Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kip koken voor een BBQ

Stap 3

 1. Bijna iedereen kan een fatsoenlijke steak of hamburger grillen, maar het koken van kip op de barbecue is problematischer. Al te vaak is het te gaar en vezelig, of verkoold aan de buitenkant maar nog steeds rauw tot op het bot. De kip parboilen voordat je gaat grillen, vereenvoudigt en versnelt het proces enorm, met slechts een paar minuten op de grill om goed gekarameliseerde, sappige stukjes kip te produceren. [! 34668 => 1130 = 2!

 1. Leg de stukken kip in een grote steelpan en giet er voldoende kippenbouillon of water in om ze te bedekken. Als je water gebruikt, voeg dan een theelepel zout toe om de kip voorzichtig te kruiden.

Stap 2

 1. Breng de pot zachtjes sudderen, zodat de bouillon of het water nauwelijks borrelt. Laat de stukken kip 5 minuten sudderen, haal dan de pan van uw brander en dek deze af.

Stap 3

 1. Laat de stukjes kip nog 10 minuten rusten en giet ze vervolgens grondig af op bruin papier. Breng ze op smaak met zout en peper, of een droge kruidenmix naar keuze.

Stap 4

 1. Verwarm uw grill voor op een middelhoge temperatuur, ongeveer 375 tot 400 graden Fahrenheit. Leg de stukken kip op uw grill, met de huid naar beneden. Grill gedurende 3 tot 5 minuten, tot de huid goed is gemarkeerd en knapperig begint te worden.

Stap 5

 1. Bestrijk de bovenkant van uw stukken kip met barbecuesaus en draai ze om zodat de huidkant omhoog is. Terwijl de tweede kant aan het koken is, bestrijk je de stukjes huid met saus.

Stap 6

 1. Draai de stukken kip na nog eens 5 minuten, zodat de velkant weer naar beneden is. Bak nog 2 tot 3 minuten, tot de saus goed gekarameliseerd is. Een instant-read thermometer in het dikste deel van de kip moet 160 F. lezen. Breng de stukken kip over in een serveerschaal en laat ze 5 minuten rusten voor het opdienen.

Stap 6

 1. Grote steelpan

 2. Kippenbouillon of water

 3. Bruin papier

 4. Zout en peper

 5. Droge kruidenwrijven (optioneel)

 6. Barbecuesaus

 7. Rijgborstel

 8. Instant-read thermometer

 9. Serveerschaal

Stap 6

 1. Oude recepten spreken van het "koken" van de kip, maar dit is een verkeerde benaming. De kip mag nooit koken, omdat koken het moeilijk maakt. Bij een sudderen - 180 F tot 190 F - zullen de eiwitten in de stukjes kip niet samentrekken en aanspannen.

 2. Door de kip te parboilen komt veel vet vrij, waardoor het risico op opflakkeringen wordt geminimaliseerd. Het helpt ook de huid knapperig op de grill te houden, een bijkomend voordeel dat veel gasten waarderen.

 3. Zonder been, zonder vel borsten en dijen koken snel genoeg zodat ze geen parboiling nodig hebben. Gebruik deze techniek met opgestoken borsten, skin-on borsten, dijen, drumsticks of beenkwarten.

Stap 6

 1. Kook uw stukken kip altijd onmiddellijk nadat u ze hebt gekookt. Door ze later af te koelen en opnieuw op te warmen, ontstaat een onnodig risico op door voedsel overgedragen ziekten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407