Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 6 door wetenschap ondersteunde voordelen van hazelnoten

Top 6 door wetenschap ondersteunde voordelen van hazelnoten

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 27 juni 2019

 2. Noten aan je dagelijkse gezondheidsregime.eval (ez_write_tag ([![!336,280

Hazelnoten

 1. Hazelnoten komen van hazelaarbomen en struiken van het geslacht Corylus. De noten zelf zijn bolvormige, witvlezige noten met een dunne bruine schil ingekapseld in een harde, bruine buitenste schil. Hazelnoten zijn er in verschillende variëteiten, zoals die bekend als hazelnootnoten of cobnuts. In het midden van de herfst geoogst, worden hazelnoten meestal gedroogd en worden ze over de hele wereld verkocht. Ze hebben een zoete smaak en staan ​​erom bekend dat ze de basis vormen voor de populaire, zoete spread Nutella en om praline te maken, wat een veel voorkomende toevoeging is aan chocoladetruffels. Ze kunnen ook worden gebruikt om gearomatiseerde olie te maken en worden gebruikt in een reeks hartige recepten. Er is een groeiende belangstelling voor de voedingswaarde en gezondheidsvoordelen van hazelnoten, gezien hun indrukwekkende voedingsdichtheid.

Nutritionele eigenschappen van hazelnoten

 1. Hazelnoten zitten boordevol gezonde vetten en eiwitten, vitaminen en mineralen. Volgens de USDA National Nutrient Database is 100 gram hazelnoten ongeveer 630 calorieën en bevat het meer dan 9 gram vet en 14 gram eiwit. Het is vermeldenswaard dat hazelnoten ook fytinezuur bevatten. Er zijn enkele onderzoeken die aantonen dat fytinezuur het vermogen van het lichaam om bepaalde mineralen te absorberen, zoals zink en ijzer, kan beperken. Meer bewijs is nodig voor bevestiging, maar we raden aan om geen hazelnoten te eten als uw enige bron van deze mineralen, gezien de mogelijke malabsorptie van sommige mineralen als gevolg van het eten van deze noten.

Voordelen van hazelnoot

 1. De krachtigste voordelen van hazelnoot zijn onder andere het vermogen om de bloeddruk te reguleren, de gezondheid van het hart te verhogen, mogelijk het risico op kanker te verminderen en de immuniteit te vergroten. Laten we ze in detail bekijken.

Versterk en bescherm het immuunsysteem

 1. Hazelnoten bevatten antioxidanten die het lichaam helpen bij de reparatie en bescherming tegen celbeschadiging en verdedigen tegen oxidatieve stress. Veel van de antioxidanten zijn geconcentreerd in de dunne schil van de noot en er zijn aanwijzingen dat het aantal antioxidanten na het braden afneemt. Overweeg rauwe, ongeschilde noten om je inname van antioxidanten te maximaliseren.

Aids Heart Health

 1. Van antioxidanten is bewezen dat ze de interne ontsteking verlagen en het algehele cholesterolgehalte verlagen. Deze acties, samen met gezonde vetten die de bloeddruk normaliseren, helpen bij het handhaven van een gezond cardiovasculair systeem. eval (ez_write_tag ([![!728,90

Potentieel tegen kanker

 1. Volgens een dierstudie uit 2015 door Caimari A. et al. Helpt hazelnoothuidextract mogelijk het risico op darmkanker te verminderen. Bovendien kunnen de antioxidanten en de rijkdom aan mineralen en vitamines die hazelnoten bevatten, een superfood maken in de strijd tegen kanker. In het bijzonder zijn vitamine E en proanthocyanidinen onderzocht met betrekking tot de preventie en behandeling van verschillende soorten kanker.

Ontsteking verminderen

 1. In samenwerking met andere voedingsmiddelen wordt aangenomen dat hazelnoten kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen vanwege hun hoge gehalte aan goede vetten. Een studie uitgevoerd door Marina Contini et al., Gepubliceerd in Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention, toonde het brede scala aan fytochemische eigenschappen en potentieel van hazelnoten als ontstekingsremmend middel.

Bloedsuikerspiegel verlagen

 1. Hoewel er nog steeds definitief bewijs nodig is, zijn er enkele onderzoeken die aantonen dat hazelnoten, samen met andere soorten noten, de bloedsuikerspiegel kunnen helpen verlagen en daarom een ​​goede snack kunnen zijn voor mensen met diabetes. Dit komt vooral door de aanwezigheid van oliezuur, het belangrijkste vetzuur in hazelnoten.

Zorg voor gezond haar, huid en nagels

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Hazelnoten opnemen in uw dagelijkse voeding

 1. Hazelnoten zijn een veelzijdige moer die op verschillende manieren in uw dagelijkse voeding kan worden opgenomen:

Waarschuwingen en bijwerkingen van hazelnoten

 1. Sommige mensen zijn ernstig allergisch voor noten. Deze notenallergie is soms specifiek voor hazelnoten, maar op andere momenten zijn alle noten inbegrepen. Nootallergieën kunnen fataal zijn en het is van vitaal belang om met al je gasten in te checken voordat je voedsel met hazelnoten erin maakt en serveert. De grootte en vorm van hazelnoten betekent ook dat hele hazelnoten niet geschikt zijn voor jonge kinderen, omdat ze verstikkingsgevaar opleveren.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407