Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Niet alleen is het gezond, maar havermout kan zelfs een maagklachten helpen

Bananen en warme melk

 1. Spijsverteringsongemakken kunnen ontstaan ​​door een aantal problemen, zoals buikgriep, indigestie of voedselintolerantie. Vaak is een warme, romige kom havermout voor maagklachten de perfecte remedie om je beter te voelen. Tegelijkertijd profiteert u van de voedingsstoffen en zorgt vezelhavermout voor een gezonde spijsvertering. Sommige aandoeningen of overconsumptie van havermout kunnen echter ook maagklachten veroorzaken.

Bananen en warme melk

 1. Havermout kalmeert niet alleen uw maagklachten, het biedt ook een vetarme, natriumarme bron van vezels, mangaan, fosfor, magnesium, ijzer, selenium, zink en vitamine B, E en K .

Welk soort havermout?

 1. Havermout is verkrijgbaar in verschillende vormen, afhankelijk van de manier waarop het wordt verwerkt, waaronder ouderwets, staal gesneden, snel koken en instant. Alle soorten havermout bieden vergelijkbare voedingsvoordelen, maar als je ervoor kiest om havermout te eten voor maagklachten, is een snellere kooksoort het gemakkelijkst te verteren.

Spijsvertering met havermout

 1. Voedingsvezels in havermout - 4 gram per kopje - is belangrijk voor uw algehele spijsvertering. USDA Dieetrichtlijnen voor Amerikanen beveelt aan dat uw dagelijkse inname van vezels 21 tot 25 gram moet zijn voor vrouwen en 30 tot 38 gram voor mannen. Havermout biedt 16 procent van je dagelijkse hoeveelheid in slechts één kopje.

 2. Vezel is het deel van havermout dat uw lichaam niet kan verteren of absorberen. Het helpt verteerd voedsel soepel door je maag, darmen en uit je lichaam te gaan, waardoor je regelmatig blijft. Havermout bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels, waarvan de meerderheid beta-glucan oplosbare vezels is.

Havermout verbetert spijsverteringsstoornissen

 1. Als uw maagklachten wordt veroorzaakt door constipatie, kan vezel in havermout helpen door onverteerde cellulose toe te voegen die uw ontlasting verzacht, waardoor voedsel sneller door uw spijsverteringsstelsel kan gaan. Als je buikpijn het gevolg is van diarree, helpt de vezel in havermout door water te absorberen, bulk toe te voegen en de omvang en het volume van je ontlasting te vergroten.

 2. Volgens Harvard Health Publishing is de vezel in haver effectiever dan de vezel uit fruit en groenten en kan het risico op diverticulaire aandoeningen verminderen. Een vezelrijk dieet kan ook verlichting bieden bij aambeien, fecale incontinentie, het prikkelbare darm syndroom en andere gastro-intestinale aandoeningen.

Te veel havermout eten

 1. Als u te snel te veel vezels eet, kunt u uw maag van streek maken of uw ongemak verergeren. Overmatige vezels, als je er niet aan gewend bent, kunnen een opgeblazen gevoel, gas en constipatie veroorzaken. Medical News Today waarschuwt dat een overmaat van 70 gram vezels per dag deze symptomen en andere ongemakkelijke bijwerkingen kan veroorzaken, waaronder:

Is er gluten in havermout?

 1. Hoewel haver van nature geen gluten bevat, kunt u, als u coeliakie of glutenintolerantie heeft, merken dat het eten van havermout voor maagklachten allergie-achtige symptomen veroorzaakt, waaronder een spijsverteringsstoornis .

 2. Sommige artsen raden aan om haver op een glutenvrij dieet te vermijden, omdat haver meestal wordt gekweekt met of in de buurt van glutenhoudende granen. Als gevolg van vruchtwisseling of vervuilde opslag- en verwerkingsfaciliteiten kan haver sporen van gluten bevatten die een allergische reactie kunnen veroorzaken als je erg gevoelig bent.

FDA-labels

 1. Haverproducten inclusief havermout worden vaak gelabeld als "100 procent haver", "organische haver" of "pure haver". Maar dit laat niet zien of het product vrij is van verontreiniging met gluten. Om consumenten te helpen, geeft de Amerikaanse Food and Drug Administration aan dat voedsel met het label "glutenvrij", "geen gluten", "glutenvrij" of "zonder gluten" minder dan 20 delen per miljoen gluten moet bevatten.

Symptomen van reactie op gluten

 1. De meeste symptomen van een allergische reactie op gluten zijn gerelateerd aan het spijsverteringsstelsel. Deze en andere symptomen kunnen zijn:

Allergie voor haver

 1. Kruisbesmetting met gluten is niet de enige oorzaak van afkeuring van de spijsvertering na het eten van havermout. Haver bevat een eiwit genaamd avenin. Uw immuunsysteem kan een negatieve reactie op dit eiwit hebben en antilichamen aanmaken die histamine afgeven. De histamine kan een cascade van allergische reacties met variërende ernst veroorzaken. Haver allergie symptomen omvatten:

 2. Allergietests door uw arts kunnen nauwkeurig diagnosticeren of uw allergie te wijten is aan kruisbesmetting van gluten of als u echt allergisch bent voor de eiwit-avenin in haver. Als uw allergie verband houdt met het eiwit in haver, is het het beste om havermout volledig te vermijden. In dit geval kan het nodig zijn om een ​​epinefrine-auto-injector mee te nemen, omdat veel voedingsmiddelen een vorm van haver bevatten.

Chronische aandoeningen en maagklachten

 1. Net zoals een allergie voor haver betrekking heeft op het immuunsysteem, heeft een gevoeligheid voor haver betrekking op het spijsverteringsstelsel. Gevoeligheid voor haver en havermout kan optreden als gevolg van bepaalde aandoeningen die de absorptie in uw maagdarmkanaal remmen. Deze kunnen coeliakie, inflammatoire darmaandoeningen, prikkelbare darm syndroom, lekkende darm syndroom of andere chronische gastro-intestinale aandoeningen omvatten.

 2. Bij elk van deze spijsverteringsstoornissen kunnen havermout en andere haverhoudende producten grote schade aanrichten aan uw darmen en ongemak veroorzaken.

Maagklachten door griep of virus

 1. Als u misselijkheid en gastro-intestinale symptomen ervaart als gevolg van een virus, infectie of maaggriep, is havermout een goede keuze, niet alleen om uw maag te bezinken, maar ook om de antioxidanten te bieden die help je verzwakte immuunsysteem.

 2. Havermout bevat vitamine E, koper, zink en selenium, die allemaal antioxiderende eigenschappen hebben. Bovendien hebben fenolverbindingen, alleen gevonden in haver, avenanthramides (Avns) genoemd, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Deze voedingsstoffen kunnen uw immuunsysteem helpen beschermen tegen infecties en helpen het herstel van maagklachten te versnellen.

Dingen om te eten met een maagklachten

 1. Als u geen havermout kunt eten vanwege een gevoeligheid of allergie, zijn sommige andere voedingsmiddelen die u met maagklachten kunt eten flauw voedsel, zoals frisdrankcrackers, witte rijst of appelmoes. Een veel voorkomende remedie is het eten van een banaan voor maagklachten.

 2. University of Wisconsin's University Health Services suggereert het vermijden van pittig, vet of vet voedsel samen met zuivel, alcohol en cafeïne bij maagpijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407