Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden Voordelen van Kabocha Squash

Voedingswaarden Voordelen van Kabocha Squash

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 03 april 2019

 2. Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Kabocha Squash?

 1. Bekend als de Japanse pompoen, is kabocha squash een cultivar van winter squash (Cucurbita maxima). Het heeft een harde buitenkant en een iets kleinere maat dan andere pompoenen. Het is voornamelijk donkergroen van kleur. Er zijn mogelijk lichte strepen op de ruwe buitenkant en een fel oranje of geel vlees aan de binnenkant.

 2. Gewoonlijk gebruikt in zoete gerechten, is het bekend dat het een van de zoetste smaken van een pompoen heeft. Het heeft een consistente consistentie van een pompoen en is op veel andere manieren heel vergelijkbaar met die variëteit, inclusief hoe het wordt gekookt.

 3. Deze vruchten zijn het beste aan het einde van de zomer of vroege herfst en vormen een uitstekende aanvulling op soepen en stoofschotels, hoewel ze ook kunnen worden gekookt als een zelfstandig bijgerecht, vooral als ze gekruid zijn met bruine suiker of kaneel. Je vindt ook Kabocha-pompoen als een van de ingrediënten in plantaardige tempura. Afgezien van het vele culinaire gebruik in Japan en daarbuiten, heeft deze squash ook een aantal indrukwekkende voedingsstoffen, die bepaalde gezondheidsvoordelen bieden aan degenen die er een vast onderdeel van hun dieet van maken.

Kabocha Squash Nutrition Feiten

 1. Kabocha-pompoen is een rijke bron van vitamine A en C. Het heeft een laag aantal calorieën, dat is slechts 30 calorieën per kopje. Deze squashsoort is ook een goede bron van ijzer, koper, magnesium, B-vitamines, bètacaroteen, voedingsvezels en verschillende antioxidanten.

Voordelen van Kabocha Squash

 1. De meest opvallende gezondheidsvoordelen van kabocha squash zijn onder andere het vermogen om de gezondheid van de huid te verbeteren, het gezichtsvermogen te verbeteren, het hart te versterken en gewichtsverlies te bevorderen. Het heeft ook potentieel tegen kanker.

Huidverzorging

 1. Regelmatig gebruik van Kabocha-pompoen kan uw teint helpen en zelfs het uiterlijk van littekens en vlekken verminderen. Dankzij het hoge gehalte aan bètacaroteen en andere antioxidanten in deze variëteit van squash, kan het helpen oxidatieve stress in de huid te verminderen, wat ook de ontsteking kan verminderen en tekenen van veroudering kan voorkomen.

Oogzorg

 1. Beta-caroteen's andere claim op roem is de impact die het kan hebben op het gezichtsvermogen. De oranje kleur van kabocha-pompoen is grotendeels het resultaat van de aanwezigheid van bètacaroteen die oxidatieve stress in het netvlies kan voorkomen, waardoor het risico op maculaire degeneratie wordt verminderd en de ontwikkeling van staar wordt vertraagd.

Potentieel tegen kanker

  Gewichtsverlies

  1. Kabocha squash is rijk aan voedingsvezels en weinig calorieën en vormt een ideale aanvulling op elk dieet voor gewichtsverlies. Voedingsvezels zorgen ervoor dat je je vol blijft voelen, terwijl je door de caloriearme hoeveelheid zoveel van dit voedzame fruit kunt eten als je wilt zonder je calorische doelen in gevaar te brengen.

  Verbetert de gezondheid van het hart

  1. Met een gezonde hoeveelheid ijzer, vitamine C en vitamine A helpt deze squashsoort de integriteit van bloedvaten en bloedvaten te behouden, verlaagt de bloeddruk en zorgt voor een gezonde bloedsomloop.

  Aids in Digestion

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Hoe Kabocha Squash koken?

  1. De beste manier om kabocha-pompoen te bereiden, lijkt erg op hoe u een pompoen kunt bereiden. Afhankelijk van wat je van plan bent met de gekookte pompoen te doen, kunnen sommige kruiden verschillen. Je kunt de onderstaande stappen volgen om deze exotische squashsoort goed te koken.

  2. Dus, wanneer nodig je me uit voor het squashfeest?

  3. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407