Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hazelnoten?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van hazelnoten?

 1. Hazelnoten bevatten:

 2. Leer in dit artikel hoe hazelnoten de gezondheid kunnen ondersteunen, van het verlagen van het cholesterolgehalte tot het verbeteren van de insulineresistentie.

8 voordelen van hazelnoten

 1. Hazelnoten kunnen de gezondheid van een persoon verbeteren door:

1. Ondersteuning van gezonde stoelgang

 1. Hazelnoten zijn een goede bron van voedingsvezels. Veel vezels eten stimuleert regelmatige stoelgang en helpt constipatie te voorkomen.

 2. Dieetrichtlijnen in de Verenigde Staten bevelen aan dat vrouwen van 31-50 jaar 25,2 gram (g) voedingsvezels per dag eten. Mannen in dezelfde leeftijdscategorie moeten 30,8 gram vezels per dag eten.

 3. Een portie hazelnoten van 28 g bevat ongeveer 2,7 g voedingsvezels.

2. Gewichtstoename verminderen

 1. Volgens recent onderzoek kan het eten van noten sommige mensen helpen minder aan te komen.

 2. Een onderzoek uit 2018 vond een verband tussen notenconsumptie, verminderde gewichtstoename en een lager risico op obesitas. In het onderzoek hadden deelnemers die meer noten aten minder kans op overgewicht dan degenen die dat niet deden.

 3. Hoewel het onderzoek een verband aantoont, moeten verdere onderzoeken beoordelen of er een oorzakelijk verband is tussen het eten van noten en een verminderd risico op gewichtstoename.

3. Bescherming tegen celbeschadiging

 1. Hazelnoten zijn rijk aan antioxidanten, verbindingen die beschermen tegen oxidatie van cellen. Ze verminderen de mate van celbeschadiging door vrije radicalen.

 2. Hazelnoten bevatten de antioxidant vitamine E. Sommige onderzoeken suggereren dat vitamine E het lichaam kan helpen beschermen tegen soorten celschade die verband houdt met kanker.

4. Cholesterol verlagen

 1. Hazelnoten eten kan helpen het cholesterol te verlagen.

 2. Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat een hazelnootrijk dieet de niveaus van lipoproteïne-cholesterol met lage dichtheid verminderde. Dit type cholesterol kan het risico op hartproblemen vergroten.

 3. De onderzoekers concludeerden dat de beste manier om de gezondheidsvoordelen van hazelnoten te plukken was om ze elke dag te eten, zonder de totale calorie-inname van een persoon te verhogen.

 4. Resultaten van een beoordeling uit 2016 gaven ook aan dat hazelnoten de niveaus van schadelijk cholesterol konden verlagen.

 5. De onderzoekers zagen ook geen toename van het lichaamsgewicht van de deelnemers. Dit kan sommige zorgen wegnemen dat het eten van de calorierijke noten kan leiden tot gewichtstoename.

5. De insulinegevoeligheid verbeteren

 1. Het eten van een notenmix met hazelnoten kan de insulinegevoeligheid helpen verbeteren.

 2. Een klein onderzoek uit 2011 wees uit dat het eten van een notenmengsel van 30 g dat elke dag 7,5 g hazelnoten bevatte, de insulinegevoeligheid van de deelnemers gedurende 12 weken verbeterde.

 3. Verminderde insulinegevoeligheid speelt een rol bij de ontwikkeling van diabetes type 2. Het verbeteren van deze gevoeligheid vermindert het risico op de aandoening.

6. Ondersteuning van de gezondheid van het hart

 1. Hazelnoten kunnen helpen een gezond hart te bevorderen.

 2. Een onderzoek uit 2013 wees uit dat het eten van een hazelnootrijk dieet de biomarkers voor cardiovasculair risico kan verbeteren, waardoor het risico op hartproblemen mogelijk wordt verlaagd.

7. Ontsteking verminderen

 1. Hazelnoten eten kan helpen ontstekingen te verlichten.

 2. Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat het eten van een hazelnootrijk dieet de tekenen van ontsteking onder de deelnemers verminderde.

 3. In een ander onderzoek bleek de verandering in ontstekingsmarkers na het eten van hazelnoten echter onbeduidend.

 4. Voor het bepalen van het effect van hazelnoten op ontstekingen is nader onderzoek nodig.

8. Verbetering van het aantal zaadcellen

 1. Recent onderzoek geeft aan dat het consumeren van meer noten, inclusief hazelnoten, het aantal zaadcellen kan verhogen en de kwaliteit van het sperma kan verbeteren.

 2. De onderzoekers benadrukken dat bij dit kleine onderzoek gezonde, vruchtbare deelnemers betrokken waren. Meer onderzoek is nodig om te bepalen of de voordelen van toepassing zijn op de bredere bevolking.

Hoe hazelnoten aan uw dieet toe te voegen

 1. Mensen eten vaak hazelnoten als snack of voegen ze toe aan salades. Gemalen hazelnoten kunnen in verschillende recepten worden verwerkt.

 2. Verschillende kant-en-klare hazelnotenspreads bevatten veel suiker en het is het beste om deze te vermijden.

Risico's en overwegingen

 1. Veel mensen hebben notenallergieën, waaronder allergieën voor hazelnoten. Controleer bij het koken voor anderen altijd voordat u de noten aan een gerecht toevoegt.

 2. Om te genieten van de gezondheidsvoordelen van hazelnoten, moet een persoon rekening houden met het totale aantal calorieën dat hij elke dag verbruikt.

 3. Wanneer u iets aan een dieet toevoegt, kan het gemakkelijk zijn om meer calorieën te consumeren dan nodig, en dit kan leiden tot gewichtstoename.

Samenvatting

 1. Meer hazelnoten eten kan de gezondheid van een persoon op verschillende manieren verbeteren.

 2. Hazelnoten kunnen:

 3. Tenzij iemand allergisch is, zijn er weinig risico's aan het toevoegen van hazelnoten aan het dieet. Ze zijn veelzijdig en vormen een gemakkelijke snack.

 4. Mensen kunnen hazelnoten kopen in supermarkten of online.

 5. Artikel laatst beoordeeld door di 27 november 2018. Bezoek onze categorie Voeding / Dieet categorie voor het laatste nieuws over dit onderwerp, of meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates over Voeding / Dieet. Alle referenties zijn beschikbaar op het tabblad Verwijzingen.

 6. Casas-Agustench, P., Lopez-Uriarte, P., Bullo, M., Ros, E., Carbre-Vila, JJ, Salas-Salvado, J. (2011, februari ). Effecten van één portie gemengde noten op serumlipiden, insulineresistentie en ontstekingsmarkers bij patiënten met metabool syndroom [!Abstract

 7. Gebruik een van de volgende formaten om dit artikel in uw essay, paper of rapport te vermelden:

 8. Let op: als er geen auteursinformatie wordt verstrekt, wordt in plaats daarvan de bron vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407