Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat is Mousserende wijn

Wat is Mousserende wijn

 1. Door John Staughton (BASc, BFA) laatst bijgewerkt - 14 juni 2018

Wat is Mousserende wijn?

 1. Mousserende wijn is wijn waaraan extra kooldioxide is toegevoegd, waardoor het bruist en bruist. Champagne is een soort mousserende wijn die specifiek wordt geproduceerd in Champagne, een noordoostelijke regio van Frankrijk, en de naam wordt strikt als zodanig in de Europese Unie gebruikt. Mousserende wijn kan echter vele andere namen hebben, afhankelijk van het land, de regio en de druivensoort waar het vandaan komt. Mousserende wijn wordt over de hele wereld geproduceerd en is een gemeenschappelijk onderdeel van veel culturen geworden.

 2. Om de carbonatatie te creëren, wordt de wijn een tweede keer gefermenteerd, hetzij in de fles (champagne) of in grote stalen tanks (alle andere soorten). De alcohol per volume (of ABV) varieert van 11% tot 14%. Mousserende wijn gaat niet zo lang mee als niet-koolzuurhoudende wijnen, en het is meestal het beste wanneer het wordt geconsumeerd binnen drie jaar na aankoop. Natuurlijk, als de drank een vintage champagne is, zal veroudering de smaak en kwaliteit verbeteren.

Nutrition

 1. Hoewel de voedingswaarde-informatie varieert op basis van het type mousserende wijn, bevat het gemiddelde glas 87 calorieën en 2,8 gram koolhydraten.

Soorten mousserende wijn

  Champagne

  1. Dit type mousserende wijn wordt exclusief in de Champagne-regio in Frankrijk geproduceerd en in de fles gefermenteerd. Het smaakt fruitig, maar niet zoet.

  Prosecco

  1. Vernoemd naar het Italiaanse dorp, wordt dit ras voor de tweede keer in een tank gefermenteerd en is het meestal zoeter.

  Cava

  1. Geproduceerd in de regio Catalonië in Spanje, heeft dit type een citroensmaak en wordt het traditioneel in flessen gemaakt.

  Crémant

  1. Eval (ez_write_tag ([![!580.400

  Sekt

  1. Dit type wijn komt uit Duitsland en is meestal lichter, fruitiger en met een hogere zuurgraad.

  Rosé

  1. Vaak gemaakt als een stille wijn (zonder bubbels), kan dit ras ook een tweede keer worden gefermenteerd om bruis toe te voegen. Het is roze, heeft hoge tonen van fruitsmaken en wordt wereldwijd geproduceerd

  Hoe maak je mousserende wijn?

  1. Eval (ez_write_tag ([![!300,250

  Hoe opslaan?

  1. Houd bij het bewaren van mousserende wijn rekening met het volgende.

  2. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.

  3. Houd bij het bewaren van mousserende wijn rekening met het volgende.

  4. John Staughton is een reizende schrijver, redacteur en uitgever die zijn diploma's Engels en Integrative Biology heeft behaald aan de University of Illinois in Champaign, Urbana (VS). Hij is mede-oprichter van een literair tijdschrift, Sheriff Nottingham, en noemt de mooiste plekken ter wereld zijn kantoor. Op een voortdurende reis naar het idee van thuis, gebruikt hij woorden om te onderwijzen, te inspireren, te verheffen en te evolueren.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407