Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Nopal Cactus: voordelen, toepassingen en meer

Wat is een nopalcactus?

 1. Nopalcactus, ook bekend als de vijgcactus, komt oorspronkelijk voor in de zuidwestelijke regio's van de Verenigde Staten en in Mexico. De platte cactuspads kunnen worden gegeten als de plant jong is. Wanneer de cactus ouder is, is het te moeilijk om te eten. Nopalcactus is een veelgebruikt ingrediënt in voedingsmiddelen in sommige regio's van Mexico.

 2. Er zijn verschillende manieren om nopalcactus te gebruiken, ook in gelei en snoepjes en als hulpmiddel om gips te verharden. Er zijn ook een aantal medicinale toepassingen, dankzij de gevarieerde gezondheidsvoordelen van deze cactus.

1. Het is een antiviraal

 1. Preventie is de beste verdedigingslinie voor het oplopen van een virus. Nopal-cactus heeft antivirale eigenschappen en uit voorlopig onderzoek is gebleken dat het antivirale activiteit heeft tegen het herpes simplex-virus (HSV), respiratoir syncytieel virus (RSV) en HIV.

2. Het beschermt zenuwcellen

 1. Zenuwcellen kunnen net als alle andere cellen worden beschadigd. Dit kan leiden tot sensorisch verlies of pijn. Nopal cactus kan zich tegen deze schade beschermen. Een onderzoek uit 2014 heeft bijvoorbeeld aangetoond dat het neuroprotectieve eigenschappen bevat. Dit kan helpen voorkomen dat zenuwcellen schade of verlies van functie ondervinden.

3. Het bevat veel antioxidanten

 1. Antioxidanten kunnen onze cellen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Nopal-cactus zit vol met antioxidanten en een onderzoek uit 2013 wees uit dat de cactus oxidatieve stress kan verminderen. Antioxidanten kunnen iedereen ten goede komen, ongeacht de leeftijd en bestaande omstandigheden.

4. Het kan de bloedsuikerspiegel reguleren

 1. Het reguleren van de bloedsuikerspiegel kan een enorme strijd zijn voor mensen met diabetes. Nopal cactus kan een aanvullende oplossing bieden. Sommige onderzoeken geven aan dat nopalcactus kan afnemen en dat de bloedsuikerspiegel regelmatig wordt. Een onderzoek uit 2012 beveelt bijvoorbeeld aan om nopalcactus samen met andere diabetesmedicijnen te nemen om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

5. Het kan een vergrote prostaat behandelen

 1. Een vergrote prostaat kan voor mannen een ongemakkelijk probleem zijn, waardoor ze vaker moeten plassen. Vroeg onderzoek heeft aangetoond dat nopalcactus kan helpen om vergrote prostaten te behandelen en zelfs effectief kan zijn bij het behandelen van prostaatkanker. Bonus: dit kan mogelijk met minder bijwerkingen dan traditionele voorgeschreven medicijnen.

6. Het kan cholesterol verlagen

 1. Een vroege studie vond bewijs dat nopal cactus in staat was cholesterol te verlagen. Terwijl de algehele niveaus van cholesterol daalden, daalde LDL-cholesterol (of "slechte" cholesterol) aanzienlijk. Nopal-cactus kan mogelijk het cholesterol verlagen met veel minder bijwerkingen dan traditionele cholesterolmedicijnen.

7. Het kan katers elimineren

 1. Nopal-cactus kan zelfs helpen met de symptomen van een kater. Er is een vangst - het is het meest effectief als je het extract van de cactus neemt voordat je begint te drinken, waardoor het probleem wordt voorkomen in plaats van het later te behandelen. Een onderzoek uit 2004 vond sterk bewijs dat nopalcactusextract de ernst van de katers aanzienlijk vermindert wanneer het wordt ingenomen voordat het wordt gedronken.

Vormen en doses

 1. De gezondheidsvoordelen van Nopal cactus kunnen op verschillende manieren worden verkregen. De meest voor de hand liggende manier - die ook de beste gezondheidsvoordelen biedt - is door de cactus direct te eten. Je kunt ook supplementen nemen in capsule-, poeder-, extract- en zelfs vloeibare vorm.

 2. Meer onderzoek is nodig om veilige en efficiënte doses van elke vorm van cactus te bepalen. De meeste supplementen bevelen meestal aan om dagelijks minimaal één dosis van 500-650 milligram te nemen.

Potentiële risico's

 1. Nopalcactus wordt als het veiligst beschouwd als het wordt gegeten als voedsel in plaats van als supplement; dit heeft de minste bijwerkingen. Hoewel supplementen mogelijk veilig worden geacht, is meer bewijs nodig. Het is belangrijk om te weten dat supplementen niet worden gecontroleerd op veiligheid, zuiverheid, kwaliteit of verpakking door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Kies uw product zorgvuldig en uit een betrouwbare bron.

 2. Mogelijke bijwerkingen van nopal cactus-supplementen zijn onder meer:

 3. Vrouwen die zwanger zijn of zwanger proberen te worden, mogen geen nopal cactussupplementen nemen, omdat er geen betrouwbare informatie is over of het veilig is.

 4. Als u diabetes heeft, moet u bijzonder voorzichtig zijn wanneer u nopalcactus of de supplementen ervan gebruikt, omdat dit uw bloedsuiker kan beïnvloeden. Neem contact op met uw arts voordat u het inneemt en zorg ervoor dat u uw bloedsuikerspiegel regelmatig controleert tijdens het testen.

Recepten

 1. Klaar om meer nopalcactus in uw dieet op te nemen? Nu kunt u met deze snelle en gemakkelijke recepten:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407