Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingsmiddelen die de alvleesklier zullen genezen

Tips

 1. De alvleesklier speelt een cruciale rol in de spijsvertering. Wanneer voedsel uit uw maag in de dunne darm terechtkomt, vermengt het zich met spijsverteringsenzymen uit de alvleesklier die maagzuur neutraliseren en schade aan de darm voorkomen. Deze enzymen breken ook uw voedsel af, zodat het door uw lichaam kan worden opgenomen. De pancreas produceert insuline, die de bloedsuikerspiegel verlaagt en uw lichaam in staat stelt voedselenergie op te slaan voor toekomstig gebruik. Het eten van het juiste voedsel kan je alvleesklier genezen en voeden. Het kan ook helpen om pancreatitis, een pijnlijke ontsteking van de alvleesklier te voorkomen.

Bosbessen en kersen

 1. Bosbessen en kersen zijn beide goede bronnen van antioxidanten, die celbeschadiging helpen voorkomen.

Broccoli

 1. Broccoli en andere kruisbloemige groenten zoals spruitjes, kool en bloemkool bevatten krachtige chemicaliën die kanker kunnen helpen voorkomen.

Garlic

 1. Knoflook is, samen met zijn andere allium-familielid, uien, een goede bron van nuttige voedingsstoffen voor de alvleeskliergezondheid en voor de preventie van kanker.

Rode druiven

 1. Rode druiven zijn een goede bron van resveratrol, een krachtige antioxidant. Vermijd rode wijn als je pancreatitis hebt, en eet in plaats daarvan een handvol rode druiven.

Rode Reishi-paddenstoelen

 1. Rode reishi-paddenstoelen kunnen ontstekingen helpen verminderen en worden in de Chinese geneeskunde gebruikt om het evenwicht in het lichaam te herstellen.

Spinazie

 1. Spinazie is een goede bron van ijzer en vitamine B, die beide alvleesklier nodig hebben. Probeer een spinaziesalade of spinazie gewokt met knoflook. Andere bladgroenten, zoals boerenkool, mosterd en snijbiet zijn ook gunstig voor uw alvleesklier.

Zoete Aardappelen

 1. Zoete aardappelen bevatten samen met andere oranje en gele groenten zoals wortelen, maïs en pompoen voedingsstoffen die gunstig zijn voor de alvleesklier en kanker kunnen helpen voorkomen.

Tofu

 1. Tofu is een uitstekende bron van vetarme eiwitten. Je hebt eiwitten in je dieet nodig voor genezing, maar te veel vet zal alvleesklierproblemen verergeren.

Tomatensoep

 1. Tomaten zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten. Groenten bevatten ook antioxidanten en nuttige voedingsstoffen, en soep biedt extra vloeistof.

Yoghurt met actieve culturen

 1. Yoghurt met actieve culturen is een goede bron van probiotica, nuttige bacteriën die helpen het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel op hun best te houden. Kies yoghurt zonder toegevoegde suiker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407