Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van druiven?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van druiven?

 1. Tot 8.000 jaar geleden cultiveerden mensen voor het eerst wijnstokken in wat nu het Midden-Oosten is.

 2. Tegenwoordig wordt wereldwijd jaarlijks 72 miljoen ton druiven geteeld, voornamelijk om wijn te produceren. Elk jaar wordt 7,2 biljoen liter wijn geproduceerd. Druiven zijn ook een populair fingerfood.

 3. De voedingsstoffen in druiven bieden een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen. Ze zijn in verband gebracht met preventie van kanker, hartziekten, hoge bloeddruk en constipatie.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van druiven?

 1. Tot 8.000 jaar geleden cultiveerden mensen eerst wijnstokken in wat nu het Midden-Oosten is.

 2. Tegenwoordig wordt wereldwijd jaarlijks 72 miljoen ton druiven geteeld, voornamelijk om wijn te produceren. Elk jaar wordt 7,2 biljoen liter wijn geproduceerd. Druiven zijn ook een populair fingerfood.

 3. De voedingsstoffen in druiven bieden een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen. Ze zijn in verband gebracht met preventie van kanker, hartziekten, hoge bloeddruk en constipatie.

Voordelen

 1. Een dieet dat rijk is aan groenten en fruit is in verband gebracht met een verminderd risico op verschillende aandoeningen, waaronder hartaandoeningen, diabetes, kanker en obesitas.

 2. Net als andere groenten en fruit zijn druiven een goede bron van vezels en water.

 3. Antioxidanten en andere voedingsstoffen in druiven kunnen ze bijzonder gezond maken, hoewel meer onderzoek nodig is om enkele van hun voordelen te bevestigen.

 4. Hier zijn enkele manieren waarop de voedingsstoffen in druiven de gezondheid kunnen bevorderen.

1) Kanker

 1. Druiven bevatten krachtige antioxidanten die bekend staan ​​als polyfenolen. Men denkt dat deze ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen hebben. Een daarvan is resveratrol. Het wordt gevonden in de schil van rode druiven.

 2. Laboratoriumstudies hebben gesuggereerd dat resveratrol mogelijk de groei van tumoren in lymfe, lever, maag, borst, dikke darm, huidkanker en leukemie kan vertragen of voorkomen.

 3. Resveratrol is ook aanwezig in rode wijn. Weinig studies hebben gekeken naar het verband tussen rode wijn en het risico op kanker bij mensen, maar er is aangetoond dat een hoge inname van alcohol op een consistente basis het risico op kanker kan verhogen. Moderatie is de sleutel.

 4. Een matige inname van alcohol wordt in de Dieetrichtlijnen voor Amerikanen gedefinieerd als maximaal één drankje per dag voor vrouwen en maximaal twee drankjes per dag voor mannen.

 5. Een andere natuurlijke ontstekingsremmer die in druiven voorkomt, is het flavonoïde quercetine. Studies hebben gesuggereerd dat ook dit kan helpen bij het voorkomen of vertragen van de groei van kanker.

2) Gezondheid van het hart

 1. Dierstudies hebben aangetoond dat quercetine en resveratrol het risico op atherosclerose kunnen verminderen en beschermen tegen de schade die wordt veroorzaakt door lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) of "slechte" cholesterol.

 2. Deze onderzoeken hebben meestal doses van deze flavonoïden gebruikt die veel hoger waren dan die gewoonlijk door mensen worden geconsumeerd.

 3. Van polyfenolen in druiven, zoals resveratrol, wordt gedacht dat ze antioxiderende, lipideverlagende en ontstekingsremmende werking hebben die het risico op hart- en vaatziekten (CVD) kunnen helpen verminderen. Ze kunnen dit bereiken door het opbouwen van bloedplaatjes en het verlagen van de bloeddruk en het risico op onregelmatige hartritmes.

 4. Druiven bevatten vezels en kalium, die beide de gezondheid van het hart ondersteunen. De American Heart Association (AHA) beveelt aan de kaliuminname te verhogen en de natriumconsumptie te verlagen om de bloeddruk en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren.

 5. Een onderzoek naar gegevens voor 12.267 volwassenen in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat hoe meer natriummensen consumeren in verhouding tot hun inname van kalium, hoe groter het risico op sterfte door alle oorzaken.

 6. Een hoge kaliuminname is geassocieerd met een verminderd risico op beroerte, bescherming tegen verlies van spiermassa en behoud van minerale botdichtheid.

3) Bloeddruk

 1. Het verhogen van de inname van kalium kan de negatieve effecten van teveel natrium in het dieet helpen verminderen.

 2. Druiven hebben een hoog kaliumgehalte. Dit suggereert dat ze kunnen helpen de effecten van natrium te verminderen bij mensen met hoge bloeddruk.

 3. Vezel is belangrijk voor het handhaven van een gezond cardiovasculair systeem, inclusief hartgezondheid en bloeddruk. Druiven zijn een goede bron van vezels.

4) Constipatie

 1. Druiven bevatten water en vezels. Deze kunnen mensen helpen gehydrateerd te blijven, stoelgang regelmatig te houden en het risico op constipatie te verminderen.

5) Allergieën

 1. Vanwege de ontstekingsremmende effecten van quercetine suggereren sommigen dat het consumeren van druiven kan helpen de symptomen van allergieën te verlichten, waaronder een loopneus, tranende ogen en netelroos.

 2. Er zijn echter geen studies bij mensen gedaan om deze theorie te bewijzen.

6) Diabetes

 1. In 2013 suggereerden de resultaten van een studie gepubliceerd in de BMJ dat bepaalde soorten fruit, maar geen sappen, het risico op diabetes type 2 bij volwassenen kunnen verminderen.

 2. Tijdens het onderzoek, waarbij 187.382 deelnemers betrokken waren en 22 jaar duurden, ontwikkelde 6,5 procent van de deelnemers diabetes.

 3. Degenen die drie porties per week bosbessen, druiven, rozijnen, appels of peren consumeerden, hadden echter een 7 procent lager risico op diabetes type 2 dan degenen die dat niet deden.

 4. Het relatief hoge suikergehalte in druiven brengt sommige mensen ertoe om te vragen of ze veilig zijn voor mensen met diabetes.

 5. De American Diabetes Association moedigt mensen aan om druiven en ander fruit te consumeren, zolang de hoeveelheid koolhydraten wordt gerekend als onderdeel van hun maaltijdplan.

 6. De vitamines, mineralen en vezels in druiven maken ze een gezonde manier om een ​​zoetekauw te bevredigen.

7) Diabetische neuropathie en retinopathie

 1. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat resveratrol kan beschermen tegen diabetische neuropathie, die de zenuwfunctie beïnvloedt. Wetenschappers denken dat dit te wijten kan zijn aan de neuroprotectieve effecten van deze stof.

 2. Dierstudies hebben aangetoond dat resveratrol ook kan beschermen tegen retinopathie, die het gezichtsvermogen ernstig kan beïnvloeden.

 3. Diabetische neuropathie en retinopathie kunnen het gevolg zijn wanneer diabetes slecht onder controle is.

8) Gezondheid van de ogen

 1. Druiven bevatten de antioxidanten luteïne en zeaxanthine, die kunnen helpen de gezondheid van de ogen te behouden. Men denkt dat ze instabiele moleculen neutraliseren die bekend staan ​​als vrije radicalen. Op deze manier kunnen ze oxidatieve stress en schade aan het netvlies verminderen en helpen staar en andere aandoeningen te voorkomen.

 2. Laboratoriumtests hebben gesuggereerd dat resveratrol kan beschermen tegen verschillende oogproblemen, waaronder leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, glaucoom, cataract en anderen.

 3. Het blijft echter onduidelijk hoe het precies werkt en hoe het de mens ten goede kan komen.

9) Acne

 1. Resultaten van een in vitro studie gepubliceerd in het tijdschrift Dermatology and Therapy beweert dat resveratrol acne zou kunnen helpen behandelen, vooral als het gebruikt wordt met benzoylperoxide als een actuele behandeling.

10) Andere voorwaarden

 1. Andere gezondheidsproblemen waar resveratrol bij kan helpen zijn:

 2. Sommige onderzoeken hebben zich echter afgevraagd of resveratrol op deze manieren ten goede kan komen aan mensen. Meer bewijs is nodig.

Nutrition

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) bevat een kopje rode of groene druiven met een gewicht van ongeveer 151 gram (g):

 2. Druiven bevatten ook vitamine B en A en bevatten veel water. Een kopje druiven bevat meer dan 121 g water.

 3. Ze bevatten ook veel antioxidanten, zoals luteïne en zeaxanthine. De schil van rode druiven bevat de fytochemische resveratrol, die lijkt te beschermen tegen verschillende chronische ziekten en aandoeningen.

 4. De flavonoïden myricetin en quercetin worden ook gevonden in druiven. Deze helpen het lichaam schadelijke vorming van vrije radicalen tegen te gaan.

Tips

 1. Druiven zijn het hele jaar door beschikbaar. Selecteer druiven die strak aanvoelen en geen rimpels vertonen. Ze worden het best bewaard in de koelkast en moeten worden gewassen voordat ze worden gegeten.

 2. De beste manier om druiven te eten is als vers fruit. De meeste druivengeleien of spreads en sappen bevatten suikers en ze kunnen veel calorieën bevatten.

 3. Hier zijn enkele handige tips voor het opnemen van meer druiven in het dieet:

Risico's

 1. Een groep die bekend staat als de Environmental Working Group (EWG) produceert elk jaar een lijst met groenten en fruit met de hoogste niveaus van pesticideresidu, bekend als de Dirty Dozen. Druiven staan ​​momenteel op nummer 8 van deze lijst. Het kopen van biologische druiven kan het risico op blootstelling aan pesticiden verminderen.

 2. Bètablokkers worden vaak voorgeschreven voor hartaandoeningen. Ze kunnen ervoor zorgen dat het kaliumgehalte in het bloed stijgt. Mensen die bètablokkers gebruiken, moeten voedsel met een hoog kaliumgehalte consumeren met mate.

 3. Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, moeten contact opnemen met hun arts voordat ze grote hoeveelheden druiven consumeren, omdat resveratrol de anticoagulerende werking van deze medicijnen kan verhogen, op dezelfde manier als vitamine K. Warfarin, of Coumadin, is een populaire bloedverdunner.

 4. Het consumeren van te veel kalium kan schadelijk zijn voor mensen wier nieren niet volledig functioneel zijn. Als de nieren overtollig kalium niet uit het bloed kunnen verwijderen, kan dit fataal zijn.

 5. Bij het drinken van wijn wordt vrouwen geadviseerd niet meer dan één drankje per dag te drinken en mannen niet meer dan twee.

Een laatste woord

 1. Zowel rode als groene druiven bevatten resveratrol, maar rode druiven, en met name hun schil, bevatten meer. Het is beter om de voordelen van resveratrol te halen uit het eten van druiven in plaats van wijn te drinken.

 2. Resveratrol is beschikbaar in supplementvorm, maar de voordelen van druiven zijn vezels en een scala aan mineralen en vitaminen. Voedingsbronnen van voedingsstoffen zijn voordeliger dan supplementen, omdat ze vezels en andere voedingsstoffen leveren.

 3. Artikel laatst bijgewerkt door Yvette Brazier op wo 15 november 2017. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates over Voeding te ontvangen / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 4. Gross, M. (2016, 26 mei). Druivenpolyfenolen bij de preventie van hart- en vaatziekten [!Abstract

 5. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 6. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407