Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 10 voordelen van etherische olie van wortelzaad

Top 10 voordelen van etherische olie van wortelzaad

 1. Door Kiran Patil laatst bijgewerkt - 10 juni 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wortelzaad etherische olie

 1. Wortelzaad etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie, voornamelijk uit de gedroogde zaden van wilde wortel (Daucus carota) en ook uit de gedroogde plant zelf. De wilde wortel komt veel voor in Europa, hoewel het vaak bekend is onder een andere naam in die regio, namelijk "Queen Anne's Lace". Afgezien van de componenten zoals alfa-pineen, beta-pineen, gamma-terpineen, limoneen, camfeen, sabinene, myrceen, beta-bisabolene, carotol en geranyl-acetaat, is wortelzaadolie ook rijk aan caroteen en vitamine A, die beide zeer gunstig zijn voor de ogen en zijn effectieve antioxidanten.

Gezondheidsvoordelen van etherische olie van wortelzaad

 1. Laten we hieronder meer bekijken van de indrukwekkende gezondheidsvoordelen van deze essentiële olie.

Antioxiderende eigenschappen

 1. Essentiële olie van wortelzaad kan u helpen uw jeugd te behouden. Antioxidanten in deze etherische olie herstellen de schade aan je weefsels door oxidanten (vrije radicalen) en voorkomen dat ze verdere schade aanrichten. Deze antioxidanten beschermen je huid tegen rimpels, voorkomen dat je haar wit wordt, je gewrichten stijf worden, je spieren verzwakken en je gezichtsvermogen achteruitgaat. Ze kunnen je beschermen tegen maculaire degeneratie, seksuele zwakte, zwakke spijsvertering, sommige vormen van kanker en andere problemen met betrekking tot veroudering.

Treats Infecties

 1. Deze krachtige etherische olie kan infecties behandelen en beschermen tegen hun effecten, volgens een onderzoek van Jorge M. Alves-Silva et al. (Evidence-based complementaire en alternatieve geneeskunde 2016). Het heeft antiseptische eigenschappen, waaronder het vermogen om tetanus te voorkomen. Wortelzaadolie kan worden gebruikt voor de behandeling van infecties op de huid en in open wonden. Wanneer ingeslikt, helpt het effectief om infecties van de keel, mond, dikke darm, maag, darmen en urinewegen te behandelen. Het is uiterst effectief bij de behandeling van zweren, gangreen, psoriasis, zweren, huiduitslag, karbonkels en andere dergelijke problemen. Het wordt gebruikt voor de behandeling van virale infecties van de luchtwegen, waaronder bronchitis. Het is ook effectief in de bestrijding van andere virale infecties, waaronder griep, bof, hoest, verkoudheid en mazelen.

Ontgift het lichaam

 1. Studie getiteld "Nutritional and Health Benefits of Carrots and their Seed Extracts", een dierstudie uitgevoerd door Singh et al. toonde aan dat het olie-extract hepato-beschermende en cardioprotectieve eigenschappen had. Het kan overtollige gal uitgescheiden door de lever neutraliseren en infecties genezen in geval van geelzucht. Het elimineert toxines zoals urinezuur uit het bloed, weefsels, spieren en gewrichten, waardoor de progressie van oedeem, artritis, jicht en reuma wordt behandeld en vertraagd. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verdrijft gassen

 1. Heb je het gevoel dat je omhoog vliegt van al het gas dat je in je systeem hebt verzameld? Als je je ooit zo hebt gevoeld, kan wortelzaadolie je voeten stevig op de grond houden. Het zal helpen om gassen uit de darmen te verdrijven. Je zult je waarschijnlijk zo ontspannen en licht voelen dat je denkt dat je echt kunt vliegen!

Diuretische eigenschappen

 1. Wortelzaadolie is van nature diuretisch, wat betekent dat het urineren verhoogt. Het lijkt misschien dat er geen duidelijk voordeel is van deze eigenschap, maar het zal je verbazen dat alleen urineren je kan beschermen tegen vele kwalen. Elke keer dat u urineert, worden vet (bijna 4% van het volume), giftige stoffen zoals urinezuur en gal en microben die infecties in de urinewegen en anders veroorzaken, uit het lichaam verwijderd met urine. Bovendien verlaagt het de bloeddruk en reinigt het de nieren. Het is ook nuttig bij het opruimen van de nierstenen.

Emmenagogue

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Stimulant

 1. We kennen allemaal de betekenis van een stimulerend middel en wortelzaadolie levert ook op deze manier. Het stimuleert zowel de circulatie als de metabole functie. Het stimuleert ook de secretie van hormonen, enzymen, maagsappen, gal en de peristaltische beweging van de darmen, waardoor alle organische systemen actief en efficiënt blijven. Het stimuleert ook hersenfuncties en zenuwen, waardoor u alerter en actiever bent.

Elimineert wormen

 1. Wortelzaadolie kan dodelijk zijn, maar u niet, maak u geen zorgen. Meer specifiek kan het de wormen in je darmen elimineren. Het kan kinderen helpen om van dit vervelende probleem af te komen, wat kan leiden tot ondervoeding en andere schadelijke aandoeningen.

Werkt als tonisch

 1. Iets dat het lichaam een ​​tonic geeft en wortelzaadolie valt zeker in deze categorie. Het toont weefsels en spieren en verhoogt hun efficiëntie; het toont de lever, maag en de stroom van spijsverteringssappen, waardoor het gehele spijsverteringsstelsel weer normaal wordt. Het kleurt ook de huid en voorkomt dat deze loshangt of tekenen van veroudering vertoont.

Stimuleert de groei

 1. Essentiële olie van wortelzaad stimuleert de groei van nieuwe cellen en weefsels.

 2. Andere voordelen

 3. Het wordt veel gebruikt in aromatherapie vanwege het milde en kalmerende aardse aroma dat zeer effectief is bij het verlichten van stress en angst en een verfrissend gevoel geeft. Het is goed voor de huid en beschermt het tegen rimpels. Wortelzaadolie verlicht ook spierpijn, behandelt anorexia, verbetert de productie van erytrocyten en verbetert uw gezichtsvermogen.

 4. Toepassing: u kunt de olie in een diffuser voor aromatherapie gebruiken. Als u van plan bent het lokaal te gebruiken, is het het beste om het te combineren met andere essentiële oliën en drageroliën. Kokosolie, jojoba-olie en olijfolie zijn allemaal goede drageroliën.

 5. Woord van waarschuwing: Er zijn geen bekende risico's van de etherische olie, maar zwangere vrouwen moeten dit vermijden, omdat er geen onderzoek is uitgevoerd om te vertellen welke eigenschappen en stimulerende eigenschappen aan de foetus worden doorgegeven. Volgens "Aromatherapy Science: A Guide for Healthcare Professionals" bevat etherische olie van wortelzaad terpinen-4-ol, wat een diuretisch effect heeft. Overmatig gebruik kan irritatie van de nieren veroorzaken. Het is raadzaam om altijd uw arts te raadplegen voordat u etherische oliën gebruikt.

 6. Kiran Patil is de oprichter van Organic Facts. Hij heeft een grote interesse in gezondheid, voeding en biologisch leven. Hij voltooide zijn B.Tech en M. Tech (Chemical Engineering) van IIT Bombay en schrijft sinds 12 jaar actief over gezondheid en voeding. Als hij niet werkt, houdt hij van trektochten en tuinieren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407