Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Hoe Japanse zoete wortelen te koken

15. Advocaat Privilege

 1. Het zoete, geglazuurde wortelbijgerecht dat vaak in Japanse restaurants wordt geserveerd, kan niet eenvoudiger om thuis te recreëren met slechts een handvol pantry-nietjes. Een kleine hoeveelheid van je favoriete zoetstof, toegevoegd als een subtiel glazuur in plaats van een overweldigende saus, verbetert de natuurlijke suikers in wortels en transformeert ze in enkele minuten in iets speciaals. Pas het basisrecept aan met extra smaakmakers - probeer verse gember, citroenschil of een beetje chilipoeder voor een krachtigere smaak.

Stap 1

 1. Schil de wortels en hak hun toppen en staarten af ​​met een scherp mes. Snijd de wortels in dikke stukken, vooroordeel plakjes, munten of wapenstokken. Als je babywortels gebruikt, laat ze dan heel.

Stap 2

 1. Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de wortels toe. Zorg voor voldoende water om alle wortels volledig te bedekken.

Stap 3

 1. Zet het vuur laag zodat het water suddert. Laat de wortels sudderen tot ze gaar zijn, maar nog steeds een beetje stevig. Neem een ​​hap om te bepalen of ze genoeg zijn gedaan. Kleinere plakjes hebben ongeveer vijf tot acht minuten nodig om te koken; grotere stukken of hele babywortels hebben over het algemeen 10 tot 12 minuten nodig.

Stap 4

 1. Giet de wortels in een vergiet en schuif ze onmiddellijk terug in de pan. Zet de pan terug op het fornuis en zet het vuur op middelhoog.

Stap 5

 1. Voeg een klein klontje boter toe en roer het in de wortels met een houten lepel. Gebruik net genoeg boter om het oppervlak van alle wortels te glazuren, dus voeg een kleine hoeveelheid per keer toe totdat de wortels zijn bedekt maar niet in boter zwemmen.

Stap 6

 1. Voeg een kleine hoeveelheid witte suiker, bruine suiker, honing, ahornsiroop of melasse toe en roer het door de wortels. Wortelen zijn van nature zoet, dus begin met slechts een theelepel of twee van zoetstof. Voeg later meer toe als je een zoeter glazuur wilt.

Stap 7

 1. Voeg optionele kruiden toe, zoals citroen- of sinaasappelschil, geraspte verse gember of een snufje chili of kerriepoeder. Roer ze in de wortels met de houten lepel.

Stap 8

 1. Roer de wortels ongeveer vijf minuten zachtjes over het vuur. De zoetstof en boter moeten goed mengen om een ​​glanzend glazuur op de wortels te vormen.

Stap 9

 1. Proef een van de wortels. Als je wilt dat ze zoeter zijn, voeg dan een beetje meer suiker, honing, melasse of siroop toe en roer nog een paar minuten over het vuur. Serveer onmiddellijk, terwijl de wortels nog heet zijn.

Stap 9

 1. Snijplank

 2. Houten lepel

 3. Witte suiker, bruine suiker, honing, ahornsiroop of melasse

Stap 9

 1. Hoewel deze wortelen een populair bijgerecht zijn in Japanse restaurants, zijn ze net zo geschikt om te serveren met een geroosterde, gegrilde vis of kip, of gegrilde ribben.

 2. Combineer wortelen met andere wortelgroenten en pompoenen, zoals pastinaak, rapen en pompoen met eikel of butternut, voordat u het glazuur toevoegt. Snijd alle groenten in stukjes van dezelfde grootte.

 3. Hoewel deze wortelen een populair bijgerecht zijn in Japanse restaurants, zijn ze net zo geschikt om te serveren met een geroosterde, gegrilde vis of kip, of gegrilde ribben.

 4. Combineer wortelen met andere wortelgroenten en pompoenen, zoals pastinaak, rapen en pompoen met eikel of butternut, voordat u het glazuur toevoegt. Snijd alle groenten in stukjes van dezelfde grootte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407