Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Portobello-champignons koken als hamburgerbroodjes

Stap 6

 1. Champignons worden vaak gekookt en geserveerd als vleesvervanger in gerechten, waaronder hamburgers, maar als je echt van paddenstoelen houdt of op zoek bent naar een alternatief voor broodbroodjes, hou je misschien van het idee van braden of het grillen van grote portobello-champignons in hamburgerbroodjes. De portobello (als alternatief "portabella") is een volgroeide, volwassen cremini-paddenstoel die in de vorm en vorm van hamburgerbroodjes is en een veel gezondere optie is dan uw gemiddelde witbroodbroodje.

Portobello-champignons roosteren ter vervanging van hamburgerbroodjes

 1. Roosteren van portobello-champignons zal wat krimp veroorzaken, maar kan de champignon een knapperige buitenkant geven - een soort zoals een broodje roosteren.

Stap 1

 1. Verwarm de oven voor op 450 F.

Stap 2

 1. Veeg de portobello-champignondoppen af ​​met keukenpapier. Verwijder de stelen en bewaar ze voor een ander recept - bijvoorbeeld het maken van een groentebouillon.

Stap 3

 1. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de paddestoelkappen met de kieuwkant naar boven in één laag bovenop de folie.

Stap 4

 1. Rooster ze in de oven totdat ze lichtbruin zijn - 10 tot 12 minuten, afhankelijk van de knapperigheid die u verkiest.

Stap 5

 1. Haal uw champignonbroodjes uit de oven en sandwich uw pasteitje van rundvlees, kalkoen of veggie hamburger, serveer met beleg en kruiden naar keuze.

 2. Als je niet geïnteresseerd bent in knapperige champignons, probeer de champignondoppen dan aan alle kanten in te smeren met olijfolie of plantaardige olie voordat je ze in de oven plaatst. Breng op smaak met zout en peper.

Portobello-champignons grillen als hamburgerbroodjes

 1. Voor een hamburgeroptie met mes en vork kunt u ook uw portobello "broodjes" grillen. Bestrijk twee doppen met olie, bestrooi met zout en peper en leg ze op uw voorverwarmde grill. Draai de champignons na een paar minuten om en grill de andere kant nog twee minuten. Leg uw pasteitje van rundvlees, kalkoen of veggie tussen de gegrilde portobellos en serveer met beleg naar keuze.

Voedingswaarde van champignons

 1. De Mushroom Council gebruikt "portabella" om te verwijzen naar de grote, donkerbruine paddestoel. Hoewel leden van het schimmelkoninkrijk, worden paddenstoelen vaak gekenmerkt als groenten en zijn ze een goede bron van B-vitamines, waaronder niacine, pantotheenzuur en riboflavine, evenals mineralen zoals selenium, ergothioneine, koper en kalium en immuniteitstimulerende bèta-glucanen , volgens het voedingsoverzicht van de Mushroom Council.

 2. "Champignons bevatten weinig calorieën, vetvrij, cholesterolvrij, glutenvrij en zeer weinig natrium, maar ze leveren belangrijke voedingsstoffen, waaronder selenium, kalium, riboflavine, niacine, vitamine D en meer ", aldus de organisatie. Wanneer een middelgrote portobello-dop wordt vergeleken met een hamburgerbroodje, klopt de champignon ongeveer 22 calorieën, 4 gram koolhydraten en geen vet, terwijl het typische broodbroodje 120 calorieën, 21 gram koolhydraten, bijna 2 gram vet bevat en wordt gemaakt met geraffineerde bloem.

Portobellos kiezen

 1. Portobello-champignons zijn gewoonlijk verkrijgbaar in supermarkten, waarschijnlijk afkomstig uit Pennsylvania. Met 862 miljoen pond geproduceerd in 2010-2011, vertegenwoordigt de champignonhoofdstad van de VS ongeveer 60 procent van de totale productie in de natie. Zorg er bij het kiezen van deze variëteit aan paddestoelen voor dat de kieuwen licht van kleur en strak zijn - losse, donkere kieuwen duiden op ouderdom. Ze kunnen in de koelkast worden bewaard, bij voorkeur in een bruine papieren zak, gedurende een week tot 10 dagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407