Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Top zeven veilige, effectieve natuurlijke antibiotica

Top zeven veilige, effectieve natuurlijke antibiotica

 1. Receptantibiotica, zoals penicilline, hebben mensen sinds de jaren veertig helpen herstellen van anders dodelijke ziekten en aandoeningen.

 2. Mensen wenden zich echter ook tot natuurlijke antibiotica voor behandeling.

 3. Volgens de NHS ondervindt 1 op de 10 mensen bijwerkingen die het spijsverteringsstelsel beschadigen na het nemen van antibiotica. Ongeveer 1 op de 15 mensen is allergisch voor dit soort medicatie.

 4. In dit artikel kijken we naar het bewijs achter zeven van de beste natuurlijke antibiotica. We bespreken ook welke te vermijden, en wanneer een arts te bezoeken.

Zeven beste natuurlijke antibiotica

 1. De wetenschappelijke jury is nog steeds niet geïnteresseerd in natuurlijke antibiotica. Hoewel mensen al honderden jaren dergelijke middelen gebruiken, zijn de meeste behandelingen niet grondig getest.

 2. Sommigen laten echter veelbelovende resultaten zien onder medisch onderzoek en er zijn verdere onderzoeken aan de gang.

 3. Met een voortdurende toename van resistente bacteriën, kijken wetenschappers naar de natuur bij het ontwikkelen van nieuwe medicijnen.

 4. Hier onderzoeken we de wetenschap achter zeven natuurlijke antibiotica.

1. Knoflook

 1. Culturen over de hele wereld kennen knoflook al lang vanwege zijn preventieve en genezende krachten.

 2. Uit onderzoek is gebleken dat knoflook een effectieve behandeling kan zijn tegen vele vormen van bacteriën, waaronder Salmonella en Escherichia coli (E. coli). Knoflook is zelfs in overweging genomen voor gebruik tegen multiresistente tuberculose.

2. Honing

 1. Sinds de tijd van Aristoteles wordt honing gebruikt als een zalf die wonden helpt genezen en infecties voorkomt of trekt.

 2. Professionals in de gezondheidszorg hebben het tegenwoordig nuttig gevonden bij de behandeling van chronische wonden, brandwonden, zweren, doorligwonden en huidtransplantaten. De resultaten van een onderzoek uit 2016 tonen bijvoorbeeld aan dat honingverbanden kunnen helpen om wonden te genezen.

 3. De antibacteriële effecten van honing worden meestal toegeschreven aan het gehalte aan waterstofperoxide. Manuka-honing bestrijdt echter bacteriën, hoewel het een lager gehalte aan waterstofperoxide heeft.

 4. Een onderzoek uit 2011 meldde dat het bekendste type honing ongeveer 60 soorten bacteriën remt. Het suggereert ook dat honing met succes wonden behandelt die zijn geïnfecteerd met methicillineresistente Staphylococcus aureus (MRSA).

 5. Afgezien van antibacteriële eigenschappen, kan honing wonden helpen genezen door een beschermende coating aan te brengen die een vochtige omgeving bevordert.

3. Gember

 1. De wetenschappelijke gemeenschap herkent gember ook als een natuurlijk antibioticum. Verschillende onderzoeken, waaronder een gepubliceerd in 2017, hebben aangetoond dat ginger in staat is om veel bacteriestammen te bestrijden.

 2. Onderzoekers onderzoeken ook de kracht van ginger om zeeziekte en misselijkheid te bestrijden en de bloedsuikerspiegel te verlagen.

4. Echinacea

 1. Inheemse Amerikaanse en andere traditionele genezers gebruiken al honderden jaren echinacea om infecties en wonden te behandelen. Onderzoekers beginnen te begrijpen waarom.

 2. Een studie gepubliceerd in het Journal of Biomedicine and Biotechnology meldt dat extract van Echinacea purpurea veel verschillende soorten bacteriën kan doden, waaronder Streptococcus pyogenes (S. pyogenes).

 3. S. pyogenes is verantwoordelijk voor keelontsteking, toxisch shocksyndroom en de "vleesetende ziekte" bekend als necrotiserende fasciitis.

 4. Echinacea kan ook ontstekingen bestrijden die gepaard gaan met bacteriële infecties. Het is te koop in gezondheidswinkels of online.

5. Goldenseal

 1. Goldenseal wordt meestal geconsumeerd in thee of capsules om ademhalings- en spijsverteringsproblemen te behandelen. Het kan echter ook bacteriële diarree en urineweginfecties bestrijden.

 2. Bovendien ondersteunen de resultaten van een recente studie het gebruik van goldenseal om huidinfecties te behandelen. In een laboratorium werden goldenseal-extracten gebruikt om te voorkomen dat MRSA weefsel beschadigt.

 3. Een persoon die voorgeschreven medicijnen gebruikt, moet contact opnemen met een arts voordat hij goldenseal gebruikt, omdat dit supplement interferentie kan veroorzaken.

 4. Goldenseal bevat ook berberine, een belangrijk bestanddeel van natuurlijke antibiotica. Deze alkaloïde is niet veilig voor zuigelingen of vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.

 5. Goldenseal-capsules zijn verkrijgbaar in gezondheidswinkels of online.

6. Kruidnagel

 1. Kruidnagel is van oudsher gebruikt in tandheelkundige procedures. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat kruidnagelwatextract effectief kan zijn tegen veel verschillende soorten bacteriën, waaronder E. coli.

7. Oregano

 1. Sommigen geloven dat oregano het immuunsysteem verhoogt en werkt als een antioxidant. Het kan ontstekingsremmende eigenschappen hebben.

 2. Hoewel onderzoekers deze claims nog moeten verifiëren, tonen sommige onderzoeken aan dat oregano tot de meest effectieve natuurlijke antibiotica behoort, met name wanneer er een olie van wordt gemaakt.

Risico's van natuurlijke antibiotica

 1. Alleen omdat iets als natuurlijk wordt bestempeld, is het niet noodzakelijkerwijs veilig.

 2. De hoeveelheden en concentraties van actieve ingrediënten variëren tussen supplementenmerken. Lees etiketten zorgvuldig. Een persoon moet ook zijn zorgverlener informeren als hij van plan is deze supplementen in te nemen.

 3. Hoewel gekookte knoflook meestal veilig is om te consumeren, suggereert onderzoek dat het nemen van geconcentreerde knoflook het risico op bloedingen kan verhogen. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen die worden geopereerd of bloedverdunners gebruiken.

 4. Knoflookconcentraten kunnen ook het nut van hiv-medicijnen verminderen.

 5. Bepaalde producten moeten worden vermeden, waaronder colloïdaal zilver. Deze stof bestaat uit microscopische stukjes zilver gesuspendeerd in water.

 6. Colloïdaal zilver is aanbevolen als behandeling voor een verscheidenheid aan ziekten, waaronder de builenpest en HIV. Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health kan het echter gevaarlijk zijn en er zijn geen geloofwaardige studies die dit gebruik ondersteunen.

 7. Het gebruik van colloïdaal zilversupplementen kan de werking van antibiotica en medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van een traag werkende schildklier beïnvloeden.

 8. Zilver kan zich ook ophopen in het lichaam en de huid blauwachtig grijs maken. Deze aandoening wordt argyria genoemd en is bij de meeste mensen permanent.

Wanneer moeten de voorgeschreven antibiotica worden gebruikt

 1. Vanwege de huidige toename van resistente ziekten, schrijven de meeste artsen geen antibiotica voor tenzij ze effectief en noodzakelijk zijn.

 2. Antibiotica worden meestal voorgeschreven om:

 3. Als een persoon antibiotica wordt voorgeschreven, moet deze de volledige dosis nemen zoals voorgeschreven. Dit wordt vooral aangemoedigd bij mensen met een hoger risico op bacteriële infecties of die grotere risico's lopen als ze ziek worden, zoals mensen die:

 4. Wanneer een persoon allergisch is voor voorgeschreven antibiotica of last heeft van bijwerkingen, willen ze misschien andere opties met een arts bespreken.

Outlook

 1. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) worden elk jaar meer dan 2 miljoen Amerikanen onwel van resistente bacteriën, wat resulteert in 23.000 jaarlijkse sterfgevallen.

 2. Deze bacteriën vormen een groeiende bedreiging en de sleutel tot het ontwikkelen van nieuwe en effectieve medicijnen kan liggen in behandelingen uit het verleden - natuurlijke antibiotica.

 3. Hoewel natuurlijke antibiotica kansen bieden, brengen ze ook risico's met zich mee. Toch groeit het onderzoek naar deze behandelingen en worden steeds meer stoffen getest. Natuurlijke antibiotica die traditioneel al eeuwen worden gebruikt, kunnen bijdragen aan de levensreddende medicijnen van morgen.

 4. Artikel laatst beoordeeld op za 3 maart 2018 Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Aanvullende geneeskunde / Alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407