Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van Muesli: voor een gezond dieet

De onderste regel

 1. Je hebt het eerder gehoord en je zult het opnieuw horen. Het ontbijt is nogal een probleem.

 2. Studies tonen aan dat ontbijt eten enorme voordelen kan opleveren, zoals het helpen verbeteren van de cognitieve functie, het verbeteren van uw hartgezondheid, het verlagen van uw risico op hartaandoeningen en zelfs het stimuleren van energieniveaus.

 3. Natuurlijk kun je niet zomaar door de drive-in van McDonald's rollen of een poptaart inademen en doorgaan met je dag. Je moet je ochtend beginnen door iets voedzaam, natuurlijk en vullends te eten. Anders zit je vast met het nuttigen van nutteloze calorieën, waardoor je pas een uur later honger hebt.

 4. Dus, wat moet je zo vroeg in de ochtend verteren? Hoewel je misschien verwacht dat het juiste antwoord havermout, een smoothie of yoghurt met fruit is, suggereren we iets een beetje anders: muesli.

 5. Als u er nog nooit van heeft gehoord, bent u niet de enige. Maar je mist ook een voedingsmiddel met enkele gezondheidsvoordelen waar je van zou moeten profiteren.

Wat is Muesli eigenlijk?

 1. Muesli (uitgesproken als Mews-li) is een vezel- en eiwitrijke ontbijt- en brunchoptie op basis van rauwe havermout en andere diverse ontbijtingrediënten.

 2. Wat begon als een droge ontbijtgranen gemaakt van geroosterde hele haver, noten, fruit en tarwevlokken, is muesli geëvolueerd tot een mengelmoes van een ontbijtoptie met tonnen combinaties die kunnen worden geweekt en in wezen 's nachts gemarineerd. Denk aan granen, vers of gedroogd fruit, zaden en noten. Het brouwsel, dat vol zit met vitamines, ijzer en magnesium, kan ook worden gemengd met melk (soja, amandel of koe) of yoghurt of vruchtensap en een nacht in de koelkast worden bewaard.

 3. Muesli wordt vaak vergeleken met granola, maar het is meestal een meer natuurlijke optie met minder suiker, waardoor het de gezondere optie van de twee is. Dus waarom zou je anders 's morgens als eerste de voorkeur geven aan deze puree? Hier zijn nog acht andere redenen waarom je morgenochtend wakker zou moeten worden met muesli.

Het is gezonder dan andere granen

 1. Suikerachtige ontbijtgranen en delicatessen van uw plaatselijke donutwinkel zijn misschien verleidelijk, maar ze zitten vol met suiker, en wie weet wat nog meer.

 2. Muesli heeft vaak minder suiker en minder calorieën dan gebak en ontbijtsandwiches. En omdat u uw brouwsel beheert, kunt u ervoor zorgen dat er niets verwerkt of vol suiker in uw maaltijd komt.

Het bevat veel vezels en volle granen

 1. Hoewel het moeilijk is om precies te bepalen hoeveel vezels er in muesli zitten, omdat er zoveel verschillende combinaties zijn die je kunt maken, is het gerecht meestal rijk aan vezels en volle granen - beide zijn goed voor je spijsvertering. Vezels en volle granen kunnen uw spijsverteringskanaal regelen.

Je blijft voller, langer

 1. Vezel en volle granen helpen niet alleen uw buik onder controle te houden, ze vullen ook. Je zult niet snel honger lijden naar een donut kort na het eten.

 2. Bovendien bevatten rauwe haver een ton resistent zetmeel, waardoor muesli een extreem vullend ontbijt is dat lang duurt om te verteren. Naarmate het resistente zetmeel in je maag wordt afgebroken, komen spijsverteringszuren vrij die je eetlust onderdrukken en je metabolisme versnelt, zodat je meer calorieën in minder tijd verbrandt.

 3. Gegevens uit het NHANES-onderzoek hebben aangetoond dat haverconsumptie verband houdt met een lager gewicht bij volwassenen.

Het is goed voor je hart

 1. Muesli bevat haverzemelen, waaronder een havervezel genaamd beta-glucan.

 2. Volgens onderzoeken kan bèta-glucaan het cholesterolgehalte tot 10 procent verlagen. Door regelmatig muesli te eten, verbeter je je hartgezondheid drastisch. Doe je hart nog een plezier en voeg citroensap toe aan je mengsel. Het toevoegen van vitamine C kan ook helpen uw cholesterol te verlagen en de gezondheid van uw hart nog meer te stimuleren.

U verbruikt meer voedingsstoffen

 1. Omdat je muesli als een biefstuk in wezen kunt marineren door het een nacht te laten weken, hebben de goede voedingsstoffen meer tijd om geabsorbeerd te worden. Alle "antinutriënten" die de spijsverteringsenzymen verstoren of de opname van mineralen remmen, kunnen worden gedeactiveerd.

 2. Terwijl het koken van voedsel een vergelijkbaar effect kan hebben op deze antinutriënten, maakt het weken van uw voedsel het zelfs nog gemakkelijker te verteren.

Het is bevredigend

 1. Weet je nog beta-glucan? Nou, het kan meer dan alleen je cholesterol verlagen. Het zit niet alleen vol met vezels, maar het toevoegen van bèta-glucaan aan je bakproducten zoals muffins, cakes, pasta, noedels of muesli kan de eigenschappen ervan beïnvloeden, zoals verdikking, textuur en uiterlijk.

 2. Studies hebben aangetoond dat beta-glucan niet alleen bijdraagt ​​aan de eigenschappen en voedingswaarde van een product, maar ook de sensorische en smaakeigenschappen van sommige producten kan verbeteren. Dat betekent dat het misschien voldoet aan alle verlangens die opkomen - zelfs voordat de zon dat doet!

U kunt proteïne toevoegen

 1. En eigenlijk alles wat u maar wilt! Het toevoegen van noten kan eiwitten en omega-3-vetzuren in uw ontbijt opnemen, terwijl andere ingrediënten zoals fruit u een gezonde dosis kalium, vezels, vitamine E, C, B-12 en meer kunnen geven.

 2. Alternatieven voor melk of zuivelproducten zoals amandelmelk, vlasmelk, sojamelk of yoghurt waarin u uw haver meestal onderdompelt, zijn een andere manier om zuivel en eiwitten op te nemen. Kortom, wat het ook is dat je je dag goed moet beginnen, je kunt het in je maaltijd opnemen - of het nu een basis is waarin je je haver in onderdompelt of een topping die je erin kunt roeren.

U zult vermijden iets ongezonds te eten

 1. Door muesli als je go-to-breakfast te kiezen, bespaar je jezelf van mogelijk iets vetmetsends of vol met suiker dat je gezondheid en je taille kan schaden.

 2. Met muesli neemt u een slimme ontbijtbeslissing die u de hele dag ten goede komt.

DIY-recepten om te proberen

 1. Overtuigd? Probeer deze recepten om vandaag nog muesli in je ochtendroutine op te nemen.

 2. Zoals de meeste mueslirecepten is deze eenvoudig. Doe het de avond ervoor en je hebt een zoet, gezond gerecht voor je klaar, licht en vroeg.

 3. Ontvang het recept!

 4. Deze versie instrueert u om zowel de haver als de kokosnoot te roosteren, waardoor u een gouden, geurige ontbijtkom achterlaat.

 5. Ontvang het recept!

 6. Pompoensmaken hoeven niet beperkt te zijn tot de herfst! Deze draai vraagt ​​om pompoenpitten en pompoentaart. Bonus: de extra zaden betekenen extra voeding!

 7. Ontvang het recept!

 8. Voeg wat gezonde zoetheid toe aan deze ochtendmaaltijd door goede oude appels en goji-bessen op te nemen, het alles-aan-één-superfruit.

 9. Ontvang het recept!

The Takeaway

 1. Het beste van muesli is echter dat het trendy is - en niet alleen omdat het gezond is.

 2. Muesli is de perfecte maaltijd om 's nachts in een glazen pot in uw koelkast te bewaren en de volgende dag in gebruik te nemen. Niet alleen zullen uw collega's kennis nemen van uw moderne, rustieke manieren, maar u zult een vullend, gezond ontbijt (of snack!) Op u wachten wanneer u klaar bent.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407