Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 12 gezondheidsvoordelen van druiven eten

Behoeften

 1. Druiven worden al duizenden jaren gekweekt en zijn vereerd door verschillende oude beschavingen voor hun gebruik bij het maken van wijn.

 2. Er zijn veel soorten druiven, waaronder groen, rood, zwart, geel en roze. Ze groeien in clusters en komen in zaadloze en zaadloze variëteiten.

 3. Druiven worden geteeld in gematigde klimaten over de hele wereld, waaronder Zuid-Europa, Afrika, Australië en Noord- en Zuid-Amerika. De meeste in de VS geteelde druiven komen uit Californië.

 4. Druiven bieden een schat aan gezondheidsvoordelen vanwege hun hoge gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten.

 5. Dit zijn de 12 belangrijkste gezondheidsvoordelen van druiven eten.

1. Boordevol voedingsstoffen, vooral vitamine C en K

 1. Druiven bevatten veel belangrijke voedingsstoffen.

 2. Eén kop (151 gram) rode of groene druiven bevat de volgende voedingsstoffen (1):

 3. Eén kop (151 gram) druiven levert meer dan een kwart van de ADH voor vitamine K, een in vet oplosbare vitamine die van vitaal belang is voor bloedstolling en gezonde botten (2).

 4. Ze zijn ook een goede bron van vitamine C, een essentiële voedingsstof en krachtige antioxidant die nodig is voor de gezondheid van het bindweefsel (3).

2. Hoog gehalte aan antioxidanten kan chronische ziekten voorkomen

 1. Antioxidanten zijn verbindingen die bijvoorbeeld in planten voorkomen. Ze helpen de schade aan uw cellen te herstellen die wordt veroorzaakt door vrije radicalen, die schadelijke moleculen zijn die oxidatieve stress veroorzaken.

 2. Oxidatieve stress is geassocieerd met verschillende chronische ziekten, waaronder diabetes, kanker en hartaandoeningen (4).

 3. Druiven bevatten veel krachtige antioxidanten. In feite zijn in deze vrucht meer dan 1600 nuttige plantaardige stoffen geïdentificeerd (5, 6).

 4. De hoogste concentratie antioxidanten bevindt zich in de huid en zaden. Om deze reden is het meeste onderzoek naar druiven gedaan met behulp van zaad- of schilextracten (7).

 5. Rode druiven bevatten hogere aantallen antioxidanten vanwege de anthocyanen die ze hun kleur geven (5).

 6. De antioxidanten in druiven blijven zelfs na de gisting aanwezig, daarom is rode wijn ook rijk aan deze verbindingen (8).

 7. Een van de antioxidanten in deze vrucht is resveratrol, dat is geclassificeerd als een polyfenol.

 8. Talloze studies zijn uitgevoerd naar de voordelen ervan, waaruit blijkt dat resveratrol beschermt tegen hartziekten, de bloedsuikerspiegel verlaagt en beschermt tegen de ontwikkeling van kanker (9).

 9. Druiven bevatten ook vitamine C, beta-caroteen, quercetine, luteïne, lycopeen en ellaginezuur, die ook krachtige antioxidanten zijn (6).

3. Plantenverbindingen kunnen beschermen tegen bepaalde soorten kanker

 1. Druiven bevatten veel nuttige plantaardige stoffen, die kunnen helpen beschermen tegen bepaalde soorten kanker (6).

 2. Resveratrol, een van de verbindingen in deze vrucht, is goed onderzocht op het gebied van kankerpreventie en -behandeling.

 3. Er is aangetoond dat het beschermt tegen kanker door ontsteking te verminderen, als een antioxidant werkt en de groei en verspreiding van kankercellen in het lichaam blokkeert (10).

 4. De unieke combinatie van plantaardige stoffen in druiven kan echter verantwoordelijk zijn voor hun voordelen tegen kanker. Naast resveratrol bevatten druiven ook quercetine, anthocyanen en catechines - die allemaal gunstige effecten kunnen hebben tegen kanker (11).

 5. Druivenextracten bleken de groei en verspreiding van menselijke darmkankercellen te blokkeren in reageerbuisstudies (12, 13).

 6. Bovendien toonde een onderzoek bij 30 mensen boven de leeftijd van 50 aan dat het eten van 1 pond (450 gram) druiven per dag gedurende twee weken de markers van het risico op darmkanker verminderde (14).

 7. Studies hebben ook aangetoond dat druivenextracten de groei en verspreiding van borstkankercellen blokkeren, zowel in laboratorium- als muismodellen (15, 16, 17).

 8. Hoewel studies over druiven en kanker bij mensen beperkt zijn, is een dieet met veel antioxidantrijke voedingsmiddelen, zoals druiven, gekoppeld aan een lager risico op kanker (18).

4. Gunstig voor de gezondheid van het hart op verschillende indrukwekkende manieren

 1. Er zijn verschillende redenen waarom druiven eten goed is voor je hart.

 2. Eén kop (151 gram) druiven bevat 288 mg kalium, wat 6% van de ADH is (1).

 3. Dit mineraal is nodig voor het handhaven van een gezonde bloeddruk.

 4. Lage kaliuminname is in verband gebracht met een verhoogd risico op hoge bloeddruk, hartaandoeningen en beroertes (19).

 5. Een studie bij 12.267 volwassenen toonde aan dat mensen die hogere kaliumgehaltes consumeerden in vergelijking met natrium minder kans hadden om te overlijden aan hartziekten dan mensen die minder kalium consumeerden (20).

 6. Verbindingen in druiven kunnen helpen beschermen tegen hoge cholesterolgehaltes door de cholesterolabsorptie te verminderen (21).

 7. In één onderzoek bij 69 mensen met een hoog cholesterolgehalte bleek het eten van drie kopjes (500 gram) rode druiven per dag gedurende acht weken het totale en "slechte" LDL-cholesterol te verlagen. Witte druiven hadden niet hetzelfde effect (22).

 8. Bovendien is aangetoond dat diëten met veel resveratrol, zoals het mediterrane dieet, ook het cholesterolgehalte verlagen (23).

5. Kan de bloedsuikerspiegel verlagen en beschermen tegen diabetes

 1. Druiven bevatten 23 gram suiker per kop (151 gram), waardoor je je misschien afvraagt ​​of ze een goede keuze zijn voor mensen met diabetes (1).

 2. Ze hebben een lage glycemische index (GI) van 53, een maat voor hoe snel een voedingsmiddel de bloedsuikerspiegel verhoogt.

 3. Bovendien kunnen verbindingen in druiven zelfs de bloedsuikerspiegel verlagen. In een onderzoek van 16 weken bij 38 mannen ervoeren degenen die 20 gram druivenextract per dag namen, een verlaagde bloedsuikerspiegel, vergeleken met een controlegroep (24).

 4. Bovendien is van resveratrol aangetoond dat het de insulinegevoeligheid verhoogt, wat het vermogen van uw lichaam om glucose te gebruiken en dus de bloedsuikerspiegel kan verlagen (25).

 5. Resveratrol verhoogt ook het aantal glucosereceptoren op celmembranen, wat een gunstig effect kan hebben op de bloedsuiker (26).

 6. Het beheren van uw bloedsuikerspiegel in de loop van de tijd is een belangrijke factor bij het verminderen van uw risico op diabetes.

6. Bevatten verschillende verbindingen die de gezondheid van het oog ten goede komen

 1. De chemische stoffen in planten die in druiven voorkomen, kunnen beschermen tegen veel voorkomende oogziekten.

 2. In één onderzoek vertoonden muizen die een dieet met druiven kregen, minder tekenen van schade aan het netvlies en hadden ze een betere retinale functie in vergelijking met muizen die niet aan het fruit waren gevoed (27).

 3. In een reageerbuisstudie bleek resveratrol retinale cellen in het menselijk oog te beschermen tegen ultraviolet A-licht. Dit kan het risico verlagen op het ontwikkelen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD), een veel voorkomende oogziekte (28).

 4. Volgens een overzichtsstudie kan resveratrol ook helpen beschermen tegen glaucoom, cataract en diabetische oogziekten (29).

 5. Bovendien bevatten druiven de antioxidanten luteïne en zeaxanthine. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat deze verbindingen de ogen helpen beschermen tegen schade door blauw licht (30).

7. Kan geheugen, aandacht en stemming verbeteren

 1. Druiven eten kan de gezondheid van uw hersenen ten goede komen en uw geheugen stimuleren.

 2. In een 12 weken durende studie bij 111 gezonde oudere volwassenen, verbeterde 250 mg druivensupplement per dag significant de scores op een cognitieve test die aandacht, geheugen en taal meet in vergelijking met basiswaarden (31) .

 3. Een ander onderzoek bij gezonde jonge volwassenen toonde aan dat het drinken van ongeveer 230 ml druivensap zowel de snelheid van geheugengerelateerde vaardigheden als de stemming 20 minuten na consumptie verbeterde (32).

 4. Studies bij ratten hebben aangetoond dat resveratrol het leren, geheugen en humeur verbeterde wanneer het gedurende 4 weken werd ingenomen (33).

 5. Bovendien vertoonden de hersenen van de ratten tekenen van verhoogde groei en bloedstroom (33).

 6. Resveratrol kan ook helpen beschermen tegen de ziekte van Alzheimer, hoewel studies bij mensen nodig zijn om dit te bevestigen (34).

8. Bevat veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het bot

 1. Druiven bevatten veel mineralen die nodig zijn voor de gezondheid van de botten, waaronder calcium, magnesium, kalium, fosfor, mangaan en vitamine K (1, 35).

 2. Hoewel studies bij ratten hebben aangetoond dat resveratrol de botdichtheid verbeterde, zijn deze resultaten niet bevestigd bij mensen (36, 37, 38).

 3. In één onderzoek hadden ratten gevriesdroogd druivenpoeder gedurende 8 weken betere botabsorptie en retentie van calcium vergeleken met ratten die het poeder niet ontvingen (37).

 4. Op mensen gebaseerd onderzoek naar het effect van druiven op de botgezondheid ontbreekt momenteel.

9. Kan beschermen tegen bepaalde bacteriën, virussen en schimmelinfecties

 1. Talrijke verbindingen in druiven bleken bescherming te bieden tegen en bacteriële en virale infecties te bestrijden (39, 40).

 2. Druiven zijn een goede bron van vitamine C, die bekend staat om zijn gunstige invloed op uw immuunsysteem (1, 41)

 3. Druivenhuidextract heeft aangetoond dat het beschermt tegen het griepvirus in reageerbuisstudies (42).

 4. Bovendien stopten verbindingen in druiven het herpesvirus, waterpokken en gistinfecties uit in reageerbuisstudies (43).

 5. Resveratrol kan ook beschermen tegen door voedsel overgedragen ziekten. Bij toevoeging aan verschillende soorten voedsel werd aangetoond dat het de groei van schadelijke bacteriën, zoals E. Coli (target = "_ blank" 44), voorkomt.

10. Kan veroudering vertragen en levensduur bevorderen

 1. Plantaardige stoffen in druiven kunnen de veroudering en levensduur beïnvloeden.

 2. Resveratrol heeft aangetoond de levensduur bij verschillende diersoorten te verlengen (45).

 3. Deze verbinding stimuleert een familie van eiwitten genaamd sirtuins, die zijn gekoppeld aan een lange levensduur (46).

 4. Een van de genen die resveratrol activeert, is het SirT1-gen. Dit is hetzelfde gen dat wordt geactiveerd door caloriearme diëten, dat in dierstudies is gekoppeld aan langere levensduur (47, 48).

 5. Resveratrol beïnvloedt ook verschillende andere genen die verband houden met veroudering en een lange levensduur (49).

11. Kan chronische ziekten voorkomen door ontsteking te verminderen

 1. Chronische ontsteking speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van chronische ziekten, zoals kanker, hartaandoeningen, diabetes, artritis en auto-immuunziekten, om er maar een paar te noemen (50).

 2. Resveratrol is gekoppeld aan krachtige ontstekingsremmende eigenschappen (51).

 3. In een onderzoek bij 24 mannen met het metabool syndroom - een risicofactor voor hartaandoeningen - verhoogde een druivenpoeder-extract gelijk aan ongeveer 1,5 kopjes (252 gram) verse druiven het aantal -inflammatoire verbindingen in hun bloed (52).

 4. Evenzo bleek uit een andere studie bij 75 mensen met hartaandoeningen dat het nemen van druivenpoeder-extract verhoogde niveaus van ontstekingsremmende verbindingen, vergeleken met een controlegroep (53).

 5. Een onderzoek bij ratten met inflammatoire darmziekten toonde aan dat druivensap niet alleen de tekenen van de ziekte verbeterde, maar ook de bloedspiegels van ontstekingsremmende verbindingen verhoogde (54).

12. Heerlijk, veelzijdig en gemakkelijk opgenomen in een gezond dieet

 1. Druiven zijn gemakkelijk op te nemen in een gezond dieet. Hier zijn een paar manieren om ervan te genieten:

De onderste regel

 1. Druiven bevatten verschillende belangrijke voedingsstoffen en krachtige plantaardige stoffen die uw gezondheid ten goede komen.

 2. Hoewel ze suiker bevatten, hebben ze een lage glycemische index en lijken ze de bloedsuikerspiegel niet te verhogen.

 3. Antioxidanten in druiven, zoals resveratrol, verminderen ontstekingen en kunnen helpen beschermen tegen kanker, hartziekten en diabetes.

 4. Druiven zijn gemakkelijk in uw dieet op te nemen, zowel vers, ingevroren, als sap of wijn.

 5. Kies voor de meeste voordelen verse, rode boven witte druiven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407