Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van balsamicoazijn?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van balsamicoazijn?

 1. Sommige studies suggereren dat balsamico-azijn extra gezondheidsvoordelen heeft, variërend van het verbeteren van de teint van een persoon tot het verlagen van cholesterol en het helpen van gewichtsverlies.

 2. In dit artikel kijken we naar de potentiële gezondheidsvoordelen van balsamico-azijn en het wetenschappelijk onderzoek dat ze mogelijk zwaar maakt.

Tien gezondheidsvoordelen van balsamico-azijn

 1. De gezondheidsvoordelen van balsamico-azijn kunnen de volgende zijn:

1. Verbetering van de gezondheid van de huid

 1. Balsamico-azijn bevat antimicrobiële verbindingen, azijnzuur en antioxidanten. Deze componenten kunnen de teint van een persoon in de loop van de tijd helpen verbeteren.

 2. Andere heldere azijn zijn plaatselijk op de huid aangebracht om acne te helpen opruimen. Balsamico-azijn kan echter vlekken veroorzaken en mag daarom niet rechtstreeks op de huid worden aangebracht.

2. Bloedsuiker verlagen

 1. Balsamico-azijn helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren wanneer het tijdens een maaltijd wordt gegeten.

 2. Een beoordeling die de wetenschappelijke effecten van azijn onderzocht, vond dat balsamicoazijn een antiglycemische impact heeft wanneer het wordt geconsumeerd, wat betekent dat de bloedsuikerspiegel van een persoon minder drastisch zal stijgen na een maaltijd.

 3. De beoordeling gaf aan dat azijn een bloedsuikerplateau kon helpen creëren voor een periode van maximaal 5 uur na een maaltijd.

3. Bevordering van een gezonde spijsvertering

 1. Azijnzuur is de actieve verbinding in balsamicoazijn. Dit zuur bevat stammen van probiotica die de spijsvertering bevorderen.

 2. De probiotica in azijnzuur kunnen een goede darmgezondheid en spijsvertering bevorderen, terwijl de algehele immuunfunctie wordt ondersteund.

4. Cholesterol verlagen

 1. Balsamico-azijn kan helpen het cholesterol te verlagen. De antioxidanten in balsamico-azijn helpen bij het blokkeren van toxische cellen in het lichaam die het cholesterolgehalte kunnen verhogen.

 2. Volgens één onderzoek, waarbij konijnen met een hoog cholesterolgehalte betrokken zijn, is het mogelijk dat het nuttigen van balsamico-azijn kan helpen bij het verlagen of handhaven van reeds lage cholesterolwaarden.

5. Gewicht verliezen

 1. De probiotica in balsamico-azijn kunnen er ook voor zorgen dat een persoon zich langer vol voelt.

 2. Uit onderzoek is gebleken dat mensen de hele dag door minder calorieën consumeren wanneer ze azijn aan hun ochtendmaaltijd toevoegen.

6. Wonden behandelen

 1. Balsamico-azijn wordt al vele jaren gebruikt om wonden te behandelen. Er wordt gesuggereerd dat balsamico-azijn schimmelwerende, antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Deze claims zijn echter niet goed bestudeerd.

7. Hypertensie verlagen

 1. Eén studie, hoewel opnieuw ratten betrokken, bepaalde dat balsamico-azijn de bloeddruk kan verlagen. Dit onderzoek suggereerde dat het regelmatig toevoegen van balsamico-azijn aan voedsel kan helpen om hoge bloeddruk na verloop van tijd te verlagen. [! 9164 => 1140 = 9!

8. Congestie verlichten

 1. Sommige mensen gebruiken balsamicoazijn om congestie te helpen behandelen. Om dit te doen, kan een persoon een paar druppels azijn toevoegen aan stomend water en de damp inademen.

 1. Mensen kunnen proberen balsamicoazijn te gebruiken om zure reflux of brandend maagzuur te helpen verminderen.

 2. Deze remedie werkt mogelijk niet voor iedereen, dus het is een goed idee om het in kleine hoeveelheden te proberen en enkele uren te wachten om te zien of het de symptomen beter of slechter maakt.

10. Bloedsomloop bevorderen

 1. Balsamico-azijn is afgeleid van druiven. Studies hebben aangetoond dat druiven hartziekten kunnen helpen voorkomen door te voorkomen dat bloedplaatjes zich in bloedvaten ophopen.

 2. Balsamico-azijn bevat ook polyfenolen. Onderzoekers onderzoeken hoe polyfenolen helpen bij de bloedsomloop, maar het bewijs is tot nu toe onduidelijk.

Risico's

 1. Er zijn weinig risico's aan het gebruik van balsamicoazijn, omdat het over het algemeen veilig is om te consumeren, tenzij een persoon een allergie heeft. Mogelijke risico's zijn:

 2. Een persoon moet zijn inname beperken tot ongeveer 2 eetlepels of minder, omdat te veel drinken maagklachten en andere problemen kan veroorzaken.

 3. Mensen moeten goed letten op het etiket van de balsamicoazijn die ze kopen. Echte balsamico is misschien duur, maar bevat geen toegevoegde suikers. Andere merken kunnen extra suikers bevatten om de smaak van echte balsamicoazijn te evenaren.

Samenvatting

 1. Balsamicoazijn is meestal veilig om aan levensmiddelen toe te voegen. Het bevat zeer weinig calorieën, bevat weinig suiker en is vetvrij.

 2. Bovendien zijn er verschillende potentiële gezondheidsvoordelen verbonden aan balsamicoazijn. Hoewel er nog steeds meer onderzoek nodig is om deze voordelen te begrijpen, kan een persoon zich goed voelen over het maken van balsamicoazijn tot een gezond dieet.

 3. Mensen kunnen balsamicoazijn vinden in de meeste supermarkten of natuurvoedingswinkels, evenals online.

 4. Artikel laatst herzien vóór do 24 mei 2018.Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 5. Ho, C. W., Lazim, A. M., Fazry, S., Zaki, U. K. H. H., Lim, S. J. (2017, 15 april). Rassen, productie, samenstelling en gezondheidsvoordelen van azijn: een overzicht [!Samenvatting

 6. Kondo, S., Tayama, K., Tsukamoto, Y., Ikeda, K., Yamori, Y. (2014, 22 mei). Antihypertensieve effecten van azijnzuur en azijn op spontaan hypertensieve ratten [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407