Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Maïskolf koken op een roker

Maïs in een gezond dieet passen

 1. Hoe meer maaltijden u tegelijkertijd of in dezelfde conventie bereidt, hoe eenvoudiger het bereiden, bewaken en opruimen. Het roken van maïskolven terwijl het roken van ribben of ander vlees maakt het niet alleen gemakkelijker, het kan ook wat subtiele smaken toevoegen aan de gerookte maïs van het vlees. De maïs klaarmaken is de sleutel om je gerookte maïskolven perfect te laten uitkomen zonder te verbranden.

Stap 1

 1. Trek de maïsschil terug zonder hem te verwijderen.

Stap 2

 1. Verwijder de zijde van de maïs. Zijde is de draadvoering op de maïs. Maak zoveel mogelijk maïs schoon en gooi het weg.

Stap 3

 1. Week de maïs twee tot drie uur in een kom met koud water.

Stap 4

 1. Droog de maïs met een handdoek zodat er geen water druppelt.

Stap 5

 1. Smeer de maïs in met olijfolie, strooi zout of andere kruiden rechtstreeks op de geoliede maïs.

Stap 6

 1. Trek de schil terug over de maïs. Een paar gaten of openingen in de schil zijn prima, omdat ze meer rokerige smaak in de maïs laten doordringen zonder de maïs direct in de roker bloot te leggen.

Stap 7

 1. Plaats maïs in een roker verwarmd tot 225 graden F. Lijn de maïs uit met een halve inch ruimte tussen elke maïskolf zodat de rook alles kan omringen.

Stap 8

 1. Rook gedurende 1,5 uur. Je kunt de maïs elk half uur kruiden of boteren voor een robuustere smaak.

Stap 8

 1. Andere seizoenen (optioneel)

 2. Boter (optioneel)

Stap 8

 1. Houtsnippers van mesquite, hickory of appel worden vaak gebruikt in rokers en voegen duidelijk verschillende smaken toe aan levensmiddelen. Probeer verschillende om te zien wat bij uw smaakpapillen past.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407