Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vijftien gezondheidsvoordelen van granaatappelsap

Vijftien gezondheidsvoordelen van granaatappelsap

 1. Tegenwoordig wordt granaatappelsap onderzocht vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Het kan helpen bij kankerpreventie, immuunondersteuning en vruchtbaarheid.

Voordelen van granaatappel

 1. Hier zijn enkele van de mogelijke voordelen van granaatappel.

1. Antioxidanten

 1. Granaatappelzaden krijgen hun levendige rode tint van polyfenolen. Deze chemicaliën zijn krachtige antioxidanten.

 2. Granaatappelsap bevat hogere niveaus van antioxidanten dan de meeste andere vruchtensappen. Het heeft ook drie keer meer antioxidanten dan rode wijn en groene thee. De antioxidanten in granaatappelsap kunnen helpen bij het verwijderen van vrije radicalen, cellen beschermen tegen schade en ontstekingen verminderen.

2. Vitamine C

 1. Het sap van een enkele granaatappel heeft meer dan 40 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine C. Vitamine C kan worden afgebroken wanneer gepasteuriseerd, dus kies voor zelfgemaakt of vers granaatappelsap om het meeste te halen van de voedingsstof.

3. Kankerpreventie

 1. Granaatappelsap maakte onlangs een plons toen onderzoekers ontdekten dat het kan helpen de groei van prostaatkankercellen te stoppen. Ondanks meerdere onderzoeken naar de effecten van het sap op prostaatkanker, zijn de resultaten nog voorlopig.

 2. Hoewel er geen langetermijnstudies met mensen zijn geweest die aantonen dat granaatappelsap kanker voorkomt of het risico vermindert, kan het zeker geen kwaad om het aan je dieet toe te voegen. Tot nu toe zijn er bemoedigende resultaten in studies en er worden nu grotere studies gedaan.

4. Bescherming tegen de ziekte van Alzheimer

 1. Van de antioxidanten in het sap en hun hoge concentratie wordt aangenomen dat ze de voortgang van de ziekte van Alzheimer blokkeren en het geheugen beschermen.

5. Spijsvertering

 1. Granaatappelsap kan ontstekingen in de darm verminderen en de spijsvertering verbeteren. Het kan gunstig zijn voor mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en andere inflammatoire darmziekten.

 2. Hoewel er tegenstrijdige overtuigingen zijn en onderzoek is of granaatappelsap diarree helpt of verergert, raden de meeste artsen aan het te vermijden totdat je je beter voelt en je symptomen zijn verdwenen.

6. Anti-inflammatoire

 1. Granaatappelsap is een krachtige ontstekingsremmer vanwege de hoge concentratie antioxidanten. Het kan ontstekingen door het hele lichaam helpen verminderen en oxidatieve stress en schade voorkomen.

 1. Flavonolen in granaatappelsap kunnen helpen de ontsteking te blokkeren die bijdraagt ​​aan artrose en kraakbeenschade. Het sap wordt momenteel onderzocht op zijn mogelijke effecten op osteoporose, reumatoïde artritis en andere soorten artritis en gewrichtsontsteking.

8. Hartziekte

 1. Granaatappelsap werkt als het meest hart-gezonde sap. Het lijkt het hart en de bloedvaten te beschermen.

 2. Kleine onderzoeken hebben aangetoond dat het sap de bloedstroom verbetert en voorkomt dat de slagaders stijf en dik worden. Het kan ook de groei van plaque en de opbouw van cholesterol in de slagaders vertragen. Maar granaatappel kan negatief reageren met bloeddruk- en cholesterolmedicatie zoals statines.

 3. Zorg ervoor dat u met uw arts praat voordat u zich overgeeft aan het sap of een granaatappelextractsupplement neemt.

 1. Het dagelijks drinken van granaatappelsap kan ook helpen de systolische bloeddruk te verlagen. Een uitgebreid overzicht van gerandomiseerde gecontroleerde studies verklaarde dat het voordelig zou zijn voor de gezondheid van het hart om dagelijks granaatappelsap op te nemen.

10. Antivirale

 1. Tussen de vitamine C en andere immuunversterkende voedingsstoffen zoals vitamine E, kan granaatappelsap ziekten voorkomen en infecties bestrijden. Granaatappels bleken ook antibacterieel en antiviraal te zijn in laboratoriumtests. Ze worden onderzocht op hun effecten op veel voorkomende infecties en virussen.

11. Vitaminerijke

 1. Naast vitamine C en vitamine E is granaatappelsap een goede bron van foliumzuur, kalium en vitamine K.

 2. Of u nu besluit granaatappel aan uw dagelijkse voeding toe te voegen of er gewoon af en toe van te nippen, controleer het etiket om ervoor te zorgen dat het 100% puur granaatappelsap is, zonder toegevoegde suiker. Of sap het vers.

12. Geheugen

 1. Elke dag 8 gram granaatappelsap drinken kan volgens een recente studie het leervermogen en het geheugen verbeteren.

13. Seksuele prestaties en vruchtbaarheid

 1. De concentratie antioxidanten van granaatappelsap en het vermogen om oxidatieve stress te beïnvloeden, maken het een potentieel vruchtbaarheidshulpmiddel. Van oxidatieve stress is aangetoond dat het spermastoornissen veroorzaakt en de vruchtbaarheid bij vrouwen vermindert.

 2. Van het sap is ook aangetoond dat het helpt oxidatieve stress in de placenta te verminderen. Maar onderzoekers weten nog niet precies welke voordelen dit kan bieden. Het drinken van granaatappelsap kan ook het testosteronniveau bij mannen en vrouwen verhogen, een van de belangrijkste hormonen achter de zin in seks.

 1. Beweeg over, taart van kers- en bietensap. Granaatappelsap kan de nieuwe sportprestatieverbeteraar zijn. Het sap kan pijn verminderen en het herstel van de kracht verbeteren. Het vermindert ook oxidatieve schade veroorzaakt door inspanning.

 1. Granaatappel werd traditioneel gebruikt als een remedie tegen diabetes in het Midden-Oosten en India. Hoewel er nog veel onbekend is over de effecten van granaatappel op diabetes, kan het de insulineresistentie verminderen en de bloedsuikerspiegel verlagen.

Bottom line

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Groen sap is niet de enige gezonde optie die er is. Het toevoegen van granaatappelsap aan uw dieet kan uw risico op chronische ziekten en ontstekingen verminderen. Het is ook een geweldige manier om de voedingsstoffen van het fruit te krijgen en een boost van antioxidanten.

 4. Er zijn verschillende merken granaatappelsap online te kopen. Het is een goed idee om verschillende producten te vergelijken om de meest voordelige te kiezen.

 5. Het is het beste om uw arts te raadplegen voordat u elke dag granaatappelsap drinkt, om er zeker van te zijn dat het geen invloed heeft op uw medicijnen. Diabetici moeten ook dagelijks de bloedsuikerspiegel controleren als ze granaatappelsap kiezen boven hele granaatappels om ervoor te zorgen dat de bloedsuikers optimaal blijven.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Phil Riches op ma 21 januari 2019.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407