Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van het drinken van citroenwater

Voordelen van het drinken van citroenwater

 1. Veel beroemdheden zweren er zelfs bij en er zijn zelfs diëten die volledig op citroenen zijn gebaseerd.

 2. Maar voldoet het aan de hype?

 3. Dit artikel gebruikt wetenschappelijk bewijs om de voordelen en mythen van citroenwater te onderzoeken.

Wat is citroenwater?

 1. Citroenwater is gewoon het sap van citroenen gemengd met water.

 2. De hoeveelheid citroen die u gebruikt, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en dit drankje kan zowel koud als warm worden genuttigd.

 3. Sommige mensen kiezen er ook voor om citroenrasp, muntblad of andere ingrediënten toe te voegen.

 4. Citroenwater is een populaire ochtenddrank geworden, omdat wordt beweerd dat het helpt om je humeur, energieniveau, immuunsysteem en metabolische gezondheid te verbeteren.

 5. Kortom: Citroenwater is gewoon water gemengd met vers citroensap. Er kunnen extra ingrediënten worden toegevoegd.

Nutrition

 1. Voor de toepassing van dit artikel is de definitie van citroenwater één glas water gemengd met het sap van een halve citroen (1).

 2. Dit is de afbraak van voedingsstoffen voor één glas:

 3. Eén glas lijkt niet veel voedingsstoffen te leveren, maar citroenwater drinken is een caloriearme en suikerarme drank die uw vitamine C-inname kan stimuleren.

 4. Ter vergelijking, als je een halve citroen door een halve sinaasappel zou vervangen, zou dit de calorieën en suiker in je drankje verdubbelen (2).

 5. Vergeet ook niet dat de exacte voedingswaarde afhangt van hoeveel citroensap u toevoegt, evenals andere ingrediënten.

 6. Kortom: Citroenwater bevat veel vitamine C, in verhouding tot het calorie- en suikergehalte. Het bevat ook sporen van foliumzuur en kalium.

Voordelen

 1. Citroenwaterpacks met verschillende voordelen.

 2. Antioxidanten

 3. Citroenwater bevat andere nuttige stoffen en is een bron van plantaardige stoffen die flavonoïden worden genoemd.

 4. Velen hebben antioxiderende eigenschappen die lijken te helpen uw cellen tegen schade te beschermen.

 5. Flavonoïden van citrusvruchten worden vaak in verband gebracht met voordelen voor de bloedcirculatie, insulinegevoeligheid en andere aspecten van metabole gezondheid (3, 4, 5, 6).

 6. Citroenslavonoïden kunnen ook oxidatieve stress en schade verminderen, althans bij ratten (7, 8, 9).

 7. Dat gezegd hebbende, er zijn geen studies bij mensen om deze bevindingen te ondersteunen, dus ze zijn misschien niet zo nuttig in het echte leven.

 8. Kortom: Citroenwater bevat verbindingen die uw cellen kunnen beschermen en de metabole gezondheid kunnen verbeteren. Er zijn echter menselijke studies nodig.

 9. Nierstenen

 10. Nierstenen zijn solide minerale formaties die zich in de nieren verzamelen.

 11. Het meest voorkomende type is gemaakt van een stof die calciumoxalaat wordt genoemd, en wordt meestal behandeld met een verbinding die citraat wordt genoemd.

 12. Verhoogt de hoeveelheid citraat in uw urine om te voorkomen dat calcium zich bindt met andere verbindingen en stenen vormt.

 13. Kortom, citraat herstelt het vermogen van de urine om niersteenvorming te voorkomen.

 14. Citroenwater bevat grote hoeveelheden citraat en tal van studies bij mensen hebben aangetoond dat het succesvol kan helpen bij het behandelen van nierstenen (10, 11, 12, 13, 14, 15).

 15. Het lijkt het meest effectief te zijn in combinatie met kaliumcitraat, de supplementvorm van citraat. Citroenwater kan echter ook een goed alternatief zijn voor diegenen die kaliumcitraat niet verdragen als een eerstelijnsbehandeling (10, 13).

 16. Kortom: Studies tonen aan dat citroenwater kan helpen nierstenen te behandelen. Het lijkt het meest effectief naast conventionele therapie, maar kan ook een nuttige alternatieve behandeling zijn.

 17. De voordelen van water

 18. Citroenwater is water waaraan een beetje citroen is toegevoegd, wat betekent dat het alle voordelen heeft van gewoon water.

 19. Het is bekend dat het drinken van veel water voordelen heeft voor:

 20. Kortom: voldoende water drinken heeft veel gezondheidsvoordelen. Het kan je helpen af ​​te vallen, je goed te voelen en je atletische prestaties te verbeteren.

Myths

 1. Er zijn veel aanvullende gezondheidsclaims rondom citroenwater, maar de meeste worden niet ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

 2. Sommige zijn zelfs weerlegd. Hieronder staan ​​6 van de meest voorkomende mythen.

Mythe 1: De vezel erin helpt je af te vallen

 1. Citroenen bevatten een soort vezel genaamd pectine, die helpt uw ​​eetlust en calorie-inname te verminderen.

 2. Citroenwater wordt echter in principe gefilterd, zwaar verdund citroensap, waardoor het slechts sporen van pectine achterlaat. Zelfs een hele citroen bevat in totaal slechts 2 gram vezels (1).

 3. Er zijn geen aanwijzingen dat citroenwater meer voordelen heeft voor gewichtsverlies dan gewoon water.

Mythe 2: Het alkaliseert je lichaam

 1. Volgens voorstanders van het alkalische dieet, laat voedsel een "as" in uw systeem achter die de pH van uw lichaam beïnvloedt - hoe zuur of alkalisch het wordt.

 2. Van citroenwater wordt gezegd dat het alkaliserend is. Noch de pH van uw bloed noch cellen kunnen worden veranderd door wat u eet (16).

Mythe 3: Het bestrijdt kanker

 1. Deze claim is voortgekomen uit de mythe van het alkalische dieet en is gebaseerd op het uitgangspunt dat kankercellen niet kunnen gedijen in een alkalische omgeving.

 2. Hoewel kankercellen er de voorkeur aan geven dat de cellen om hen heen zuur zijn, tonen studies aan dat ze ook in alkalische omgevingen kunnen groeien. Kankercellen creëren ook hun eigen zure omgeving en het eten van alkaliserend voedsel stopt het niet (17, 18).

Mythe 4: Het reinigt en ontgift

 1. Water helpt afval uit uw lichaam te elimineren door te plassen en gezonde stoelgang. Niets in citroenwater verbetert dit proces echter.

 2. De meeste claims dat voedingsmiddelen of dranken uw organen reinigen of ontgiften zijn gewoon niet waar.

Mythe 5: Het verhoogt uw IQ

 1. Drinkwater - met citroensmaak of anderszins - kan je helpen om je 's ochtends meer gefocust te voelen, maar het kan de intelligentie niet vergroten.

Mythe 6: Het heeft natuurlijke diuretische effecten

 1. Dit kan in geringe mate waar zijn, maar het is zo misleidend dat het het vermelden waard is.

 2. Elk voedsel dat kalium bevat, kan potentieel de urineproductie verhogen - dat betekent vrijwel alle fruit, groenten, vlees en zuivelproducten.

 3. Bovendien, hoe meer water je drinkt, hoe meer je zult plassen.

 4. Kortom: het merendeel van de gezondheidsclaims is speculatief en overdreven. In sommige gevallen is bewezen dat ze vals zijn.

Risico's

 1. Citroenwater is volkomen veilig om te drinken.

 2. Het zuur in citroenen kan uw tandglazuur na verloop van tijd beschadigen, waardoor uw tanden vatbaarder worden voor gaatjes.

 3. U kunt dit eenvoudig beheren door zoveel mogelijk citroenwater met een rietje te drinken om contact met uw tanden te voorkomen.

 4. Ook moet u uw mond nadien met water spoelen. Het is echter het beste om een ​​uur te wachten voordat je je tanden poetst. Poetsen terwijl je tandglazuur zuur is, kan schade veroorzaken.

 5. Als je citroenwater bij het ontbijt neemt, is het een goed idee om je tanden te poetsen voor het ontbijt.

 6. Kortom: citroenwater is veilig om te consumeren. Het kan echter uw tandglazuur beschadigen als u zo vaak drinkt.

Temperatuur

 1. De beste temperatuur om citroenwater te drinken is een veelbesproken onderwerp.

 2. Sommigen beweren bijvoorbeeld dat koud water helpt extra calorieën te verbranden. Anderen geloven dat warm water helpt de spijsvertering te verbeteren.

 3. Er is zeer weinig onderzoek om beide zijden te ondersteunen, en het is zeer onwaarschijnlijk dat de temperatuur enig betekenisvol verschil maakt.

 4. Daarom komt het gewoon neer op hoe je je op dat moment voelt.

 5. Kortom: Er zijn geen sterke aanwijzingen dat het water het beste heet of koud wordt geconsumeerd. Kies de temperatuur waar je het meest van geniet.

Tips

 1. De meeste recepten suggereren het sap van een halve citroen te gebruiken gemengd met een glas water. Je kunt de hoeveelheden daar aanpassen of andere ingrediënten toevoegen.

Takeaway

 1. Citroenwater is een gezond drankje dat een goede hoeveelheid vitamine C aan uw dieet kan toevoegen.

 2. Het is een fantastisch, smaakvol alternatief voor gewoon water dat verschillende gezondheidsvoordelen heeft.

 3. Als u echter al veel fruit en groenten eet en veel vocht drinkt, heeft citroenwater geen voedingswaarde.

 4. Je moet het drinken voor de smaak in plaats van de gezondheidsvoordelen.

 5. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld u aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Er zijn geen referenties voor dit artikel.

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407