Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voordelen voor de gezondheid van aubergines en smakelijke tips

Voordelen voor de gezondheid van aubergines en smakelijke tips

 1. Het is rijk aan vezels, arm aan calorieën, het biedt een scala aan voedingsstoffen en het komt voor in het mediterrane dieet.

 2. Hoewel de donkerpaarse versie van aubergines het best bekend is, kan de vorm, grootte en kleur variëren van klein en langwerpig tot lang en dun, en van tinten paars tot wit en groen.

 3. Dit artikel zal zich richten op de voedingswaarde van de traditionele paarse aubergine.

Voordelen

 1. Het is aangetoond dat het consumeren van allerlei soorten fruit en groenten het risico op veel levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen vermindert.

 2. Studies hebben al lang gesuggereerd dat het eten van plantaardig voedsel, zoals aubergine, de algehele gezondheid en het welzijn kan bevorderen.

 3. Uit laboratoriumanalyses van de fenolverbindingen in aubergine blijkt dat deze anthocyaninen, een soort flavonoïde en chlorogeenzuur, een krachtige vrije radicalenvanger, bevat.

 4. Anthocyanen en chlorogeenzuur werken als antioxidanten en ontstekingsremmende verbindingen.

 5. Studies tonen aan dat het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden flavonoïde-rijke voedingsmiddelen op verschillende manieren de menselijke gezondheid ten goede kan komen.

1) Gezondheid van het hart

 1. De vezels, kalium, vitamine C, vitamine B6 en fytonutriënten in aubergines ondersteunen allemaal de gezondheid van het hart.

 2. Bovendien kan het eten van bepaalde voedingsmiddelen die bepaalde flavonoïden bevatten, waaronder anthocyanen, in verband worden gebracht met een lager risico op sterfte door hartaandoeningen, volgens een beoordeling gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) in 2008.

 3. In één onderzoek hadden degenen die meer dan drie porties fruit en groenten per week consumeerden met anthocyanen een 34 procent lager risico op hartaandoeningen dan degenen die minder consumeerden.

 4. In een andere werd een verhoogde inname van anthocyanen geassocieerd met een significant lagere bloeddruk.

2) Bloedcholesterol

 1. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer konijnen met een hoog cholesterolgehalte auberginesap consumeerden, dit leidde tot een aanzienlijk lager gewicht en cholesterolgehalte in het bloed.

 2. Chloorgeen zuur heeft aangetoond dat het lipideniveaus met lage dichtheid (LDL) verlaagt. Het fungeert ook als een antimicrobieel, antiviraal en anticarcinogeen middel.

3) Kanker

 1. Van polyfenolen in aubergines is aangetoond dat ze antikankereffecten hebben.

 2. Anthocyanen en chlorogeenzuur beschermen cellen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en voorkomen op hun beurt tumorgroei en de invasie en verspreiding van kankercellen.

 3. De antikankerwerking van anthocyanen lijkt het voorkomen van het vormen van nieuwe bloedvaten in de tumor, het verminderen van ontstekingen en het blokkeren van de enzymen die kankercellen helpen verspreiden zich te verspreiden.

4) Cognitieve functie

 1. Bevindingen uit dierstudies suggereren dat nasunine, een anthocyanine in de huid van aubergines, een krachtige antioxidant is die hersencelmembranen beschermt tegen schade door vrije radicalen.

 2. Het helpt ook bij het transport van voedingsstoffen naar de cel en het verplaatsen van afval.

 3. Onderzoek heeft ook aangetoond dat anthocyanen neuro-ontsteking helpen voorkomen en de bloedtoevoer naar de hersenen vergemakkelijken.

 4. Dit kan helpen het geheugen te verbeteren en leeftijdsgebonden psychische stoornissen te voorkomen.

5) Gewichtsbeheersing en verzadiging

 1. Dieetvezels worden algemeen erkend als belangrijke factoren bij gewichtsbeheersing en verlies, omdat ze fungeren als "bulkstoffen" in het spijsverteringsstelsel.

 2. Deze verbindingen verhogen de verzadiging en verminderen de eetlust. Ze helpen de calorie-inname te verminderen door een persoon langer vol te laten voelen.

 3. Aubergine bevat al weinig calorieën, dus het kan bijdragen aan een gezond, caloriearm dieet.

6) Levergezondheid

 1. Onderzoek heeft gesuggereerd dat de antioxidanten in aubergine de lever kunnen helpen beschermen tegen bepaalde toxines. Voedingswaarde

Nutrition

 1. Een kop gekookte aubergine met een gewicht van ongeveer 99 gram (g) bevat:

 2. Aubergines bevatten ook flavonoïden, zoals anthocyanen. Anthocyanen zijn in water oplosbare pigmenten die veel gezondheidsvoordelen hebben. Ze helpen de aubergine ook zijn bekende, donkerpaarse kleur te geven.

 3. De schil van de aubergine is rijk aan antioxidanten, vezels, kalium en magnesium.

 4. Het fenolgehalte van aubergine maakt het zo'n krachtige vrije radicalenvanger dat deze groente tot de top 10 van groenten behoort wat betreft het absorptievermogen van zuurstofradicalen.

 1. Aubergines moeten stevig en enigszins zwaar zijn vanwege hun grootte, met een gladde en glanzende schil en een intense paarse tint. Vermijd alles dat verdord, gekneusd of verkleurd lijkt.

 2. Ze moeten in de koelkast worden bewaard tot ze klaar zijn voor gebruik. Als u de huid intact laat tijdens het bewaren, blijft deze langer vers.

Een aubergine voorbereiden

 1. Gebruik een roestvrijstalen mes in plaats van koolstofstaal, omdat dit voorkomt dat het materiaal reageert met de fytochemicaliën in de groente, waardoor de aubergine zwart kan worden.

 2. Om enkele van de verbindingen te vinden die bijdragen aan de bittere smaak van de aubergine en om het vlees malser te maken, kun je de aubergine "zweten" door hem in stukjes te snijden en ze vervolgens met zout te besprenkelen .

 3. Laat de gezouten stukjes ongeveer 30 minuten rusten. Vocht wordt eruit getrokken, waardoor de aubergine malser, minder bitter en smakelijker wordt. Hierdoor zullen de stukken ook minder gevoelig zijn voor het absorberen van olie die tijdens het koken wordt gebruikt. Spoel ten slotte de aubergine af om het meeste zout te verwijderen.

 4. Het kan heel, in blokjes of in plakjes worden bereid en kan worden gebakken, gegrild, gebakken, geroosterd of gestoomd.

 5. Studies suggereren dat stomen de beste manier is om het niveau van antioxidanten te behouden door bakken, koken en stomen.

Recepten

 1. De licht bittere smaak en sponsachtige textuur van een aubergine kan het een unieke en interessante toevoeging aan veel gerechten maken.

 2. De volgende recepten zijn aanbevolen door een diëtist:

 3. Klik hier voor een receptenboek voor aubergines met een reeks gezonde ideeën.

Nog 10 manieren om aubergine te eten

 1. Hier zijn nog wat meer smakelijke tips:

 2. Pizzabodem van aubergines: vervang pizzabodem door gesneden aubergine en voeg tomatensaus, kaas en andere toppings toe voor een glutenvrije, caloriearme traktatie

 3. Bijgerecht van aubergine: bak of roerbak stukken aubergine in olijfolie en dien als bijgerecht

 4. Hamburger garnering: Snijd de aubergine in de lengte in dikke plakjes en grill ze. Ze kunnen alleen of in een hamburger worden geserveerd

 5. In de oven gebakken auberginefriet: snijd de aubergine in reepjes of partjes en bak ze in de oven voor gezonde auberginefriet

 6. Topping van auberginepasta: snijd de aubergine in dikke plakjes, brood en bak of bak ze en voeg ze toe aan een pastagerecht. Top met Parmezaanse kaas om aubergine Parmezaanse kaas te maken

 7. Ratatouille: combineer aubergine, ui, knoflook, courgette, paprika en tomaat, gebakken in een beetje olijfolie, om een ​​ratatouille te maken

 8. Veggie lasagne: gebruik de ratatouillesaus hierboven om de vleeslaag in lasagne te vervangen

 9. Stoofpot met aubergines: combineer met tomaten, uien, champignons en kruiden voor een geurige en verwarmende schotel

 10. Baba ghanoush: Om een ​​populaire dip uit het Midden-Oosten te maken, grill je de aubergine in helften gedurende 30 tot 40 minuten, verwijder het vlees en meng met yoghurt, tahini, limoensap, knoflook en kruiden naar smaak . Top met geroosterde pijnboompitten en serveer met pitabroodje.

 11. Maghlouba: Een "omgekeerde" rijstgerecht met kip en aubergine

Risico's

 1. Sommige mensen moeten niet teveel aubergines consumeren.

 2. Absorptie van nasunine en ijzer: Nasunine, een fytochemische stof die voorkomt in aubergines, bindt zich met ijzer en verwijdert het uit cellen.

 3. Dit kan handig zijn voor mensen die te veel ijzer in hun lichaam hebben. Mensen met een laag ijzergehalte mogen echter geen grote hoeveelheden voedsel consumeren dat nasunine bevat.

 4. Solanine en ontsteking: Aubergines maken deel uit van de nachtschadefamilie. Nachtschade bevat alkaloïden, waaronder solanine, die artritis of ontsteking kunnen verergeren.

 5. Er is niet genoeg onderzoek om dit te bevestigen, maar veel mensen met deze aandoeningen melden verlichting wanneer ze aubergines, tomaten en ander nachtschade voedsel uitsluiten van hun dieet.

 6. Een diëtist kan helpen bij het voorbereiden van een nachtschade-eliminatiedieet om te zien of het de symptomen verbetert.

 7. Oxalaten en nierstenen: Aubergines bevatten oxalaten. Oxalaten kunnen bijdragen aan de vorming van nierstenen. Nierstenen kunnen leiden tot acute oxalaatnefropathie of zelfs nierdood.

 8. Voedingsmiddelen die oxalaten bevatten, zoals aubergine, worden niet aanbevolen voor mensen die vatbaar zijn voor niersteenvorming. Mensen met nierstenen moeten hun inname van oxalaathoudend voedsel beperken.

Takeaway

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Aubergine kan een gezonde aanvulling zijn op een gevarieerd dieet dat veel groenten en fruit bevat.

 4. Sommige mensen houden niet van hun bittere smaak, die mogelijk te wijten is aan de polyfenolen of antioxidanten die ze bevatten.

 5. In de toekomst kunnen wetenschappers aubergines mogelijk genetisch verbeteren zodat ze veel nuttige voedingsstoffen bevatten en nog steeds smakelijk zijn.

 6. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 20 oktober 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 7. Jorge, P. A., Neyra, L. C., Osaki, R. M., de Almeida, E., Bragagnolo, N. (2008, februari). Effect van aubergine op plasma lipideniveaus, lipidische peroxidatie en omkering van endotheliale disfunctie bij experimentele hypercholesterolemie [!Abstract

 8. Stommel, J. R. Whitaker, B. D. (2003, september). Fenolzuurgehalte en samenstelling van auberginefruit in een kiemplassubset [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407