Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van banaanolie voor uw huidhaar

Voordelen van banaanolie voor uw huidhaar

 1. Banaanolie is de algemene naam van isoamylacetaat, een organische verbinding die in hoge concentraties in bananenschillen wordt aangetroffen. Deze olie wordt synthetisch geproduceerd in fabrieken, waar het overmatig wordt verwerkt. Veel mensen kiezen er echter voor om hun eigen "bananenolie" te bereiden via een olie-extractieproces. Dit wordt beschouwd als pure banaanolie en kan zeer krachtig zijn. De bananenplant is een van de meest gecultiveerde planten ter wereld en draagt ​​de wetenschappelijke naam Musa acuminata (de meest populaire bananenteelt). Er is een grote wereldwijde productie van bananenolie, maar het wordt nog steeds niet herkend vanwege de vele therapeutische effecten op de huid en het haar. Deze significante effecten zijn grotendeels te wijten aan vitamine C, vitamine B, isoamylacetaat en verschillende andere antioxidanten.

Voordelen van banaanolie

 1. Het gebruik van bananenolie is populair voor mensen die vroegtijdige veroudering, rimpels, vlekken, littekens, roos, haaruitval, droge huid, huidontsteking, eczeem, psoriasis en een zwak immuunsysteem willen behandelen onder andere.

Hydrateert de droge huid

 1. Onze huid wordt meer blootgesteld aan de omgeving dan enig ander lichaamsdeel en neemt daarom het grootste deel van het pak slaag mee. Dit kan de huid uitdrogen, waardoor deze gebarsten, geïrriteerd of vatbaar voor infecties wordt. Het beïnvloedt ook het uiterlijk en het gevoel van de huid. Regelmatig het aanbrengen van banaanolie op deze aangetaste gebieden kan de huid gladmaken en beschermen tegen milieuschade, waaronder lage stralingsniveaus van de zon.

Heeft anti-verouderingseigenschap

 1. Als u uw leeftijd begint te tonen, maar liever nog tien jaar van uw teint scheert, kan banaanolie misschien helpen. Deze geconcentreerde natuurlijke olie is in staat om de vorming van collageen te stimuleren en de elasticiteit van de huid te stimuleren, waardoor lijntjes en rimpels worden geminimaliseerd.

Verwijdert littekensvlekken

 1. Genezing van littekens en vlekken en geeft uw huid een rooskleurige, jeugdige gloed. Eval (ez_write_tag ([![!728,90

Verhoogt het immuunsysteem

 1. Deze olie is rijk aan vitamine C en andere antioxidantverbindingen en kan het immuunsysteem een ​​belangrijke boost geven. Eerst en vooral kan het de huid beschermen tegen ziekteverwekkers in de lucht en infecties, maar het wordt ook door de huid opgenomen en kan uw interne systemen helpen zich ook te verdedigen tegen infectieuze bacteriën en virussen.

Voorkomt roos

 1. Deze olie is een uitstekende remedie voor een droge huid vanwege de verzachtende eigenschappen, die vocht vasthouden en schilfering of irritatie voorkomen. Voor mensen die last hebben van roos, kan het masseren van een beetje banaanolie in de hoofdhuid de huid stimuleren, een gezonde groei van nieuwe cellen bevorderen en voorkomen dat de dode huid op je schouders valt!

Haarverzorging

 1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

Bestuurt vettig huidhaar

 1. Als je een vette huid hebt, heb je waarschijnlijk al jaren last van acne en puistjes. Evenzo kan vet haar je zelfbewust maken en je minder goed voelen, zelfs nadat je je haar grondig hebt gewassen. Banaanolie kan beide onaangename situaties tegengaan door het oliepeil te optimaliseren en infecties of verstoppingen die overmatige olieproductie kunnen veroorzaken, op te ruimen.

Bananenolie gebruikt

 1. Hoewel het meeste gebruik van banaanolie voor cosmetische of medicinale doeleinden is, zijn er ook een paar andere toepassingen van deze populaire natuurlijke olie, waaronder als massageolie, een ingrediënt in zeep en shampoo, en in aromatherapiepraktijken.

Cosmetics

 1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

Massage

 1. De kalmerende, ontstekingsremmende aard van banaanolie heeft het in bepaalde delen van de wereld tot een populaire massageolie gemaakt. Hoewel het sterke bananenaroma in het begin misschien ongewoon is, maakt het onmiskenbare kalmerende effect dat deze olie op je huid en pijnlijke spieren kan hebben het de moeite waard om de rest van de dag een beetje fruitig te ruiken.

Aromatherapie

 1. Hoewel het niet het meest populaire ingrediënt voor aromatherapie is, kan banaanolie door de kamer worden verspreid om een ​​verkwikkend aroma te geven en ook de huid passief te beschermen. Het kan ook helpen om oppervlakken in huis te desinfecteren dankzij zijn antimicrobiële eigenschappen.

Hoe maak je banaanolie thuis?

 1. Hoewel er veel in de handel verkrijgbare soorten banaanolie zijn, geven sommige mensen er de voorkeur aan om ze zelf te maken, want alles wat je nodig hebt zijn bananenschillen, een stenen pot en een draagolie, zoals amandelolie. Dit is de enige manier om te garanderen dat uw bananenolie zuiver is en zoveel mogelijk belangrijke voedingsstoffen bevat.

Recipe

 1. Ingrediënten

 2. Stap 1 - Snijd de bananenschillen in stukjes en doe ze in een plastic zak.

 3. Stap 2 - Klop, plet en stamp de bananenschillen tot ze zacht zijn.

 4. Stap 3 - Verplaats bananenschillen naar een glazen pot en voeg de amandelolie toe (olijfolie werkt ook).

 5. Stap 4 - Sluit de pot en zet deze 2-3 dagen op een zonnige plaats.

 6. Stap 6 - Zeef de bananenschilresten eruit en bewaar de olie op een koele, donkere en droge plaats.

 7. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407