Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is het Pegan-dieet? Voordelen, nadelen Hoe het te volgen

Geschiedenis

 1. Het pegan-dieet is een van de nieuwste trends in de gezondheidsscene. Dit vegan-paleo hybride eetplan belooft snel gewichtsverlies, betere bloedsuikerspiegel en verminderde ontsteking, met tonnen pegan dieetrecensies online beschikbaar die zijn gemak en effectiviteit begroeten.

 2. Aan de andere kant beweren sommigen dat het dieet moeilijk te volgen is, ineffectief en onnodig beperkend.

 3. Dit artikel gaat diep in op het pegan-dieet om te onderzoeken wat het is, wat je kunt eten en of het een goede optie voor je is.

Wat is het Pegan-dieet?

 1. Het pegandieet, of veganistisch paleodieet, is een dieet dat de principes van paleo en plantaardig eten combineert. Ook wel het Mark Hyman pegan dieet of Dr. Hyman pegan dieet genoemd, het plan werd in 2015 door de beroemde auteur en arts gemaakt en gepopulariseerd.

 2. Om het paleo-veganistische dieet - of pegan-dieet - te begrijpen, is het belangrijk om eerst naar de paleo-definitie te kijken en te begrijpen wat een veganist is.

 3. Het paleodieet is gebaseerd op het volgen van een soortgelijk dieet als onze oude voorouders van jagers-verzamelaars. Het dieet richt zich voornamelijk op onbewerkte voedingsmiddelen zoals vlees, zeevruchten, noten, zaden, eieren, fruit en groenten. Ondertussen zijn granen, peulvruchten, zuivel en bewerkte voedingsmiddelen van tafel.

 4. Het veganistische dieet is daarentegen een plantaardig dieet dat alle vlees, gevogelte en zeevruchten elimineert, evenals dierlijke producten zoals eieren, zuivel en honing.

 5. Het pegan-dieet combineert bepaalde aspecten van beide om een ​​unieke kruising tussen de twee te creëren. Voorstanders van het dieet beweren dat het kan helpen ontstekingen te verminderen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en de algemene gezondheid te verbeteren.

 6. Er wordt ook gedacht dat het iets minder beperkend is dan zowel paleo- als veganistische diëten, omdat kleine hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen die "verboden" zijn voor elk dieet zijn toegestaan ​​als onderdeel van het plan.

 7. Sinds de introductie in 2015 is er een reeks pegan dieetboeken en bronnen online verschenen, waardoor het een slot wordt als een van de meest populaire manieren om te eten. In de afgelopen jaren zijn er ook verschillende variaties op het dieet opgedoken, waaronder het pegan-dieet 365.

 8. Dit eetplan volgt dezelfde principes als het reguliere pegan-dieet, maar biedt aanvullende richtlijnen voor hoeveel groenten, koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten u ook elke dag moet eten.

Wat eet u op het Pegan-dieet?

 1. Er zijn verschillende verschillen tussen veganistische en paleodiëten, waardoor het een uitdaging kan zijn om een ​​boodschappenlijst voor pegan-dieet samen te stellen die elementen van elk combineert.

 2. Het dieet richt zich op voornamelijk onbewerkte voedingsmiddelen met veel fruit en groenten.

 3. In tegenstelling tot het traditionele paleodieet, zijn kleine hoeveelheden granen en peulvruchten toegestaan, zoals quinoa, haver, bonen en kikkererwten. De inname moet echter worden beperkt tot niet meer dan een half kopje granen per dag en minder dan een kopje peulvruchten.

 4. Duurzaam geproduceerd vlees, gevogelte, zeevruchten en eieren zijn ook met mate toegestaan ​​op het dieet. Dit omvat voedsel zoals wild gevangen vis, scharrelgevogelte en grasgevoerd rundvlees.

 5. Dit is aanzienlijk anders dan gewone veganistische diëten, die alle op dieren gebaseerde producten uit het dieet verwijderen.

 6. Kun je havermout eten op een pegan-dieet? Hoe zit het met vlees, gevogelte of peulvruchten?

 7. Bekijk deze uitgebreide pegan dieetvoedsellijst voor welke voedingsmiddelen u als onderdeel van het plan moet eten en vermijden.

Eten om te eten

 1. Hier zijn enkele voedingsmiddelen waarvan u kunt genieten als onderdeel van een gezond pegandieet:

Te vermijden voedingsmiddelen

 1. Hier zijn enkele voedingsmiddelen die u moet beperken of vermijden bij het volgen van het pegan-dieet:

Is het Pegan-dieet gezond?

 1. Dus is het pegan-dieet gezond, of moet u het overslaan en in plaats daarvan voor een ander dieet kiezen?

 2. Laten we de mogelijke voordelen en nadelen van dit populaire eetpatroon eens nader bekijken.

Potentiële voordelen

 1. Het pegan-dieet bevordert gezond, volledig voedsel dat rijk is aan veel van de vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft. Afhankelijk van hoe uw huidige dieet eruit ziet, kan dit leiden tot aanzienlijk gewichtsverlies van het pegandieet.

 2. Voor iemand die een traditioneel westers dieet vol met bewerkte voedingsmiddelen volgt, kunnen de resultaten van het pegan-dieet bijvoorbeeld veel meer opvallen dan voor iemand die al een algemeen gezond dieet volgt.

 3. Het is ook relatief eenvoudig en gemakkelijk te volgen. In tegenstelling tot andere eetpatronen, is het niet nodig om pegan-dieetmacro's te tellen of punten, calorieën of koolhydraten bij te houden, wat het op de lange termijn veel gemakkelijker maakt om te volgen.

 4. Plus, het dieet benadrukt gezonde ingrediënten die kunnen helpen bij het verbeteren van verschillende aspecten van gezondheid naast gewichtsverlies, waaronder hartgezondheid, bloedsuikerspiegel en ziektepreventie. Op het pegan-dieet zijn gezonde oliën, fruit, groenten, noten, zaden en duurzame eiwitbronnen allemaal inbegrepen, die allemaal geweldige toevoegingen kunnen zijn aan een goed afgerond dieet.

Minpunten

 1. Omdat het dieet een combinatie is van twee verschillende eetpatronen, kunnen de pegan-dieetregels in het begin wat lastig en moeilijk te volgen zijn.

 2. Het is ook een beetje ingewikkeld, omdat het niet zo eenvoudig is als het volgen van een plantaardig dieetvoedsellijst of het vasthouden aan alleen paleo-voedingsmiddelen. In plaats daarvan zijn er specifieke richtlijnen over welke voedingsmiddelen zijn toegestaan ​​als onderdeel van het dieet.

 3. Het dieet benadrukt ook veel verse ingrediënten en duurzaam geproduceerde dierlijke producten, waardoor het een beetje uitdagend kan zijn om een ​​pegandieet met een beperkt budget aan te nemen. Hoewel dit voedsel op de lange termijn absoluut beter is voor je gezondheid, kan het aanvankelijk een beetje sticker-schok veroorzaken, afhankelijk van hoe je huidige dieet eruit ziet.

 4. Bovendien is het dieet enigszins controversieel omdat het verschillende voedselgroepen elimineert of beperkt die als gezond en voedzaam worden beschouwd. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld een geweldige bron van eiwitten en vezels, evenals micronutriënten zoals mangaan, B-vitamines, ijzer, zink en koper.

 5. Hele granen kunnen ook een voedzame voedingssupplement zijn en kunnen helpen bij het voorkomen van verschillende chronische gezondheidsproblemen. Evenzo kan zuivel belangrijke voedingsstoffen leveren zoals calcium, vitamine D, eiwitten en kalium.

Pegan Dieet Maaltijden Voorbeeldmenu

 1. Benieuwd hoe een pegan dieetmaaltijdplan er eigenlijk uit zou kunnen zien? Bekijk dit voorbeeld van het pegan dieetmenu om een ​​idee te krijgen voor een gezond pegan dieet ontbijt, lunch en diner, plus enkele pegan dieet snacks.

Recepten Pegan-dieet

 1. Gelukkig zijn er genoeg kookboeksites voor pegan-dieet en receptideeën, waardoor het gemakkelijk is om voedsel te vinden dat in uw dagelijkse pegan-dieetmenu past.

 2. Inspiratie nodig? Bekijk deze heerlijke, gezonde recepten voor het pegan-dieetplan om u op weg te helpen:

Andere dieetalternatieven

 1. Hoewel het pegan-dieet is gecentreerd rond verschillende vaste voedingsprincipes, kan het lastig zijn om veel gezonde ingrediënten te volgen en te beperken - evenals hele voedselgroepen. Dus wat is een beter alternatief?

 2. In plaats van te fietsen door rage-diëten zoals het pegan-dieet, vlees- en groentendieet, macrobiotisch dieet of Atkins-dieet, concentreer je je op het uitzoeken wat voor jou werkt, en creëer je eigen gezonde voeding bestaande uit voedzaam heel voedsel in plaats daarvan.

 3. Vul uw dieet met veel vers fruit en groenten, geniet met mate van duurzaam geproduceerde eiwitrijke voedingsmiddelen en consumeer een verscheidenheid aan gezonde vetten, volle granen, peulvruchten, noten, zaden en geneeskrachtige kruiden en specerijen.

 4. Niet alleen is dit veel gemakkelijker te volgen zonder alle ingewikkelde regels en beperkingen, maar het kan er ook voor zorgen dat u alle voedingsstoffen krijgt die u nodig hebt om een ​​betere gezondheid te bevorderen.

Voorzorgsmaatregelen

 1. Indien correct gevolgd, is het pegan-dieet veilig en gaat het gepaard met minimale bijwerkingen. Als u echter onderliggende gezondheidsproblemen heeft, is het belangrijk om met uw arts te praten voordat u belangrijke wijzigingen in uw dieet aanbrengt.

 2. Bovendien is het pegan-dieet mogelijk niet geschikt voor veganisten of vegetariërs en kan het moeilijk zijn om de voedingsstoffen binnen te krijgen die uw lichaam nodig heeft. Dit komt omdat het de hoeveelheid volle granen en peulvruchten die elke dag wordt geconsumeerd beperkt, beide worden beschouwd als nietjes op een traditioneel plantaardig dieet.

 3. Voor degenen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen, moet u goed letten op uw inname van eiwitten, calcium, ijzer en vitamine B12 tijdens het pegan-dieet.

Laatste gedachten

 1. Lees de volgende: No-Carb Diet Plan Guide, plus voedsel om te eten versus vermijdenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407