Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Is pindakaas goed voor u?

Is pindakaas goed voor u?

 1. Pinda's en pindakaas bevatten voedingsstoffen die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren en de bloedsuikerspiegel kunnen verbeteren.

 2. Afhankelijk van hoe mensen pindakaas in hun dieet gebruiken, kan het hen helpen af ​​te vallen of kilo's aan te doen tijdens krachttraining of bodybuilding.

 3. Pindakaas bevat echter veel calorieën en vet, dus mensen moeten er met mate van genieten.

 4. In dit artikel bekijken we de voordelen van het eten van pindakaas en leggen we de risico's uit die gepaard gaan met het consumeren ervan.

Nutritionele voordelen van pindakaas

 1. Pindakaas biedt een goede hoeveelheid eiwitten, samen met essentiële vitamines en mineralen, zoals magnesium, kalium en zink.

 2. Het meest opvallend is dat elke portie soeplepel pindakaas van 2 eetlepels (eetlepels) de volgende voedingsstoffen, mineralen en vitamines bevat:

 3. Er zijn echter ook voedingsnadelen als een persoon meer eet dan de aanbevolen hoeveelheid pindakaas.

 4. Pindakaas bevat veel calorieën, verzadigde vetten en natrium.

 5. Elke portie bevat 3,05 g verzadigde vetten, wat 23,5 procent is van de maximale aanbevolen dagelijkse inname van verzadigd vet van de American Heart Association voor degenen die 2000 calorieën per dag consumeren. Mensen moeten streven naar minder dan 13 g verzadigd vet per dag.

 6. Het bevat ook 152 mg natrium, dat is 10,1 procent van de ideale dagelijkse hogere natriuminname van 1500 mg voor een volwassene.

Gezondheidsvoordelen van pindakaas

 1. Pindakaas eten met mate en als onderdeel van een algeheel gezond dieet kan de volgende voordelen bieden:

1. Gewichtsverlies

 1. Verschillende onderzoeken suggereren dat het eten van pinda's en andere noten mensen kan helpen hun gewicht te behouden of zelfs helpt bij het afvallen.

 2. Dit kan zijn omdat pinda's de verzadiging verbeteren, wat het gevoel van volheid is, dankzij hun eiwit-, vet- en vezelgehalte.

 3. Een onderzoek uit 2018 suggereert dat het eten van noten, inclusief pinda's, iemands risico op overgewicht of obesitas vermindert. Deze studie vergeleek de voedings- en leefstijlgegevens voor meer dan 373.000 mensen uit 10 Europese landen gedurende 5 jaar.

 4. Eerder onderzoek op basis van gegevens verzameld van meer dan 51.000 vrouwen suggereerde dat degenen die tweemaal per week of meer aten gedurende een periode van 8 jaar iets minder aankwamen dan vrouwen die zelden noten aten.

2. Verbetering van de gezondheid van het hart

 1. Pindakaas bevat veel voedingsstoffen die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren, waaronder:

 2. Het aandeel onverzadigde vetten (PUFA's en MUFA's) tot verzadigde vetten in het dieet speelt een bijzonder belangrijke rol bij de gezondheid van het hart. Pindakaas heeft een vergelijkbare verhouding als olijfolie - die ook bekend staat als een hart-gezonde optie.

 3. Een hoge inname van noten kan verband houden met een verlaagd risico op sterfte door hartaandoeningen of andere oorzaken. De onderzoekers bevelen met name pinda's aan als een kosteneffectieve manier om de gezondheid van het hart voor sommige mensen te verbeteren.

 4. Onderzoek suggereert ook dat het opnemen van 46 g pinda's of pindakaas per dag in een dieet van de American Diabetes Association (ADA) gedurende 6 maanden het hart ten goede zou kunnen komen, de bloedlipidenprofielen en het gewicht zou kunnen beheersen voor mensen met diabetes.

 5. Omdat pindakaas veel calorieën bevat, is het cruciaal dat een persoon zijn inname beperkt als hij niet wil afvallen. Meer eten dan de aanbevolen hoeveelheid verhoogt ook de vet- en natriuminname, wat het hart niet ten goede komt.

3. Bodybuilding

 1. Veel bodybuilders en fitnessliefhebbers nemen om verschillende redenen pindakaas in hun voeding op.

 2. Hoewel de hoeveelheid calorieën zal variëren op basis van gestalte, activiteitenniveau en metabolisme, varieert de typische dagelijkse aanbevolen calorie-inname van ongeveer 1.600-2.400 calorieën per dag voor vrouwen en tot 3.000 calorieën per dag voor mannen. Actieve volwassen mannen moeten echter dagelijks tot 3.000 calorieën consumeren, terwijl actieve vrouwen tot 2.400 calorieën per dag nodig hebben.

 3. Dankzij het hoge caloriegehalte is pindakaas een gemakkelijke manier om de calorie- en onverzadigde vetinname te verhogen.

 4. Notenboter is ook een bron van eiwitten, die essentieel is voor het opbouwen en repareren van spieren. Hoewel pindakaas geen volledig eiwit is - wat betekent dat het niet alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft - telt het wel mee voor de dagelijkse eiwitinname van een persoon.

 5. Het verspreiden van pindakaas op volkorenbrood maakt een completere eiwitmaaltijd, omdat het brood het aminozuur methionine bevat, waaraan pindakaas ontbreekt.

4. Bloedsuikerspiegel beheren

 1. Pindakaas is een relatief koolhydraatarm voedingsmiddel dat goede hoeveelheden vetten en eiwitten bevat, evenals wat vezels.

 2. Deze kenmerken betekenen dat pindakaas, zonder toegevoegde suiker, geen significante invloed heeft op de bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat het een goede optie kan zijn voor mensen met diabetes.

 3. De ADA beveelt aan dat mensen verzadigde vetten vervangen door enkelvoudig onverzadigde vetten in hun voeding. Ze suggereren pindakaas, pinda's en pinda-olie als goede bronnen van enkelvoudig onverzadigd vet.

 4. Een klein onderzoek uit 2013 suggereert dat het eten van pindakaas of pinda's voor het ontbijt vrouwen met obesitas en een verhoogd risico op diabetes type 2 kan helpen hun bloedglucosewaarden te beheersen. Volgens het onderzoek hadden de vrouwen die noten aan hun ontbijt hadden toegevoegd een lagere bloedsuikerspiegel en rapporteerden minder honger in vergelijking met vrouwen die een ontbijt aten dat dezelfde hoeveelheid koolhydraten bevatte maar geen noten.

 5. Pindakaas is een goede bron van magnesium, een essentiële voedingsstof voor mensen met diabetes. Continue periodes van hoge bloedsuikerspiegel kunnen het magnesiumgehalte in het lichaam verlagen. Lage magnesiumgehaltes zijn gekoppeld aan prediabetes en type 2 diabetes.

5. Het risico op borstaandoeningen verminderen

 1. Het eten van pindakaas, vooral vanaf jonge leeftijd, kan het risico op goedaardige borstaandoeningen (BBD) verminderen, wat het risico op borstkanker verhoogt.

 2. Een studie in het tijdschrift Breast Cancer Research and Treatment, meldt dat het eten van pindakaas en noten op elke leeftijd kan leiden tot een lager risico op het ontwikkelen van BDD op de leeftijd van 30.

 3. De onderzoekers onderzochten de gegevens voor meer dan 9.000 schoolmeisjes in Amerika. Andere soorten peulvruchten, zoals bonen en soja, samen met plantaardige vetten en andere noten, kunnen ook bescherming bieden tegen BBD.

 4. Zelfs degenen met een familiegeschiedenis van borstkanker hadden een aanzienlijk lager risico als ze pindakaas en deze andere voedingsmiddelen aten.

Voedingsprofiel

 1. De onderstaande tabel geeft een gedetailleerd voedingsprofiel van 2 el gladde pindakaas:

Pinda-allergieën

 1. Pinda's en andere noten zijn veel voorkomende allergenen, met een pinda- of boomnootallergie die meer dan 3 miljoen Amerikanen treft, volgens de National Institutes of Health (NIH). Degenen met een bekende pinda-allergie moeten pindakaas en voedingsmiddelen met de noten vermijden.

 2. De NIH merkt ook op dat slechts 20 procent van degenen met een allergie uiteindelijk de allergie zal ontgroeien en geen reacties meer zal krijgen op noten.

Welke pindakaas is het beste?

 1. Zoek bij het selecteren van een pindakaasproduct naar een product met alleen pinda's en weinig of geen andere ingrediënten.

 2. Sommige merken pindakaas bevatten andere ingrediënten, zoals suiker, zout en toegevoegde oliën. Vermijd deze waar mogelijk. Probeer in plaats daarvan een beetje honing toe te voegen aan pindakaasgerechten als zoetstof.

 3. Het is normaal dat pure pindakaas wordt gescheiden in vaste en vloeibare vorm. Roer de inhoud grondig en de consistentie wordt weer normaal.

 4. Mensen kunnen natuurlijke pindakaas kopen in reformwinkels en online.

 5. Bewaar de pindakaas in de koelkast om te voorkomen dat deze afgaat.

Hoe pindakaas aan uw dieet toe te voegen

 1. Meer pindakaas eten is gemakkelijk. Soms kan het te gemakkelijk zijn - dus houd rekening met uw inname om te voorkomen dat u meer calorieën eet dan u op een dag nodig heeft. Vergeet niet dat 2 el pindakaas bijna 200 calorieën bevat.

 2. Mensen kunnen pindakaas in hun voeding opnemen door:

Samenvatting

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Pindakaas kan een gezonde optie zijn als mensen ervan genieten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Het is rijk aan verschillende voedingsstoffen, waaronder eiwitten en magnesium, die het hart kunnen helpen beschermen en de bloedsuikerspiegel en het lichaamsgewicht kunnen beheersen.

 4. Echter, teveel pindakaas eten kan de dagelijkse inname van verzadigd vet, natrium en calorieën verhogen.

 5. Degenen met een pinda-allergie moeten pindakaas vermijden, omdat dit een mogelijk dodelijke reactie kan veroorzaken.

 6. Artikel laatst herzien vóór do 22 november 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Freisling, H., Noh, H., Slimani, N., Chajes, V., mei, AM, Peeters, PH, ... Sabate, J. (2018, oktober) . Noteninname en 5-jarige veranderingen in lichaamsgewicht en obesitas risico bij volwassenen: resultaten van de EPIC-PANACEA-studie [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407