Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is koffie goed voor u? Top 8 gezondheidsvoordelen van koffievoeding

Laatste gedachten over artisjokvoeding

 1. Honderden miljoenen mensen drinken bijna dagelijks koffie en koffiedrinkers vragen vaak: "Is koffie goed voor u?" Het antwoord, niet verrassend, is ja en nee. De potentiële voordelen van koffie zijn de afgelopen jaren echter uitgebreid onderzocht, omdat onderzoekers blijven proberen te begrijpen wat koffie met uw lichaam kan doen.

 2. Volgens de National Coffee Association drinkt meer dan 50 procent van alle Amerikaanse volwassenen elke dag koffie. Wereldwijd is koffie in veel landen de op één na meest geconsumeerde drank en het is de belangrijkste bijdrage van cafeïne aan het dieet van de gemiddelde persoon.

 3. Koffie bevat niet alleen veel cafeïne, maar het is ook rijk aan antioxidanten en bevat een kleine hoeveelheid verschillende micronutriënten die uw lichaam ook nodig heeft. Het is echter ook in verband gebracht met veel verschillende bijwerkingen en gezondheidsexperts adviseren vaak dat bepaalde groepen mensen hun inname beperken om nadelige effecten op de gezondheid te voorkomen.

 4. Dus is koffie gezond? En moet ik in plaats daarvan koffie drinken of andere alternatieven kiezen? Dit is wat u moet weten.

Wat is koffie? Soorten koffie

 1. Koffie is een warme drank gebrouwen uit gebrande koffiebonen, de zaden van bessen van de Coffea-plant. Er zijn veel verschillende soorten koffie die verschillen, afhankelijk van het type boon dat wordt gebruikt, het merk en de methode om het te zetten.

 2. Er zijn ook verschillende speciale op koffie gebaseerde producten beschikbaar, waaronder koffiebloem, koffiescrubs, etherische oliën, siropen en zelfs koffieklysma's. Het wordt ook toegevoegd aan supplementen, vaak in de vorm van groene koffieboonextract, gemaakt van koffiebonen die niet zijn gebrand of verwerkt.

 3. Er zijn ook veel verschillende soorten koffiedranken, ver buiten het traditionele kopje koffie. Enkele veel voorkomende typen zijn:

Is koffie goed voor u? Top 8 gezondheidsvoordelen van koffie

 1. Koffie is een warme drank gebrouwen uit gebrande koffiebonen, de zaden van bessen van de Coffea-plant. Er zijn veel verschillende soorten koffie die verschillen, afhankelijk van het type boon dat wordt gebruikt, het merk en de methode om het te zetten.

 2. Er zijn ook verschillende speciale op koffie gebaseerde producten beschikbaar, waaronder koffiebloem, koffiescrubs, etherische oliën, siropen en zelfs koffieklysma's. Het wordt ook toegevoegd aan supplementen, vaak in de vorm van groene koffieboonextract, gemaakt van koffiebonen die niet zijn gebrand of verwerkt.

 3. Er zijn ook veel verschillende soorten koffiedranken, ver buiten het traditionele kopje koffie. Enkele veel voorkomende typen zijn:

1. Hoog in antioxidanten

 1. Enigszins verrassend raden veel artsen nu aan koffie te drinken en beschouwen het als een "schuldig plezier" waar je je niet per se schuldig over hoeft te voelen. Dat komt omdat sommige bronnen aantonen dat een van de grootste gezondheidsvoordelen van koffiebonen zijn krachtige antioxiderende eigenschappen zijn, die zelfs sterker kunnen zijn dan cacao of sommige vormen van theebladeren.

 2. Hoe verhoudt het antioxidantniveau in koffie zich tot andere gezonde dranken? Onderzoek toont aan dat een gemiddeld kopje koffie misschien zelfs meer polyfenol-antioxidanten bevat dan cacao, groene thee, zwarte thee en kruidenthee. Hoewel je nog steeds het grootste deel van je antioxidanten uit hele voedselbronnen zoals fruit en groenten zou moeten halen, kan koffie een andere goede toevoeging zijn als je het kunt verdragen.

 3. Koffie is effectief in het bestrijden van schade door vrije radicalen omdat het de hoeveelheid antioxidanten in het bloed verhoogt. Twee van de belangrijkste antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de meeste koffievoordelen zijn chlorogeenzuur en cafeïnezuur, die beide cellen kunnen helpen beschermen tegen schade en oxidatieve stress.

2. Beschermt de gezondheid van de lever

 1. Een ander voordeel van het drinken van koffie is dat het de bloedsomloop verhoogt en de lever kan stimuleren. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine toonde aan dat toegenomen koffieconsumptie geassocieerd was met lagere percentages van progressie van leverziekte bij mensen met hepatitis C. In feite was er een vermindering van 20 procent in alcoholisch leversyndroom voor elke kop koffie een dag dronken de deelnemers. Ander onderzoek suggereert dat koffie ook kan beschermen tegen cirrose, inclusief alcoholcirrose.

3. Verbetert fysieke prestaties

 1. Een van de meest indrukwekkende koffievoordelen voor zowel mannen als vrouwen is het vermogen om fysieke prestaties te verbeteren en uw training naar het volgende niveau te brengen. Veel onderzoeken tonen zelfs aan dat koffie de alertheid verhoogt en mentale en fysieke prestaties op de korte termijn verbetert. Volgens het onderzoek verbetert cafeïne de maximale zuurstofcapaciteit niet direct, maar kan het de kracht en / of het uithoudingsvermogen van atleten helpen vergroten. Het is aangetoond dat het de snelheid en het vermogen verhoogt in gesimuleerde racecondities en activiteiten die maar 60 seconden of twee uur duren.

 2. Met name de koffie in koffie wordt vaak gebruikt als een ergogeen hulpmiddel voor en tijdens langdurige inspanning. Dit is een reden waarom veel duursporters en fitnessliefhebbers graag wat koffie drinken voordat ze naar de sportschool gaan of meedoen, omdat het bekend staat als een prestatieverbeteraar en bijdraagt ​​aan een hogere concentratie en uithoudingsvermogen. Een rapport uit 2013, gepubliceerd door de School of Sport and Exercise Science aan de Universiteit van Birmingham, ontdekte zelfs dat de kracht- en atletische prestaties aanzienlijk sneller waren bij volwassen mannen die vóór het sporten cafeïnedranken en koffie dronken vergeleken met placebo- en cafeïnevrije groepen.

4. Ondersteunt Cognitieve functie

 1. Van koffie is ook aangetoond dat het de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt, wat de cognitieve functie ondersteunt. Bovendien zijn koffie en cafeïne uitgebreid onderzocht als natuurlijke behandelingen voor de ziekte van Alzheimer en andere neurologische aandoeningen.

 2. In een dierstudie uitgevoerd door het Florida Alzheimer's Disease Research Center, toonden muizen die vanaf jonge volwassen leeftijd tot op oudere leeftijd cafeïne kregen in hun drinkwater bescherming tegen geheugenstoornissen en lagere hersenniveaus van het abnormale eiwit ( amyloïde-beta of Abeta) dacht centraal te staan ​​in de ontwikkeling van Alzheimer. "Leeftijd", cognitief gestoorde muizen vertoonden geheugenherstel en lagere Abeta-niveaus van de hersenen na slechts één tot twee maanden cafeïnebehandeling.

5. Kan helpen diabetes te voorkomen

 1. Er is veel bewijs dat het drinken van koffie (zes of meer kopjes per dag) het risico op diabetes type 2 aanzienlijk kan verlagen, maar nog minder kan nog steeds nuttig zijn. Volgens de Nurse's Health Study werd het drinken van twee of drie koppen koffie per dag geassocieerd met een lagere incidentie van type 2 diabetes bij jongere en vrouwen van middelbare leeftijd. Een ander groot overzicht van 18 studies gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine toonde aan dat elke kop koffie die werd geconsumeerd gekoppeld was aan een 7 procent lager risico op het ontwikkelen van diabetes type 2.

 2. Er wordt aangenomen dat chlorogeenzuur, een van de belangrijkste antioxidanten in koffie, ook de opname van glucose uit suikerrijke of koolhydraatrijke voedingsmiddelen kan verminderen. Dit kan de afgifte van suiker in de bloedbaan na een maaltijd vertragen en kan gunstig zijn voor het voorkomen van insulineresistentie.

 1. Ongefilterde koffie is een belangrijke bron van cafestol- en kahweol-antioxidanten, diterpeenverbindingen die zijn betrokken bij de cholesterolbalancerende effecten van koffie. Gewoonte koffieconsumptie in grote epidemiologische studies wordt geassocieerd met verminderde mortaliteit, zowel voor sterfte door alle oorzaken als voor cardiovasculaire sterfte.

7. Kan anti-kanker eigenschappen hebben

 1. Uit opkomend onderzoek blijkt dat er mogelijk een verband bestaat tussen koffieconsumptie en het risico op kanker, waarbij wordt opgemerkt dat dit krachtige ingrediënt bescherming kan bieden tegen verschillende soorten kanker. Een beoordeling gepubliceerd in Wetenschappelijke rapporten merkte bijvoorbeeld op dat koffie drinken geassocieerd was met een lager risico op meerdere soorten kanker, waaronder orale, faryngeale, dikke darm, lever, prostaat, endometriumkanker en melanoom.

8. Verhoogt vetverbranding

 1. Een van de grootste voordelen van koffie is gewichtsverlies, en onderzoek toont aan dat het kan helpen vetverbranding en metabolisme te stimuleren om gewichtsverlies te vergroten. Volgens een studie gepubliceerd in de Annals of Nutrition Metabolism, was cafeïne in staat het metabolisme met gemiddeld 7 procent te stimuleren binnen drie uur na consumptie. Merk op dat het het beste is om het gebruik van toegevoegde suikers of creamers te minimaliseren of je aan ongezoete koffie te houden in plaats daarvan om de hoeveelheid zwarte koffiecalorieën die je consumeert te verminderen.

Koffie-voedingsfeiten

 1. De twee meest geteelde koffiesoorten zijn Arabica en Robusta. Hoewel het geen grote bijdrage levert aan vitamines en mineralen aan uw dieet, is koffie een veel betere keuze dan energiedranken, frisdrank en gezoete thee of sappen. Het bevat geen suiker of koolhydraten en vrijwel geen calorieën, dus het past in bijna alle diëten, inclusief het veganistische, Paleo- en ketogeen dieet.

 2. Eén kopje gewone koffievoeding bevat ongeveer:

 3. Hoeveel cafeïne zit er in koffie? Het niveau kan nogal variëren, afhankelijk van factoren zoals het type boon, de fabrikant en de methode die wordt gebruikt voor het zetten van de koffie. Van een standaardbeker van Starbucks is bijvoorbeeld bekend dat deze een veel hogere hoeveelheid cafeïne bevat dan de gemiddelde koffie met gemiddelde branding die u thuis zou maken.

 4. Volgens de USDA bevat een gemiddeld 8-ounce kopje koffie uit gemalen bonen ongeveer 95 milligram cafeïne. Ondertussen bevat dezelfde maatbeker van Starbucks (wat een "korte" zou zijn) maar liefst 155 milligram. Daarentegen bevat een gemiddelde espresso ongeveer 64 milligram en een kopje groene thee heeft ongeveer 44 milligram. Dat betekent dat het drinken van een kopje koffie van Starbucks meer dan driemaal zoveel cafeïne oplevert als een groene thee gemaakt met één theezakje.

Geschiedenis van koffie en voordelen van koffie in de traditionele geneeskunde

 1. Koffie is een eeuwenoude gebrouwen drank bereid uit gebrande koffiebonen, de zaden van de koffievrucht van de Coffea-plant. Uit gegevens blijkt dat koffie al meer dan 500 jaar wordt gedronken, daterend uit de 15e eeuw, toen het voor het eerst werd gedronken door mensen die in Jemen woonden tijdens religieuze ceremonies.

 2. Er wordt ook gedacht aan medicinale eigenschappen. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde stimuleert koffie de lever, helpt het de menstruatie te reguleren en reinigt het de galblaas ter bescherming tegen galsteenvorming.

 3. In de afgelopen jaren zijn veel van de verborgen gezondheidsvoordelen van koffie aan het licht gekomen omdat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar dit krachtige ingrediënt. Tegenwoordig worden koffiebonen wereldwijd in meer dan 70 landen verbouwd, voornamelijk in warme, tropische gebieden langs de evenaar, zoals in Midden- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, India en Afrika.

Is koffie slecht voor u? Nadelen van koffie

 1. Hoewel er veel voordelen zijn van cafeïne en koffieconsumptie, zijn er ook verschillende nadelen van koffie en negatieve cafeïne-effecten. Dus wat zijn de nadelen van koffie drinken? Laten we kijken.

1. Het is verslavend

 1. Te veel cafeïne consumeren kan een verslavende bijwerking hebben, wat leidt tot een overdosis cafeïne. Het gevaar is dat het het lichaam kan overstimuleren, uw bijnieren kan verbranden en echt belastend kan zijn - en als u uw cafeïne niet kunt 'repareren', kan dit leiden tot hoofdpijn, angst, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, spijsvertering problemen en veranderingen in eetlust.

2. Het kan spijsverteringsproblemen veroorzaken

 1. Misselijkheid, braken en diarree zijn slechts enkele van de mogelijke bijwerkingen van koffieconsumptie. Dit komt door het laxerende effect van koffie, dat wordt veroorzaakt door de afgifte van gastrine, een soort hormoon dat beweging in het spijsverteringskanaal stimuleert. Studies tonen ook aan dat cafeïne de symptomen van gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) kan verergeren, een aandoening die wordt gekenmerkt door brandend maagzuur, misselijkheid en boeren.

 1. Cafeïne in koffie heeft invloed op hormonen, neurotransmitters, zenuwsignalering en spieren. Dit is vooral het geval als je bestaande gezondheidsproblemen hebt - zoals angst, hartproblemen of diabetes - of als je koffie gaat gebruiken om te helpen het gevoel te veranderen en onderliggende vermoeidheid te verhullen. Omdat cafeïne de alertheid verhoogt en de afgifte van adrenaline veroorzaakt, kan het gevoelens van angst en nervositeit verergeren. Een van de voordelen van stoppen met koffie en andere stimulerende middelen kan daarom een ​​verbetering van de stemming zijn, vooral als je last hebt van voortdurende stress of chronische angst.

4. Het kan veel calorieën bevatten

 1. Is koffie slecht voor gewichtsverlies? Hoewel er veel voordelen zijn van zwarte koffie als het gaat om gewichtsverlies en vetverbranding, kan het opstapelen van de room en suiker ervoor zorgen dat extra calorieën worden opgestapeld, wat uiteindelijk helemaal gewichtsverlies belemmert. Een goede koffie-optie voor gewichtsverlies om eenvoudig van je koffiezwart te genieten of een natuurlijke, caloriearme zoetstof zoals stevia te gebruiken om een ​​vleugje smaak toe te voegen. Amandelmelk, havermelk of kaneel zijn een paar andere eenvoudige manieren om van je kopje koffie te genieten zonder zich op de kilo's te stapelen.

5. Het wordt voor sommige mensen niet aanbevolen

 1. Met mate kan koffie door de meeste mensen veilig worden genoten als onderdeel van een gezond dieet. Er zijn echter verschillende mensen die cafeïne niet helemaal zouden moeten consumeren. Kinderen hebben bijvoorbeeld al lang het advies gekregen om geen koffie te drinken vanwege de mogelijke effecten op groei en ontwikkeling. Dus belemmert koffie je groei? Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat koffie je tekort doet, kan het problemen veroorzaken zoals hyperactiviteit en slapeloosheid. Daarom wordt het meestal niet aanbevolen voor adolescenten. Zwangere vrouwen moeten ook de consumptie van cafeïne beperken tot minder dan 200 milligram per dag om nadelige resultaten en geboorteafwijkingen te voorkomen.

Voordelen van koffie versus groene thee

 1. De gezondheidsvoordelen van koffie en thee zijn uitgebreid bestudeerd en er zijn een aantal overeenkomsten tussen de mogelijke gezondheidsvoordelen van thee en koffie. Beide bevatten cafeïne plus antioxidanten en er is aangetoond dat ze beschermen tegen chronische ziekten, schade door vrije radicalen en ontstekingen.

 2. Groene thee bevat echter veel minder cafeïne, wat gunstig kan zijn voor diegenen die hun inname willen verminderen. Het bevat ook antioxidanten zoals epigallocatechinegallaat (EGCG), waarvan wordt gedacht dat het bijdraagt ​​aan veel van zijn krachtige gezondheidsvoordelen. Net als koffie is aangetoond dat groene thee de gezondheid van het hart verbetert, de bloedsuikerspiegel verlaagt, de cognitieve functie ondersteunt en gewichtsverlies stimuleert. Omdat het minder cafeïne bevat, kan het ook beter worden getolereerd door mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of mensen die gevoelig zijn voor de effecten ervan.

Waar te vinden en hoe koffie te zetten

 1. Koffie is overal verkrijgbaar in zowat elk café, restaurant en bakkerij over de hele wereld, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om dit cafeïnehoudende kopje goedheid te bemachtigen. Zelfs als u thuis uw eigen koffie wilt zetten, is het gemakkelijk om uw eigen batch te brouwen. Hier zijn de meest gebruikte methoden om koffie te zetten:

Alternatieven voor gezonde koffie

 1. Of u nu de consumptie van cafeïne wilt verminderen of gewoon op zoek bent naar andere gezonde dranken om uw ochtendroutine te combineren, hier zijn een paar stimulerende alternatieven voor koffie die u misschien wilt overwegen :

Voorzorgsmaatregelen

 1. Vraagt ​​u zich af hoeveel u moet drinken om deze voordelen te krijgen en hoeveel cafeïne uit koffie te veel is? Is het ook goed om elke dag koffie te drinken, of moet je je cafeïneconsumptie verminderen om nadelige effecten op de gezondheid te voorkomen?

 2. Een 'gematigde hoeveelheid' voor gezonde volwassenen met maximaal 500 milligram cafeïne per dag, dat is ongeveer vijf kopjes zelfgebrouwen gewone koffie of iets meer dan één venti Starbucks-koffie (die heeft ongeveer 410 milligram).

 3. Voor zwangere vrouwen is het aantal minder - ongeveer 200 milligram per dag of minder, hoewel veel zwangere vrouwen er nog steeds helemaal geen hebben om potentiële gezondheidsrisico's voor koffie te minimaliseren.

 4. De meeste gezondheidsexperts raden aan om idealiter tussen de één en twee kopjes per dag te drinken, wat niet wordt geassocieerd met negatieve reacties, maar voor de meeste mensen gunstig lijkt te zijn.

 5. Wat zijn de bijwerkingen van koffie? Enkele van de meest gemelde symptomen zijn misselijkheid, braken, diarree, angst, slapeloosheid en hoofdpijn. Veel van deze zijn gerelateerd aan cafeïneconsumptie, dus het verminderen van uw inname of profiteren van de voordelen van cafeïnevrije koffie wordt in plaats daarvan aanbevolen voor degenen die aanhoudende nadelige bijwerkingen ervaren.

Laatste gedachten

 1. Vraagt ​​u zich af hoeveel u moet drinken om deze voordelen te krijgen en hoeveel cafeïne uit koffie te veel is? Is het ook goed om elke dag koffie te drinken, of moet je je cafeïneconsumptie verminderen om nadelige effecten op de gezondheid te voorkomen?

 2. Een "gematigde hoeveelheid" voor gezonde volwassenen met maximaal 500 milligram cafeïne per dag, dat is ongeveer vijf kopjes zelfgebrouwen gewone koffie of iets meer dan één venti Starbucks-koffie (die heeft ongeveer 410 milligram).

 3. Voor zwangere vrouwen is het aantal minder - ongeveer 200 milligram per dag of minder, hoewel veel zwangere vrouwen er nog steeds helemaal geen hebben om potentiële gezondheidsrisico's voor koffie te minimaliseren.

 4. De meeste gezondheidsexperts raden aan om idealiter tussen de één en twee kopjes per dag te drinken, wat niet wordt geassocieerd met negatieve reacties, maar voor de meeste mensen gunstig lijkt.

 5. Wat zijn de bijwerkingen van koffie? Enkele van de meest gemelde symptomen zijn misselijkheid, braken, diarree, angst, slapeloosheid en hoofdpijn. Veel van deze zijn gerelateerd aan cafeïneconsumptie, dus het verminderen van uw inname of profiteren van de voordelen van cafeïnevrije koffie wordt in plaats daarvan aanbevolen voor degenen die aanhoudende nadelige bijwerkingen ervaren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407