Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van ginseng?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van ginseng?

 1. De kruiden bestaan ​​uit een lichtgekleurde, vorkvormige wortel, een relatief lange steel en groene bladeren met een ovale vorm.

 2. Van zowel Amerikaanse ginseng (Panax quinquefolius, L.) als Aziatische ginseng (P. Ginseng) wordt aangenomen dat ze de energie stimuleren, de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte verlagen, stress verminderen, ontspanning bevorderen, diabetes behandelen, en beheren seksuele disfunctie bij mannen.

Voordelen

 1. Ginseng is van oudsher gebruikt om een ​​aantal medische aandoeningen te helpen.

 2. Meer onderzoek is nodig om het voordeel ervan als supplement te bevestigen. Er wordt echter beweerd dat ginsenosiden, chemische componenten in ginseng, verantwoordelijk zijn voor het klinische effect van het kruid.

 3. Westerse wetenschappers en gezondheidswerkers twijfelen vaak aan de geneeskrachtige eigenschappen van ginseng. Er is geen sluitend bewijs dat de werkelijke effectiviteit ervan bepaalt.

 4. Ginseng-producten kunnen variëren in kwaliteit en medicinale eigenschappen. Het wordt sterk aanbevolen om de ingrediënten van ginseng-producten vóór aankoop te controleren. Sommige producten bevatten een kleine of verwaarloosbare hoeveelheid ginseng en sommige bevatten andere stoffen.

 5. Onderzoekers suggereren dat de volgende gezondheidsvoordelen zijn gekoppeld aan ginseng:

Verhoogde energie

 1. Ginseng kan fysieke en mentale activiteit stimuleren bij mensen die zich zwak en moe voelen. Eén studie toonde aan dat ginseng goede resultaten liet zien bij het helpen van kankerpatiënten met vermoeidheid.

 2. De energiebevorderende effecten van ginseng werden echter alleen gezien bij mensen die momenteel worden behandeld. Ginseng liet geen statistisch significante verbeteringen zien bij mensen die de kankerbehandeling al hadden beëindigd.

Scherpere cognitieve functie

 1. Ginseng kan denkprocessen en cognitie verbeteren. Onderzoek gepubliceerd in The Cochrane Library onderzocht de juistheid van deze claim.

 2. De studie zegt dat ginseng voordelen lijkt te tonen voor cognitie, gedrag en kwaliteit van leven. De auteurs van de review waarschuwden echter dat, ondanks enkele positieve bevindingen, studies in de systematische review geen overtuigend argument deden voor de effectiviteit van ginseng als cognitieve booster.

 3. Richard Brown, M.D., een universitair hoofddocent klinische psychiatrie aan de Columbia University, zei over de studie:

 4. "Het was een zeer zorgvuldige beoordeling. Maar zoals bij veel Chinese kruiden en behandelingen, terwijl ginseng door miljoenen mensen is gebruikt, zijn er niet veel rigoureuze moderne onderzoeken."

 5. Een andere studie, gepubliceerd in Journal of Dairy Science, onderzocht of het mogelijk zou zijn Amerikaanse ginseng in voedingsmiddelen op te nemen. De onderzoekers ontwikkelden met ginseng verrijkte melk met voldoende ginseng om de cognitieve functie te verbeteren.

 6. Het is in dit stadium echter niet mogelijk om te weten of de opname van ginseng in een voedingsproduct het gewenste cognitieve effect zou hebben.

Ontstekingsremmende effecten

 1. Ginsenosiden kunnen ontstekingsremmende effecten hebben, volgens experimentele resultaten in Journal of Translational Medicine.

 2. Ginseng wordt vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen. De onderzoekers suggereren dat ginsenosiden mogelijk verantwoordelijk zijn voor het richten op routes in het immuunsysteem die ontstekingen kunnen verminderen.

Behandeling van erectiestoornissen

 1. Mannen kunnen ginseng nemen om erectiestoornissen te behandelen.

 2. Uit een Koreaans onderzoek uit 2002 bleek dat 60 procent van de mannen die ginseng gebruikten, een verbetering van hun symptomen opmerkte. Onderzoek gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology beweerde ook "bewijs te leveren voor de effectiviteit van rode ginseng bij de behandeling van erectiestoornissen."

 3. Er is echter een recentere systematische evaluatie uitgevoerd.

 4. Bij het beoordelen van de effectiviteit van rode ginseng voor de behandeling van erectiestoornissen, toonde de review aan dat het aantal onderzoeken, de totale steekproefgrootte en de kwaliteit van de experimentele methoden niet bevredigend waren om aanhoudend klinisch voordeel aan te tonen .

 5. Meer onderzoek is nodig om ginseng te bevestigen als een betrouwbare behandeling voor erectiestoornissen.

Grieppreventie

 1. Onderzoek naar de effecten van ginseng op muizen suggereert een mogelijk verband tussen ginseng en de behandeling en preventie van influenza en respiratoir syncytieel virus (RSV).

 2. Bevindingen suggereerden dat extract van rode ginseng de overleving van menselijke longepitheelcellen die met het influenzavirus waren geïnfecteerd, kon verbeteren. Veel onderzoeken naar de preventieve acties van ginseng tegen virussen werden later echter als onbetrouwbaar in diskrediet gebracht.

Bloedsuiker verlagen

 1. Verschillende onderzoeken suggereren dat ginseng de bloedsuikerspiegel kan helpen verlagen en diabetes kan helpen behandelen. Ginsenosiden kunnen de insulineproductie in de alvleesklier beïnvloeden en de insulineresistentie verbeteren met behulp van andere mechanismen.

 2. Meer klinische studies en standaardisatie van ginsengwortel zijn nodig om ginseng te beschouwen als een mogelijke aanvullende therapie voor diabetes. Dit is zodat onderzoekers kunnen onderzoeken welke specifieke doses effectief zijn.

Bijwerkingen

 1. Niet alle bijwerkingen van ginseng zijn bekend. Hoewel ginseng als veilig wordt beschouwd om te consumeren, zijn de volgende bijwerkingen gemeld:

 2. Vrouwen kunnen ook gezwollen borsten en vaginale bloedingen ervaren.

Interacties

 1. Artsen adviseren ginseng niet te mengen met een klasse antidepressiva die monoamine-oxidaseremmers (MAO-remmers) worden genoemd. Het gelijktijdig gebruik van deze antidepressiva en ginseng kan manische episoden en tremoren veroorzaken.

 2. Ginseng kan de effecten van bloeddruk, diabetes en hartmedicatie veranderen, waaronder calciumantagonisten zoals nifedipine. Meng nooit ginseng en hartmedicatie zonder eerst een arts te raadplegen.

 3. Het kruid kan ook het risico op bloedingen verhogen wanneer het wordt ingenomen met bloedverdunners, zoals warfarine of aspirine.

 4. Ginseng kan de effecten van cafeïne en andere stimulerende middelen versterken, wat leidt tot een snelle hartslag en mogelijk zweten of slapeloosheid. Het kan ook de pijnstillende effecten van morfine teniet doen.

Takeaway

 1. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 2. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.

 3. Hoewel de verschillende gezondheidsvoordelen van ginseng als supplement niet worden bevestigd, is het nog steeds veilig om het kruid in kleine doses te nemen als het gunstige effecten voor u heeft.

 4. Ginseng-supplementen kunnen online worden gekocht. Vergelijk merken en individuele producten om ervoor te zorgen dat het supplement dat u koopt geschikt en veilig voor u is. Neem altijd contact op met een arts voordat u een nieuw supplement neemt.

 5. Artikel laatst bijgewerkt door Adam Felman op wo 20 september 2017. Bezoek onze categoriepagina Aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief om de laatste updates te ontvangen over aanvullende geneeskunde / alternatieve geneeskunde. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Geng, J., Dong, J., Ni, H., Wu, T., Jiang, K., Wang, G. (2010, 8 december). Ginseng voor cognitieDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407