Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is kurkuma goed voor uw huid?

Is kurkuma goed voor uw huid?

 1. Mensen hebben kurkuma bijna 4.000 jaar lang ogenschijnlijk wonderbaarlijke helende eigenschappen toegeschreven. Het felgele poeder dat is afgeleid van de wortel van de kurkuma-plant, wordt ook wel Golden Goddess en Indian Saffron genoemd. Kurkuma wordt ook veel gebruikt als kleurstof en kleurstof.

 2. In dit artikel bekijken we of kurkuma gunstig kan zijn voor de gezondheid van de huid, inclusief psoriasis en acne.

Wat zijn de mogelijke voordelen voor de huid?

 1. De felgele kleur van kurkuma is afgeleid van zijn actieve component, curcumine.

 2. Studies hebben gesuggereerd dat curcumine beschermende effecten heeft tegen huidbeschadigende chemicaliën en milieuverontreinigende stoffen.

 3. Curcumine beschermt de huid door vrije radicalen te bestrijden en ontstekingen te verminderen. Er zijn ook aanwijzingen dat curcumine de volgende huidaandoeningen kan helpen:

Huidkanker

 1. Melanoom kan baat hebben bij curcumine-behandeling. Van Curcumine wordt gedacht dat het disfunctionele cellulaire componenten opruimt. Het kan ook de groei van melanoomcellen en tumorprogressie remmen.

Psoriasis

 1. Psoriasis is een chronische ontstekingshuid en gewrichtsaandoeningen die is gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen.

 2. Van curcumine wordt gedacht dat het de immuunroutes remt die verantwoordelijk zijn voor psoriasis.

Sclerodermie

 1. Scleroderma zorgt ervoor dat het immuunsysteem anders gezond bindweefsel aanvalt, wat resulteert in littekens. Deze littekens treden meestal op onder de huid en rond inwendige organen en bloedvaten.

 2. De positieve effecten van curcumine op de vorming van littekens helpen de effecten van sclerodermie te beheersen.

Vitiligo

 1. Vitiligo is een aandoening die huiddepigmentatie veroorzaakt, met witte plekken op de huid tot gevolg. In sommige gevallen kan curcumine oxidatieve stress voorkomen in de epidermale huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine.

Acne

 1. Acne is een veel voorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door mee-eters, whiteheads en puistjes. Een huidcrème met curcumine kan mogelijk worden gebruikt om de talgproductie van de huid te reguleren, wat mensen met acne kan helpen.

Kurkuma voor de huid gebruiken

 1. Curcumine uit kurkuma wordt slecht geabsorbeerd wanneer het oraal wordt ingenomen. Het metaboliseert snel en wordt snel uit het lichaam verwijderd.

 2. Bromelaïne, een enzym dat voorkomt in ananas, verhoogt de absorptie en ontstekingsremmende effecten van curcumine. Om deze reden wordt het vaak gecombineerd met medicinale kurkuma-producten.

 3. Kurkumapreparaten kunnen direct worden aangebracht op verse wonden, uitslag, kneuzingen en insectenbeten. Medicinale kurkuma heeft verschillende vormen, waaronder:

 4. Curcumine is ook te vinden in de volgende producten:

Wat zijn de risico's?

 1. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft kurkuma en zijn actieve component curcumine algemeen veilig verklaard voor gebruik en consumptie. Natuurlijke remedies kunnen echter bijwerkingen veroorzaken, allergieën veroorzaken en op ongewenste manieren reageren met andere kruiden, supplementen of medicijnen.

 2. Beweert dat alle curcumine-bevattende supplementen 95 procent curcuminoïden bevatten, niet zijn bevestigd door de FDA. De FDA controleert geen kurkuma- of curcuminesupplementen, dus een persoon moet ervoor zorgen dat hij een gerenommeerd merk koopt.

 3. Medicatie voor een van de volgende aandoeningen mag niet worden gebruikt met medicinale kurkuma of curcumine zonder eerst met een arts te praten:

Diabetes

 1. Dit type medicatie kan krachtiger worden in combinatie met op curcumine gebaseerde remedies, die het risico op een lage bloedsuiker (hypoglykemie) kunnen verhogen.

Bloedverdunners

 1. Curcumine heeft bloedverdunnende eigenschappen en mensen moeten het niet gebruiken met andere bloedverdunners, waaronder aspirine. Dit kan het risico op bloedingen vergroten.

 2. Curcumine mag 2 weken vóór de operatie niet worden ingenomen omdat het bloedverdunnende eigenschappen heeft.

Maagzuur

 1. Kurkuma kan de werking van geneesmiddelen beïnvloeden die maagzuur verminderen en de productie van maagzuur verhogen.

 2. Curcumine-bevattende supplementen, die zonder recept verkrijgbaar zijn in de VS, kunnen gastritis en maagzweren veroorzaken als ze op een lege maag worden ingenomen.

Takeaway

 1. Kurkuma heeft in sommige culturen een bijna mythische status gekregen voor het gebruik ervan in een buitengewoon breed scala aan kwalen. Men denkt dat kurkuma ontstekingsremmende, antimicrobiële, antioxiderende, antivirale, antibacteriële, schimmelwerende en antikanker eigenschappen heeft.

 2. Hoewel het al duizenden jaren in de Indiase en Chinese geneeskunde wordt gebruikt, zijn de biologische kenmerken ervan pas in het midden van de twintigste eeuw geïdentificeerd. De medicinale waarde van kurkuma is sindsdien het onderwerp van wetenschappelijke studies en klinische proeven geworden.

 3. Hoewel sommige vroege resultaten ten minste enkele van de genezende eigenschappen lijken te ondersteunen lang geleden toegeschreven, concludeerde een recent onderzoek naar de medicinale chemie dat curcumine niet de eigenschappen lijkt te hebben die nodig zijn voor een goede kandidaat-medicijn.

 4. Iedereen die supplementen of kruiden wil gebruiken, moet dit eerst met een arts bespreken om negatieve interacties met medicijnen of ziektebeheersing te voorkomen.

 5. Artikel laatst herzien vóór do 28 september 2017. Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over dermatologie. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407