Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kiwi's: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde-informatie

Kiwi's: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde-informatie

 1. Toen het tijd werd om het fruit te exporteren, werd de naam veranderd in de kiwi's om de hoge rechten op bessen te voorkomen.

 2. Het kreeg de bijnaam kiwi's vanwege de gemeenschappelijke kenmerken met het nationale symbool van Nieuw-Zeeland, de kiwivogel, die ook klein, bruin en wazig is. Kiwi's zijn voedzaam, wat betekent dat ze veel voedingsstoffen en weinig calorieën bevatten.

 3. De mogelijke gezondheidsvoordelen van het consumeren van kiwi's zijn onder andere het behoud van een gezonde huidskleur en textuur, het verlagen van de bloeddruk en het voorkomen van hartziekten en beroertes. [! 3897 => 1130 = 2!

 1. Het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten gaat gepaard met een verminderd risico op hartaandoeningen, diabetes, kanker en andere aandoeningen.

 2. Studies hebben aangetoond dat een verhoogde consumptie van plantaardig voedsel zoals kiwi's het risico op obesitas en algehele mortaliteit vermindert.

 3. Andere voordelen zijn:

Gezond uitziende huid

 1. Collageen, het ondersteuningssysteem van de huid, is afhankelijk van vitamine C. Deze vitamine is een essentiële voedingsstof en antioxidant; het helpt schade door de zon, vervuiling en rook te voorkomen, maakt rimpels glad en verbetert de algehele huidtextuur.

Beter slapen

 1. In een onderzoek, gepubliceerd in de Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, werd gekeken naar de effecten van kiwi's op de slaapkwaliteit bij volwassenen met slaapproblemen. Ze ontdekten dat het eten van kiwi's de slaap verbeterde volgens zelfgerelateerde maatregelen.

Hartgezondheid

 1. De vezels en kalium in kiwi's ondersteunen de gezondheid van het hart. Een toename van de inname van kalium samen met een afname van natrium kan het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen. In één studie, gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Internal Medicine, hadden degenen die 4.069 milligram kalium per dag consumeerden een 49 procent lager risico op overlijden door ischemische hartziekten dan degenen die minder kalium consumeerden.

Nierstenen

 1. Hoge inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa, behoud van minerale botdichtheid en vermindering van de vorming van nierstenen.

Bloeddruk verlagen

 1. Vanwege hun hoge kaliumgehalte kan kiwi's de hoge bloeddruk helpen verlagen. Het is bekend dat een hoge natriuminname een risicofactor is voor hoge bloeddruk; lage kaliuminname is echter ook een risicofactor.

Voorkomt constipatie

 1. Talrijke onderzoeken hebben gemeld dat de kiwi een mild laxerend effect kan hebben en kan worden gebruikt als voedingssupplement, vooral voor personen met constipatie. Regelmatige consumptie van kiwi's bleek een grotere, zachtere en frequentere ontlastingproductie te bevorderen.

Wat is de voedingswaarde van kiwi's?

 1. Per middelgrote vrucht bevat de kiwi:

 2. De pluizige kleine kiwi bevat ook de essentiële voedingsstoffen vitamine E, koper, vitamine K, choline, magnesium en fosfor. De kiwi's bevatten meer vitamine C per ons dan de meeste andere soorten fruit.

Kiwi's in uw dieet opnemen

 1. Hier zijn enkele handige tips om meer kiwi's in uw dieet op te nemen:

Kiwifruit gezondheidsrisico's

 1. Bètablokkers, een soort medicijn dat meestal wordt voorgeschreven voor hartaandoeningen, kunnen ervoor zorgen dat de kaliumspiegel in het bloed stijgt. Kaliumrijke voedingsmiddelen zoals bananen moeten met mate worden geconsumeerd bij het nemen van bètablokkers.

 2. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als uw nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 3. Artikel laatst bijgewerkt op di 20 juni 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Lin, H. H., Tsai, P. S., Fang, S. C., Liu, J. F. (2011). Effect van kiwifruitconsumptie op slaapkwaliteit bij volwassenen met slaapproblemen [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407