Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 15 redenen waarom u bij een koolhydraatarm dieet geen gewicht verliest

De onderste regel

 1. Koolhydraatarme diëten zijn zeer effectief. Dat is een wetenschappelijk feit.

 2. Zoals bij elk dieet stoppen mensen echter soms met verliezen voordat ze het gewenste gewicht bereiken.

 3. Hier zijn de top 15 redenen waarom u niet afvallen op een koolhydraatarm dieet.

1. Je verliest vet, je beseft het gewoon niet

 1. Gewichtsverlies is geen lineair proces.

 2. Als je jezelf elke dag weegt, zullen er dagen zijn waarop de weegschaal omlaag gaat en andere dagen wanneer deze omhoog gaat.

 3. Dit betekent niet dat het dieet niet werkt, zolang de algemene trend naar beneden gaat.

 4. Veel mensen verliezen veel gewicht in de eerste week op een koolhydraatarm dieet, maar het is meestal watergewicht. Gewichtsverlies zal aanzienlijk vertragen na deze eerste fase.

 5. Natuurlijk is afvallen niet hetzelfde als vet verliezen.

 6. Het is mogelijk, vooral als je nieuw bent met gewichtheffen, dat je spiermassa wint terwijl je vet verliest.

 7. Om ervoor te zorgen dat u verliest, gebruikt u iets anders dan alleen de schaal. Gebruik een meetlint om uw tailleomtrek te meten en laat uw lichaamsvetpercentage ongeveer elke maand meten.

 8. Maak ook foto's. Let op hoe je kleding past. Als je er dunner uitziet en je kleding losser is, verlies je vet ongeacht wat de weegschaal zegt.

2. Je snijdt niet genoeg koolhydraten

 1. Sommige mensen zijn gevoeliger voor koolhydraten dan anderen.

 2. Als je koolhydraatarm eet en je gewicht begint te dalen, wil je misschien nog meer koolhydraten besparen.

 3. Ga in dat geval minder dan 50 gram koolhydraten per dag.

 4. Als je minder dan 50 gram per dag gebruikt, zul je de meeste vruchten uit je dieet moeten verwijderen, hoewel je in kleine hoeveelheden bessen kunt hebben.

 5. Als dat ook niet werkt, kan tijdelijk 20 gram wegen ook werken. Dan eet je alleen eiwitten, gezonde vetten en groene bladgroenten.

 6. Om er zeker van te zijn dat u echt koolhydraatarm eet, moet u een gratis online voedingstracker kopen en uw voedselinname een tijdje registreren.

3. Je bent altijd gestrest

 1. Helaas is het niet altijd voldoende om alleen gezond te eten en te bewegen.

 2. U moet ervoor zorgen dat uw lichaam optimaal functioneert en dat uw hormonale omgeving gunstig is.

 3. De hele tijd gestrest zijn houdt het lichaam in een constante staat van "vechten of vluchten" - met verhoogde niveaus van stresshormonen zoals cortisol.

 4. Chronisch verhoogde cortisolspiegels kunnen uw honger en hunkering naar ongezond voedsel verhogen (1).

 5. Als je stress wilt verminderen, probeer dan meditatie en diepe ademhalingsoefeningen. Beperk afleiding zoals online nieuws en lees in plaats daarvan meer boeken.

4. Je eet geen echt voedsel

 1. Een koolhydraatarm dieet is meer dan alleen het verlagen van uw inname van koolhydraten.

 2. Je moet die koolhydraten vervangen door echt, voedzaam voedsel.

 3. Gooi alle verwerkte producten met weinig koolhydraten zoals Atkins-repen weg, want ze zijn geen echt voedsel en niet goed voor uw gezondheid.

 4. Blijf bij vlees, vis, eieren, groenten en gezonde vetten als u wilt afvallen.

 5. Ook "traktaties" zoals paleokoekjes en brownies kunnen problemen veroorzaken, ook al zijn ze gemaakt met gezonde ingrediënten. Ze moeten worden beschouwd als incidentele traktaties, niet als iets dat je elke dag eet.

 6. Het is ook belangrijk om voldoende vet te eten. Als je tegelijkertijd koolhydraten en vet probeert te verminderen, zul je honger krijgen en je slecht voelen.

 7. Een dieet volgen met alleen maar eiwitten is een heel slecht idee. Koolhydraatarme, vetrijke en matige eiwitten zijn de beste manier om ketose te krijgen, wat de optimale hormonale omgeving is om lichaamsvet te verbranden.

5. Je eet te veel noten

 1. Noten zijn echt voedsel, daar bestaat geen twijfel over.

 2. Ze bevatten ook veel vet. Ongeveer 70% van de calorieën in amandelen is bijvoorbeeld afkomstig van vet.

 3. Noten zijn echter heel gemakkelijk te veel te eten.

 4. Hun knapperigheid en hoge energiedichtheid geven je de mogelijkheid om grote hoeveelheden te eten zonder je vol te voelen.

 5. Ik kan persoonlijk een zak noten eten en voel me nog steeds niet tevreden, ook al bevat die ene zak meer calorieën dan een maaltijd.

 6. Als je elke dag noten eet (of erger, notenpasta), is de kans groot dat je gewoon veel te veel calorieën eet.

6. Je slaapt niet genoeg

 1. Slaap is ongelooflijk belangrijk voor de algehele gezondheid en studies tonen aan dat een gebrek aan slaap correleert met gewichtstoename en obesitas (2, 3).

 2. Een gebrek aan slaap kan je hongeriger maken (4). Het zal je ook moe en minder gemotiveerd maken om te sporten en gezond te eten.

 3. Slaap is een van de pijlers van gezondheid. Als je alles goed doet, maar nog steeds niet goed slaapt, zie je niet de resultaten die je zou verwachten.

 4. Raadpleeg een arts als u een slaapstoornis heeft. Ze zijn vaak gemakkelijk te behandelen.

 5. Enkele tips om de slaap te verbeteren:

7. Je eet teveel zuivel

 1. Een ander koolhydraatarm voedsel dat voor sommige mensen problemen kan veroorzaken, is zuivel.

 2. Sommige zuivelproducten bevatten, hoewel ze weinig koolhydraten bevatten, nog steeds vrij veel eiwitten.

 3. Eiwitten, zoals koolhydraten, kunnen het insulineniveau verhogen, waardoor energie in de opslag terechtkomt.

 4. De aminozuursamenstelling van zuivelproteïne maakt het zeer krachtig bij het verhogen van insuline. In feite kunnen zuivelproteïnen net zoveel insuline bevatten als witbrood (5, 6).

 5. Hoewel u zuivelproducten prima lijkt te kunnen verdragen, kan het vaak eten en het opnemen van insuline schadelijk zijn voor de metabolische aanpassing die moet plaatsvinden om de volledige voordelen van lage- carb-diëten.

 6. Vermijd in dit geval melk en snij minder kaas, yoghurt en room in. Boter is prima, omdat het zeer weinig eiwitten en lactose bevat en daarom geen insuline zal bevatten.

8. Je oefent niet goed (of helemaal niet)

 1. Je moet niet trainen met het doel calorieën te verbranden.

 2. De verbrande calorieën tijdens het sporten zijn meestal onbeduidend en kunnen gemakkelijk worden tenietgedaan door een paar extra happen voedsel te eten bij de volgende maaltijd.

 3. Beweging is echter van cruciaal belang voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid.

 4. Oefening kan je helpen af ​​te vallen door je metabole gezondheid te verbeteren, je spiermassa te vergroten en je een geweldig gevoel te geven.

 5. Maar het is belangrijk om de juiste soort oefening te doen. Niets dan cardio op de loopband zal u waarschijnlijk geen goede resultaten geven en teveel doen kan zelfs schadelijk zijn.

 6. Gewichtheffen: dit zal uw hormonale omgeving aanzienlijk verbeteren en uw spiermassa vergroten, waardoor u op lange termijn gewicht kunt verliezen.

 7. Intervaltraining: hoge intensiteitsintervallen uitvoeren is een uitstekende vorm van cardio die uw metabolisme verhoogt en uw niveau van menselijk groeihormoon verhoogt.

 8. Lage intensiteit: Actief zijn en werken met een lage intensiteit zoals wandelen is een geweldig idee. Het menselijk lichaam is ontworpen om te bewegen, niet de hele dag op een stoel te zitten.

9. Je eet te veel "gezonde" suikers

 1. Als u een koolhydraatarm of ketogeen dieet volgt, zijn "gezonde" suikers zoals kokossuiker of ruwe rietsuiker net zo erg als gewone suiker.

 2. Ze bevatten veel koolhydraten en kunnen volledig voorkomen dat uw lichaam zich aan het dieet aanpast.

 3. Dit geldt ook voor honing, agavenectar en anderen.

 4. Geen calorieën bevattende zoetstoffen zijn prima voor de meeste mensen, maar je kunt overwegen om ze te beperken als je problemen hebt met afvallen. Ze bevatten ook vaak verteerbare koolhydraten als vulstoffen.

10. U heeft een medische aandoening die u in de weg staat

 1. Van bepaalde medicijnen is bekend dat ze gewichtstoename stimuleren.

 2. Als u kijkt naar de lijst met bijwerkingen van de medicijnen die u gebruikt en "gewichtstoename" op de lijst ziet, maak dan een afspraak met uw arts.

 3. Misschien is er een ander medicijn dat geen gewichtstoename veroorzaakt.

 4. Als je alles goed doet en nog steeds geen resultaten krijgt, heb je misschien een onderliggend medisch probleem.

 5. Veel hormonale aandoeningen kunnen problemen veroorzaken om af te vallen, met name hypothyreoïdie.

 6. Maak in dat geval een afspraak met uw arts. Leg uit dat u problemen heeft met afvallen en dat u medische problemen wilt uitsluiten.

11. Je bent altijd aan het eten

 1. Het is een hardnekkige mythe in gezondheids- en fitnesskringen dat iedereen de hele dag door veel, kleine maaltijden moet eten.

 2. Dit is eigenlijk grondig bestudeerd. Er is geen voordeel gevonden om frequentere en kleinere maaltijden te eten (7, 8).

 3. Het is normaal dat mensen minder maaltijden per dag eten en soms lange perioden zonder voedsel blijven.

 4. Sommige mensen doen zoiets als intermitterend vasten, eten elke dag in een venster van 8 uur of doen 1-2 keer per week 24 uur per dag vast. Dit kan erg handig zijn om een ​​plateau te doorbreken.

12. Je bedriegt te vaak

 1. Voor mensen die zichzelf kunnen beheersen, kan af en toe een cheatmaaltijd of -dagen zijn.

 2. Voor anderen, vooral degenen die vatbaar zijn voor voedselverslaving, zal het hebben van cheatmaaltijden waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen.

 3. Als je vaak vals speelt, hier of daar met "kleine cheats" of hele dagen waarin je niets anders eet dan junkfood, kan dit je vooruitgang gemakkelijk verpesten.

 4. Meer dan 1-2 cheatmaaltijden per week (of één cheatdag) zal buitensporig zijn.

 5. Als je jezelf niet kunt beheersen rond ongezond voedsel, ongeacht wat je probeert, heb je misschien een voedselverslaving. In dat geval kan het een goed idee zijn om junkfood volledig uit je leven te verwijderen.

 1. Aan het einde van de dag doen calorieën er wel toe.

 2. Een van de belangrijkste redenen waarom koolhydraatarme en ketogene diëten zo effectief zijn, is dat ze de eetlust verminderen en mensen minder totale calorieën laten eten zonder te proberen.

 3. Als u niet verliest maar de juiste dingen doet, probeer dan een tijdje calorieën te tellen.

 4. Nogmaals, maak een gratis account aan met een online voedingstracker en houd uw inname enkele dagen bij.

 5. Streef naar een tekort van 500 calorieën per dag, waardoor je in theorie 1 pond gewicht per week zou moeten verliezen (hoewel het in de praktijk niet altijd werkt).

 1. Aan het einde van de dag kost gewichtsverlies tijd.

 2. Het is een marathon - geen sprint.

 3. 1-2 pond per week verliezen is een realistisch doel.

 4. Sommige mensen zullen sneller afvallen, terwijl anderen langzamer afvallen.

 5. Maar het is ook belangrijk om te onthouden dat niet iedereen op een fitnessmodel kan lijken.

 6. Op een gegeven moment bereikt u een gezond instelpuntgewicht, wat wellicht hoger is dan waar u aanvankelijk op had gehoopt.

 1. Ik denk niet dat het een goed idee is om te lang achter elkaar een calorietekort te hebben.

 2. De magerste mensen op aarde (bodybuilders en fitnessmodellen) doen dit nooit. Ze doen cycli van "bulk" en "snijden."

 3. Als u vele maanden (of jaren) met een calorietekort eet, kan uw metabolisme uiteindelijk vertragen.

 4. Als je al heel lang op dieet bent, kan een periode van twee maanden waarin je probeert te "behouden" en een beetje spiermassa zijn wat je nodig hebt om weer van start te gaan.

 5. Natuurlijk betekent dit niet dat je slechte voedingsmiddelen eet, alleen meer van de goede dingen.

 6. Nadat deze twee maanden voorbij zijn, kunt u weer beginnen met "diëten".Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407