Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat moet u weten over kaneelallergie?

Wat moet u weten over kaneelallergie?

 1. Kaneel komt van de binnenschors van verschillende bomen die inheems zijn in China, India en Zuidoost-Azië.

 2. Het is een populair ingrediënt in veel voedingsmiddelen, dranken en producten voor persoonlijke verzorging.

 3. Het kruid is al vele eeuwen populair, niet alleen om zijn smaak maar ook om zijn geneeskrachtige eigenschappen en zijn scala aan gezondheidsvoordelen.

 4. Sommige mensen zullen echter een allergische reactie ervaren. Deze mensen hebben een hoge gevoeligheid voor de eiwitten in het kruid.

Voedingsmiddelen en dranken die kaneel bevatten

 1. Kaneel is aanwezig in een breed scala aan voedingsmiddelen en dranken, waaronder:

 2. Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat kaneel niet direct in een lijst met ingrediënten op een voedingsproduct voorkomt.

 3. Bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) kunnen producenten sommige ingrediënten, waaronder kaneel, vermelden onder rubrieken als "smaken", "specerijen" of "smaakstoffen". Kaneel kan ook op etiketten worden vermeld als "cassia" of "mixed spice."

 4. Kaneel kan ook aanwezig zijn in producten voor persoonlijke hygiëne, zoals:

 5. Het label mag alleen "geur" ​​of "smaakstof" weergeven in plaats van "kaneel."

Symptomen

 1. Volgens het American College of Allergy, Asthma and Immunology (ACAAI) leeft ongeveer 2 tot 3 procent van degenen met voedselallergieën met een kruidenallergie.

 2. Meestal veroorzaken kruiden een niet-allergische reactie, zoals uitslag of hoest door het inademen van het kruid.

 3. Zelden melden mensen anafylaxie. Dit is een ernstige allergische reactie.

 4. Reacties kunnen optreden tijdens of na het ademen, eten of zelfs het kruiden aanraken.

 5. Ze variëren van persoon tot persoon en kunnen variëren van mild tot ernstig.

 6. Enkele veel voorkomende symptomen zijn:

Complicaties: anafylaxie

 1. In zeldzame gevallen kan een kaneelallergie anafylaxie veroorzaken, een mogelijk fatale, ernstige allergische reactie.

 2. Anafylaxie heeft dringend medische hulp nodig.

 3. Symptomen zijn onder meer:

 4. Zonder behandeling kan dit leiden tot coma of de dood.

 5. Een anafylactische reactie kan optreden in de seconden of minuten na blootstelling aan een allergeen. Af en toe kan het 30 minuten of langer na blootstelling plaatsvinden.

Leven met een kaneelallergie

 1. Mensen met een kaneelallergie moeten voorzichtig zijn, omdat kaneel veel voorkomt in de keuken en in cosmetica.

 2. De ACAAI merkt op dat mensen met een kruidenallergie een lage levenskwaliteit, beperkende diëten en mogelijk ondervoeding kunnen ervaren als ze proberen trigger-voedsel te vermijden.

 3. Mensen met een kaneelallergie moeten nauw samenwerken met een allergoloog om hun aandoening te beheersen. Een voedingsdeskundige of diëtist kan hen helpen ervoor te zorgen dat ze aan hun voedingsbehoeften voldoen.

 4. Andere strategieën voor het leven met een kaneelallergie zijn aandachtig letten op productetiketten tijdens het winkelen, maaltijden bereiden indien mogelijk, en eventuele restaurantmedewerkers op de hoogte brengen van allergieën tijdens het eten.

Kaneelvervangingsopties voor koken

 1. Mensen kunnen kaneel vervangen door soortgelijke kruiden wanneer ze thuis koken.

 2. Mogelijke vervangers zijn:

 3. Wanneer mensen thuis voedsel bereiden, weten ze zekerder welke ingrediënten ze bevatten. Items zoals "mixed spice" en cakemixen kunnen echter nog steeds kaneel bevatten.

Diagnose

 1. Mensen die reageren op meerdere voedingsmiddelen of niet-gerelateerde voedingsmiddelen kunnen een reactie op kaneel hebben.

 2. Als reacties optreden na het nuttigen van voorverpakte levensmiddelen of restaurantvoedsel maar niet optreden na het eten van zelfgemaakte versies van dezelfde items, kunnen ze te wijten zijn aan een kruidenallergie.

 3. Het is belangrijk om te onthouden dat reacties kunnen ontstaan ​​na het aanraken of inhaleren van kaneel en andere kruiden. Mensen moeten persoonlijke verzorgingsproducten en andere huishoudelijke artikelen grondig controleren om te zien of ze kaneel bevatten.

 4. Het bijhouden van voedsel, dranken en andere items die symptomen veroorzaken, kan zeer nuttig zijn bij het diagnosticeren van allergieën.

 5. Werken met een arts of allergiespecialist is belangrijk bij de diagnose van een kaneelallergie.

 6. Deze beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kunnen geschikte bloedtesten, huidpriktests of diëten aanbevelen om het allergeen nauwkeurig te vinden.

Kaneelallergie of -intolerantie?

 1. Een allergie treedt op wanneer het immuunsysteem van het lichaam een ​​specifieke stof in een voedingsmiddel ten onrechte als schadelijk identificeert. Het lichaam geeft vervolgens bepaalde antilichamen af ​​om het allergeen te vernietigen.

 2. Wanneer de persoon het voedsel opnieuw consumeert - zelfs in kleine hoeveelheden - signaleren de antilichamen onmiddellijk de afgifte van chemicaliën. Deze veroorzaken de verschillende allergiesymptomen.

 3. Een intolerantie voor een bepaald voedingsmiddel kan veel van dezelfde symptomen veroorzaken als een echte allergie, maar de antilichamen zullen niet aanwezig zijn.

 4. Symptomen die kunnen optreden bij kruiden die een teken zijn van een intolerantie in plaats van een allergie, kunnen zijn:

 5. Veel mensen met een intolerantie kunnen beperkte hoeveelheden van hun probleemvoedsel eten zonder bijwerkingen te hebben.

 6. Het is het beste om met een allergoloog of arts te werken om het verschil tussen een kaneelallergie en een kaneelintolerantie te achterhalen.

Behandeling

 1. De behandeling houdt meestal in dat de blootstelling aan kaneel wordt beperkt of volledig wordt vermeden.

 2. Om de symptomen van een allergische reactie te verlichten, kan een arts het gebruik van een antihistaminicum aanbevelen, zoals difenhydramine (Benadryl).

 3. Wanneer een persoon een diagnose van voedselallergie heeft, kan een arts of allergoloog hem een ​​recept voor een epinefrine-auto-injector geven. Als anafylaxie of ernstige ademhalingsproblemen optreden, kan dit de symptomen verlichten totdat er medische noodhulp is.

 4. De ACAAI beveelt aan dat kinderen met een kaneel of andere allergie en hun verzorgers ook een epinefrine-auto-injector moeten meenemen, voor het geval er een reactie buitenshuis plaatsvindt. Hun schoolleraren en andere verantwoordelijke volwassenen moeten op de hoogte zijn van de allergie van het kind.

 5. Veel scholen hebben epinefrine voor gebruik in noodgevallen.

Wanneer u naar een dokter gaat

 1. Mensen moeten contact opnemen met een arts als ze een kaneel- of andere voedselallergie vermoeden. In geval van anafylaxie moeten mensen medische hulp inroepen.

 1. Als ik een kaneelallergie heb, heb ik dan meer kans op een andere kruidenallergie?

:

 1. Er is zeer weinig informatie specifiek over kaneelallergieën, maar kruidenallergieën zijn over het algemeen zeldzaam.

 2. Mensen hebben anafylaxie gemeld na blootstelling aan oregano, tijm, koriander, karwijzaad en komijn.

 3. Sommige mensen kunnen reageren op bepaalde families van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld van de Apiaceae-familie, waaronder wortelen, karwij, venkel, koriander, fungreek, komijn, dille en anijs, evenals andere dingen.

 4. Ik heb echter niets gezien dat kaneel in een grotere groep bevatte.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op vr 21 september 2018.Bezoek onze categorie Voedselallergie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voedselallergie .Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 7. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407