Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Kun je afvallen met het 7-daagse GM-dieet?

Kun je afvallen met het 7-daagse GM-dieet?

 1. Volgens een GM-dieetplanwebsite helpt dit dieet gebruikers minstens 10-17 pond te verliezen in 1 week. Het beweert gewichtsverlies te bevorderen door calorieën te verbranden zonder de stemming of energieniveaus te beïnvloeden.

 2. Dit plan kan echter essentiële voedingsstoffen uitsluiten en het is misschien geen duurzame strategie voor gewichtsverlies op lange termijn.

 3. In dit artikel bekijken we het GM-dieet meer gedetailleerd, inclusief hoe het werkt en de voordelen en risico's.

Wat is het GM-dieet?

 1. Het GM-dieet bestaat uit een maaltijdplan voor 7 dagen. Elke dag richt zich op een specifiek voedingsmiddel of voedingsgroep.

 2. GM staat voor General Motors. Sommige bronnen beweren dat het bedrijf General Motors dit dieetplan heeft ontwikkeld en goedgekeurd om zijn werknemers te helpen gewicht te verliezen.

Werkt het?

 1. Het GM-dieet bevordert gewichtsverlies op verschillende manieren, waaronder:

 2. Mensen die het GM-dieet volgen, zullen waarschijnlijk afvallen omdat het betekent dat ze minder calorieën innemen dan een persoon verbruikt. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit de meest gezonde manier is om af te vallen.

 3. Het lichaam van elke persoon is anders, dus mensen kunnen verschillende resultaten ervaren.

Voordelen

 1. Het GM-dieetplan heeft verschillende voordelen en risico's.

Meer groenten en fruit

 1. Een gezondheidsvoordeel van het GM-dieet is dat groenten en fruit het primaire voedsel zijn. Groenten en fruit onderdrukken vetophoping in het lichaam omdat ze weinig calorieën en veel vezels bevatten, waardoor mensen zich langer vol voelen.

Minder toegevoegde suikers

 1. Het GM-dieet staat geen toegevoegde suikers toe aan voedingsmiddelen of dranken, inclusief alcohol.

 2. Mensen in de Verenigde Staten eten en drinken over het algemeen meer suiker dan gezond is. Onderzoek heeft verbanden aangetoond tussen diëten met veel toegevoegde suikers en een reeks gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, hartaandoeningen en diabetes type 2.

 3. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) bevelen aan dat mensen hun dagelijkse inname van toegevoegde suikers beperken tot minder dan 10 procent van hun totale dagelijkse calorieën.

Andere gerapporteerde voordelen

 1. Sommige bronnen beweren ook dat degenen die het GM-dieet volgen, een aantal andere indrukwekkende resultaten zullen ervaren, zoals:

 2. Het is echter belangrijk op te merken dat er een gebrek is aan onderzoek om deze beweringen te ondersteunen.

Risico's

 1. Hoewel het idee van aanzienlijk gewichtsverlies binnen een korte periode aantrekkelijk lijkt, brengt het GM-dieet risico's met zich mee.

Mist belangrijke voedingsstoffen

 1. Mensen die het GM-dieet volgen, krijgen misschien niet genoeg van bepaalde belangrijke voedselgroepen, zoals gezonde vetten en eiwitten. Hun dieet kan ook essentiële vitamines en mineralen missen die gepaard gaan met het eten van een breed scala aan gezond voedsel.

 2. Hoewel de transvetten die in veel gefrituurd en gebakken voedsel aanwezig zijn cholesterol kunnen verhogen en gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, heeft het lichaam van een persoon gezonde onverzadigde vetten nodig om te kunnen functioneren.

 3. Onverzadigde vetten, zoals die in zalm, avocado's en walnoten, helpen het cholesterol te verbeteren en bieden ook andere gezondheidsvoordelen.

 4. Onderzoek suggereert dat eiwitrijke diëten gewichtsverlies bevorderen en het cholesterol- en bloedglucosegehalte verlagen. Dergelijke diëten kunnen ook het hongergevoel verminderen en gunstige effecten hebben op de stofwisseling van het lichaam. Mensen die het GM-dieet volgen, krijgen mogelijk niet genoeg eiwitten.

Gewichtsverlies op korte termijn

 1. Het GM-dieet is niet geschikt als een langetermijndieetstrategie, wat betekent dat een persoon weer gewicht kan krijgen zodra hij stopt met het volgen van het dieet.

 2. Een reden hiervoor is dat het dieet niet noodzakelijk technieken leert voor gezond koken of eten, en deze technieken zijn essentieel voor langdurig gewichtsbehoud.

 3. Op korte termijn dieetplannen zijn minder effectief voor het behoud van gewichtsverlies dan het aannemen van langdurige levensstijlveranderingen, zoals het verhogen van trainingsniveaus en koken met een scala aan gezonde ingrediënten.

Andere risico's

 1. Andere risico's die een GM-dieetwebsite opsomt, zijn onder meer:

Hoe het GM-dieet uit te voeren

 1. Mensen die het GM-dieet volgen, eten elke dag een andere voedselgroep of een combinatie van voedselgroepen. De belangrijkste voedingsmiddelen die het GM-dieet toestaat, zijn fruit, groenten, vlees en melk.

 2. In het plan worden mensen geïnstrueerd om een ​​groot ontbijt, een lunch van gemiddelde grootte en een licht diner te eten. Het staat ook verschillende snacks gedurende de dag toe.

 3. Bovendien omvat het dieet een bouillon genaamd "wondersoep", een pittige, caloriearme groentesoep met kool, tomaten, selderij, peper en wortelen. Mensen kunnen wondersoep eten als tussendoortje om hongerige pangs te beteugelen tot hun volgende maaltijd.

 4. Het plan beveelt aan dat mensen veel water drinken om een ​​goede spijsvertering te bevorderen en te voorkomen dat ze zich moe voelen. Het plan beveelt 2-3 glazen water bij elke maaltijd aan. Er is geen absolute aanbeveling voor de totale hoeveelheid water die per dag wordt gedronken, afhankelijk van de leeftijd, het lichaamsgewicht en de algehele gezondheid van een persoon.

 5. Mensen die het GM-dieet volgen, kunnen tijdens het diëten deelnemen aan lichte vormen van lichaamsbeweging, zoals yoga. Na dag 3 kunnen ze wandelen of andere cardio met lage intensiteit toevoegen aan hun trainingen. Op dagen 5 tot 7 kunnen mensen krachttraining toevoegen aan hun trainingsschema.

 6. Hieronder leggen we de basisoverzicht van het GM-dieet uit en geven we mogelijke maaltijdplannen:

 7. Dag 1 - Fruit

 8. Mensen kunnen verschillende soorten fruit eten, vooral meloenen en citrusvruchten, maar moeten bananen vermijden.

 9. Dag 2 - Groenten

 10. Begin de dag met een zoete aardappel of gepofte aardappel, maar beperk de aardappelinname alleen tot het ontbijt. Mensen kunnen groenten rauw of gekookt eten.

 11. Dag 3 - Groenten en fruit

 12. Mensen kunnen hetzelfde voedsel eten als dag 1 en 2, zonder bananen en aardappelen.

 13. Dag 4 - Bananen en melk

 14. Eet bananen in hun geheel of in een smoothie met melk en ijs. Andere groenten of fruit zijn niet toegestaan, maar mensen kunnen ook wondersoep eten.

 15. Dag 5 - Vlees

 16. Eet 20 ons rundvlees, kip of vis. Vegetariërs kunnen vlees vervangen door kwark of bruine rijst.

 17. Dag 6 - Vlees en groenten

 18. Eet 20 oz vlees en onbeperkte rauwe of gekookte groenten, exclusief aardappelen en tomaten. Vegetariërs kunnen cottage cheese of bruine rijst hebben in plaats van vlees.

 19. Dag 7 - Rijst, fruit en groenten

 20. Eet fruit, groenten en bruine rijst. Het dieetplan voor deze dag staat suikervrij sap toe.

Outlook

 1. Het GM-dieet is aantrekkelijk omdat het aanzienlijk gewichtsverlies belooft in slechts 1 week.

 2. Gunstige aspecten van het dieet zijn de focus op het eten van veel groenten en fruit en het vermijden van toegevoegde suikers. Het kan echter voedingstekorten veroorzaken en is op de lange termijn mogelijk niet duurzaam.

 3. Het GM-dieet beperkt het soort voedsel dat mensen eten. Hoewel het dieet mensen aanmoedigt om meer groenten en fruit te eten, is het zeer laag in andere essentiële voedselgroepen, zoals onverzadigde vetten en eiwitten.

 4. Gewichtsverlies op lange termijn houdt meer in dan alleen diëten. Het vereist dat mensen zowel dieet- als levensstijlveranderingen aanbrengen. Een uitgebalanceerd dieet volgen en deelnemen aan regelmatige lichaamsbeweging zijn belangrijke gewoonten om te ontwikkelen wanneer u op de lange termijn gewichtsverlies probeert te bereiken.

 5. Mensen die denken dat ze willen of moeten afvallen maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen een arts of een erkende diëtist raadplegen. Professionele diëtisten kunnen met mensen samenwerken om een ​​gepersonaliseerd plan voor gewichtsverlies te ontwikkelen dat hen kan helpen hun doelen te bereiken met minder risico dan een dieet op korte termijn.

 6. Artikel voor het laatst beoordeeld op wo 30 januari 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407