Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top 7 verrassende voordelen van Whiskey

Top 7 verrassende voordelen van Whiskey

 1. Wanneer mensen aan whisky denken (ook bekend als whiskey), komen er talloze beelden te binnen. Hard-drinkende cowboys in oude films die opnamen maken voordat barroom vechtpartijen, speakeasies uit het verbodstijdperk van Chicago tot New York of gewoon de overweldigende geur van whisky als het je hoofd vult en rillingen langs je rug stuurt.

 2. Mensen hebben de neiging om een ​​haat-liefde relatie te hebben met deze specifieke vorm van alcohol, maar als iedereen op de hoogte was van de gezondheidsvoordelen die erin zitten, zouden velen van hen waarschijnlijk hun melodie veranderen en de barman vragen om nog een whisky, netjes.

Wat is Whisky?

 1. Het American Journal of Enology and Viticulture zegt dat whisky een gedistilleerde alcoholische drank is die is gemaakt van een soort graanpuree. De kwaliteit, smaak, prijs en naam van de whisky in kwestie zijn afhankelijk van het soort graan waar u uw whisky van maakt, inclusief gerst, tarwe, rogge, maïs, boekweit, enz.

 2. Een rogge whisky die 10 jaar is gerijpt in een verkoold wit eiken vat, smaakt compleet anders dan een gerst whisky die 15 jaar is gerijpt in een wijnvat, wat sommige distilleerderijen kiezen om te doen. Dit resulteert in een enorme variëteit aan whisky's over de hele wereld en maakt een kenner van deze specifieke alcoholische discipline bedwelmend plezierig.

Whisky-voedingsfeiten

 1. VoedingswaardenAlcoholische drank, gedistilleerd, whisky, 86 proofServeringsgrootte: 100 g1 fl oz (27,8 g) 1 jigger (1,5 fl oz) (42 g) NutrientValueWater [!g

Gezondheidsvoordelen van Whiskey

 1. Whisky heeft veel voordelen, zoals helpen bij gewichtsverlies, het genezen van dementie, het handhaven van een goede gezondheid van het hart en meer. Laten we de meest voorkomende gezondheidsvoordelen in detail bekijken.

Gewichtsverlies

 1. Onderzoek gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition suggereert dat alcohol kan helpen overgewicht te verminderen. Veel mensen associëren zwaar drinken met het ontwikkelen van een "bierdarm" of het verliezen van hun spierspanning door overmatig alcoholgebruik. Matig drinken heeft echter niet noodzakelijk invloed op uw gewicht, vooral als u whisky drinkt.

Voorkomt dementie

 1. Een 2012-studie gepubliceerd in de Pharmacognosy Review heeft daadwerkelijk aangetoond dat whisky uw cognitieve prestaties met succes kan verbeteren en uw kansen op het ontwikkelen van dementie en de ziekte van Alzheimer kan verminderen. Hoewel studies aan de gang zijn en er nogal wat controverse bestaat over alcohol als een behandelings- / preventiemethode, valt niet te ontkennen dat ellaginezuur extreem krachtig is in de strijd tegen vrije radicalen in het lichaam. Deze vrije radicalen worden vaak geassocieerd met het onderbreken van neurale paden en bijdragen aan de langzame achteruitgang naar dementie.

 2. Whisky kan die mentale achteruitgang verminderen en onze kwaliteit van leven verbeteren naarmate we ouder worden. Nogmaals, dit is handig wanneer het met mate wordt geconsumeerd; te veel alcohol doodt hersencellen en doet precies het tegenovergestelde van het beschermen van de cognitieve activiteit.

Beschermt de gezondheid van het hart

 1. Whisky is een belangrijke speler bij het beschermen van de gezondheid van het hart. Het verhoogt HDL-cholesterol, wat de effecten van LDL-cholesterol tegengaat. Naarmate ons lichaam ouder wordt, worden onze systemen brozer, wat resulteert in de minder efficiënte werking van verschillende organen, waaronder ons cardiovasculaire systeem.

 2. Onderzoekers van het Rowett Research Institute, Aberdeen, Schotland, VK publiceerden een studie in het European Journal of Clinical Nutrition dat concludeerde dat degenen die regelmatig een matige hoeveelheid whisky consumeren bijna een 50% lagere kans op een beroerte of hartaanval, wat uitzonderlijk nieuws is voor mensen met een risico op cardiovasculaire problemen.

Vermindert interne bloedstolling

 1. Whisky vermindert de bloedstolling aanzienlijk. Bloedstolling is belangrijk wanneer u gewond bent, zodat u stopt met het verliezen van bloed, maar intern, als uw bloed stolt bij belangrijke knooppunten in uw bloedvaten of slagaders, kan dit rampzalig zijn.

 2. Atherosclerose, die meestal optreedt als gevolg van een grote opeenhoping van cholesterol, kan combineren met bloedstolsels en resulteren in trombose, hartaanvallen, beroertes en de dood. Whisky is een bloedverdunner, dus het verlaagt uw kansen op overmatige stolling aanzienlijk.

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Matige consumptie van whisky zou het immuunsysteem versterken. Alcohol speelde weliswaar een traditionele rol bij het voorkomen van ziekten en het verbeteren van de functie van het immuunsysteem, maar het harde bewijs was nooit voorhanden. Nu zien we dat de antioxidanten en sporen van vitamines in deze alcoholische drank in feite het immuunsysteem stimuleren, waardoor het helpt bij het bestrijden van normale verkoudheid, ziekten en infecties. Al die oude films waarin ze whisky op een wond zouden gieten om het te desinfecteren, is geen fictie. Je kunt het op een nieuwe wond gieten om ervoor te zorgen dat het niet wordt geïnfecteerd.

Besturing Diabetes

 1. Een studie uit 2010 gepubliceerd in het Journal Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases stelt dat een matige hoeveelheid whisky het vermogen van uw lichaam om insuline- en glucosespiegels te reguleren aanzienlijk kan verbeteren, waardoor de mogelijkheid om diabetes te ontwikkelen wordt verminderd .

 2. Hoeveel whisky is veilig om te drinken?

 3. Alcohol wordt over het algemeen beschouwd als iets ergs dat mogelijk uw lever kan beschadigen, uw levensstijl kan beïnvloeden en kan resulteren in een aantal ongunstige resultaten wanneer het teveel wordt geconsumeerd, wat helemaal waar is. Als iemand verantwoord drinkt, kan whisky, net als bier en wijn, zelfs enkele gezondheidsvoordelen bieden aan zijn drinkers. De voedingsrichtlijnen suggereren dat vrouwen één drankje per dag kunnen krijgen en mannen twee drankjes per dag om de maximale voordelen te halen.

 4. Woord van waarschuwing: Hoewel deze gezondheidsvoordelen geweldig klinken, is er ook een gevaarlijke kant aan het drinken van whisky. Alcoholisme en binge drinking zijn erg schadelijk voor je algehele gezondheid en kunnen alle mogelijke goede dingen ongedaan maken die matige hoeveelheden kunnen geven. Let daarom op hoeveel alcohol je consumeert, vooral als je elke dag kleine hoeveelheden probeert te drinken. Uw tolerantie zal toenemen en u kunt de wens voelen om door te gaan met drinken totdat u die "buzz" voelt. Dit is een gevaarlijke en ongezonde vooruitgang. Gebruik kleine tot matige hoeveelheden whisky voor het beste resultaat.

 5. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

Lees dit volgende:

 1. Voordelen van amla-sap zijn onder meer het verbeteren van de gezondheid van het haar, het verminderen van het gewicht, het stimuleren van de immuniteit en het optimaliseren van de spijsvertering. Het helpt ook bij de behandeling van ademhalingsproblemen.

 2. Leer 6 eenvoudige manieren om honing te gebruiken voor gewichtsverlies en gezond te blijven. Honing is een goede bron van eiwitten, water, energie, vezels, suikers en verschillende vitamines en mineralen.

 3. Moringa, een plant afkomstig uit India, is rijk aan voedingsstoffen met antioxidanten. De gezondheidsvoordelen zijn onder meer het vermogen om de lever te beschermen, ontstekingen te bestrijden, cholesterol te verlagen.

 4. Durian heeft het vermogen om de immuniteit te verhogen, de energie te verhogen, de spijsvertering te verbeteren, botten te versterken, slapeloosheid te genezen, vroegtijdige veroudering te voorkomen en de bloeddruk te verlagen. Lees verder!

 5. Amandelen hebben geweldige gezondheidsvoordelen, waaronder een verlaging van de bloeddruk die het cholesterolgehalte in de bloedsuikerspiegel regelt. Ze zijn rijk aan vet, vezels, magnesium, vitamine E.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407