Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kaas veilig voor mensen met diabetes?

Is kaas veilig voor mensen met diabetes?

 1. Door een evenwichtige benadering van het eten van kaas te gebruiken, kunnen personen die van dit vertrouwde voedselproduct houden ervan genieten zonder hun gezondheid te schaden. [! 493 => 1140 = 1!

Kunnen mensen met diabetes kaas eten?

 1. Mensen met diabetes kunnen veilig kaas eten als onderdeel van een uitgebalanceerd, gezond dieet.

 2. Net als bij andere voedingsmiddelen is matiging de sleutel, en dus zou een dieet met teveel kaas schadelijk zijn voor mensen met of zonder diabetes.

 3. Een persoon met diabetes kan het volgende overwegen bij het selecteren van een kaas om in een diabetesvriendelijk dieet op te nemen.

Calorieën

 1. Kaas bevat veel calorieën en vet. Hoewel het caloriegehalte varieert tussen verschillende soorten kaas, moeten mensen met diabetes overmatig eten vermijden.

 2. Type 2 diabetes heeft sterke banden met obesitas en het verliezen van zelfs een paar kilo kan het risico op diabetes verminderen. Meer dan 87 procent van de mensen met diabetes heeft medisch overgewicht of obesitas.

 3. Verschillende stappen kunnen mensen met diabetes helpen kaas te eten en gewichtstoename te minimaliseren, waaronder:

Verzadigd vet

 1. Kaas bevat veel verzadigd vet in vergelijking met veel andere voedingsmiddelen. In kleine hoeveelheden is verzadigd vet onschadelijk en kan het het lichaam ten goede komen. Te veel kan echter gewichtstoename, hoge cholesterol, galblaasproblemen en hartaandoeningen veroorzaken.

 2. De American Heart Association beveelt een dieet aan dat niet meer dan 5-6 procent verzadigd vet bevat, wat betekent dat in een dagelijks dieet van 2000 calorieën, niet meer dan 120 calorieën of 13 gram (g) moet afkomstig zijn van verzadigde vetten.

 3. Andere experts adviseren niet meer dan 10 procent van de dagelijkse calorie-inname van verzadigd vet, wat de hoeveelheid kaas verhoogt die een persoon kan consumeren.

 4. Mensen met diabetes kunnen deze doelen bereiken door zich te houden aan een dieet dat niet meer dan één portie kaas per dag bevat.

 5. Het verband tussen de inname van verzadigd vet en hartaandoeningen is niet zo duidelijk als het ooit leek. Een analyse van eerder onderzoek vond onvoldoende bewijs dat verzadigde vetten en hartaandoeningen met elkaar in verband brachten.

 6. Dat gezegd hebbende, is de algemene inname nog steeds een verstandige positie om in te nemen, met name van rood vlees, spek, worst, volle zuivelproducten en andere vetrijke voedingsmiddelen.

 7. Omdat mensen met diabetes al een hoger risico op hartaandoeningen lopen dan anderen, willen ze misschien hun verzadigde vetinname blijven verminderen totdat onderzoek duidelijkere richtlijnen oplevert.

 8. De nadruk voor mensen met diabetes moet liggen op een grotendeels plantaardig dieet dat rijk is aan onverzadigde vetten.

Sodium

 1. Mensen met diabetes moeten hun zoutinname (natrium) op 2300 milligram (mg) per dag of minder houden. Zout kan de bloeddruk verhogen en diabetes-gerelateerde cardiovasculaire problemen veroorzaken of verergeren.

 2. Kaas bevat vaak veel zout, vooral bewerkte kazen. Uit een onderzoek uit 2018 bleek bijvoorbeeld een gemiddeld zoutgehalte van 863 mg per 100 g verwerkte kaas.

 3. Uit het onderzoek bleek dat verse kaas een gemiddeld zoutgehalte van 498 mg per 100 g had. Om het natriumgehalte te minimaliseren, kunnen mensen verse kaas kiezen boven verwerkte goederen.

Heeft kaas invloed op de bloedsuikerspiegel?

 1. Kaas heeft een lage glycemische index (GI), wat betekent dat het langzaam glucose vrijgeeft en geen significante pieken in de bloedglucose veroorzaakt. Mensen consumeren echter vaak kaas naast ander voedsel, en sommige hiervan kunnen bloedglucose verhogen.

 2. Mensen bevatten vaak bronnen van koolhydraten, zoals crackers, fruit of honing op een kaasplateau. Deze hebben een directe invloed op de bloedsuikerspiegel, maar als je ze combineert met een geschikte portie kaas, kun je gevoelens van volheid en tevredenheid verlengen.

 3. Mensen met diabetes moeten ook rekening houden met de portiegroottes van het voedsel dat ze eten, samen met de kaas zelf, om hun inname van verzadigd vet en suiker te beheren.

Beste en slechtste kazen

 1. Mensen met diabetes moeten bewerkte kazen vermijden, inclusief enkelvoudige plakjes verpakte kazen en kaassprays. Deze kazen bevatten veel zout en kunnen ook andere, mogelijk risicovolle ingrediënten bevatten voor mensen met diabetes.

 2. Andere kazen met veel zout zijn:

 3. Kaassoorten met een lager natriumgehalte omvatten:

 4. De meeste kazen bevatten vergelijkbare hoeveelheden verzadigd vet, maar sommige bevatten meer. American en Monterey Jack hebben iets meer verzadigd vet dan vele anderen, terwijl provolone en mozzarella iets lager zijn.

 5. Naast het zout- en verzadigde vetgehalte, willen mensen met diabetes misschien de totale voedingswaarde bekijken. Kazen met veel eiwitten, calcium of andere mineralen zijn bijzonder gezond.

 6. Mensen met diabetes kunnen het volgende overwegen:

 7. Probiotica zijn gezonde bacteriën die een verband hebben met het verbeteren van het welzijn en kunnen het risico op hart- en vaatziekten verminderen, de schimmelinfecties bestrijden waar mensen met diabetes vatbaar voor zijn en de darmgezondheid verbeteren.

 8. Kaasarme soorten kaas zijn de meest gezonde keuze die mensen kunnen maken.

 9. Hier leert u welke ijsjes het beste zijn voor mensen met diabetes.

Voordelen

 1. Sommige onderzoeken suggereren dat mensen met diabetes daadwerkelijk baat kunnen hebben bij kaas.

 2. Een studie uit 2019, hoewel uitgevoerd bij ratten, keek naar de impact van kazen met een laag of normaal vetgehalte en ontdekte dat ze de insulinegevoeligheid verbeterden volgens één meting. Deze verbetering verminderde het risico op diabetes zonder de insulineproductie of het lichaamsgewicht te beïnvloeden.

 3. Het is vermeldenswaard dat de melkveehouders van Canada deze studie hebben gefinancierd. Lees hier meer over de beperkingen van het onderzoek.

 4. Kaas bevat ook veel eiwitten. Een enkele plak of 1 oz Cheddar-kaas bevat ongeveer 7 g eiwit. Eiwit kan mensen helpen zich langer vol te voelen, waardoor de verleiding wordt verminderd om ongezond voedsel te eten of te veel suikerrijke koolhydraten eet.

 5. Kaas is een uitstekende eiwitbron voor mensen met een vegetarisch dieet en diabetes.

Overwegingen

 1. Een enkele portie kaas is vaak vrij klein, ongeveer 1 oz in gewicht of de grootte van twee dobbelstenen.

 2. Mensen willen misschien het pakket op portiegrootte controleren en het bij slechts één portie houden. Om een ​​enkele portie meer voldoening te geven, kunnen mensen proberen het samen met andere, vezelrijke voedingsmiddelen te eten.

 3. Enkele opties om kaas te vergezellen zijn:

 4. Crackers van kaas en gekiemde granen of brood: voedingsmiddelen met gekiemde granen zijn rijk aan vezels en voedingsstoffen. Deze kunnen een gunstige invloed hebben op de bloedsuikerspiegel in vergelijking met andere koolhydraten.

 5. Kaas als saladedressing: veel saladedressings bevatten veel zout en calorieën. Kaas biedt smaak en extra eiwitten. Het toevoegen van magere kaas plus wat citroensap en avocado kan een geweldige manier zijn om smaak aan een salade te geven zonder een calorierijke dressing.

 6. Natriumzure kaas en avocado: Avocado is rijk aan vezels en gezonde vetten, dus deze twee voedingsmiddelen samen kunnen hunkeren naar minder gezond voedsel voorkomen. Het toevoegen van zwarte of cayennepeper geeft nog meer smaak.

Samenvatting

 1. Kaas bevat vaak veel vet en zout, maar eten met mate is veilig voor iemand met diabetes.

 2. Sommige kazen, vooral die welke vers zijn, kunnen zelfs het risico op diabetes helpen verminderen bij mensen die de aandoening nog niet hebben.

 3. Mozzarella, Emmental en Wensleydale-kaas behoren tot de laagste natriumopties. Mensen met diabetes moeten meer zoute kazen vermijden, zoals feta en halloumi.

 4. Zoals bij elke voedingsaanbeveling voor mensen met diabetes, zijn evenwicht en matiging essentieel voor het minimaliseren van het risico op een hoge bloedsuiker en de complicaties ervan, waaronder beroerte en hartaandoeningen.

 1. Is boter veilig voor mensen met diabetes?

:

 1. Met mate boter eten is veilig voor mensen met diabetes. Het kiezen van echte boter in plaats van margarine zal de inname van transvet verminderen en heeft een betere algehele impact op de gezondheid van het hart en diabetesmanagement. Omdat boter een verzadigd vet is, is het belangrijk om rekening te houden met de totale dagelijkse inname.

 2. Bij een dieet met 2000 calorieën beveelt de American Heart Association aan dat slechts 13 gram verzadigd vet is, wat overeenkomt met 5-6 procent van de totale calorieën. Een eetlepel echte boter bevat 7 g verzadigd vet.

 3. Kiezen voor ongezouten boter kan de natriuminname verminderen, wat belangrijk is voor het verbeteren van de bloeddruk en de gezondheid van het hart.

 4. Over het algemeen kan een persoon boter opnemen in een gezond dieet voor mensen met diabetes als ze deze met aandacht en met mate consumeren. Praat met een diëtist over specifieke inname van bepaald voedsel terwijl u uw bloedsuiker beheert.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op di 26 maart 2019.Bezoek onze Diabetes Type 2 categoriepagina voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Diabetes te ontvangen Type 2.Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Agarwal, S., et al. (2011). Het natriumgehalte in Cheddar, Mozzarella en proceskazen varieert aanzienlijk in de Verenigde Staten [!Samenvatting

 7. Hanning, A. R., et al. (2019). Zowel kazen met een laag of een normaal vetgehalte bemiddelen een verbeterde insulinegevoeligheid en moduleren serum-fosfolipidenprofielen bij insulineresistente ratten [!Abstract

 8. Siri-Tarino, P. W., et al. (2010). Meta-analyse van prospectieve cohortstudies ter evaluatie van de associatie van verzadigd vet met hart- en vaatziekten [!Abstract

 9. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 10. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407