Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen en bijwerkingen van ingeblikte suikermaïs

Kies een low-cal pastasaus voor gewichtsverlies

 1. Wanneer maïskolven, de traditionele zomerfavoriet, niet in het seizoen is, kunt u nog steeds genieten van dezelfde suikermaïs door eenvoudig een blik te openen. Verse en ingeblikte maïs hebben vergelijkbare voedingsvoordelen, waaronder antioxidanten, koolhydraten, eiwitten en vezels. Sommige nadelen van het eten van suikermaïs kunnen echter het gevolg zijn van overmatig eten, waardoor u last krijgt van het maag-darmkanaal.

Bron van calorieën in maïs

 1. Ingeblikte suikermaïs levert 67 calorieën per 100 gram. Een portie maïs van 100 gram is gelijk aan ongeveer 2/3 kopje of een half blikje maïs.

 2. Uw lichaam heeft calorieën nodig om de energie te leveren voor veel metabole functies. Dieetrichtlijnen beveelt 1.600 tot 2.400 calorieën per dag aan voor volwassen vrouwen en 2.000 tot 3.000 voor mannen, afhankelijk van de leeftijd.

Vetgehalte van maïs

 1. Van het totale caloriegehalte in 100 gram zoete maïs in blik is 15 procent afkomstig uit voedingsvet. Je zou 20 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën uit vet moeten consumeren, en een portie zoete maïs levert ongeveer 2 procent - met 1,2 gram. Van dat vet is 1 procent verzadigd vet. Suikermaïs bevat geen cholesterol.

Koolhydraten in maïs

 1. De hoogste bron van calorieën in suikermaïs is koolhydraten, 76 procent. De koolhydraten in maïs zijn gezonde complexe koolhydraten die uw lichaam ten goede komen door brandstof te leveren voor uw hersenen, hart, nieren en zenuwstelsel. De USDA beveelt aan dat u elke dag minstens 130 gram koolhydraten consumeert. Suikermaïs biedt 14 gram totale koolhydraten per 100 gram, of ongeveer 5 procent van je dagelijkse waarde (DV).

Maïs biedt eiwit

 1. Eiwit speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van uw lichaam, door weefsel-, spier-, bot- en bloedcellen op te bouwen _._ Volwassenen moeten dagelijks 46 gram eiwitten voor vrouwen en 56 gram per dag voor mannen nastreven. Van de totale calorieën in 100 gram suikermaïs is 8 procent afkomstig van eiwitten. Dat komt neer op 2,3 gram.

Houdt uw spijsvertering gezond

 1. Suikermaïs levert 2 gram of 8 procent DV voor voedingsvezels. Vezel is het deel van maïs dat je lichaam niet kan verteren of opnemen. Je hebt misschien bewijs hiervan in je ontlasting gezien. Dit is normaal en gezond, want die onverteerde cellulose helpt je spijsvertering goed te laten werken.

 2. Door bulk toe te voegen, helpt vezels het voedsel soepel door uw darmen en uit uw lichaam te verplaatsen. Door u regelmatig te houden, helpt vezels in suikermaïs constipatie, het prikkelbare darm syndroom **, aambeien, diverticulitis ** en andere gastro-intestinale aandoeningen te voorkomen.

 3. Een studie gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences and Nutrition in 2019 concludeerde dat de rol van vezels bij het vergroten van het volume en het gewicht van de ontlasting een rol kan spelen bij het verminderen van de incidentie van colorectale kanker . Uit de bevindingen van de studie suggereerden onderzoekers dat het toevoegen van 7 gram vezels per dag aan uw dieet uw risico op darmkanker met 8 procent zou kunnen verminderen _._

 4. Bijwerking: vanwege het hoge cellulosegehalte kan het eten van teveel maïs of ander vezelrijk voedsel maag-darmklachten veroorzaken, zoals krampen, buikpijn, gas en zelfs constipatie. Voedingsvezels kunnen deze symptomen ook veroorzaken bij bepaalde medische aandoeningen die de absorptie remmen, zoals coeliakie of het prikkelbare darmsyndroom. Medical News Today zegt dat spijsverteringsklachten kunnen optreden als u 70 gram of meer vezels eet. U kunt meestal ongemakken verlichten door uw vochtinname te verhogen.

Suikermaïs is natuurlijk zoet

 1. Ingeblikte suikermaïs bevat 4,5 gram suiker in elke portie van 100 gram. Dat is minder suiker dan sommige andere groenten, zoals ingeblikte bieten, die 5,5 gram hebben. De suiker in maïs is een natuurlijke vorm. In tegenstelling tot geraffineerde suiker, zoals witte tafelsuiker, kan je lichaam gemakkelijk natuurlijke suiker uit maïs omzetten in glucose om te gebruiken voor energie.

Vitamine voordelen van ingeblikte maïs

 1. Elke portie zoete maïs in blik bevat een schat aan vitamines die goed zijn voor de gezondheid. Maïs bevat bijna alle B-vitamines. Deze in water oplosbare vitamines zijn nodig voor de productie van energie en zorgen voor brandstof voor de goede werking van uw hart, cellen, spieren en hersenen.

 2. Het belang van vitamine B voor zijn actieve rol in de hersenfunctie wordt aangetoond door het vermogen van elke vitamine om over de bloed-hersenbarrière te worden getransporteerd, waar het de actieve rol in neurochemische synthese uitvoert, volgens een beoordeling gepubliceerd in Nutrients in 2016. De hoeveelheden van elk van de B-vitamines in een portie van 100 gram suikermaïs zijn:

 3. Suikermaïs bevat belangrijke antioxidanten die uw risico op chronische ziekten helpen verminderen. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schadelijke schadelijke zuurstofmoleculen, vrije radicalen genaamd. Vrije radicalen zijn bijproducten die worden gevormd door een normaal lichaamsmetabolisme zoals de spijsvertering, maar ze kunnen ook afkomstig zijn van verontreinigende stoffen in de lucht. De vitamines die fungeren als antioxidanten in suikermaïs, per 100 gram, zijn:

Minerale voordelen van ingeblikte maïs

 1. Het eten van een halve blik zoete maïs heeft veel voordelen voor uw algehele welzijn van de overvloed aan mineralen die het biedt, waaronder:

Let op het zout

 1. Ingeblikte suikermaïs bevat veel natrium en bevat 9 procent van uw DV met 205 milligram per portie van 100 gram.

 2. Natrium is nodig in uw dieet om de vochtbalans van uw lichaam te helpen reguleren. Het speelt een rol bij het overbrengen van zenuwimpulsen en het handhaven van spierfunctie. Te veel natrium kan echter bijdragen aan bepaalde gezondheidsproblemen.

 3. De American Heart Association zegt dat het beperken van uw zoutinname tot minder dan 2.300 milligram per dag uw risico op nieraandoeningen, maagkanker, osteoporose en hartaandoeningen, waaronder hartaanval, beroerte en hart, kan helpen verminderen mislukking.

 4. Bijwerking: Een van de nadelen van het eten van suikermaïs is het effect dat het natriumgehalte op uw hart kan hebben. Te veel natrium in uw bloedstroom trekt water in uw bloedvaten, waardoor hun volume toeneemt en vervolgens de bloeddruk kan stijgen. Langdurige hoge bloeddruk kan de vaatwanden beschadigen en het hart dwingen harder te werken.

 5. Bovendien kan het extra water in je lichaam leiden tot een opgeblazen gevoel en gewichtstoename, volgens de American Heart Association.

Draagt ​​bij aan de gezondheid van de ogen

 1. Suikermaïs zit vol met luteïne en zeaxanthine, verantwoordelijk voor de karakteristieke gele kleur van de korrels. Aangezien uw lichaam luteïne en zeaxanthine niet kan synthetiseren, moeten ze door uw dieet worden geleverd.

 2. Deze twee fytochemicaliën worden specifiek verzameld in het netvlies, beschermen uw ogen tegen schade door blauw licht en helpen u duidelijk te zien. Een studie uit 2015 gepubliceerd in Archives of Biochemistry and Biophysics meldde dat, vergeleken met de meeste bronnen, gele suikermaïs een bijzonder goede bron van zeaxanthine is.

 3. Om de associatie van luteïne en zeaxanthine op de gezondheid van het oog te evalueren, werd gele suikermaïs gebruikt in een cohortonderzoek in 2017. De bevindingen, gepubliceerd in Nutrients, bepaalden dat voedsel dat luteïne en zeaxanthine bevatte, zoals als maïs, kan de progressie van maculaire degeneratie, die de belangrijkste oorzaak van blindheid is, voorkomen of vertragen.

Helpt een gezond gewicht te behouden

 1. Als u probeert uw gewicht te beheersen, kan het eten van een portie magere suikermaïs helpen. Door het vezelrijke gehalte in maïs voel je je langer vol en kun je de honger verminderen. Dit verzadigingseffect kan overeten voorkomen, waardoor je de drang om tussendoor te snacken kunt weerstaan. Als u uw totale dagelijkse calorie-inname kunt verminderen, is het gemakkelijker om die extra kilo's te verliezen.

 2. Een dieet met een lage glycemische index kan ook gewichtsverlies bevorderen en helpen om op gewicht te blijven. De glycemische index is een maat voor het effect dat een op koolhydraten gebaseerd voedsel op uw bloedsuiker heeft na het eten. Ondanks het suikergehalte, scoort maïs laag tot gemiddeld op de glycemische index - tussen 55 en 60.

 3. Een rating van 55 of minder is een voorkeurswaarde omdat dat voedsel wordt verteerd en langzaam wordt geabsorbeerd en zich vertaalt naar minder fluctuatie in bloedsuiker. Dit beperkt de afgifte van insuline. Insuline stimuleert de opslag van vet door uw cellen aan te moedigen glucose op te nemen.

 4. Uit een meta-analyse van 2018 bleek dat een dieet bestaande uit voedingsmiddelen met veel vezels en koolhydraten maar weinig glycemische index werd geassocieerd met algeheel gewichtsverlies, afname van vetmassa en afname van insulineresistentie bij mensen met overgewicht. De resultaten van de 16-jarige studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, meldden dat deze uitkomst werd bereikt zonder enige oefening toe te voegen.

Versterkt uw botten

 1. Magnesium is een van de verschillende mineralen in ingeblikte maïs die de gezondheid van de botten ten goede kan komen. Je botten bevatten ongeveer 50 tot 60 procent van het magnesium in je lichaam. Het magnesium in suikermaïs draagt ​​volgens NIH bij aan de verhoogde botdichtheid en vermindert het risico op osteoporose bij vrouwen na de menopauze.

 2. Kalium in suikermaïs is ook belangrijk voor het verhogen van de botmineraaldichtheid. Een tekort aan kalium kan het calcium in je botten uitputten, volgens het Institutes of Health. Uw lichaam profiteert ook van kalium voor een goede nier- en hartfunctie, spiercontrole en zenuwoverdracht.

 3. Fosfor in suikermaïs is een ander element dat essentieel is voor botgroei. Omdat 85 procent van de fosfor van je lichaam in je botten wordt aangetroffen in de vorm van calciumfosfaat, kan het niet genoeg krijgen van dit mineraal zwakke botten veroorzaken die vatbaar zijn voor ziekten.

 4. Andere voedingsstoffen in maïs die gunstig zijn voor de gezondheid van uw botten zijn koper, ijzer en zink, volgens American Bone Health. Dus open een blik maïs en ga door met het bouwen van betere botten.

Maïsallergie

 1. Ingeblikte suikermaïs is van nature glutenvrij, dus het is veilig als u gevoelig bent voor tarwe of coeliakie heeft.

 2. Bijwerking: Hoewel ongewoon, kan een allergie voor maïs ontstaan ​​als uw immuunsysteem overreageert op een eiwit in maïs of een van maïs afgeleid product. Sommige symptomen van een maïsallergie, die kunnen variëren van mild tot ernstig, kunnen zijn:

 3. Volgens het American College of Allergy, Astma and Immunology zijn levensbedreigende, anafylactische reacties op producten op basis van maïs gemeld.

Blikjes en ingeblikte maïs

 1. Een bijwerking van ingeblikte maïs kan het gevolg zijn van het blik en niet van de maïs.

 2. Een veel gebruikte giftige chemische stof - bisfenol A - bekend als BPA is in verband gebracht met gezondheidsproblemen, waaronder diabetes, obesitas, hartaandoeningen en kanker. Ondanks het gezondheidsrisico wordt BPA nog steeds in voedselblikken in Amerika gebruikt. Het Centre for Environmental Health (CEH) citeert een waarschuwing van USDA dat gifstoffen in blikvoeringen naar het voedsel erin kunnen migreren.

 3. De CEH-studie in 2017 analyseerde verschillende blikken van grote winkelketens en vond dat 38 procent van de geteste blikken gebruikte BPA en nog eens 19 procent gebruikte voeringen met PVC, een giftige vervanger.

 4. CEH citeert dat het National Institute for Occupational Safety and Health rapporteert dat blootstelling aan BPA zowel reproductieve aandoeningen als genetische schade veroorzaakt in laboratoriumstudies met dieren. Bovendien waren bevindingen dat vroege BPA-blootstellingen het risico op borstkanker kunnen verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407