Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 20 bewezen voordelen van gember

Top 20 bewezen voordelen van gember

 1. Deze kruidige wortel is ook goed voor het verbeteren van seksuele activiteit, het verminderen van zwaarlijvigheid en het verlichten van de pijn gerelateerd aan menstruatiestoornissen.

Wat is Ginger?

 1. Gember, ook bekend als Zingiber officinale, is een bloeiende plant, waarvan de wortel of wortelstok wordt gebruikt als specerij. Het kan in vele vormen worden geconsumeerd, vers, gedroogd, in poedervorm en in de vorm van olie en sap. Op veel plaatsen wordt het meestal gebruikt in snoep en alcoholische dranken zoals gemberbier en wijn.

 2. Tegenwoordig staat gember op de FDA-lijst van over het algemeen veilige voedingsmiddelen en wordt vaak gebruikt om de smaak van bittere medicijnen zoals hoestsiropen te maskeren.

Wat is Ginger?

  Gembervoeding

  1. De meeste voordelen van gember zijn vanwege de aanwezigheid van een actief bestanddeel genaamd gingerol erin. Volgens de USDA National Nutrient Database is het ook rijk aan koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten. Wat mineralen betreft, bevat het natrium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor en zink. Vitaminen bevatten vitamine C, folaat, vitamine B6, riboflavine en niacine.

  2. Er zitten veel ontstekingsremmende en antioxiderende stoffen in, zoals pantotheenzuur, bètacaroteen, capsaïcine, curcumine, cafeïnezuur en salicylaat. Ook biedt de aanwezigheid van actieve verbindingen zoals shogaol, zerumbone, terpenoïden, flavonoïden, paradol en zingerone in gember veel gezondheidsvoordelen.

  Gezondheidsvoordelen van Gember

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Verlicht misselijkheid

  1. Een studie gepubliceerd in Nutrition Journal onthult dat gember helpt bij het genezen van misselijkheid en braken in verband met ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap. Het wordt al lang gebruikt als een preventieve maatregel voor bewegingsziekte en zeeziekte. Kankerpatiënten die chemotherapie hebben ondergaan, kunnen profiteren van deze wortel, omdat deze de symptomen van misselijkheid en braken zal verlichten. De snelle absorptie en snelle regulatie van lichaamsfuncties genezen misselijkheid bij mensen die operaties hebben ondergaan, zonder bijwerkingen. Dit wordt geconcludeerd in een onderzoek door Dr. Charles Heckler, University of Rochester Medical Center, VS.

  2. Misselijkheid en braken, zijnde symptomen van migraine, kunnen mensen irriteren. Door beide te genezen, kan gember effectief migraine en hoofdpijn behandelen die erop volgen.

  Behandelt verkoudheid en griep

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Aids in Digestion

  1. Gember is ontdekt als een facilitator van het spijsverteringsproces. De verhoogde suikerniveaus na een maaltijd kunnen ervoor zorgen dat de maag zijn natuurlijke snelheid van lediging vermindert. Het helpt bij het reguleren van hoge suikerspiegels en het kalmeren van de maag, waardoor het regelmatige ritme behouden blijft. Daarnaast bevat het een aantal verbindingen die de opname van voedingsstoffen en mineralen uit het voedsel dat we eten verbeteren. Dit is de reden waarom gember vaak wordt gebruikt als voorgerecht of aperitief, omdat het de eetlust kan stimuleren terwijl het het spijsverteringsstelsel voorbereidt op een toestroom van voedsel.

  Verwijdert overtollig gas

  1. Gember is een zeer sterke windafdrijvend middel, wat betekent dat het overtollige gasverwijdering induceert. Overtollig gas doet veel meer dan u in een ongemakkelijke situatie achterlaten. Te veel gas dat in uw systeem is opgebouwd, kan omhoog gaan en druk uitoefenen op gevoelige organen in de romp. Kauwen op een klein stukje kan helpen het gas op een gezonde manier eruit te persen en ook te voorkomen dat er weer extra gas wordt opgebouwd.

  Maagzweren

  1. Regelmatig gember consumeren kan de darmgezondheid helpen verbeteren, zegt onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition Food Research. Het voorkomt het optreden van zweren, die meestal worden gekenmerkt door bloedingen en acute maagirritatie. Bovendien remt het ook de groei van H. pylori-bacteriën, wat een belangrijke ulcerogene is, waardoor uw maag gezond blijft.

  2. Colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn kunnen schade aanrichten in het lichaam en u voor altijd rusteloos maken. Ontstekingsremmende eigenschappen van gember helpen bij de behandeling van deze problemen.

  Vermindert artritispijn

  1. Van gember is bekend dat het de botgezondheid bevordert en gewrichtspijn verlicht die gepaard gaat met artritis. Het bevat gingerol, die krachtige ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Gingerol is rechtstreeks in verband gebracht met verbeteringen in artrose, knieontsteking en reumatoïde artritis, zoals geciteerd in een studie gepubliceerd in het tijdschrift Arthritis Rheumatism. Samen met dat, onderdrukt het ook de ontstekingsverbindingen zoals cytokines en chemokines bij de bron voordat ze het lichaam beginnen te beïnvloeden.

  Verlicht astma

  1. Gember wordt traditioneel gebruikt als een medicijn voor de behandeling van ademhalingsstoornissen. Recente studies hierover hebben ook zijn ontstekingsremmende eigenschap gedetacheerd. Zerumbone, een actieve stof, helpt bij het verlichten van astma. Onderzoek toont aan dat de allergische luchtwegontsteking voornamelijk wordt veroorzaakt door Th2-dominantie en de kruidige wortel met succes kan onderdrukken.

  Leverbescherming

  1. Mensen die aan tuberculose lijden, kunnen baat hebben bij gember, omdat het helpt hepatotoxiciteit te voorkomen. Het beschermt ook tegen de leverbeschadigende cadmiumvergiftiging veroorzaakt door aanzienlijke inname van cadmium. De etherische olie heeft een beschermend effect tegen de niet-alcoholische leververvetting door obesitas.

  Voorkomt obesitas

  1. Gewichtsverlies en het beheersen van obesitas door uw metabolisme te stimuleren. Het verhoogt de uithoudingsvermogen, zodat je goed kunt trainen en weer in vorm kunt komen om in die outfit te passen die je zo graag wilde dragen. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Voorkomt kanker

  1. De organische verbindingen zoals gingerol, in gember helpen bij de preventie van borstkanker en vele andere soorten kanker. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen die carcinogene activiteit in de dikke darm helpen voorkomen, wat kan leiden tot colorectale kanker.

  2. Een rapport van Dr. Suzanna Zick, universitair hoofddocent aan de University of Michigan, VS, heeft aangetoond dat gingerol leidt tot apoptose in eierstokkankercellen, waardoor tumoren en de groei van kankercellen worden verminderd , zonder de gezonde cellen om hen heen te beschadigen. Gingerol is ook bekend om te beschermen tegen huidkanker.

  3. Zerumbone, in gember, is positief gekoppeld aan de preventie van maag-, eierstok- en pancreaskanker omdat het werkt als een anti-angiogene en antitumor-medicijn.

  Verbetert de cognitie

  1. Van gember is bekend dat het het begin van neurodegeneratieve ziekten zoals dementie, Parkinson en Alzheimer vertraagt ​​door oxidatieve stress en ontsteking te verminderen. Deze schadelijke factoren zijn ook te wijten aan de leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang. Daarom vermindert de wortel, met zijn krachtige voedingsstoffen, het risico op hersenschade en houdt hij je geheugen intact.

  Verlicht spierpijn

  1. Gember staat erom bekend spierpijn en pijn veroorzaakt door inspanning te verminderen. De ontstekingsremmende eigenschappen van deze wortel moeten voor dit voordeel worden gecrediteerd.

  Voorkomt menstruatiekrampen

  1. Gember helpt de niveaus van prostaglandinen in het lichaam te verminderen, vandaar dat het helpt bij het verlichten van krampen. Wetenschappers geloven dat hoge niveaus van prostaglandines bijdragen aan verhoogde menstruatiekrampen. Krampen zijn de manier van het lichaam om een ​​individu te alarmeren voor een soort gevaar of schade. In dit geval zijn prostaglandines, hormonen die fungeren als chemische boodschappers, de belangrijkste activatoren van symptomen zoals krampen, pijn en koorts.

  Verhoogt de gezondheid van het hart

  1. Eval (ez_write_tag ([![!970,250

  Besturing Diabetes

  1. Gember helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes type 2. Glycemische en lipidenafwijkingen leiden tot langdurige complicaties bij diabetici. Overweeg daarom om deze wortel aan uw dieet toe te voegen om uw insulineresistentie te verbeteren en diabetes te beheersen.

  Ontgift het lichaam

  1. Gember is goed in het bevorderen van zweten. Zweten verwijdert de poriën en zorgt ervoor dat je lichaam gifstoffen kan verwijderen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat zweet een bacteriebestrijdende stof bevat, genaamd dermcidine. Het is positief verbonden met verminderde bacteriële en virale infecties omdat het een glans op de huid kan veroorzaken, wat een beschermende laag is van voorheen onbekende eiwitten.

  Voorkomt infectie

  1. Van gember is bekend dat het bacteriële, virale en schimmelinfecties remt, vanwege de aanwezigheid van gingerol erin. Het helpt ook bij het handhaven van de mondgezondheid door de ziekteverwekkers in de mond te doden en de tanden en tandvlees intact te houden. De antibacteriële eigenschappen helpen pathogene bacteriën af te weren die urineweginfecties (UTI), bronchitis en longontsteking veroorzaken.

  Behandelt diarree

  1. Gember wordt al sinds de oudheid gebruikt om diarree te genezen, omdat het maagkrampen en gas voorkomt die ertoe bijdragen en dit stimuleren. In China wordt de poedervorm gegeven aan mensen met diarree en deze traditionele praktijk wordt al duizenden jaren gevolgd; wetenschappers hebben geconcludeerd dat deze oude behandelingen inderdaad gunstig zijn voor deze aandoening.

  Huidverzorging

  1. Gember kan helpen bij het verlichten van de symptomen van eczeem, vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Door gemberthee of het sap aan je dieet toe te voegen, kun je gemakkelijk afscheid nemen van veel chronische huidaandoeningen zoals dermatitis, acne en psoriasis.

  Verhoogt de seksuele activiteit

  1. Een bekend afrodisiacum, gember wordt al jaren gebruikt om verlangen op te wekken en seksuele activiteit te verbeteren. De geur heeft een unieke uitstraling die helpt bij het verhogen van de vruchtbaarheid en het leggen van een seksuele verbinding. Deze wortel helpt ook de bloedcirculatie te verhogen, waardoor bloed gemakkelijker naar het middengedeelte van het lichaam stroomt, een belangrijk gebied voor seksuele prestaties.

  Gebruik van gember

  1. Gembersupplementen zijn in de meeste apotheken verkrijgbaar in de vorm van:

  Hoe te kopen?

  1. Selecteer een wortel die kreukvrij is of minimale rimpels en een strakke huid heeft. Zorg ervoor dat de huid niet dik en gekneusd is. De beste manier om dit te controleren is door het met je nagel te schrapen. Het aroma van de verse wortel is peperig, scherp en sterk, dus inhaleer de geur en geniet van winkelen!

  Hoe opslaan?

  1. Het kan in een plastic zak in de koelkast worden bewaard. U moet het echter alleen schillen, snijden of raspen voordat u het gebruikt. Als je een gesneden stuk van de wortel wilt bewaren, droog het dan eerst zodat het niet wegrot.

  Bijwerkingen

  1. De vaak waargenomen bijwerkingen van gember zijn als volgt:

  2. Geschiedenis en oorsprong

  3. Gember staat niet alleen bekend als essentie en specerijen, maar het is ook bekend als een van de oudste remedies in traditionele kruiden- en aromatische behandelingen, vooral in China, India en het Midden-Oosten. In China wordt het al meer dan 2000 jaar gebruikt om ontstekingen en diarree te genezen. Inheems in de Indo-Maleisische regenwouden, gember geeft de voorkeur aan weelderige, vochtige, tropische gronden voor teelt.

  4. De teelt is misschien begonnen in Zuid-Azië, maar is nu ook naar Oost-Afrika en het Caribisch gebied verspreid. De vaste plant groeit felrode bloemen in verschillende vormen, zoals fakkel en honingraat en worden vaak gebruikt in seizoensfestivals in de Stille Zuidzee voor de decoratie van kraampjes, huizen en zelfs jurken.

  5. Interessant feit

  6. Koningin Elizabeth I van Engeland, een fan van deze wortelstok, was degene die de peperkoekman uitvond in de 16e eeuw, en het is nu geliefd bij miljoenen kinderen (en volwassenen) rond de wereld. De peperkoekman werd gepresenteerd op een koninklijk bal, en verschillende werden gemaakt om ook op gerespecteerde gasten te lijken.

  7. Meenakshi Nagdeve, mede-oprichter, Organic Facts is een liefhebber van gezondheid en welzijn en is verantwoordelijk voor het beheer ervan. Ze heeft het Nutrition And Healthy Living Cornell-certificaatprogramma afgerond aan de Cornell University, VS. Ze heeft een postgraduaat in management van IIM Bangalore en B. Tech in metallurgische engineering en materiaalkunde van IIT Bombay. Daarvoor werkte ze enkele jaren in IT en financiële dienstverlening. Ze is een fervent volgeling van natuurgeneeskunde en gelooft in genezing met voedsel. In haar vrije tijd houdt ze van reizen en verschillende soorten thee proeven.

  Lees dit volgende:

  1. Voordelen van citroengras zijn verlichting van slapeloosheid, maagaandoeningen, ademhalingsstoornissen, koorts, pijn. Het helpt het immuunsysteem optimale cholesterolwaarden te handhaven

  2. Amla of Indiase kruisbes helpt bij het stimuleren van de immuniteit, het vertragen van veroudering, het behandelen van keelinfecties, het verlagen van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de gezondheid van het hart. Lees verder!

  3. De indrukwekkende voordelen van kurkuma-gemberthee zijn onder meer het elimineren van ontstekingen, het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van de spijsvertering, verzachtende pijn, het vergroten van de cognitie.

  4. Jamun is een zwarte pruim die helpt bij gewichtsverlies van de huid, maagpijn verlicht, de immuniteit verhoogt. Het kan worden gebruikt in salades, desserts, sappen, smoothies.

  5. Zuurzakthee heeft voordelen zoals helpen bij gewichtsverlies, het verbeteren van de spijsvertering, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van de gezondheid van de huid. Het heeft ook anti-carcinogeen potentieel.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407