Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waar zijn macadamia-noten goed voor?

Waar zijn macadamia-noten goed voor?

 1. Het vetgehalte van macadamia-noten is hoger dan dat van andere populaire noten zoals amandelen, cashewnoten en walnoten. Een portie macadamia-noten bevat 21 gram (g) totaal vet.

 2. Meer dan 75 procent van het vet dat macadamia-noten bevat, is enkelvoudig onverzadigd vet, dat voordelen voor de gezondheid heeft. Deze noten bevatten ook specifieke soorten enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA's), die niet in veel andere voedingsmiddelen verkrijgbaar zijn.

 3. Macadamia-noten bevatten iets meer dan 1 g natuurlijke suiker en ze zijn een voedsel met een lage glycemische index. Met hun vele gezondheidsvoordelen kunnen macadamia-noten in elk gezond dieet passen.

1. Ze verlagen het risico op hartziekten

 1. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeggen dat hartziekten 1 op de 4 sterfgevallen veroorzaken in de Verenigde Staten. Het is de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen, verantwoordelijk voor de dood van ongeveer 610.000 mensen per jaar.

 2. Studies hebben aangetoond dat het eten van boomnoten, inclusief macadamia-noten, de risicofactoren voor hartaandoeningen kan verlagen.

 3. Uit een onderzoek uit 2007 bij mannen met een hoog cholesterolgehalte bleek bijvoorbeeld dat ze na 4 weken macadamia-noten minder risicofactoren hadden voor coronaire hartziekte.

 4. In 2015 bleek uit onderzoek dat het eten van boomnoten van alle soorten het totale cholesterol, lipoproteïne met een lage dichtheid of 'slechte' cholesterol en triglyceriden verlaagde.

 5. Het vervangen van verzadigde vetten door enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, zoals die in noten, verhoogt volgens sommige studies het gehalte aan lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) of "goede" cholesterol.

 6. Een ander langetermijnonderzoek bij mensen uit Zweden wees uit dat het consumeren van noten in verband kan worden gebracht met een lager risico op atriumfibrilleren en hartfalen.

2. Ze verbeteren het metabool syndroom en diabetes

 1. Het metabool syndroom is een groep aandoeningen die het risico op diabetes, beroerte en hartaandoeningen kan verhogen.

 2. Het metabool syndroom omvat hoge bloeddruk, hoge bloedsuiker, lage niveaus van HDL-cholesterol, hoge triglyceriden en overtollig buikvet.

 3. De American Heart Association (AHA) zegt dat ongeveer 34 procent van de volwassenen in de VS metabool syndroom hebben. De tarieven stijgen over de hele wereld.

 4. Sommige onderzoeken suggereren dat MUFA's, zoals die in macadamia-noten, het risico op metabool syndroom kunnen helpen verminderen of de effecten ervan kunnen verminderen bij mensen die het al hebben.

 5. Een onderzoek uit 2016 laat zien dat het eten van een dieet met veel MUFA's de metabole risicofactoren bij mensen met diabetes type 2 kan verminderen.

 6. HbA1c is een belangrijke meting voor mensen met diabetes. Het is de gemiddelde bloedsuikerspiegel van een persoon in de afgelopen 2-3 maanden. Een onderzoek bij ratten met diabetes wees uit dat een dieet met veel MUFA's plus lichaamsbeweging effectiever was in het verlagen van HbA1c dan het eten van de vetten of alleen sporten.

 7. Een ander onderzoek toont aan dat boomnoten zoals macadamia noten de glykemische controle bij mensen met diabetes type 2 helpen verbeteren.

3. Ze kunnen kanker voorkomen

 1. Macadamia-noten bevatten een soort vitamine E genaamd tocotrienols.

 2. Tocotrienolen kunnen volgens sommige onderzoeken krachtige middelen tegen kanker hebben. Macadamia-noten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid tocotrienolen.

 3. Macadamia-noten bevatten ook plantaardige stoffen die flavonoïden worden genoemd, die kanker kunnen bestrijden door schadelijke vrije radicalen in het lichaam te vernietigen.

4. Ze beschermen de hersenen

 1. Afgezien van hun potentieel vermogen om kanker te bestrijden, hebben tocotrienolen ook hersenbeschermende effecten.

 2. Uit een onderzoek bleek dat een tocotrienol-rijk supplement hersencellen beschermt tegen de effecten van glutamaat, dat mogelijk een rol speelt bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

 3. Een ander onderzoek bij ratten toont aan dat oliezuur, een van de belangrijkste enkelvoudig onverzadigde vetten in macadamia-noten, de hersenen kan beschermen tegen bepaalde soorten oxidatieve stress.

5. Ze kunnen gewichtstoename voorkomen

 1. Macadamia-noten en hun olie zijn enkele van de rijkste bronnen van palmitolzuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat ook omega-7 wordt genoemd.

 2. Onderzoekers gaven in één onderzoek 28 dagen palmitolzuur aan schapen en de resultaten tonen een vermindering van de gewichtstoename met 77 procent aan. Deskundigen hebben echter nog niet aangetoond dat palmitolzuur voordelen heeft voor gewichtsverlies bij de mens.

 3. Een ander onderzoek toont aan dat het voeden van muizen macadamia-notenolie als supplement de grootte van hun vetcellen na 12 weken verminderde.

6. Ze houden honger tegen

 1. Macadamia-noten bevatten eiwitten, grote hoeveelheden nuttige vetten en vezels. Samen kunnen deze voedingsstoffen iemand helpen zich langer vol te voelen.

 2. Het vet heeft meer tijd nodig om te verteren, en eiwitten en vezels helpen grote veranderingen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen waardoor iemand hongerig kan worden. [! 600 => 1130 = 8!

 1. Hoewel macadamia-noten een onderdeel van een gezond dieet kunnen zijn, moet een persoon proberen de volgende mogelijke nadelen te onthouden:

Ze zijn calorierijk

 1. Een kop of 132 g macadamia-noten bevat bijna 950 calorieën. Dit kan de helft van iemands dagelijkse caloriebehoefte of meer zijn.

 2. De standaard portiegrootte voor macadamia-noten is 1 oz of 28,4 g, wat veel minder is dan 1 kop.

 3. Een portie van 1 oz bevat ongeveer 10-12 noten en bevat ongeveer 200 calorieën. Het gebruik van een voedingsweegschaal of het tellen van de noten en het eten van alleen de toegewezen hoeveelheid kan onbedoeld overeten helpen voorkomen.

 4. Het eten van macadamia noten in plaats van andere vetrijke of calorierijke voedingsmiddelen kan hun voordelen bieden zonder calorieën en vet aan het dieet toe te voegen. Mensen kunnen bijvoorbeeld een paar macadamia-noten op een salade strooien in plaats van spek of croutons.

 5. Een andere optie is om een ​​portie als tussendoortje te eten in plaats van chips, koekjes of andere bewerkte voedingsmiddelen die weinig voeding bieden.

Roosteren kan de voedingsstoffen verlagen

 1. Mensen kunnen macadamia noten rauw of geroosterd eten. Eén studie suggereert echter dat het roosteren van macadamia-noten, vooral bij hogere temperaturen, hun voedingsstofgehalte kan verminderen. Het is misschien het beste om rauwe of geweekte macadamia-noten te consumeren, of noten die op lage temperatuur zijn geroosterd.

Sommige bevatten extra olie, zout of suiker

 1. Niet alle macadamia-noten zijn gezonde keuzes. Een persoon moet naar de ingrediënten kijken en soorten kiezen die alleen de noten bevatten, en geen suiker, zout of toegevoegde olie.

Mensen met boomnootallergieën moeten ze vermijden

 1. Allergieën met noten zijn ernstig en kunnen levensbedreigend zijn.

 2. Zelfs het inademen van kleine nootdeeltjes kan voldoende zijn om bij sommige mensen een allergische reactie te veroorzaken. Degenen met notenallergieën moeten macadamia-noten volledig vermijden.

 3. Degenen die samenwonen met een persoon met notenallergieën, willen misschien ook uit de buurt blijven. Dit komt door het risico op kruisbesmetting of per ongeluk bloot te stellen aan hoeveelheden noten.

Samenvatting

 1. Wall, M. M. (2010, 15 augustus). Functionele lipide-eigenschappen, oxidatieve stabiliteit en antioxiderende activiteit van macadamia-noten (Macadamiaintegrifolia) cultivars [!Abstract

 2. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 3. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 4. Mensen die niet allergisch zijn voor macadamia-noten kunnen er dagelijks van genieten. Onderzoek heeft aangetoond dat ze de hersenen kunnen helpen beschermen, het risico op hartaandoeningen kunnen verlagen en onder andere honger kunnen voorkomen.

 5. Sommige mensen gebruiken macadamia-notenolie bij het koken, omdat het veel nuttige vetten bevat. Het is ook mogelijk om ze in salades te gebruiken om vetarme opties zoals croutons te vervangen.

 6. Een persoon moet echter onthouden dat deze veel calorieën bevat.

 7. Macadamia-noten zijn een heel voedingsmiddel met veel goede vetten, vitamines en mineralen. Ze bezitten veel gezondheidsvoordelen die veelbelovend zijn. Ze zijn echter geen tovermiddel om gezondheidsproblemen te behandelen zonder andere aanvullende levensstijlveranderingen aan te brengen.

 8. Artikel laatst herzien door ma 21 januari 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 9. Guzman, D. C., Brizuela, N. O., Herrera, M. O., Olguin, H. J., Garcia, E. H., Peraza, A. V., Mejia, G. B. (2016). Oliezuur beschermt tegen oxidatieve stress verergerd door cytarabine en doxorubicine in hersenen van ratten [!Abstract

 10. Harland, J. I. (2012, december). Voedselcombinaties voor cholesterolverlagend [!AbstractDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407