpen sneller te herstellen.

 2. Uit een onderzoek bleek dat zuiveringszout Candida-cellen hielp doden, de schimmelcellen die verantwoordelijk zijn voor schimmelinfecties.

2. Schimmelinfecties van huid en nagels

 1. Onderzoek suggereert dat zuiveringszout een nuttig middel kan zijn als antischimmelmiddel tegen veel van de schimmelstammen die vaak menselijke huid en nagels infecteren.

 2. Mensen met de nagelschimmel onychomycosis, die dikke, verkleurde of kruimelige nagels veroorzaakt, kunnen verlichting vinden door hun handen of voeten regelmatig in een zuiveringszoutbad te weken.

 3. Iedereen met een schimmelinfectie moet zijn arts echter vragen of een zuiveringszoutbad de symptomen kan verlichten.

3. Eczeem

 1. Eczeem veroorzaakt droge, jeukende en ontstoken plekken op de huid tijdens opflakkeringen. Deze gebieden kunnen zo jeuken dat een persoon de huid krabt en breekt, waardoor deze vatbaar wordt voor infecties en de symptomen erger worden.

 2. Zuiveringszout kan bij sommige mensen eczeemopflakkeringen helpen voorkomen of de symptomen verminderen. Het toevoegen van 1/4 tot 1/2 kopje zuiveringszout aan een warm bad kan de jeukende huid helpen kalmeren.

 3. Het is belangrijk om de huid droog te bevochtigen en onmiddellijk na het bad te hydrateren.

4. Psoriasis

 1. Net als eczeem kunnen medicinale baden nuttig zijn voor mensen met psoriasis. Mensen die symptomen van psoriasis hanteren, gebruiken vaak havermoutbaden om ontstekingen te verminderen.

 2. Het toevoegen van 1/2 kopje zuiveringszout aan een havermoutbad kan irritatie en jeuk verder verminderen.

 3. Het is essentieel voor iemand met psoriasis om zijn huid onmiddellijk na het drogen met een handdoek te bevochtigen, omdat heet water de huid verder kan uitdrogen.

5. Poison Ivy, Poison Oak of Sumac

 1. Zuiveringszout kan ook de genezing van huiduitslag bevorderen die wordt veroorzaakt door het aanraken van giftige planten. Een bad nemen is meestal een goed idee na het aanraken van giftige planten, omdat baden kan helpen voorkomen dat de huid de oliën absorbeert die uitslag veroorzaken.

 2. Een bad kan ook helpen voorkomen dat deze oliën zich verspreiden naar andere delen van het lichaam of een andere persoon.

 3. Zuiveringszout kan de ontstoken huid kalmeren en irritatie en jeuk verminderen. Weken in een lauwwarm bad met 1/2 tot 1 kop zuiveringszout kan de symptomen helpen verminderen. Havermout toevoegen aan het bad kan ook jeuk verlichten.

 1. Een UTI veroorzaakt pijn en verbranding tijdens het plassen, een aandoening die wordt veroorzaakt door extra zuurgraad in de urinewegen.

 2. Hoewel een zuiveringszoutbad de zuurgraad van de urine niet verandert, kan het pijn en ongemak verminderen bij gebruik naast door de arts voorgeschreven antibiotica. Doe 1/4 kopje bakpoeder in het bad en laat 15 tot 30 minuten weken.

7. Luieruitslag

 1. De vochtige, warme omstandigheden in een luier maken het de perfecte plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. Dit kan een rode uitslag op de huid veroorzaken die luieruitslag wordt genoemd. De huid van de baby kan ook geïrriteerd raken door constante wrijving door de luier.

 2. Een zuiveringszoutbad kan de irriterende bacteriën voorzichtig verwijderen en de gevoelige huid kalmeren.

 3. Voor baby's en kleine kinderen is het van essentieel belang om slechts een minimale hoeveelheid zuiveringszout te gebruiken, omdat de opgeloste zuiveringszout door de huid kan worden opgenomen.

 4. 1 tot 2 eetlepels bakpoeder in een klein, lauw bad gebruiken en het getroffen gebied 10 minuten weken is in de meeste gevallen voldoende. [! 1589 => 1130 = 11!

 1. De constante jeuk en irritatie veroorzaakt door waterpokken kan voor veel mensen als marteling aanvoelen, vooral kinderen.

 2. Een zuiveringszoutbad kan de nodige verlichting bieden. Het toevoegen van 1 tot 2 koppen bakpoeder aan een lauw bad en maximaal 20 minuten laten weken, driemaal daags kan helpen om verlichting te bieden.

 3. Het toevoegen van ingrediënten zoals havermout of kamille kan ook de symptomen verminderen.

9. Vulva irritatie

 1. Sommige vrouwen ervaren vaak irritatie en jeuk rond de vulva.

 2. 1/4 kopje bakpoeder aan een bad toevoegen en gedurende 15 tot 20 minuten drie keer per dag weken, kan bij sommige vrouwen de symptomen helpen verminderen.

10. Constipatie en aambeien

 1. Een zuiveringszoutbad kan de jeuk en pijn veroorzaakt door constipatie of aambeien helpen verlichten.

 2. Een 1/4 kopje bakpoeder toegevoegd aan een warm bad kan voldoende zijn om de symptomen te verlichten.

Detoxbaden

 1. Zelfs zonder een onderliggende aandoening om te behandelen, kan een zuiveringszoutbad een nuttige manier zijn om ontgifting te bevorderen.

 2. Om dit te doen, meng je 1/2 kopje bakpoeder met 1/2 kopje Epsom-zout en voeg je het mengsel toe aan een warm bad.

 3. Mensen willen misschien ook medicinale kruiden of etherische oliën, zoals eucalyptus, toevoegen om het lichaam te helpen zweten en ontgiften.

Hoe een bakpoeder te gebruiken

 1. Voeg voor het maken van een zuiveringszoutbad 1/4 tot 2 koppen zuiveringszout toe aan warm badwater en roer het rond om het te laten oplossen.

 2. Zodra het zuiveringszout volledig is opgelost, laat u het in het bad maximaal 40 minuten weken. Dep de huid na het bad droog met een handdoek en gebruik een natuurlijke olie of lotion om de huid te hydrateren.

 3. Andere tips voor voor en na het bad zijn:

Risico's en overwegingen

 1. Soda-baden zijn meestal veilig. Opgelost zuiveringszout kan echter in de huid worden opgenomen en sommige groepen mensen moeten het gebruik van zuiveringszoutbaden vermijden, zoals degenen die:

 2. Sommige mensen kunnen slecht reageren op zuiveringszout, dus het wordt aanbevolen om de effecten op een klein stukje huid minstens 24 uur te testen voordat ze een zuiveringszoutbad nemen.

Andere soorten detoxbaden

 1. Er zijn veel andere natuurlijke ingrediënten die mensen in een detoxbad kunnen gebruiken, waaronder:

 2. Zuiveringszout wordt soms toegevoegd aan zoutbaden om hun effecten te ondersteunen, maar het is belangrijk om dit eerst met een zorgverlener te bespreken.

Andere toepassingen voor zuiveringszout

 1. Wanneer ze niet in bad worden gebruikt, kunnen mensen ook bakpoeder gebruiken voor:

Takeaway

 1. Zoals bij elke behandeling is het noodzakelijk om met een arts te praten voordat u zuiveringszoutbaden gebruikt om een ​​onderliggende gezondheidstoestand te behandelen.

 2. Artsen willen misschien controleren hoe de huid reageert; ze kunnen misschien ook veiligheidstips geven of een aantal alternatieve behandelingen aanbevelen om te proberen. Iedereen met symptomen die niet verbeteren of erger worden, moet contact opnemen met een arts.

 3. Zuiveringszout kan online worden gekocht.

 4. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 4 april 2018 Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Letscher-Bru, V., Obszynski, C. M., Samsoen, M., Sabou, M., Waller, J., Candolfi, E. (2013, februari). Antischimmelactiviteit van natriumbicarbonaat tegen schimmels die oppervlakkige infecties veroorzaken [!Abstract

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407