Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Waarin verschillen rauwe honing en gewone honing?

Waarin verschillen rauwe honing en gewone honing?

 1. Honing is een zoete, stroperige, goudkleurige vloeistof gemaakt door honingbijen. Honingbijen bewaren honing in de bijenkorf om te gebruiken voor voedsel en voedingsstoffen. Rauwe honing komt rechtstreeks uit de bijenkorf, terwijl gewone honing wordt verwerkt voordat deze wordt gebotteld.

 2. In dit artikel kijken we naar de verschillen tussen rauwe en gewone honing, inclusief verwerking, voordelen voor de gezondheid, gebruik en mogelijke risico's.

Rauwe honing versus gewone honing

 1. Mensen gebruiken honing voor voedsel en medicijnen. Mensen kunnen honing al 8000 jaar medicinaal gebruiken.

 2. Oorspronkelijk hadden mensen rauwe honing gebruikt, maar tegenwoordig wordt de meeste honing in de schappen van supermarkten verwerkt, meestal door pasteurisatie, wat intense verhitting inhoudt. Veel van deze verwerkte soorten honing kunnen toegevoegde suikers bevatten.

Wat is rauwe honing?

 1. Rauwe honing komt rechtstreeks uit de honingraat. De imker filtert meestal gewoon de honing om kleine stukjes puin te verwijderen, waaronder stuifmeel, bijenwas en delen van dode bijen. Ze pasteuriseren de honing niet.

 2. Rauwe honing lijkt troebel of ondoorzichtig omdat het deze extra elementen bevat. Het is nog steeds veilig om te eten.

Wat is gewone honing?

 1. Gewone of gepasteuriseerde honing is helder en soepel. Het pasteurisatieproces verbetert het uiterlijk van de honing, verhoogt de houdbaarheid en doodt gistcellen die de smaak van de honing kunnen beïnvloeden.

 2. Sommige mensen geloven echter dat pasteurisatie het aantal antioxidanten en voedingsstoffen in de honing vermindert.

Waarin verschillen ze?

 1. Rauwe honing is van nature troebeler dan gewone honing vanwege honingraatresten die te klein zijn om eruit te filteren.

 2. Rauwe honing heeft meestal meer variatie in kleur en textuur dan gewone honing. De kleur van rauwe honing kan veranderen afhankelijk van welke bloemen de bijen bestoven.

 3. Hoewel geen grote studies hebben bevestigd dat rauwe honing voedzamer is dan gewone honing, suggereren sommige kleine studies dat rauwe honing extra gezondheidsvoordelen kan bieden.

Voordelen

 1. Studies tonen aan dat rauwe honing verschillende nuttige ingrediënten bevat.

 2. Rauwe honing bevat specifieke componenten die gezondheidsvoordelen kunnen bieden. Pasteurisatie en andere processen kunnen sommige van deze elementen verwijderen of verminderen, waaronder:

 3. Er is een gebrek aan gecontroleerde studies waarin gepasteuriseerde en rauwe honing wordt vergeleken. Sommige bronnen melden echter dat gepasteuriseerde honing weinig of geen gezondheidsvoordelen van rauwe honing bevat. Omdat pasteurisatie de honing aan hoge temperaturen blootstelt, kan het de natuurlijke eigenschappen van honing vernietigen of verwijderen.

 4. Dit betekent dat rauwe honing krachtigere gezondheidsvoordelen kan bieden, in termen van genezende wonden en infecties, dan gewone honing.

 5. Veel studies hebben aangetoond dat rauwe honing voordelen voor de gezondheid heeft. Meestal komen deze voordelen van natuurlijke ingrediënten die gewone honing misschien niet bevat.

 6. In de volgende paragrafen worden deze ingrediënten besproken.

Rauwe honing bevat bijenpollen

 1. Pasteurisatie van honing verwijdert bijenpollen.

 2. Een 2015-onderzoek naar de voordelen van bijenpollen meldt dat het:

 3. Deze eigenschappen maken bijenpollen een nuttige toevoeging aan honing en kunnen bijdragen aan het natuurlijke vermogen van honing om wonden te genezen en bacteriën te doden.

 4. Bijenpollen bevatten ook aminozuren, vitamine A en C en kleine hoeveelheden voedingsstoffen, waaronder calcium, magnesium en natrium.

Rauwe honing bevat propolis

 1. Bijenpropolis is de kleverige substantie die bijen gebruiken om hun bijenkorven te bouwen en de structuren bij elkaar te houden. Deze lijmachtige substantie helpt niet alleen de bijen, maar sommige wetenschappers geloven dat het ook gezond is voor de mens.

 2. Een overzichtsstudie uit 2017 meldt dat bijenpropolis, gevonden in rauwe honing, mogelijk:

 3. Bee propolis bevat ook B-vitamines, vitamine C en E, magnesium, kalium en nuttige enzymen.

Pasteurisatie kan antioxidanten vernietigen

 1. Sommige mensen geloven dat pasteurisatie enkele van de gezonde antioxidanten in honing verwijdert.

 2. Er zijn geen officiële studies over hoe pasteurisatie de antioxidantniveaus in honing verandert, maar studies tonen aan dat verwarmingsprocessen het antioxidantniveau in andere voedingsmiddelen verlagen.

 3. Rauwe honing bevat flavonoïden en fenolzuren die antioxiderende eigenschappen hebben. Antioxidanten verminderen oxidatieve stress in het lichaam. Onderzoek heeft oxidatieve stress gekoppeld aan veel chronische gezondheidsproblemen, waaronder kanker.

 4. Studies suggereren dat de antioxidanten in honing anti-kankereffecten kunnen hebben tegen verschillende soorten tumoren.

 5. De soorten antioxidanten in rauwe honing variëren afhankelijk van het soort bloemen dat de bijen bestoven.

Normale honing kan suikers of additieven bevatten

 1. Sommige reguliere honingproducten bevatten toegevoegde zoetstoffen, zoals maïsstroop met een hoge fructosegraad.

 2. Studies tonen aan dat sommige producten met het label "honing" misschien niet 100 procent echte honing zijn, maar zoetstoffen bevatten, zoals bruine rijststroop.

 3. Rauwe honing bevat geen andere ingrediënten dan de honing uit de bijenkorf.

Is rauwe honing biologisch?

 1. Niet alle rauwe honing is biologisch. Organische honing heeft mogelijk nog een verwerking en pasteurisatie ondergaan.

 2. Sommige soorten biologische honing hebben labels met het organische zegel van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Dit betekent dat de boerderij die de honing produceerde de biologische richtlijnen van USDA volgt.

 3. Daarom, als een persoon op zoek is naar honing die bijenpollen en andere nuttige ingrediënten bevat, moet hij ervoor zorgen dat het etiket "rauw" is!

Risico's

 1. Het is veilig voor mensen om zowel rauwe als gewone honing te consumeren, hoewel het een goed idee is om soorten honing te vermijden die toegevoegde suikers bevatten.

 2. Zowel rauwe als gewone honing kan kleine hoeveelheden bacteriën bevatten die bekend staan ​​als Clostridium botulinum. Deze bacterie kan botulisme veroorzaken, wat een zeldzame vorm van voedselvergiftiging is.

 3. Honing is veilig voor de meeste mensen ouder dan 12 maanden. Kinderen van 12 maanden en jonger mogen echter geen honing eten, inclusief rauwe en gewone honing. Het spijsverteringskanaal van een baby is nog niet voldoende ontwikkeld om de bacteriën te bestrijden.

 4. In zeldzame gevallen kunnen mensen met een ernstige pollenallergie reageren op ruwe honing, volgens het American College of Allergy, Astma en Immunology. Mensen met ernstige pollenallergieën moeten een arts of allergoloog raadplegen voordat ze rauwe honing eten of gebruiken.

 5. Mensen die allergisch zijn voor bijenstuifmeel moeten ook ruwe honing en andere bijenproducten vermijden.

Hoe vindt u rauwe honing

 1. Om rauwe honing te vinden, zoekt u naar producten die op het etiket "rauw" staan. Producten met het label "biologisch" of "puur" hoeven niet noodzakelijkerwijs rauw te zijn.

 2. Het uiterlijk van het honingproduct kan iemand helpen uit te zoeken of het rauw is. Normale honing ziet er erg helder en soepel uit, terwijl rauwe honing vaak een mengsel van kleuren en een troebel of romig uiterlijk heeft.

 3. Rauwe honing is overal verkrijgbaar in winkels en op boerenmarkten. Mensen kunnen ook online kiezen tussen merken van rauwe honing.

 4. Rauwe honing kan sneller kristalliseren dan gewone honing. Als je de pot honing in een pot met heet water plaatst, smelten de kristallen en wordt deze weer vloeibaar. Pas op dat u de honing niet oververhit, omdat hierdoor sommige voedingsstoffen kunnen worden vernietigd.

Andere soorten honing

 1. Er zijn veel verschillende soorten honing, elk met hun eigen kenmerken, en sommige mensen vinden het verwarrend om hun verschillen te berekenen.

 2. Veel voorkomende soorten honing en hun eigenschappen zijn als volgt:

Samenvatting

 1. Er zijn geen definitieve onderzoeken die bevestigen of rauwe honing beter is voor de gezondheid van een persoon dan gewone of gepasteuriseerde honing. Deskundigen hebben echter verschillende mogelijke gezondheidsvoordelen gevonden die zijn gekoppeld aan enkele ingrediënten in rauwe honing, waaronder stuifmeel en bijenpropolis,

 2. Pasteurisatie kan antioxidanten en andere nuttige elementen in honing beschadigen of vernietigen. Het proces van het pasteuriseren van honing kan honing soepeler en esthetisch aantrekkelijker maken, maar het kan ook de gezondheidsvoordelen verminderen.

 3. Omdat rauwe honing de originele natuurlijke ingrediënten zonder verwerking bevat, is het misschien de betere keuze voor mensen die honing gebruiken om gezondheidsredenen.

 4. Artikel laatst herzien door ma 15 april 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Murador, D., et al. (2018). Veranderingen in fenolverbindingen en antioxidantactiviteit als reactie op kooktechnische effecten: een meta-analytisch onderzoek [!Samenvatting

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407