Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen van naakt slapen: waarom het de sleutel kan zijn tot een goede nachtrust

Overzicht

 1. Naakt slapen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als het gaat om het verbeteren van je gezondheid, maar er zijn enkele voordelen die te goed zijn om te negeren. Omdat naakt slapen vrij eenvoudig is om jezelf te proberen, is het misschien tijd om je uit te kleden en je snooze aan te trekken. Voor uw gezondheid wel.

 2. Het blijkt dat er veel voordelen zijn om naakt te slapen. Misschien heb je hiervan wel eens gehoord, maar anderen zullen je misschien verrassen.

1. Sneller in slaap vallen

 1. Volgens de National Sleep Foundation is je lichaamstemperatuur een sleutel tot hoe je in slaap valt. Het is eigenlijk onderdeel van je circadiane ritme, het biologische ritme dat fungeert als de "klok" van je lichaam om te slapen.

 2. Afkoelen vertelt je lichaam dat het tijd is om te slapen, dus naakt slapen - en je lichaamstemperatuur laten dalen - kan je zelfs helpen sneller in slaap te vallen.

2. Betere slaapkwaliteit

 1. Niet alleen helpt koeling van uw lichaam u om sneller in slaap te vallen, het verbetert ook uw algehele slaapkwaliteit. Experts suggereren dat de ideale temperatuur voor uw slaapkamer ergens tussen de 60 en 67 graden (15 tot 19 graden) is.

 2. Als het te koud of te warm is, riskeert u invloed te hebben op uw snelle oogbewegingsslaap, het droomstadium van slaap dat helpt uw ​​hersenen en lichaam te verfrissen. Naakt slapen is een manier om koel te blijven onder de dekens.

3. Houdt de huid gezond

 1. Omdat naakt slapen je algemene slaapkwaliteit kan verbeteren, kan het ook je huid verbeteren. In een kleine studie werd gekeken of slechte slaap het vermogen van de huid om te genezen van een kleine wond beperkte.

 2. Ze verdeelden de deelnemers in drie groepen - een groep die 'voldoende' slaap kreeg, een groep die geen slaap had en een derde die geen slaap had maar extra voedingsstoffen kreeg. Wat ze vonden was dat de groep die goed sliep sneller herstelde dan de andere twee groepen. En de extra voeding? Het maakte geen significant verschil uit hoe snel de wonden genazen.

 3. Dit laat zien dat voldoende slaap je huid kan helpen herstellen en gezond kan blijven, en als naakt slapen helpt dat ook, nog beter.

4. Verminder stress en angst

 1. Een andere reden om naakt te slapen kan een goede verandering zijn, is dat het je algehele stress en angst kan helpen verminderen. Het is geen geheim dat slechte slaap een grote invloed heeft op je stressniveau. Studies suggereren dat slechte slaap is gekoppeld aan depressie en zelfs een verhoogd zelfmoordrisico.

 2. Hoewel stress en angst beide slapeloosheid kunnen veroorzaken, is het belangrijk om te onthouden dat het verbeteren van je slaapkwaliteit - en voldoende slaap krijgen - kan helpen.

5. Voorkom gewichtstoename

 1. Als u problemen ondervindt om in slaap te vallen, kan dit uw leven op veel manieren verwoesten. Eén studie volgde meer dan 21.000 mensen gedurende drie jaar en vond een mogelijk verband tussen onvoldoende slaap en gewichtstoename. Personen die naar verluidt gelijk aan of minder dan 5 uur per nacht sliepen, hadden meer kans om aan te komen.

 2. Een andere manier om naakt te slapen kan je helpen om te knippen? Als je je lichaam 's nachts kouder houdt, kun je je calorieverbrandende vaardigheden verbeteren. Een kleine studie onder vijf mannen ontdekte dat blootstelling aan koelere temperaturen, ongeveer 66 graden (19 graden), hun lichaam hielp de activiteit van bruin vet te verhogen.

6. Lager risico op hartaandoeningen en diabetes type 2

 1. Als u 's nachts niet genoeg slaapt, loopt u mogelijk risico op diabetes of hartaandoeningen. Een studie uit 2010 keek naar gegevens van 1.455 mensen ouder dan zes jaar en vond een verband tussen een lagere slaapduur en een verhoogd risico op diabetes, wat op zijn beurt het risico op hartaandoeningen kan verhogen.

 2. Door naakt te slapen, kunt u uw vermogen vergroten om sneller in slaap te vallen en in slaap te blijven, wat het verschil kan maken als het gaat om uw gezondheid.

7. Bevorder vaginale gezondheid

 1. Naakt slapen is ook een geweldige manier om de vaginale gezondheid te vergroten en schimmelinfecties te voorkomen. Strak of zweterig ondergoed kan het risico op een vaginale schimmelinfectie verhogen, omdat gist graag op warme, vochtige plaatsen groeit.

 2. Ongeacht wat je overdag draagt, naakt slapen is een gemakkelijke manier om je vagina te luchten en gezond te houden.

8. Verhoog de mannelijke vruchtbaarheid

 1. Vrouwen zijn niet de enigen die kunnen profiteren van naakt slapen. Een recente studie van 656 mannen suggereerde een verband tussen nauwsluitend ondergoed en een lager aantal zaadcellen. Mannen die aangaven boksers te dragen hadden een hogere spermaconcentratie en totaal aantal spermacellen dan degenen die strak ondergoed droegen.

 2. Naakt slapen is een geweldige manier om testikels koel en op een optimale temperatuur te houden voor de gezondheid van het sperma.

9. Boost zelfvertrouwen

 1. Naakt slapen is ook een geweldige manier om in contact te komen met je lichaam en je zelfvertrouwen te vergroten. Eén studie toonde aan dat naakt doorbrengen hielp het zelfvertrouwen en het algehele lichaamsbeeld te vergroten, wat absoluut een overwinning is als het gaat om het omarmen van zelfliefde.

10. Verbeter uw relatie

 1. Hoewel seks een groot deel van je relatie kan zijn, kan naakt slapen met je partner net zo geweldig zijn. In feite ontdekte één onderzoek dat huid-op-huid contact tussen volwassenen de afgifte van oxytocine stimuleert, wat een belangrijke rol speelt bij het opbouwen van hechting tussen partners.

 2. Nog beter? Het aanraken van je partner is ook geweldig voor je gezondheid - niet alleen je relatie - en naakt slapen is een fantastische manier om beide voordelen te behalen.

De afhaalmaaltijden

 1. Zelfs als u niet comfortabel naakt slaapt, is het verminderen van het aantal lagen dat u 's nachts draagt ​​- of zelfs gewoon uw beha of ondergoed dumpen - een gemakkelijke manier om te profiteren van deze voordelen.

 2. Als het gaat om slapen, is het belangrijk dat u stappen onderneemt om ervoor te zorgen dat u voldoende goede slaap krijgt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407