Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Vitamine C-inname voor kinderen

Nadelen: schildklierproblemen

 1. Wanneer u het kriebelende gevoel in uw keel voelt dat het begin van een verkoudheid is, is het eerste wat u kunt doen uw vitamine C bereiken in de hoop dat dit u kan helpen voorkomen dat u ziek wordt. Hoewel je je misschien verwondert over de kracht van vitamine C vanwege het vermogen om je te helpen je virus te bestrijden, is het meer dan een immuunversterker. De in water oplosbare voedingsstof is niet alleen essentieel voor uw gezondheid, maar ook noodzakelijk voor de normale groei en ontwikkeling van uw kind.

 2. Uw kinderen hebben een dagelijkse dosis vitamine C nodig om de vorming van spieren en botten te ondersteunen, te helpen bij de productie van energie en de neurotransmitters te maken die helpen bij de communicatie tussen de zenuwen en spieren van uw kind.

Hoe vitamine C helpt

 1. Of het nu gaat om het stimuleren van het immuunsysteem of het genezen van snijwonden en kneuzingen, het is erg belangrijk om de dagelijkse vitamine C-dosering voor kinderen te hebben. Zonder voldoende vitamine C zou uw kind geen collageen kunnen maken, een ondersteunend eiwit dat nodig is voor de vorming van botten, huid, kraakbeen en bindweefsel. Vitamine C is ook nodig om neurotransmitters en L-carnitine te maken, dat een vitale rol speelt bij de productie van energie.

 2. Vitamine C helpt ook uw kind tegen ziekten te beschermen door de cellen te ondersteunen waaruit hun immuunsysteem bestaat, en door te helpen bij het creëren van de beste barrière tegen vreemde indringers: huid.

 3. Uw kind maakt zich misschien niet al te veel zorgen over hartziekten en andere chronische ziekten die zich voordoen op volwassen leeftijd, maar als antioxidant kan vitamine C uw kind ook enige bescherming bieden tegen deze gezondheidsproblemen door af te weren vrije radicalen.

Je kunt niet zonder!

 1. Het ding met vitamine C is dat u en uw kind niet zonder kunnen. Hoewel de meeste dieren vitamine C kunnen produceren, kan de mens dat niet, wat betekent dat het uit het voedsel moet komen dat je eet. Te weinig vitamine C krijgen kan nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, groei en ontwikkeling van uw kind.

 2. Vitamine C is ook een in water oplosbare vitamine, dus het lichaam kan het niet opslaan voor later gebruik, dus je hebt een dagelijkse oplossing nodig om het lichaam op zijn best te houden.

Dosering vitamine C voor kinderen

 1. De hoeveelheid vitamine C die uw kind nodig heeft, is bepaald door de Food and Nutrition Board (FNB) van het Institute of Medicine (IOM) van de Nationale Academies en is gebaseerd op de aanbevolen voedingswaarde (RDA).

 2. De vitamine C-dosering voor een kind is gebaseerd op leeftijd, niet op geslacht zoals bij volwassenen:

Dosering vitamine C voor kinderen

 1. De dagelijkse behoefte aan vitamine C voor zuigelingen is gebaseerd op de gemiddelde inname van de vitamine bij gezonde baby's die borstvoeding krijgen.

 2. Zodra de tienerjaren toeslaan, verschilt de vitamine C-behoefte van uw kind op basis van geslacht. Tienermeisjes hebben 65 milligram per dag nodig, terwijl tienerjongens 75 milligram per dag nodig hebben. De aanbevelingen zijn vergelijkbaar voor volwassenen, met mannen die 90 milligram per dag nodig hebben en vrouwen 75 milligram.

Niet genoeg vitamine C

 1. Het is zeer onwaarschijnlijk dat uw kind niet genoeg vitamine C krijgt. Volgens het Office of Dietary Supplements (ODS) hebben de meeste kinderen en tieners geen probleem met het behalen van de ADH voor vitamine C, gemiddeld ongeveer 76 milligram per dag.

 2. Als uw kind echter een kieskeurige eter is of een medische aandoening heeft die de opname van voedingsstoffen beïnvloedt, zoals de ziekte van Crohn of coeliakie, is het mogelijk dat het deze vitale voedingsstof misloopt. Baby's die gekookte of verdampte melk krijgen, in plaats van formule of moedermelk, lopen ook het risico op vitamine C-tekort.

Tekenen van een tekort

 1. Tekenen die kunnen wijzen op een tekort aan vitamine C zijn onder meer:

 2. Hoewel zeer zeldzaam in ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten, leidt een chronisch tekort aan vitamine C tot scheurbuik, wat fataal kan zijn.

Te veel vitamine C

 1. Vitamine C is niet giftig bij hoge doses, maar u wilt voorzichtig zijn met te veel vitamine C. Het is niet zozeer een probleem met de vitamine C in voedsel, maar kan problematisch zijn in supplement vorm. Sommige vitamine C-pillen kunnen wel 5000 milligram per dosis bevatten.

 2. De FNB heeft een aanvaardbare bovengrens voor vitamine C vastgesteld, wat de maximale hoeveelheid is die uw kind per dag kan krijgen voordat het symptomen ervaart.

Tekenen van vitamine C-toxiciteit

 1. Als uw kind een hoge dosis vitamine C-pil neemt, kan het tekenen en symptomen van vitamine C-toxiciteit ervaren, waaronder:

 2. Als uw kind te veel vitamine C heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw kinderarts voor begeleiding.

Kindvriendelijke vitamine C-voedingsmiddelen

 1. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat uw kind voldoende vitamine C krijgt, is door veel vitamine C-rijk voedsel in hun dieet op te nemen. Het goede nieuws is dat vitamine C voorkomt in een breed scala aan voedingsmiddelen waar kinderen dol op zijn.

 2. Goed eten om aan de vitamine C-dosering voor kinderen te voldoen, is onder meer:

 3. Veel van deze kindvriendelijke voedingsmiddelen bieden 100 procent of meer van de vitamine C-dosering voor kinderen.

Vitamine C-pillen

 1. Aangezien de meeste kinderen in de VS het niet moeilijk vinden om aan hun dagelijkse vitamine C-behoeften te voldoen, is het zeer onwaarschijnlijk dat uw kind dit zou moeten aanvullen. Bovendien moet u voorzichtig zijn met hoeveel u uw kind geeft, omdat sommige vitamine C-pillen meer kunnen bevatten dan de aanvaardbare bovengrens van uw kind.

 2. U kunt overwegen uw kind smakelijke vitamine C te geven als een verkoudheid toeslaat. Volgens de ODS zal vitamine C u echter waarschijnlijk niet veel goed doen, tenzij u in extreem lage temperaturen leeft of uw kind een marathon traint. Dat gezegd hebbende, het geven van vitamine C-pillen aan uw kind kan de verkoudheid verkorten.

 3. Praat met de kinderarts van uw kind over de dosering van vitamine C-supplementen.

De ijzeren boost

 1. Vitamine C helpt uw ​​kind ook meer ijzer op te nemen. IJzer is een mineraal dat de gezondheid van rode bloedcellen ondersteunt en zuurstof door het lichaam transporteert. Zonder voldoende ijzer kan uw kind bloedarmoede door ijzertekort ontwikkelen, wat zijn groei en neurologische ontwikkeling kan beïnvloeden.

 2. Volgens de ODS behoren baby's en kinderen tot de groepen met het grootste risico op ijzertekort. Het combineren van ijzerrijk voedsel met vitamine C-rijk voedsel kan de ijzerabsorptie van uw kind verbeteren om een ​​tekort en de schadelijke effecten te voorkomen.

 3. Goede voedselbronnen van ijzer zijn onder andere:

 4. Probeer het volgende om uw kind de broodnodige boost te geven:Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407