Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat u moet weten over vegan eten

Wat u moet weten over vegan eten

 1. Veganisten eten geen dierlijke producten, waaronder honing, eieren, gelatine of zuivelproducten. Ze gebruiken geen kleding, zeep of andere producten die op enigerlei wijze van dierlijke oorsprong zijn.

 2. Een veganistisch dieet kan een zeer voedzame keuze zijn, omdat het weinig verzadigd vet bevat en rijk is aan voedingsstoffen. Beginnen met een diervrij dieet zonder goede planning kan echter leiden tot enkele gezondheidsrisico's.

 3. Alle eiwitten, vitamines en mineralen moeten afkomstig zijn van niet-dierlijke bronnen, dus voedselkeuze en bereiding zijn belangrijk.

 4. Een peiling in 2016 suggereert dat ongeveer 2,5 procent van de mensen in de Verenigde Staten een veganistische levensstijl volgen.

 5. Dit MNT Knowledge Center-artikel bespreekt de verschillen tussen veganisme en vegetarisme, de gezondheidsvoordelen van een veganistisch dieet en belangrijke dingen die u moet overwegen voordat u begint. We zullen ook enkele smakelijke veganistische maaltijdopties en recepten delen.

Wat is een veganistisch dieet?

 1. Een veganistisch dieet omvat het eten van alleen voedselproducten gemaakt van planten en het vermijden van dierlijke producten.

 2. Dierlijke producten zijn belangrijke bronnen van eiwitten, onverzadigde vetten, ijzer, vitamines en mineralen in het standaarddieet van een persoon in de VS. Een veganist moet alternatieve bronnen voor deze voedingsstoffen vinden.

 3. Redenen om een ​​veganistisch dieet te volgen, kunnen zijn het voorkomen van wreedheid tegen dieren, milieuoverwegingen of gewoon proberen af ​​te vallen en een gezondere levensstijl te leiden.

 4. Verse producten kunnen thuis worden bereid. Sommige kant-en-klare veganistische maaltijden zijn verkrijgbaar in grote supermarkten en gespecialiseerde winkels.

 5. Op de verpakking van het voedsel moet worden vermeld dat de inhoud veganistisch is of in een volledig vleesvrije keuken wordt bereid. Veganistische opties zijn beschikbaar in veel restaurants, en sommige gespecialiseerde restaurants serveren alleen veganistisch eten.

Veganistisch versus vegetarisch

 1. Er zijn belangrijke verschillen tussen de veganistische en vegetarische voeding die de voedselkeuze en de voedingsinname beïnvloeden.

 2. Het belangrijkste verschil is dat vegetariërs geen vlees eten maar zuivelproducten en eieren zullen blijven consumeren. Veganisten consumeren helemaal geen dierlijke producten.

 3. Dit betekent dat het voor vegetariërs minder nodig is om voedingsstoffen aan te vullen. Ze kunnen bijvoorbeeld nog steeds calcium uit melk halen. Veganisten moeten daarentegen een plantaardige calciumbron vinden.

 4. Veganisme verwijst ook naar een reeks levensstijlkeuzes die dierlijke producten uitsluiten, terwijl vegetarisme puur een dieetkeuze is.

Voordelen

 1. Een veganistisch dieet kan een extreem positieve invloed hebben op de gezondheid.

 2. Het is mogelijk voor een puur plantaardig dieet om de belangrijkste voedingsstoffen voor de gezondheid te bieden, en het elimineert ook het risico van het consumeren van potentieel schadelijke dierlijke vetten.

Geen dierlijke vetten

 1. Dierlijke vetten zijn in verband gebracht met een reeks ziekten en aandoeningen, waaronder diabetes, reumatoïde artritis, hypertensie, hartaandoeningen en verschillende soorten kanker. Dierlijke bronnen zijn waarschijnlijk verantwoordelijk voor 13 van de 15 belangrijkste bronnen van cholesterolverhogende vetten in de VS

 2. Door deze uit het dieet te verwijderen, kan het risico op veel gezondheidsproblemen aanzienlijk worden verminderd. Dierlijke vetten kunnen ook industriële aan kanker gerelateerde chemicaliën en toxines uit hun omgeving overbrengen. Gezonde, plantaardige oliën en vetten, zoals olijfolie, zorgen voor de noodzakelijke vetzuren zonder het gehalte aan lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) te verhogen.

Lager risico op kanker

 1. Vleeseters hebben een hoger risico op colorectale en prostaatkanker.

 2. Het veganistische dieet bestaat uit veel grotere hoeveelheden peulvruchten, fruit en groenten, vezels en vitamine C. Deze worden verondersteld te beschermen tegen verschillende soorten kanker.

Botgezondheid

 1. Calcium is belangrijk voor de gezondheid van botten en tanden. Voor de gemiddelde Amerikaan zijn melk en kaas goede bronnen van calcium.

 2. Voor een veganist kunnen vijgen, boerenkool, spinazie, erwten met zwarte ogen en raapstelen uitstekende calciumbronnen zijn.

 3. Veganistische melkalternatieven worden steeds breder beschikbaar, zoals sojamelk, amandelmelk en zelfs veganistische kaas.

 4. Botten hebben ook vitamine D en K, kalium en magnesium nodig. Soja, fruit en sommige groenten bevatten de juiste hoeveelheden van deze voedingsstoffen zonder de gezondheidsrisico's van dierlijke vetten. Door dagelijkse blootstelling aan de zon kan het lichaam ook vitamine D aanmaken.

 5. Veganisten hebben ook een efficiëntere opname van calcium- en botmetabolisme aangetoond, het proces waardoor nieuw botweefsel wordt gevormd.

Hartgezondheid

 1. Mensen met een veganistisch dieet nemen vaak minder calorieën op dan mensen met een standaard westers dieet. Dit kan leiden tot een BMI (Lower Body Mass Index) en een verminderd risico op obesitas.

 2. Een lagere BMI is gekoppeld aan lagere totale concentraties van LDL-cholesterol en een iets lagere bloeddruk, zelfs in vergelijking met vegetariërs die dierlijke melk blijven drinken.

 3. Lagere niveaus van schadelijk cholesterol betekenen dat veganisten een lager risico op sterfte door een beroerte en ischemische hartziekte hebben dan mensen die vlees eten.

Bescherming tegen chronische ziekten

 1. Plantaardige diëten kunnen de genetische waarschijnlijkheid van een persoon tegen het ontwikkelen van een chronische ziekte, zoals diabetes type 2, tegengaan.

 2. Een studie uit 2008 legt uit dat bioactieve verbindingen in plantaardig voedsel biologische factoren kunnen regelen die kunnen werken tegen de genetische factoren die verband houden met sommige chronische ziekten. De onderzoekers beweren dat de antioxidanten in plantaardig voedsel vrije radicalencellen kunnen bestrijden die celbeschadiging en ontsteking veroorzaken.

 3. Andere plantaardige stoffen kunnen verschillende genen helpen beheersen die verband houden met hart- en vaatziekten, arteriële plaque en tumorgroei.

Overwegingen

 1. Een volledig plantaardig dieet heeft lage gezondheidsrisico's, maar een zorgvuldige planning is nodig om de voedingsbalans te handhaven. Veganisten kunnen vatbaarder zijn voor tekorten aan vitale voedingsstoffen.

 2. Een persoon die een volledig veganistisch dieet overweegt, wordt geadviseerd om geleidelijk te stoppen met het eten van dierlijke producten. Neem eerst één vleesalternatief op, ga dan verder met andere niet-dierlijke producten en sluit uiteindelijk dierlijke producten volledig uit. [! 449 => 1140 = 10!

 3. Plan uw overgang naar een veganistisch dieet zorgvuldig en overweeg de impact van de volgende dieetveranderingen:

 4. Een persoon die overschakelt naar of een veganistisch dieet volgt, kan zijn arts vragen of hij supplementen moet nemen om bepaalde voedingsstoffen te vervangen of meer verrijkte voedingsmiddelen moet eten.

Meals

 1. De verandering van een onbeperkt dieet kan een hele uitdaging zijn, maar er zijn veel eenvoudige, smakelijke en voedzame manieren om een ​​veganistisch dieet te vullen met de voedingsstoffen die je nodig hebt.

 2. Sommige voedingsstoffen, texturen en smaken die in vlees voorkomen, zijn te vinden in een combinatie van de volgende:

 3. Megan Ware, een geregistreerde diëtistenvoedingsdeskundige uit Orlando, FL, vertelde vandaag Medical News:

 4. "In het algemeen bevat een veganistisch dieet veel meer voedingsstoffen dan het gemiddelde Amerikaanse dieet."

 5. Megan beveelt ook aan om de volgende veganistische maaltijdideeën eens te proberen:

 6. Het kan een beetje experimenteren duren, maar u kunt een veganistisch maaltijdplan vinden dat bij uw smaak past.

Takeaway

 1. Een recensie in het American Journal of Clinical Nutrition wijst erop dat veganisten de neiging hebben slanker te zijn, met een lager risico op hart- en vaatziekten en een algehele gezondheidstoestand die minstens zo goed lijkt te zijn als vegetariërs die eieren en zuivelproducten consumeren.

 2. Als de veganistische levensstijl bij uw wereldbeeld past, kan de verandering worden aangebracht zonder uw welzijn te schaden.

 3. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op wo 15 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407