Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is olijfolie een goede vochtinbrengende crème voor uw gezicht?

Is olijfolie een goede vochtinbrengende crème voor uw gezicht?

 1. Meer informatie over de voordelen van olijfolie op het gezicht en ontdek hoe u het kunt gebruiken voor de beste resultaten.

Voordelen van olijfolie voor de huid en het gezicht

 1. Enkele van de mogelijke voordelen van olijfolie voor de huid zijn:

1. Antioxidant inhoud

 1. Olijfolie werkt als een antioxidant, een stof die oxidatie voorkomt. Oxidatie is een proces dat vrije radicalen kan produceren, dit zijn chemicaliën die mogelijk cellen kunnen beschadigen en kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kanker.

 2. Wanneer aangebracht op de huid, kunnen antioxidanten voortijdige veroudering voorkomen. Ook suggereert enig onderzoek dat het aanbrengen van olijfolie op de huid na blootstelling aan de zon kankerverwekkende cellen kan bestrijden.

 3. In het onderzoek brachten wetenschappers de olie op de huid van muizen aan die waren blootgesteld aan mogelijk schadelijke ultraviolette (UV) stralen. De tumorgroei was aanzienlijk lager in de muizen die olijfolie op hun huid hadden in vergelijking met degenen die dat niet deden.

 4. Wetenschappers moeten op dit gebied meer onderzoek doen om de effecten van de antioxiderende eigenschappen van olijfolie op de menselijke huid te begrijpen.

2. Vitamine gehalte

 1. Olijfolie bevat de in vet oplosbare vitamines A, D, E en K. Sommige van deze vitamines kunnen de huid ten goede komen.

 2. Mensen hebben bijvoorbeeld in de loop van de geschiedenis lokaal vitamine E-olie gebruikt om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder psoriasis en eczeem.

3. Antibacteriële effecten

 1. Olijfolie heeft antibacteriële eigenschappen. Er zijn echter zeer weinig studies over het vermogen van olijfolie om bacteriën op de huid te bestrijden.

 2. In een klein onderzoek werd gekeken naar de effecten van het gebruik van olijfolie en kokosolie op Staphylococcus aureus-bacteriën op de huid. De resultaten toonden aan dat beide oliën antibacteriële eigenschappen vertoonden, maar maagdelijke kokosolie was effectiever in het elimineren van de bacteriën.

 3. Toch kan olijfolie soms worden gebruikt om bacteriële infecties van de huid te behandelen. Het kan ook de genezing verbeteren bij mensen met voetzweren veroorzaakt door diabetes type 2.

4. Bevochtigende effecten

 1. Olijfolie is een populaire natuurlijke vochtinbrengende crème die vaak wordt gebruikt om zowel de huid als het haar te verzachten. Er is echter heel weinig onderzoek gedaan naar de effectiviteit.

Hoe olijfolie op de huid te gebruiken

 1. Olijfolie is een ingrediënt in veel producten voor persoonlijke verzorging, waaronder gezichtswas, lichaamswas, zeep en lotions. Andere manieren om olijfolie op de huid te gebruiken zijn:

Moisturizer and after-sun treatment

 1. Sommige mensen gebruiken olijfolie als hydraterende lotion door het rechtstreeks op de huid aan te brengen voordat overtollige olie wordt weggeveegd. Als alternatief kan de olie op een vochtige huid worden aangebracht om een ​​vettig gevoel te voorkomen.

 2. Gebaseerd op de studie van de antioxiderende effecten op muizen, kan olijfolie vooral nuttig zijn wanneer het wordt aangebracht na blootstelling aan de zon.

Exfoliator

 1. Om het gezicht en lichaam te exfoliëren en delen van een droge of schilferige huid te behandelen, kan een persoon olijfolie en zeezout mengen om een ​​scrub te maken.

 2. Mensen moeten fijnkorrelig zout op het gezicht en andere gevoelige gebieden gebruiken en grovere korrels op de rest van het lichaam.

Remover voor make-up

 1. Olijfolie breekt alle waterbestendige stoffen in oogmake-up af, zodat ze gemakkelijker kunnen worden weggeveegd.

 2. Om oogmake-up te verwijderen, voegt u een paar druppels olijfolie toe aan een watje en veegt u voorzichtig het gebied rond de ogen af.

Gezichtsmasker

 1. Mensen met een droge huid kunnen baat hebben bij het gebruik van een op olijfolie gebaseerd gezichtsmasker. Olijfolie gemengd met ingrediënten zoals eiwit, honing of gemalen haver kan het gezicht verzachten en hydrateren.

Rimpelbehandeling

 1. Vanwege het gehalte aan antioxidanten kan olijfolie een verouderende huid en rimpels verminderen. De olie kan 's nachts of na blootstelling aan de zon worden gedept rond de ogen.

Littekenolie

 1. De vitamines en andere antioxidanten in olijfolie kunnen littekens vervagen door de huidcellen te helpen regenereren.

 2. Masseer de onverdunde olie in littekens of meng het met een scheutje citroensap om delen van hyperpigmentatie te behandelen, waar de huid donker is geworden door littekens.

 3. Olijfolie kan ook worden gebruikt om striae te voorkomen of te behandelen, hoewel onderzoeken naar de effectiviteit ervan gemengde resultaten hebben opgeleverd.

Risico's

 1. Hoewel sommige onderzoeken hebben aangetoond dat olijfolie voordelen voor de huid heeft, suggereren anderen dat dit niet de beste optie voor iedereen is.

 2. Potentiële risico's van het gebruik van olijfolie op het gezicht zijn onder meer:

 3. Beschadigde huidbarrière

 4. Een onderzoek uit 2013 meldde dat het gebruik van olijfolie voor de droge huid bij volwassenen en zuigelingen niet moet worden aangemoedigd. Onderzoekers suggereren dat het bij sommige mensen roodheid en schade aan de buitenste huidlaag kan veroorzaken.

 5. Atopisch eczeem bij kinderen

 6. Olijfolie kan bijdragen aan de ontwikkeling van eczeem bij kinderen, volgens onderzoek uit 2016, vooral bij kinderen met een familiegeschiedenis van de aandoening.

 7. Verstopte poriën

 8. Olijfolie is een zware olie die poriën kan verstoppen en bacteriën kan vangen als deze te veel wordt gebruikt. Mensen moeten het spaarzaam gebruiken en eventuele extra olie onmiddellijk met een zachte doek of een watje afvegen.

 9. Olie van lage kwaliteit gebruiken

 10. Het gebruik van hoogwaardige olijfolie is belangrijk. Oliën van lage kwaliteit kunnen additieven of chemicaliën bevatten die de huid kunnen irriteren of beschadigen.

 11. Mensen moeten proberen te kopen van een gerenommeerd merk en certificering zoeken bij de International Olive Council.

 12. Uit onderzoek bleek dat 73 procent van de vijf best verkochte geïmporteerde extra vierge olijfoliemerken in de Verenigde Staten niet aan de vereiste normen voor olijfolie voldeed.

 13. Kies ten slotte zuivere olijfolie of olijfolie van eerste persing boven melanges.

Takeaway

 1. Olijfolie kan enkele voordelen voor de huid bieden, waaronder vitamines, antioxidanten en antibacteriële effecten. Het onderzoek naar de voordelen van olijfolie voor het gezicht en de huid is echter beperkt.

 2. Er zijn aanwijzingen dat het bij sommige mensen bijwerkingen kan veroorzaken, dus mensen met een gevoelige huid moeten het spaarzaam gebruiken en eerst een testpatch doen.

 3. Om dit te doen, wrijft u een paar druppels olie op de arm en wacht u op een reactie. Als er binnen 48 uur niets verschijnt, is het waarschijnlijk veilig om te gebruiken.

 4. Vergeet niet alleen gecertificeerde olijfolie van hoge kwaliteit te gebruiken.

 5. Artikel laatst beoordeeld door zo 18 maart 2018. Bezoek onze categoriepagina Dermatologie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over dermatologie te ontvangen.Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Cooke, A., Cork, M. J., Victor, S., Campbell, M., Danby, S., Chittock, J., Lavender, T. (2016, maart). Olijfolie, zonnebloemolie of geen olie voor baby droge huid of massage: een piloot, beoordelaar-blind, gerandomiseerde gecontroleerde studie (de Oil in Baby SkincaRE [!OBSeRvE

 7. Danby, S. G., AlEnezi, T., Sultan, A., Lavender, T., Chittock, J., Brown, K., Cork, M. J. (2013, januari-februari). Effect van olijfolie en zonnebloemolie op de huidbarrière voor volwassenen: implicaties voor neonatale huidverzorging [!Abstract

 8. Medina, E., Romero, C., Brenes, M., de Castro, A. (2007, mei). Antimicrobiële activiteit van olijfolie, azijn en verschillende dranken tegen voedselpathogenen [!Abstract

 9. Nasiri, M., Fayazi, S., Jahani, S., Yazdanpanah, L., Haghighizadeh, M. H. (2015, 29 april). Het effect van actuele olijfolie op de genezing van voetzweren bij patiënten met diabetes type 2: een dubbelblinde gerandomiseerde klinische studie in Iran [!Samenvatting

 10. Verallo-Rowell, V. M., Dillague, K. M., Syah-Tjundawan, B. S. (2008, november-december). Nieuwe antibacteriële en verzachtende effecten van kokosolie en olijfolie van eerste persing bij volwassen atopische dermatitis [!Samenvatting

 11. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 12. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407