Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van boekweit?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van boekweit?

 1. Boekweit is een goede bron van eiwitten, vezels en energie. Boekweit bevat geen gluten, dus voor mensen met coeliakie of glutenintoleranties zijn boekweit en boekweitmeel uitstekende voedingsalternatieven.

 2. Dit artikel bespreekt de voeding, gezondheidsvoordelen en bijwerkingen van boekweit.

Wat is boekweit?

 1. Boekweit is een tarwegewas dat overal in de Verenigde Staten groeit. Het is een pseudocereal omdat het veel vergelijkbare eigenschappen heeft als granen, maar niet uit gras komt zoals de meeste andere granen. Quinoa is een ander voorbeeld van een pseudocereal.

 2. Boekweit is een ingrediënt in veel alledaagse voedingsproducten, zoals ontbijtproducten, meel en noedels. Boeren gebruiken het ook voor veevoer.

Nutrition

 1. Boekweit bevat een verscheidenheid aan gezonde voedingsstoffen. Het is een goede bron van eiwitten, vezels en gezonde complexe koolhydraten.

 2. Een kop, of 168 gram (g), geroosterde, gekookte boekweitgrutten (gepelde zaden) bevat de volgende voedingsstoffen:

 3. Boekweit bevat ook vitamines, waaronder:

Gezondheidsvoordelen

 1. De volgende paragrafen bekijken het bewijs voor mogelijke gezondheidsvoordelen van het toevoegen van boekweit aan het dieet.

1. Verbetering van de gezondheid van het hart

 1. Als een volkoren kan boekweit voordelen hebben voor de gezondheid van het hart.

 2. De American Heart Association (AHA) beveelt aan dat ten minste de helft van de granen in het dieet van een persoon uit volle granen bestaat. Volkoren voedingsmiddelen bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart, waaronder vezels en niacine.

 3. Een systematische review uit 2015 vond een verband tussen diëten die hoger waren in volkoren voedingsmiddelen en een lager risico op hartaandoeningen. Dierstudies hebben aangetoond dat boekweit de bloeddruk kan verlagen, wat ook de gezondheid van het hart kan verbeteren.

 4. Mensen die een glutenvrij dieet volgen, kunnen een lagere inname van volle granen consumeren, wat betekent dat ze de gezondheidsvoordelen mislopen die ze bieden. Het opnemen van boekweit in het dieet als alternatief voor volle granen die gluten bevatten, kan deze voordelen opleveren.

 5. Boekweit is een goede bron van vezels. Volgens de AHA helpt voedingsvezel het cholesterolgehalte in het bloed te verbeteren, wat op zijn beurt het risico op hartaandoeningen, diabetes, beroertes en obesitas vermindert.

2. Verbetering van de spijsvertering

 1. Boekweit is rijk aan vezels. Voedingsvezels zijn plantaardige koolhydraten die het lichaam tijdens de spijsvertering niet kan afbreken.

 2. Vezel ondersteunt de darmen bij het efficiënt verteren van voedsel en helpt voedsel door het spijsverteringskanaal te bewegen. Het kan ook andere voordelen hebben, zoals het aanmoedigen van gewichtsverlies en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

 3. Een kopje boekweit bevat ook 1,58 mg van de aanbevolen 14 tot 16 mg niacine voor volwassenen. Niacine of vitamine B-3 is essentieel voor het omzetten van koolhydraten, vetten en eiwitten in energie die de lichaamscellen kunnen gebruiken.

 4. Een goede bron van vezels en niacine maakt boekweit een goede keuze voor de spijsvertering.

 1. Boekweit is ook een goede optie voor gewichtsbeheersing.

 2. Verzadiging is het gevoel van volheid na een maaltijd. Het is een belangrijk concept om gewichtstoename te voorkomen of gewichtsverlies te bevorderen. Voedingsmiddelen die de verzadiging verhogen, kunnen honger gedurende langere periodes compenseren en kunnen het totale aantal calorieën dat een persoon per dag verbruikt, verminderen.

 3. Boekweit bevat veel eiwitten. Onderzoek heeft uitgewezen dat eiwitrijk voedsel essentieel is voor gewichtsbeheersing omdat ze leiden tot een grotere verzadiging met minder calorieën dan andere soorten voedsel.

 4. Het opnemen van boekweit in een gezond dieet kan leiden tot meer verzadiging en helpen bij gewichtsbeheersing. Wetenschappers moeten echter verder onderzoek doen naar het effect van boekweit en andere volle granen om dit te bevestigen.

4. Behandeling van diabetes

 1. Als volkoren is boekweit een bron van complexe koolhydraten. Deze vorm van koolhydraten kan mensen helpen hun bloedsuikerspiegel te beheersen.

 2. Het lichaam heeft meer tijd nodig om complexe koolhydraten af ​​te breken dan eenvoudige koolhydraten. Dit vertraagt ​​de spijsvertering en helpt de bloedsuikerspiegel langer stabiel te houden. Witbrood is een voorbeeld van een eenvoudige koolhydraat.

 3. Volgens de American Diabetes Association zijn volkoren voedingsmiddelen een goede bron van koolhydraten. Deze voedingsmiddelen zijn een uitstekende energiebron en kunnen vezels en mineralen bevatten.

 4. Uit dieronderzoek is gebleken dat boekweit een positief effect had op insuline en bloedglucose bij muizen met diabetes in een dieet met veel glucose. Het is echter onduidelijk of deze bevindingen ook gelden voor mensen met diabetes.

Bijwerkingen

 1. Boekweit is over het algemeen veilig om te consumeren en zou bij de meeste mensen geen bijwerkingen moeten veroorzaken.

 2. Het is mogelijk dat boekweit een reactie veroorzaakt bij mensen met boekweitallergie. Ze kunnen symptomen ervaren, zoals zwelling in de mond of netelroos, wanneer ze boekweit consumeren. In de VS zijn meldingen van boekweitallergieën echter ongewoon

Gezonde manieren om boekweit te eten

 1. Boekweit is gemakkelijk op te nemen in een gezond dieet. Mensen kunnen boekweitgrutten kopen in gezondheidswinkels of online kiezen tussen merken. Boekweitmeel is ook verkrijgbaar in winkels en online voor het maken van brood, pannenkoeken en gebak.

 2. Mensen kunnen rauwe boekweitgrutten eten na het weken en uitlekken van de rauwe grutten om ze gemakkelijker te verteren. Anders kook je de grutten in water voordat je ze aan salades, bijgerechten of hoofdgerechten toevoegt.

 3. Probeer de volgende receptideeën om boekweit aan het dieet toe te voegen:

 4. Boekweitpap is een gezond alternatief voor standaard ontbijtgranen, of probeer pannenkoeken te maken met boekweitmeel, die goed bij bessen passen.

 5. Boekweitgrutten zijn een uitstekende aanvulling op een salade. Kook de boekweitgrutten in gezouten water voordat je ze aan de salade toevoegt.

 6. Om boekweit in een roerbak op te nemen, meng je de grutten met ei en bak je ze een paar minuten op middelhoog vuur voordat je andere ingrediënten toevoegt.

 7. Boekweitmuffins zijn een smakelijke, glutenvrije optie voor het dessert.

Samenvatting

 1. Boekweit is een gezond en divers voedingsproduct. Een reeks voedingsmiddelen, van ontbijtgranen tot pannenkoeken, bevat boekweit.

 2. Boekweit heeft een uitstekend voedingsprofiel, met een hoog eiwitgehalte. Het kan voordelen hebben voor de gezondheid van het hart en de spijsvertering. Het kan ook een geweldige aanvulling zijn op de voeding van mensen met diabetes of mensen die proberen hun gewicht te beheersen.

 3. Artikel laatst herzien vóór do 25 april 2019. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding / Dieet te ontvangen. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 5. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407