Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen bijwerkingen van Chili Oil

Voordelen bijwerkingen van Chili Oil

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 09 april 2019

 2. Huid, stimuleren van cognitie, verlichten van pijn, verzachten van ontstekingen, voorkomen van chronische ziekten, versterken van het immuunsysteem, verbeteren van de gezondheid van het hart, bevorderen van de gezondheid van het gezichtsvermogen, helpen bij gewichtsverlies en verlichten van bijholte. Er zijn enkele opmerkelijke bijwerkingen van chili-olie die ook moeten worden overwogen, zoals maagklachten, huidirritatie en zenuw tintelingen. Bij verantwoord gebruik en op de juiste manier bereid, wordt chili-olie als onschadelijk beschouwd voor de meeste mensen, hoewel krachtig voor hun algehele gezondheid! Eval (ez_write_tag ([![!336,280

Wat is Chili Oil?

 1. Chili-olie is een populaire bereiding van plantaardige olie die is doordrenkt met chilipepers. Chilipepers zijn de (meestal gedroogde) vruchten van planten van het geslacht Capsicum, en hoewel deze paprika's van oorsprong zijn in Mexico, is deze olie nu wereldwijd verkrijgbaar en worden verschillende cultivars van chilipepers in landen over de hele wereld geteeld. Hoewel het meest gebruikt in culinaire toepassingen, vaak in Aziatische landen en in de keuken, kan chili-olie ook worden gebruikt voor een breed scala aan medische aandoeningen, vanwege de krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Chilipepers zijn rijk aan de werkzame stof capsaïcine, die een grote invloed op het lichaam kan hebben. Bovendien heeft deze olie sporen van vitamine C en vitamine A, evenals bepaalde belangrijke antioxidanten en nuttige vetzuren.

Voordelen gebruik van chili-olie

 1. Veel mensen gebruiken chili-olie, zowel lokaal als intern, als ze lijden aan artritis, sinuscongestie, gastro-intestinale problemen, oxidatieve stress, een zwak immuunsysteem, maculaire degeneratie, obesitas, hoog cholesterol, chronische pijn, dementie, psoriasis en eczeem.

Voorkomt chronische ziekten

 1. De antioxidantcapaciteit van chiliolie is vrij ongelooflijk, vanwege de hoge concentratie capsaïcine, een antioxidant die de meeste gezondheidsvoordelen biedt in chili pepers. Deze antioxidant, samen met verschillende andere gerelateerde verbindingen, kan overal in het lichaam vrije radicalen zoeken en neutraliseren, wat oxidatieve stress kan verlagen en uw risico op het ontwikkelen van chronische ziekten kan verlagen.

Stimuleert het immuunsysteem

 1. Capsaïcine is ook in staat om het immuunsysteem te stimuleren, en van chili-olie is bekend dat het gematigde niveaus van vitamine C heeft. Dit kan helpen de productie van witte bloedcellen te stimuleren, terwijl het ook als antioxidant werkt om spanning op het immuunsysteem te verlichten. Als u hoest, verkoudheid of congestie heeft, kan een kleine dosis chili-olie het herstel versnellen.

Verlicht maagproblemen

 1. Ontstekingsremmende stoffen in deze olie helpen de maag van streek te maken en ontstoken weefsels in de darm te verwijderen. Terwijl veel mensen pittig eten beschouwen als slecht voor de spijsvertering, kunnen de capsaïcine en andere verbindingen in deze olie deze aandoeningen zelfs verbeteren, de spijsvertering stimuleren en de bacteriële omgeving van de darm in balans brengen.

Wist verstopping van de sinussen

 1. Wanneer u vol zit als gevolg van allergieën of verkoudheid, is het deblokkeren van uw sinussen absoluut cruciaal. Soms is het inhaleren van het aroma van chili-olie voldoende om je sinussen te verwijderen, of je kunt gewoon een kleine hoeveelheid consumeren, of zelfs wat op de huid onder je neus wrijven. Zelfs de aromatische verbindingen van deze olie hebben slijmoplossend en decongestivum eigenschappen!

Voorkomt maculaire degeneratie

 1. Hoewel het niet in grote hoeveelheden wordt gevonden, biedt chili-olie wel wat vitamine A, wat een grote boost kan zijn voor de gezondheid van het gezichtsvermogen. Vitamine A werkt als een antioxidant en kan maculaire degeneratie en droge ogen voorkomen, evenals de ontwikkeling van staar vertragen naarmate u ouder wordt.

Verlicht de pijn

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Verbetert cognitieve niveaus

 1. Talrijke studies hebben capsaïcine gekoppeld aan verbeterde cognitieve niveaus, vanwege de antioxiderende activiteit. Capsaïcine wordt in chili-olie in hoge niveaus aangetroffen en kan de hoeveelheid beta-amyloïde plaque-afzetting verminderen, wat kan helpen de symptomen van dementie en andere neurodegeneratieve ziekten te vertragen of zelfs om te keren.

Vermindert huidontsteking

 1. Hoewel het plaatsen van pittige chili-olie op de huid misschien niet klinkt als het beste idee voor irritatie of jeuk, zijn de ontstekingsremmende effecten van deze olie niet te ontkennen. Als je last hebt van alles, van eczeem en insectenbeten tot psoriasis, allergische reacties of netelroos, kan het aanbrengen van een kleine hoeveelheid chili-olie het ongemak snel verlichten.

Verlaagt de bloeddruk

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Voeding in chili-olie

 1. De voedingswaarde van chili-olie bestaat voornamelijk uit zijn actieve ingrediënt, capsaïcine, hoewel de olie ook andere verwante verbindingen bevat, bekend als capsaïcinoïden, die vergelijkbare antioxiderende effecten op het lichaam hebben. Afhankelijk van de bereidingsmethode bevat sommige chili-olie ook kleine tot matige hoeveelheden vitamine C, vitamine D, vitamine A en foliumzuur. De olie die u met chilipepers giet, geeft ook specifieke gezondheidskenmerken aan de olie, zoals verschillende niveaus van meervoudig onverzadigde, enkelvoudig onverzadigde en verzadigde vetten. Chili-olie heeft ook een laag calorieëngehalte, op voorwaarde dat u geen plantaardige olie gebruikt die veel calorieën bevat, zoals sojaolie. Olijfolie heeft bijvoorbeeld slechts ongeveer 40 calorieën per eetlepel.

 2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407