Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat moet je weten over pompoen?

Wat moet je weten over pompoen?

 1. In tegenstelling tot de naam wordt winterpompoen in de zomer geteeld en in de herfst geoogst.

 2. De dikke, stevige buitenkant en het stevige vruchtvlees maken het geschikt voor opslag gedurende meerdere maanden. Dit betekent dat het tijdens het winterseizoen kan worden gegeten.

 3. Dit is een verzameling artikelen over de gezondheidsvoordelen van populaire voedingsmiddelen.

 4. Hier zijn enkele belangrijke punten over butternut squash. Meer details staan ​​in het hoofdartikel.

Nutrition

 1. Volgens de National Nutrient Database van het United States Department of Agriculture (USDA) bevat een kopje gekookte, in blokjes gesneden pompoen, die ongeveer 205 gram bevat:

 2. Het biedt ook:

 3. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A is 900 mcg voor mannen en 700 mcg voor vrouwen. Voor vitamine C is het 90 mg voor mannen en 75 mg voor vrouwen.

 4. Pompoen is ook een goede bron van vitamine E, thiamine, niacine, vitamine B-6, folaat, pantotheenzuur en mangaan.

 5. Een kopje blokjespompoen levert ook 582 mg kalium, meer dan de hoeveelheid die in een banaan aanwezig is.

Voordelen

 1. Fruit- en groenteconsumptie is in verband gebracht met een verminderd risico op veel nadelige gezondheidsproblemen.

 2. Het consumeren van plantaardig voedsel, zoals pompoen, vermindert het risico op obesitas, diabetes, hartaandoeningen en algehele mortaliteit. Het kan ook de teint verbeteren, de energie verhogen en bijdragen aan een gezond gewicht.

Hoge bloeddruk verlagen en voorkomen

 1. Om een ​​gezonde bloeddruk te behouden, is het krijgen van voldoende kalium in het dieet net zo belangrijk als het verlagen van de natriuminname.

 2. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt een dagelijkse kaliuminname van ten minste 3.510 mg aan voor volwassenen, terwijl de American Heart Association (AHA) en het Institute of Medicine (IOM) en 4700 mg aanbevelen per dag.

 3. Volgens de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) consumeren de meeste Amerikaanse volwassenen te veel natrium en te weinig kalium. Minder dan 2 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten (VS) consumeert de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium.

 4. Een hoge inname van kalium wordt ook geassocieerd met een verminderd risico op overlijden door alle soorten beroerte en hart- en vaatziekten en andere doodsoorzaken.

Astma voorkomen

 1. Mensen die veel bètacaroteen consumeren, lijken een lager risico op astma te hebben.

 2. Beta-caroteen is de antioxidant die bepaalde groenten en fruit, zoals pompoen, hun feloranje pigment geeft.

 3. Andere sinaasappelvoedingsmiddelen met een hoog bètacaroteengehalte zijn papaya, zoete aardappel, abrikozen, broccoli, meloen, pompoen en wortelen.

Kankerrisico verlagen

 1. Studies hebben aangetoond dat mensen die meer carotenoïden consumeren, waaronder bètacaroteen, minder kans hebben om darmkanker te ontwikkelen.

Behandeling van diabetes

 1. Mensen met diabetes type 1 die vezelrijk voedsel consumeren, hebben een lagere algehele bloedsuikerspiegel. Voor mensen met diabetes type 2 verbetert extra vezels de bloedsuikerspiegel, lipiden en insulinespiegels.

 2. Een kopje pompoen zorgt voor ongeveer 6,6 gram vezels. De AHA beveelt aan om 25 gram vezels per dag te consumeren voor een dieet van 2000 calorieën.

Gezonde huid en haar

 1. Pompoen kan het haar en de huid verbeteren vanwege het hoge vitamine A-gehalte. Vitamine A is nodig voor de talgproductie, waardoor het haar gehydrateerd blijft.

 2. Vitamine A speelt een belangrijke rol in de groei van alle lichaamsweefsels, inclusief huid en haar.

 3. Eén portie butternut squash levert ook meer dan 50 procent van de vereiste vitamine C-inname gedurende een dag. Vitamine C helpt bij het opbouwen en onderhouden van collageen, dat structuur geeft aan huid en haar.

Spijsvertering

 1. Een vezelrijk dieet handhaven helpt constipatie te voorkomen en een gezond spijsverteringskanaal te bevorderen.

 2. Studies hebben gesuggereerd dat voedingsvezels ontstekingen kunnen verminderen en de immuunfunctie kunnen verbeteren.

 3. Dit betekent dat het kan helpen het risico op ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes, kanker en obesitas te verminderen.

 4. Van een hoge vezelinname is ook aangetoond dat het de bloeddruk en het cholesterolgehalte verlaagt, darmbacteriën voedt en gewichtsverlies verbetert voor mensen met obesitas.

Versterking van de immuunfunctie

 1. Plantaardig voedsel zoals pompoen, rijk aan vitamine C en bètacaroteen, kan de immuniteit bevorderen.

 2. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vezelrijk voedsel ook kan bijdragen aan een betere immuunfunctie.

Diet

 1. Kies bij het kiezen van butternut squash die zwaar zijn vanwege hun grootte en een harde, gladde schil hebben die vrij is van vlekken.

 2. De dikke huid betekent dat butternut squash lang kan worden bewaard zonder koeling.

 3. Pompoen past goed bij verschillende smaken, waaronder kaneel, ahornsiroop, balsamico-azijn en gerookte paprika.

 4. Hier zijn enkele snelle tips:

 5. De volgende recepten voor butternut squash zijn allemaal ontwikkeld door geregistreerde diëtisten:

Risico's

 1. Pompoen is een gezonde optie, maar het hoge kaliumgehalte kan betekenen dat sommige mensen het met mate moeten consumeren.

 2. Bètablokkers zijn medicijnen die vaak worden voorgeschreven voor mensen met een hartaandoening. Deze kunnen ervoor zorgen dat de kaliumspiegel in het bloed stijgt. Dit risico is hetzelfde voor andere medicijnen voor hartfalen, zoals ACE-remmers en diuretica.

 3. Mensen die bètablokkers en ACE-remmers gebruiken, moeten met mate kaliumrijke voedingsmiddelen consumeren, omdat sommige mensen die bètablokkers gebruiken een hoger risico op hyperkaliëmie of te veel kalium hebben.

 4. Mensen met nierproblemen moeten voorzichtig zijn wanneer ze grote hoeveelheden kalium consumeren. Als de nieren niet in staat zijn om overtollig kalium uit het bloed te verwijderen, kan dit fataal zijn.

 5. Een dieet dat in het algemeen gezond is, is het belangrijkste bij het voorkomen van ziekten en het bereiken van een goede gezondheid.

 6. Een gevarieerde inname van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, en met name groenten en fruit, is belangrijker dan de focus op individueel voedsel als de sleutel tot een goede gezondheid.

 7. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op do 18 mei 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 8. Al Senaidy, A. M. (2009, september). Serum vitamine A en beta-caroteen niveaus bij kinderen met astma [!Abstract

 9. American Society of Nephrology. (2008, november). Laag kalium gekoppeld aan hoge bloeddruk [!Abstract

 10. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 11. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407